Saturday, December 4, 2021

Täydellistä hömppää! A Castle For Christmas

Ei, tämä ei ole Love Actually tai The Holiday. Ei edes lähelle. Paikoin Brooke Shields amerikkalaisena menestyskirjalijana ja Cary Elwes kiukuttelevana skotlantilaisena herttuana saavat miltei kiemurtelemaan vaivautuneena. Kemiankin kanssa on vähän niin ja näin. Paras näyttelijäsuoritus on eittämättä Barleyn tassuissa. Hän esittää näytelmän vähän juonikasta puhemiestä Hamish-koiraa. Well done, Barley!


Tarina on tuttu  mm. Under the Tuscan Sun -elokuvasta. Nainen pakkaa Amerikassa tavaransa, kun avioliitto kolahtaa karille ja työelämäkään ei suju. Uudesta maasta hankitaan asumus ja välillä sujuu ja välillä ei. Tässä tapauksessa Skotlannista. Eikä mitään pikkutaloa, vaan kunnon linna. Ja tokihan köyhtynyt herttua tiluksineen on kipeästi rahan tarpeessa.

Erityiskiitoksen elokuva saa kahdesta pusukohtauksestaan. Niitä ei ole sen enempää! Ja kuin konsanaan vanhoissa suomalaissa elokuvissa kamera karkaa kuvaamaan jotain ihan muuta kuin pariskuntaa, kun lempi roihahtaa. Brooke Shields vaihtaa asuja tiuhaan, taattua maalaisvaatetusta pienellä twistillä. Ja miten ne kaikki vaatteet mahtuvat yhteen matkalaukkuun? Kenpä tietäis sen. Kaulassa olevan medeljongin haluaisin. 

Kaikki ovat kilttejä, kaikilla on hyvät tarkoitukset. Maisemat ja linnat ovat kauniita. Valkoiset ratsut lumisessa maisemassa kuusenhakumatkalla ovat täyttä Harlekin-kamaa. (Mä luin niitä 14-vuotiaana miljoona yhden kesän aikana. Luin myös kaikki siihen mennessä julkaistut Mauri Sariolat). Skottiruudutuksissa ei säästellä, kynttilät palavat, joulukoristeet ovat perinteisiä, tuli räiskyy takassa ja säkkipillit soi. Neulontakerho neuloo, sisustaa, leipoo.  Luulen, että katson tämän uudelleen jouluna. 


Leffa on nähtävissä Netflixillä. Hömppäsarjassa ja yllätyksettömyydessään se saa multa 10 pistettä ja papukaijamerkin. Oikein sopiva satu joulun aikaan. 

❤:lla Johanna, vähän jo jouluhöpö

19 comments:

 1. Kiitos vinkistä - tiedän mitä teen, jos kutominen ei maistu (ellei exä ole poistanut multa käyttöoikeutta nimissäni olevasta listasta..).
  Hyvää toista adventtia! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, tästä saa kyllä sitten intoa taas kutomiseenkin. Neulekerho on niin symppis. Mä sain Netflixin kaupantekijäisinä puhelinpakettiin, kun otin perhepaketin lapsille ja itselleni.

   Kiitos Stansta. Onko jouluun jo niin vähän aikaa?

   Delete
  2. Katsoin juuri ko. leffan. Kaikki kirjoittamasi piti paikkansa. Itse mainitsisin niiden lisäksi musiikin. Se Kelly Clarkson'in laulama varsinkin oli ihana. Kyllä minäkin voisin mennä ratsastamaan niillä hevosilla noihin maisemiin. Tai mihin maisemiin tahansa, heh.
   Hyvää alkavaa viikonloppua!

   Delete
  3. Musiikki meni mulla jotenkin ohi. Säkkipillit jäivät kyllä mieleen. No mä varmaan katson tän uusiksi ja pitää sitten pistää musiikkikin merkille.

   Delete
 2. Minä katsoinkin tämän jo...olen katsonut kaikki Netflixin hömppä joululeffat :)
  Vaikka heti alussa aina tietää mitä leffassa tulee tapahtumaan, niin rakkaus on aina ihanaa <3
  Kivaa sunnuntaita sulle Johanna <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös ollutkin aika ihana. Mun pitää tutkia jos löytäisin vielä lisää joulukatsottavia.

   Tykkään, kun ei tarvitse jännittää, että miten tässä käy. Joskus toivoisi, että jättäisivät suosiolla pois sen ennen loppuhuipennusta tulevan väärinymmärryksen ja välirikon, mutta se kuuluu juoneen.

   Kiitos Outi. Tuolla ulkona odottaa arviolta miljardi havunneulasta. Pitää taas käydä haravoimassa puutarhapönttö täyteen. Mun jokasunnuntainen harrastukseni.

