Saturday, April 3, 2021

Sorry Royal Mail


Kirjoitin edellisessä postauksessa kuinka soitin Royal Mailille ja yritin saada käännytettyä tyttären takaisin käännytetyn paketin tyttärelle. Oli turhauttavaa tietää, että paketti oli vain parin kilometrin päässä tyttärestä ja mitään ei voinut tehdä. Paketti oli vääjäämättä palaamassa takaisin Pohjois-Carolinaan. Teksti vielä  tuossa alla. 

(Lähetin tyttärelle pääsiäistervehdyksen paketin muodossa. Seurantatiedoista näin, että paketti oli päätynyt pikkuiseen skotlantilaiseen kylään paria tuntia aikaisemmin. Ja laitettu takaisin Amerikkaan. Osoitetiedot olivat puutteelliset. En ihan niin vähästä lannistunut ja kaivoin Royal Mailin puhelinnumeron netin syövereistä. Jonotin parikymmentä minuuttia ja sitten keskustelimme. Keskustelun sisältö: mitään ei voi tehdä, kun pakettiin on laitettu leima "return to sender", palautetaan lähettäjälle. Selvitimme ongelmankin yksissä tuumin. Meidän posti oli tulostanut papereihin osoitteeksi 60, kun sen olisi pitänyt olla 6d. Ihmettelin, että eikö sitä pakettia voisi nyt vain käännyttää takaisin, kun ongelmankin tiedämme ja paketin päälle olen omin käsin kirjoittanut kyllä oikean osoitteen. Ottaa ja lukee sen siitä. Ei voi, kun on leimattu "return to sender". Ei voida tehdä mitään, kun on leimattu. Olin laittanut käsintäytettyyn tulliselvitykseenkin oikean osoitteen ja tyttären puhelinnumeron, mutta mitään ei voida tehdä, kun on leimattu.. Mulle tuli mieleeni jokin Neil Hardwickin komedia. Tylsyyteen kuoleva virkamies, joka toistaa yhtä lausetta ja kaikkensa yrittävä asiakas. No, suklaapuput nyt reissaavat takaisin tänne. Näkivätpähän maailmaa ja lähetys maksoi 26 dollaria. Kai tämänkin voi lisätä resumeen vaikka nimikkeellä matkanjärjestäjä. Kyllä mä penäsin virkailijalta, että jos hän voisi keksiä jonkin keinon pysäyttää paketin käännytys. Hän oli hetken hiljaa ja totesi, että paikallinen postimestari ei ota vastaan puheluita. Käsitin, että postimestarilla olisi ollut valtuudet leiman peruutukseen. Toivottavasti eivät koskaan tuikkaa leimaansa johonkin todella tärkeään, vaikka siihen postimestariin, joka ei ota puheluja vastaan.)


Perjantai-aamuna tuli tekstareita tyttäreltä, kuulumisia. Ja sitten "also" eli lisäksi... Videolla kuului tyttären ääni: you did it, you crazy woman, you did it (sä teit sen, sä hullu nainen, sä teit sen). Seurasi kuva paketista, siitä samasta joka oli leimattu jo takaisin lähetettäväksi. Mä en tiedä mitä tapahtui. Vastasiko postimestari puheluun vai katsoiko joku kristallipalloon ja näki oikean osoitteen. Joku kuitenkin teki enemmän kuin virka vaati. Paketti meni kuin menikin perille! Puhelutiedoista näin, että puheluni Royal Mailille kesti 32 minuuttia. Jonotukseen meni varmaan 29 minuuttia. Kutsuisin tätä työvoitoksi. Ensimmäisenä kuitenkin tuli mieleeni, että miten mä lähettäisin kiitoskortin. Pikkuisten suklaapupujen ei tarvinnutkaan matkata takaisin meren yli, tytär sai perinteisen pääsiäisherkun, mä säästin 26 dollaria ja hyvän mielen määrää ei voi rahassa mitata. Ja tyttären poikakaverikin  sai suklaapupun. 

Vanhempi poika kyseli viikolla, että onko meillä suunnitelmia pääsiäiselle. Ei ole. Nuorempi poika on illan töissä ja saimme mieheltä tekstarin (päiväkäskyt tulevat tekstareiden muodossa), että pakkaaminen on syytä aloittaa, laatikoita on hankittu. Vajaan viikon päästä perjantaina alkavat muuttotoimet. Mua ei huvita laittaa pääsiäistä. Ei sen puoleen juhannusta tai jouluakaan. Vanhempi poika oli kutsuttu ystävänsä (tyttö) kotiin pääsiäisillalliselle. Oli kyllä aika ihanaa, että hän kuitenkin varmisti, että onko suunnitelmia.  Sovimme, että laitamme hänen kanssaan huomenna sunnuntaina lounaan yhdessä. Nämä mun pääsiäiskuvat ovat parin vuoden takaa. Puput ovat pakattuina jossain varastossa, kuten peilikin. Talossa on hiljaista ja jotenkin se jo kuulostaa tyhjältä, vaikka täällä vielä jollain tapaa olemmekin. Ehkä vuoden päästä löytyy taas inspiraatioa ja pääsiäinen tuntuu juhlalta. Who knows.

