Friday, December 3, 2021

Autotallin ovi 1- Bloggari 0 (laskutavasta riippuen myös 10 - 0)

Käsi ylös, jonka mielestä mäntypuita on kuvassa ihan liikaa? (Täällä kaksi kättä ylhäällä ja Felixin tassu. Tosin se taisi nousta, kun pyysin "paw" ja tarjosin herkkua.) Keskiviikkoiltana putkimies soitti aherrettuaan työpäivän verran. En ollut kotona. Maksua oli vailla. Kysyin, että voisinko ajaa kotiin (n. puoli tuntia), kun puhelimen kanssa sählääminen tien päällä on aavistuksen vaikeaa. Pääsisin tietsikalle. Ei ollut putkimiehellä aikaa odotella ja onhan se ymmärrettävää. Kyllä jokaisen pitää kotiin päästä. 


Mutta tärkeintä tietysti oli, että hän ei suostunut poistumaan asentamansa vedenlämmittimen läheltä ennen kuin maksu oli suoritettu. Olin aamulla jo maksanut 1200 dollaria suoraa tililtä, mutta luottoa ei ollut mun maksuhalukkuteen tai -kykyisyyteen. Niinpä sitten asentamaan appia, maksamaan ja sohimaan pientä puhelinta tienposkessa synkässä syksyillassa. Meni siinä ainakin 20 minuuttia. Työrauha oli minimaalista, kun putkimies varmisteli, että onhan se maksu tulossa. Ei kerran, vaan aika monta kertaa.  Kun vielä 900 dollaria oli herran hallussa pääsin jatkamaan kotimatkaa ja putkimieskin sai huokaista helpotuksesta. Mä ymmärrän kyllä yksityisyrittäjää. Varmaan hänkin kuullut miljoona tarinaa ja lupausta. 

Jo kauaksi näkyi, että autotallin ovi oli apposen auki. Hyvä etteivät olleet valot päällä, jotta kaikki olisivat voineet illan pimeydessä tutkailla sisältöä vähän lähemmin. Hurautin pihaan ja hyppäsin intoa puhkuen sulkemaan oven. Tässähän oltiin loppujen lopuksi matkalla KUUMAAN suihkuun. Autotallin ovi on rikki, moottori ei toimi. Manuaalisesti pitää nostaa ja laskea ovi. Nytkyttelin ensin oven helmasta ja kun vähän liikkui iskin sormet tuohon saumojen väliin. Kyllä. Molemmat kädet, kaikki kymmenen sormea. Kuin elokuvissa konsanaan katsoin, kuinka saumat sulkeutuivat, mun sormet saumojen välissä. Ovi painaa n. 160-170 paunaa (75 kilon molemmin puolin) ja se paino oli nyt sormilla. Aika hätäiseen käynnistyi puolusta ja pakene -reaktio. Ensin vain piti päästä jotenkin irti. Ihminen tuntee itsensä aika hölmöksi, kun sormet ovat jumissa oven puoliskojen välissä, kädet toimintakyvyttöminä. Ei auttanut kuin ottaa polvi avuksi ja yrittää nostaa ovea sen verran, että sai toisen käden irti ja sitten yhdellä kädellä nostaa ovea. Jostain syystä mun päähän tuli kuva Rambosta tikkaamassa haukkariaan. Olisi tehnyt mieli karjuakin kuin Rambo, mutta aloin pohtia, että ehkä hänellä kuitenkin oli se kuuluisa veitsi hampaissaan. Herahdin itkuun. 

Nousi se ovi. Kädet vapautuivat. Sormet olivat littanassa ja suurimman iskun otti vastaan vasemman käden keskisormi. Se on vieläkin turvoksissa.  Nostin kauppakassit maasta käsillä, jotka eivät oikein pitäneet (pitikö mun ne kassitkin siihen raahata). Avaimien penkominen käsilaukusta vei hetken. Pakastimesta hain marjapussin ensiavuksi sormia viilentämään. Kyllä nämä toimivat, mutta en vähään aikaan laita niitä saranoiden väliin, lupaan. Tarkemmin ajatellen en ehkä enää toiste kokeile. Mua harmitti vähän aikaa ennen kuin ymmärsin olla kiitollinen ja lähettää kiitoksen jonnekin äärettömyyteen. Olisi voinut käydä tosi pahasti. 

Nyt on joululahja, joka on pitkä ja jotenkin aika skrode. Takuulla (työlle on vuoden takuu) pitää lämpimänä ympäri vuoden ja tarvittaessa viilentääkin. Ei ala urputtaa ja vaatia voileipää jos pyytää vähän hieromaan juilivia hartioita. Ja mikä parasta, lahjasta riittää muillekin jaettavaksi. Mä olin aika onnessani, kun sain illalla 10 aikoihin töistä palaavalle pizzantuoksuiselle pojalle (paistaa siis pizzoja työkseen) sanoa, että ota lämmin suihku. 


Mutta hyvät ystävät, ihanaa joulukuun 3. päivää. After all, it's the most wonderful time of the year!

❤:lla Johanna, kynsilleen saaneena

13 comments:

 1. Voi ei , sulle kyllä sattuu viime aikoina, kuumavesilämmittimen, maksutavan ja sormien kanssa.
  Ihan kamala hetki oli sulla autotallin oven kanssa, onneksi ei tullut suurempaa vahinkoa, mutta toivottavasti sormi ei mennyt liian pahasti. Onko sulla sormitukea siihen? Miten muuten autotallin ovi meni yhtäkkiä noin, oliko putkimiehellä joku osuus siinä?
  Onneksi teillä nyt lämmintä vettä :) Ja pikaista parantumista sormelle. Hyvää joulukuun viikonloppua sinulle Johanna:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sormet olivat täysin omaa tyhmyyttä. Mä olen miljoona kertaa jankuttanut lapsille, että ei sormia saranapuolelle, ei oven väliin jne. Ja sitten itse lykkään ne sinne. Luulen, että viime aikojen stressi on osasyy. Pitää nyt vain ottaa rauhallisesti.