   Delete
 3. Tarja kans tykkäs aina jouluisin katsoa näitä. 😊 Ja kyllä mäkin siinä ihan kevyesti olin mukana, hauskan kliseisiä. Nyt tuskin tulee käytettyä aikaa, kun maksan jo neljää eri striimausta ja niissä paljon kiinnostavampia. Tuollaisista hauskoista yli-hömpistä tuli mieleen, että ootko katsonut sen Emily in Paris? Se on kans söpön hauskaa. 👍🏻

  ReplyDelete
  Replies
  1. Emily in Paris oli ihan paras! Olimme tyttären kanssa onnesta soikeina, kun selvisi, että jatkoa on tulossa. Sitähän kovasti kritisoitiin Pariisi-kliseistä ja kaikesta muusta. Kuten tätäkin moitittiin, että puhutaan skottiaksenteilla, joita ei edes ole olemassa. Ei haittaa.

   Netflix on aika laihanlainen sisällöltään tai sitten en osaa vain etsiä. Sain sen kaupantekijäisinä, kun otin puhelinperhepaketin lapsille ja itselleni. Great British Baking Show on se mitä sieltä enimmäkseen katson. Ja tietysti Squid Game oli kiva yllätys. En ole edes katsonut onko joulun ajalle tulossa uusia julkistuksia.

   Delete
  2. Aaa, siellähän vaikka mitä, joten kuulostaa suositusten paikalta. 🤓 Squiddi on tosiaan hyvä ja sillehän on tulos jatkoa. Superstore-vinkin silloin tyrmäsit, mutta kannattaa kurkata edes se eka jakso. Ne kestää n 20 min joten tiedät nopeesti jatkaako. Queen's Gambitin taisittekin jo katsoa.

   Muiden maustahan ei tiedä, mutta mun mielestä ainakin hyviä ovat lisäksi Rick and Morty, Space Force (älä pelästy nimeä, Tarjakin tykkäs tästä), I'm not Okay with this, After Life, Teenage Bounty Hunters, Sex Education, The OA, Norsemen, Dirk Gently's holistic detective agency, Orange is the New Black, Happy!, The Umbrella Academy, Breaking Bad, Dead to me, iZombie, Disenchantment, Daredevil, Russian Doll, Love Death + Robots, Titans, Dash & Lily ja Sense8.

   Monta muutakin mulla on listoilla odottamas, mutten voi niitä katsomatta suositella. Kestää vain kun nyt maksan lisäksi kk-maksua Disneylle, Primelle ja HBOmaxille... 😶

   Delete
  3. Kiitos kattavasta listasta. Mä en ole mikään kovin kummoinen scififani. Lapsena katselin Apinoiden planeettaa ja sitten oli The Triffids.Jotenkin ne vaikuttivat siihen, että en scifin makuun päässyt.

   Tarjan maku oli sellainen, että uskallan Space Forcea yrittää.

   Emily in Paris tulee jo tällä viikolla. Tyttären kanssa odotetaan vesi kielellä.

   Delete
  4. Space Force on tosiaan ihan komediaa - pääosis Steve Carell, John Malkovich ja Lisa Kudrow. No toki tehdäänhän siinä vähän USAlle avaruusjoukkoja, mutta ei oo mitään Triffidejä. 😄

   Muutenkin noi Apinat ja Triffidit on aika rajoittuneita malleja scifistä, siellä on paaaaaljon muutakin. Yks mitä erittäin vahvasti suosittelisin (ja Tarjakin tykkäs ❤️😊) on sellainen kuin Arrival (Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker) joka on kyllä tosi hyvin tehty ja ajatuksia herättävä. Siitä kannattaa välttää kaikkia trailereita ja muista spoilereita, ettei se idea paljastu liian aikaisin. Upea leffa!

   Delete
 4. Joo tää on ehdottomasti joululeffalistalla!

  ReplyDelete
 5. Hmm, ihan Barleyn vuoksi tämän voisikin katsoa 🎄😁Hyvää toista adventtia Johanna

  ReplyDelete
 6. Jäin miettimään, miltä tuntuisi yht´äkkiä muuttaa linnaan asumaan. Miten siellä osaisi olla? Liikaa huoneita! Voisi käsityöhuoneitakin olla useampia! ;) Mies voisi ehkä tuoda omia käsitöitäänkin johonkin huoneeseen (auton moottoreita yms.).
  Harmittomista ja positiivisista elokuvista jää hyvä mieli :)
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla menisi varmaan useampi päivä ennen kuin osaisin suunnistaa ulkoilmaan. Suunnistusvaisto ei ole ihan parhaasta päästä. Mutta siellä olisi sitten tilaa kiertää ympyää.

   Olisihan se kiva, kun olisi huone vaikka sukkalangoille. Voisi rauhassa istuskella ja katsella. Mutta ennen kaikkea mulla pitäisi olla kirjasto tikkaineen päivineen :)

   Delete
 7. Mun jouluisen hömpän tarpeen on yleensä tyydyttänyt Holiday leffa, mutta voisin kokeilla sinun vinkkiäsi tänä vuonna. Jos nyt ylipäänsä ehdin nautiskelemaan itsekseni jouluhömpästä.

  Kivaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Holiday on hyvä. Sillä pärjää kyllä oikein hyvin joulun pyhät. Mä tykkään kyllä myös Love actually.

   Meillä taitaa olla telkkari miehitetty, joten pitää katsoa mitä läppäriltä näkee. Turha varmaan ängetä nuorison joukkoon. Joidenkin leffojen ja sarjojen suhteen meillä on hyvin eriävä maku.

   Delete