Wednesday, July 14, 2021

Pingviinisukat ja autonhuoltoa

Kutimilla on nyt sukat tyttären poikaystävälle. Jotenkin näistä piti tehdä henkilökohtaiset ja sehän onnistui, kun kuulin, että hän tykkää pingviineistä.  Löysin käteen sopivat ja passelisti luistavat puikot. Ne on valmistettu "ethical wood" eli eettisestä puusta, kestävän kehityksen metsästä. Ostamalla puikkoja, Intian Rajashtnassa 350 naista saa töitä. Ilmankos neuloessa tulee jotenkin erityisen mukava mieli. Lisäksi on kiva ajatella, että irlantilaisen nuoren miehen jalat pysyvät lämpöisinä tulevana talvena Skotlannissa. Vielä muutama M&M's työtä vauhdittamaan ja ilo on ylimmillään. Tytär muuten väittää, että M&M's namit eivät ole ollenkaan yhtä makeita Skotlannissa kuin täällä. Mä en tiedä johtuuko se sitten siitä, että Euroopassa käytetään luonnollisia väriaineita ja täällä meillä ei. Pingviinit tulevat varmaan seikkailemaan monissa muissakin sukissa, ovat söpöjä. Auto piti käyttää vuosihuollossa. Sain ajan eiliselle ja hommaan tuhraantuikin koko päivä. Mä en ihan kamalasti tykkää viedä autoa huoltoon, sillä sormi menee suuhun jos kovin kummallisista vioista aletaan puhua. En ymmärrä asiaa suomeksi ja vielä huonommin englanniksi. Nopein tapa kartoittaa korjaustarve on tietysti kysyä, että paljonko maksaa. Jos maksaa paljon, niin siitä voi tehdä johtopäätöksiä. 

Palvelu on kyllä hyvää, sitä ei voi kieltää. Huolto järjestää tarvittavat kyyditykset. Aikaisemmin korjaamolla oli omia kuskeja, mutta nyt näppärästi tilattiin Lyft (kuin Uber). Yksi kyyti toi aamulla kotiin ja toinen haki iltapäivällä noutamaan autoa. Palvelu on ilmainen, mutta sen verran olen toki oppinut, että ilmaisia lounaita (tai kyytejä) ei ole. Auto myös imuroidaan ja pestään "ilmaiseksi". Öljynvaihto ja tarkastukset maksoivat 189 dollaria. Seuraava öljynvaihto on 10 000 mailin tai vuoden autoilun jälkeen, kumpi nyt ensiksi toteutuu. 
Mulle olisi ollut tärkeintä renkaiden ilmojen tarkastamisen lisäksi vaihtaa avaimen patteri. Ihmettelin myös ääneen, että miksi miehelle annetaan aina auto päiväksi käyttöön talon puolesta, kun vie auton huoltoon. Siihen en saanut vastausta. Olisi ollut huomattavasti kätevämpää kurvailla asioille päivän aikana kuin odotella kotona, mutta kaikkea ei voi saada. Huollon piti olla tehty alkupuolella iltapäivää, mutta vasta viiden paikkeilla oli valmista. Kysyin sitten, että eikö korjauksia tehdä aikavarausjärjestyksessä, veinhän auton huoltoon jo kahdeksalta. Ei, sillä työn alle otetaan myös kulkupelejä ilman ajanvarauksia ja saapumisjärjestyksessä käsitellään. Olisin siis voinut viedä auton klo 9 ja valmista olisi ollut samaan aikaan. Nämä ovat  asioita, joita en vieläkään kaikkien näiden vuosien jälkeen ihan ymmärrä. Mikä on järki? Toisaalta se kertoo myös siitä, että maksavaa asiakasta ei käännytetä pois. 


Työt ovat nyt tauolla ja tällä viikolla käyn vain ulkoiluttamassa yhtä karvaturria parina päivänä. Tänään sain tyttären seuraksi ja meillä olikin kiva kävelyretki koiran kanssa, vaikka hellettä piisasi. Ilman kosteus pyörii 80-90 %:ssa ja tekee ulkoilusta tukalaa. 