   Sekin oli aika hullua, että yks kaks on ihminen, jonka maksuhalukkuuteen ei luoteta. En ole pitkiin aikoihin ollut tilanteessa, jossa asiaa epäillään. Aikaisemmin sai kirjoittaa shekinkin. No, nehän voivot olla katteettomia. Sikäli jäi vähän kurja maku, vaikka toisaalta ymmärrän.

   Sormet toimivat, vähän on kynsiä mustana, pientä nirhaumaa, vähän turvotusta. Ensi viikolla varmaan jo ihan ok. Jostain syystä kun näen tuon oven, niin menee aina kylmät väreet...

   Kiitos Jael. Eikähän tämä kuukausi tästä ala sujua.

   Delete
  2. Niin, ja tuo autotallin ovi on ollut rikki (siis vissiin moottori) jo useamman kuukauden. Sikäli ei haittaa, että käsinkin saa liikkumaan ja talli on tällä hetkellä täynnä roinaa kesäkuun muutosta. Sikäli tylsää, että maksaa sitten taas xx dollaria ja auto on toisinaan aika viileä, jos sillä aikaisin aamulla lähtee. Ei ollut siis putkimiehen tekosia. Tosin olisi ollut ihan kiva jos olisi sen sulkenut.

   Delete
 2. Vaikeuksien kautta voittoon - toivottavasti nyt helpottaa 💖

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin kauan kuin kaikki ovat terveinä ja turvassa, I'm happy.

   Horoskoopin mukaan nyt pitäisi alkaa sujua, siis ihan tänään. Mutta 19. päivän jälkeen ei pidä ottaa botoxia eikä kasvotäytteitä (en kyllä ajatellutkaan) eikä tehdä hiuksillekaan mitään (en kyllä ajatellutkaan), Venus peruuttelee. Ensi vuosihan on meille kaikille jo sitten aivan erityisen upea :)

   Delete
 3. Ihan mahtavaa, että saitte taas vettä tupaan. Ei niin mahtavaa sitten tuo sun sormien kohtalo. Onneksi ei mitään murtunut tai mennyt poikki. Mä olisin varmaan karjunut kirosanoja kurkku suorana :)
  Rauhaisaa viikonloppua sinulle Johanna <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli. Kyllä vesi ja lämmin vesi ovat aika luksusta, kun ne toimivat. Ei aina ihan ymmärrä.

   Sormet alkavat olla jo aika hyvät. Ja onni oli onnettomuudessa. Varmaankin se, että ovi on kuitenkin niin painava ja mun voimat eivät riitä kovin ponteviin nykäisyihin.

   Kiitos Outi. Tämän viikonlopun otan kyllä ihan iisisti jos ei yllätyksiä tule.

   Delete
 4. Kylläpä sattuu ja tapahtuu! Ja siis varmasti kirjaimellisesti sattuu, auts! Komppaan Outia, että onneksi ei (vissiin) murtumia. Luulenpa, että oSAAT nauttia kuumasta vedestä pitkään...
  Kommelluksetonta joulukuun ensimmäistä viikonloppua! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ole murtumia, sormet toimivat. Nostelu on vähän hankalaa, mutta muuten on jo ihan ok.

   Kyllä mä nautin vedestä ja lämpöisestä vedestä.

   Tämä kommellus oli kyllä niin omaa syytä kuin voi olla. Ei auta kuin yrittää vähän paremmin ja fiksummin.

   Delete
 5. Voi voi, sorry! Tuollainen 'automaatilla' toimiminen teettää vahinkoja. Itse on nyt taas monta kertaa huomannut toimineensa pöhkösti (onneksi ei viime aikoina mitään kipeää ottavaa) ja ihan vain siksi, että toimii ilman ajattelemista. Jokin näitä filosofisia neuvoja, ainakin meditaatiojutuissa selitettynä, olikin, että pyrittäisiin olemaan koko ajan keskittyneenä siihen mitä tekee, eikä miettisi yhtä ja tekisi ihan muuta. Mutta helpommin sanottu kuin tehty.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on niin hassua. Minä olen jankuttanut omille ja muille lapsille jankuttamasta päästyäni, että älä laita sormia saranapuolelle, älä laita niitä oven väliin, varo. Ja niinhän sitä pitäisi yrittää tehdä vain yksi asia kerrallaan, se käsillä oleva.

   Koivisto taisi joskus presidenttiyden jälkeen sanoa, että on kumma, kun töissä miettii kotiasioita ja kotona työasioita. Oikein ei aina edes ymmärrä, että missä mieli viipottaa.

   Delete
 6. Huh, olis voinut käydä kehnosti.

  ReplyDelete
 7. Minua ihan puistattaa tuo sormien jääminen autotallin oven väliin - kun on käynyt itselle ihan samalla tavalla. Meillä oli myös koneisto rikki ja vedin oven reippaasti alas - ja jätin sormet osien väliin. En enää ikinä katsonut sitä ovea samalla tavoin. Toivottavasti loppu kuu menee paremmin ja kaikki koneet ja vehkeet pysyvät kunnossa. Lämpimiä ajatuksia sinulle !

  ReplyDelete