Tuesday, June 8, 2021

Sukkahommia

Viimekuukausina löytynyt neulontaharrastus on jatkunut. Mä tykkään eniten tehdä joko lettiä tai sitten ihan perussukkia. Niitä on kivointa käyttääkin. Puna-pinkki-valkoiset sukat ovat synttärilahja itselleni. En ole varma olenko täällä maininnut, mutta musta on tullut jonkin lajin kettumaanikko. Ei ole repolaisen häntä kainalossa, vaan ketut ovat valtavan kauniita ja salamyhkäisiä. Tulevat toisinaan ihan lähelle ja sitten vilahtavat matkoihinsa.  


Kettujen lisäksi tykkään marsipaanista. Tytär toi tuliaisiksi Marks & Spencerin marsipaanipalloja. Toivotin tyttären tervetulleeksi kuviosukilla. Näiden varteen opettelin valepalmikkoa ja sehän oli sitten paljon helpompaa kuin luulin. Hiekka ja valkoinen ovat ajaton yhdistelmä. 


Nuorempi poika sai kesäksi lyhytvartisen sukat. Hän valitsi itse mun lankavarastosta hiekanvärin. Hänen makunsa on hyvin pelkistetty: mustaa, valkoista, neutraalia. 


Alakuvan kirjoneulesukat masensivat mut täysin. Ohjeen koko oli 38/39, mutta eivät nämä kyllä jalkaan menneet. Kärki on turkasen ruma ja into loppui näiden kanssa. Tuntui, että olen maailman surkein käsityöihminen, tyhmä, tyhmempi, tyhmin. Tein kuitenkin toisen version samoilla väreillä pojan ystävälle (tyttö). Niistä tuli ihan kivat. Lahjasukat tulollaan. 

Tyttö tietää mun maun ja vaaleanpunaiset possukarkit maistuivat. Näitä yksinkertaisia perussukkia taidan seuraavassa versiossa vähän parannella, mielessä on jo muutama ajatus. 

Vähän harmittaa, kun tällä viikolla ei ole ollenkaan töitä, mutta toisaalta on kiva, kun voin viettää aikaa tyttären kanssa. Ja vähän myös poikien. Kaupat talosta tehtiin maanantaina ja nyt ei ole enää sitä taloa sitten. Toivottavasti uusi perhe tykkää ja viihtyy. Mä en ole vieläkään ajatellut asiaa, vielä ei ole sen aika. Toisaalta rinta-alassa painaa ja harmittaa. Ajan kanssa varmasti helpottaa. Oli tämä kuitenkin sellainen episodi, joka opetti, että vain silloin voi asioistaan päättää, kun itsellä on kaikki langat käsissä. 


Ai niin, mä pääsen varmaan ihan päivän parin sisällä kommentoimaan teidän blogeihin! Netti on tulollaan. On muuten harvinaisen hankalaa elämä, kun netin perässä pitää lähteä kotoa kauemmaksi. Kännykän kautta toimii, mutta tosi hitaasti. Muistutti niitä aikoja, kun modeemi naksui ja tietokoneen avautuminen kesti vartin. Muistan, kun ensin kävin työhuoneessa käynnistämässä tietsikan ja sitten menin kaikessa rauhassa hakemaan aamukahvia. Oi niitä aikoja. 

❤:lla Johanna, marsipaanipalloilla ja possukarkeilla kyllästettynä

11 comments:

 1. Ihania sukkia! Mikä herkulliset värit, ja entäs sitten nuo marsipaanipallot. Marsipaani on aina ollut suurta herkkuani ja muistan vieläkin sen tunteen kun lapsena sai aina jouluisin marsipaanipossun. Vesi tulee kielelle vieläkin sitä ajatellessa.
  Hienoa että saat netin toimimaan.
  Mukavia vapaapäiviä sinne<3

  ReplyDelete
 2. Nättejä sukkia! Noita possukarkkeja voisin maistaa heti!!!
  Kommentoisinkohan nettiasiaan mitään? No, olen tottunut siihen, että toisinaan omani on to-del-la hidas, mutta pärjään.
  Mukavia vapaita!

  ReplyDelete
 3. Voi miten nättejä sukkia, sinusta on tullut oikea mestari sukankutoja:) Kiva toisaalta että saat aikaa viettää tyttären kanssa nyt kun hän on kotona.
  Samoin minä tykkään tosi paljon marsipaanista, mutta yleensä teen sitä itse kun se ei ole erityisen vaikeaa.
  Voin kuvitella että nyt kun rakas talo on myyty, niin sitä ajattelee, ja etenkin kun se nyt on lopullista. Toivottavasti kuitenkin uusi vanha koti tuntuu kodilta, vaikka ei olekaan suuri kuin se entinen.
  Ja mahtavaa että nettiasiat alkavat ratketa:)
  Hyvää keskiviikkoa Johanna.

  ReplyDelete
 4. Tosi hienoja sukkia olet tehnyt, tykkään erityisesti noista tyttäresi sukista. Kotiasiassa onkin varmaan sulattelemista mutta kiva kun koko pesue on koolla. Hyvää kesän jatkoa helteisestä Turusta!

  ReplyDelete
 5. Aivan ihania sukkia olet tehtaillut, upeita kaikki! Kyllä sinun täytyykin rauhassa nyt sulatella tuota kodin myyntiä, se kun oli niin rakas paikka sinulle.
  Kauneutta ja haleja loppuviikkoosi Johanna <3

  ReplyDelete
 6. Sinusta on kehittynyt oikein sukkamestari! Mietipä vaikka vuosi taaksepäin. Milloin se sinun sukkailu alkoikaan? Nyt ollaan jo palmikoissa, valepalmikoissa, kirjoneuleissa ja toisille tekemisessä! Alkuinnostus on pysynyt ja kasvanutkin kai? Ei ne neuleet vaan aina onnistu keneltäkään, välillä tulee jotain, mitä ei pitänyt, tai ei ainakaan suunnitellen.
  Ompas sulla kivat puikot, kirjavaiset.
  Hienoa, että saat olla lasten kanssa ja lomailla rauhassa. Niin harvoin heitä kaikkia näet ja asuvat kaukanakin. Yhdessä jaksaa ja selviytyy hankaluuksistakin.

  ReplyDelete
 7. Oletpa ollut tuottelias! Noin paljon kivoja sukkia.

  Nauti vapaapäivistä nuorison kanssa!

  ReplyDelete
 8. Olet kyllä taitava kutomaan sukkia! Itse kudon paljon mutta kirjoneule ei onnistu :(

  ReplyDelete
 9. Todella kaunista kirjoneuletta sinä teet!
  Tykkään kirjoneuleesta, mutten sen neulomisesta 😔.

  ReplyDelete
 10. Super ihania sukkia <3 Olet taitava! Villasukka on ihan paras sukka <3

  ReplyDelete
 11. Ihania kuvioita, olet taitava.

  ReplyDelete