❤:lla Johanna


33 comments:

 1. Kauniit sukat!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Kiitos Rva Kepponen. Mr Popper's Penguins on muuten elokuva, josta tykkäsin kovasti. Pitääkin katsoa uudelleen.

   Delete
 3. Replies
  1. Kiitos Hannele! Mun pitää tehdä vielä se pari tälle...

   Delete
 4. Oi, olet taitava, ihanat sukat 💚. Voi hyvin 💕

  ReplyDelete
  Replies
  1. Marjis, jos rehellinen olen, niin en ole ihan tyytyväinen siihen, kuinka paljon sukan varsi vetää. Toivottavasti löystyy vähän käytössä.

   Delete
 5. Ihanat sukat, olet kyllä taitava!

  Tsemppiä kuumaan ja kosteaan keliin 👍.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Susanna! Postia hakiessa jo paita hulahtaa märäksi. Mutta tämä on tätä. Syyskuun alussa viimeistään helpottaa.

   Delete
 6. Poikaystävä saa komiat (ja söpöt) sukat :)

  En ole ajanut autoa vuosiin. En tainnut ajaa ollenkaan edellisellä autollamme. Osaisinkohan käynnistää edes autoa nykyään. Siihen kun ei kuulema enää avainta käytetä kunhan se on jossain lähistöllä autossa. Kerran yritin tunkea virtalukkoon miehen kotiavainta, hohohoo. Mitäs oli piilotettu avaimeperän sisään!

  Lueskelin just, että viime yö oli Suomessa mittaushistorian lämpimin. No siltä se tuntuikin. Vieläkin on kuumaa. Eddy läähätteli pitemmän tovin kotiuduttuaan ulkoa. Nyt rauhoittui nukkumaan kirjahyllyn viereen lattialle, siinä on ainakin hetken vilpoisampaa. Pojan oli pakko päästä tarpeilleen ennen iltalenkkiä, tuli minuakin kiirehtimään töiden lopettamisessa, mutta mies onneksi meni käyttämään. Onneksi sää viilenee kun alkaa loma.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Poikaystävä on ilmoittautunut vapaaehtoiseksi vastaanottamaan tekeleitäni, joten täältä pesee.

   Mun ongelmat alkoi tämän kertaisen huollon kanssa, kun kysyivät auton mallia. En minä muista onko C, S vai mikä. En paljon auttanut, kun sanoin että sedan. Jätin värin mainitsematta, kun ajattelin, että pitävät mua ihan urpona.

   Mulle kävi niin yksi aamu, että autoi alkoi kysellä avainta. Siis yleensä käynnistyy nappia painamalla, mutta nyt halusikin avaimen. Äkkiä sitten puhelimesta googlaamaan, että mitä tehdään. Ja sen käynnistys napin alla on kohta myös avaimelle. Nappi pois ja avain koloseen ja auto käynnistyi. Ilman googlea olisin ollut taas hukassa.

   Eläimille varmaan nämä helteet ovat ihan hirveitä. Eivät voi ymmärtää miksi ei olekaan vettä ja yöt viilene. Mä näin yksi päivä, kun orava pötkötteli hetken maassa ja sitten taas jatkoi matkaa. Voi ressua.

   Delete
 7. Tosi kauniit sukat, tyttären poikaystävä takuulla tulee noista iloiseksi:)
  Ja hyvä että puikkojen takana on hyvä ajatus:)
  Hyvää viikonloppua Johanna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jael. Poikaystävä tykkää sukista, joten mielelläni näitä teen. Ja Skotlannissa ovat tarpeenkin. Tytär on lämminverinen, mutta hänkin mielellään käyttää opiskelukämpässään sukkia.

   Hyvää viikonloppua!

   Delete
 8. Ihanat sukat kuvineen, kuvioineen, kaikkineen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sartsa! Arvostan kommenttiasi. Varsinkin, kun kävin katsomassa ihania pipoja sun blogissa!

   Delete
 9. IIIIhanat Pingu-sukat!! Tiedäthän Pingun https://www.youtube.com/watch?v=Sct5j7Quo54
  Jos mulle tulisi niin haluaisin sellaisen pingviinin es lapasiin (oi, pingu-lapaset!!) että pingviinin nokka olisi "torvella" niin kuin Pingulla on kun se päästää kovemman äänen. Ne audiot, saan niistä irti niin paljon hupia ettei uskoiskaan. Sama Minuskulejen kanssa
  https://youtu.be/BCBAI-gv2zI
  KAs noin kaksi erittäin hyvää ohjelmavinkkiä, ajattelin et ne korvaan Pingu-sukkien tuoman ilon;D
  Saisko sua tekemään Pingu-lapaset? Tahtoo x tuhat + yksi= Ihan mitä vaan voi pyytää vastikkeeksi;)
  Hieno kv-meno myös, huomasin: intialaiset puikot, suomalainen neuloja ja skotti-kohde, todella globaalia pingviinisukkateollisuutta (hirsipuusana!!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Minuskuleja en ole nähnyt ja kiitos tästä vinkistä. Nämä ovat sellaisia, joita voin katsella myös pienten lasten kanssa. Luulen, että naurua piisaa. Mutta kyllä mua hermostuttaa vähän, että minkälaisiin vaikeuksiin aina joudutaan.

   Pingu on tuttu ja muistan lukeneeni, että jossain eläintarhassa näytettiin pingviineillekin. Itse käyn aina joskus katsomassa Edinburghin eläintarhan pingviinikameraa. Siitä jos mistä tulee hyvälle tuulelle.

   Mä olen tehnyt elämässäni muistaakseni kahdet lapaset. Oli helpompaa kuin sukkien teko, sen muistan. Jos jossain vaiheessa laajennan repertuaaria sukista lapasiin, niin lupaan yrittää pingviinejäkin. Pinguja niistä ei ehkä tule.

   Kyllä tämä alkaa olla globaalia, ei voi kieltää. Neuloja on myös samassa persoonassa amerikkalainen ja langat tilattu Suomesta. Ja tuossahan olisi oiva tuotemerkki: Pingviinisukkateollisuus :)

   Delete
 10. Tosi kivat pinkku-sukat! Mä ajan samanmerkkisellä autolla, C-sarjan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Rida. Mua aina vähän hermostuttaa, kun tiedän että ihan tekijä-ihmisetkin nämä aikaansaannokseni näkevät, kuten sinä. Lapset ovat sitä mieltä, että äiti on tosi hyvä neuloja, mutta heillä ei ole vertailukohdetta :)

   Mä lapsille eilen juuri päivittelin, että miksi eivät voi antaa sarjoilleen ihan oikeita nimiä: C niikuin Cecilia ja S niin kuin Steve, GL voisi olla Gloria ja E Elena. Mä nimittäin en muistanut. Ajanvaraaja kysyi, että jos voisin käydä katsomassa auton perästä mallin, mutta kun auto ei ollut pihassa eikä kotona ketään, jolta kysyä. Pyysin, että jos luettelisi sieltä listastaan nämä meidän huollettavat autot (siellä on joitakin jo muualle jatkaneitakin autoja) ja osuihan se sitten kohdilleen. Mutta hölmö olo tuli. Ja asiakaspalvelun ensimmäinen sääntö on, että asiakkaalle ei pidä antaa tulla hölmöä oloa, vaikka hölmö olisikin :)

   Delete
  2. Voi kiitos mutta minähän en todella ole mikään tekijä esim kuvioneuleet ovat ihan no-no…ja sinulla on niin taidokasta ja tasaista neuletta eli lapsesi ovat oikeassa! Ps. jossain vaiheessa uumoilit että saan alani töitä: tadaa olen kesäkuun alusta asti ollut töissä kivassa firmassa ja kesäsijaisuuden päätyttyä jatkoakin ehkä seuraa☺️

   Delete
  3. Kiitos Rida. Olet kiltti. Mä teen kyllä aika hitaasti, joten käsiala pysyy tasaisena. Ja sen verran olen perfektionisti, että jos tulee vähän isompi silmukka tms. niin sitten puran. Joskus olen purkanut monta kerrosta, kun on häirinnyt sen verran paljon.

   Mä olen onnellinen sun puolesta! Ja sun työnantajan puolesta! Sinne osui oikein kultakimpale. Ihanaa kesää Rida.

   Delete
 11. Vitsit miten ihanat villasukat <3 Mun tytär on oppinut sen, että aina kun hänen autoon tulee jotain vikaa, niin ottaa huoltoon mukaan jonkun poikapuolisen kaverin, koska muuten ei koe tulevansa kohdelluksi samalla tavalla kuin miehet. Eli oltiin sitä sitten missä maassa vaan, niin edelleen nähdään nämä autoon liittyvät asiat miesten juttuina, huoh!
  Ihanaa viikonloppua sinulle Johanna <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on vitsit vähissä, kun pitäisi vielä tehdä toinen :) Ensimmäinen menee hujauksessa, mutta sen toisen kanssa ei sitten sujukaan ihan niin hyvin.

   Fiksu tyttö. On muuten jännä, että tuollakaan ei näkynyt yhtä ainoaa naista mekaanikkona tai edes asiakaspalvelutyössä, jossa puhutaan itse autoista. Laskutuksessa sitten taas kaikki ovat naisia. En tiedä johtuuko siitä, että naiset eivät hakeudu työhön vai mistä.

   Delete
 12. Mä niin luulin, että olisin jo kommentoinut, mutta kuuma kesä - hatara pää. ;)
  Kivat sukat ja söpö pinkku!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  ReplyDelete
 13. Nuo sukat olisivat ihan omiaan Valion jäätelömainoksissa!
  Meidänkin auto käynnistetään nappia painamalla, mutta ei hajuakaan voiko sen hätätilanteessa avaimella käynnistää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle tuli heti mieleen kesäaamu, kun on vähän viileää vielä ja voi laittaa sukat jalkaan, kun rappusilla syö päivän ensimmäistä jäätelöä.

   Mä luulen, että käynnistys taitaa onnistua menopelissä kuin menopelissä, joissa on nappi myös avaimella. Se nappi on yleensä sellainen, että sen saa pois.

   Delete
 14. Sukkasi ovat todella kauniit! Kiva huomata, etten ole ainoa, joka kokee autokorjaamovisiitit hermostuttavaksi. Minua hirvittää myös aina viedä autoa huoltoon, kun tulee niin hölmö olo kun en ymmärrä autoista paljon mitään! Viime kerralla piti huoltaa auton syöttöpumppu ja onneksi löysin korjaamon, jossa asiakaspalvelu on ystävällistä ja mukavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mä olisin alunperin halunnut harmaan tilalla käyttää Novitan jäähän taittuvaa harmaata, mutta en sitä täältä meiltä löytänyt tilattavaksi. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen ja sukkien saaja oli myös ollut tyytyväinen.

   Syöttöpumppu alkaa kuulostaa jo hankalalta. Mun on myös vaikea arvioida, mitkä korjaukset ovat kiireellisiä ja mitkä eivät. Ainahan sieltä jotain löytyy ja miljoonalasku maksettavaksi. Mulle riittäisi ihan sellainen malli, jolla pääsee eteen ja taakse, kulkee sen verran, ettei jää jalkoihin ja ihan huoltovapaa :)

   Kiitos, kun kommentoit!

   Delete
 15. Ihanat sukat! Kelpaisi myös samanlaiset. Hieno tuo teidän autokin. Meidän tulisi käyttää autoa MINI-huollossa ensi viikolla. Aina hieman jännittää, löytyykö jotain ongelmaa mistä emme ole vielä tietoisia. Nyt siinä on jarruissa jotain häikkää.

  ReplyDelete