Kiitos Royal Mail. Ja anteeksi, kun usko ei riittänyt. Ja perhosten kohtalosta huolestuneille: perhoset pääsivät vapaaksi luontoon keskiviikko-iltana. 

❤:lla Johanna

22 comments:

 1. Onnittelut työvoitosta ja paketin perille saamisesta! Pääsiäinen menee omalla painollaan, jos sellainen on olo ja tilanne. Toisena pääsiäisenä sitten yhteiset ruokailut, koristeet ja muut härpäkkeet. Auringon paistetta ja tsemppiä eloon, oloon ja ennen kaikkea pakkaamiseen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tarja. Mä olin kyllä jo luopunut toivosta, virkailija sai vakuuttuneeksi, että mitään ei ole tehtävissä.

   Toivottavasti vielä saa viettää muita pääsiäisiä. Juhla on täällä sikälikin erilaisen tuntuinen, kun kaupat ja kaikki on auki. Kouluissa on Sring brake, mutta monella ei ole varsinaista pääsiäislomaa. Onneksi pääsiäispupu kävi tuomassa pojillekin suklaapuput :)

   Delete
 2. Ihanaa että paketti kuitenkin kaiken vaivannäön jälkeen pääsi perille. Eipä ole meilläkään mitään perhetapaamisia järjestetty vaikka monta pyhäpäivää onkin. Se tuntuu kyllä kurjalta, mutta halutaan olla varovaisia.
  Voimia pakkaamiseen. Koska muuttatte?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä mä melkein riemusta kiljuin, kun sain tyttären viestin. Tuli tavattoman hyvä mieli.

   Onhan tämä ollut aikamoinen vuosi ja monelta alkaa varmaan usko loppua. Musta näyttää siltä, että vaikka meillä taas on sairastumiset kohollaan, niin ihmiset piut paut välittävät rajoituksista. Onneksi kaupoissa on edelleen maskipakko, niin siitä ihmiset eivät niin luista. Ihmiset kapinoivat alussa enemmäön pakkoa vastaan, mutta nyt ei juuri näe maskittomia.

   Delete
 3. Voi miten hienoa, että tytär loppujen lopuksi sai pakettinsa..:)
  Hyvää Pääsiäistä sinulle♥ kaikesta huolimatta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää pääsiäistä Hannele! Kyllä me oltiin tyttären kanssa molemmat aika tyytyväisiä ja onnellisia :)

   Delete
 4. Replies
  1. Britit osaavat. Siellä on kauniit postilaatikot, taksit, bussit ja puhelinkopit :)

   Delete
 5. Kauniita pääsiäiskuvia...
  Ihana että tyttäresi sai paketin,joskus on oltava vähän greisi,ja topakka.😊
  Kaikkea hyvää!,Sinun pääsiäispyhiisi! Johanna 🤗💛

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suurin ponnistus oli jonottaa puhelimessa. En ollut ihan varma kuinka suuri lasku ulkomaanpuhelusta tulee ja se vähän hermostutti. 32 centtiä tuli hinnaksi,joten pankki ei mennyt rikki.

   Mä olin niin ystävällinen kuin kykenin virkailijaparalle. Eihän se hänen viksansa ole, kun säännöt ovat mitkä ovat. Varmaan aika kamala työ, kun ihmiset soittavat ja valittavat päivät pitkät. Olen kyllä tavattoman kiitollinen, että tytär sai perinteisen pääsiäisherkkunsa. Ne ovat niitä asioita, joita hän täältä kotoa kaipaa.

   Hyvää pääsiäistä Liisa!

   Delete
 6. Erä- ja otteluvoitto kertaheitolla! ;D
  Vajaa viikko muuttoon.. tsemppiä urakkaan.
  Ei mullakaan ole mitään pääsiäistä, kun odotan vaan, että koko keittiö "räjähtää", hyvä, että viitsin enää edes pöytiä pyyhkiä ;D Muutama viikko kyllä vielä aikaa ;D

  ReplyDelete
 7. Onnea postijupakasta🤗 se oli sisulla voittoon. Ehkä tutkivat sinun kirjoittamaa osoitetta eikä ollut perustetta postin palautukseen. Etkö alkaisi suunnittelemaan kirjaa Mrs Johanna -elämää Amerikassa. Kirjoitat niin hyvällä otteella. Täällä ensimmäiset sinivuokot kukkivat. Aurinkoista, mutta viileä tuuli. Hyvää pääsiäisen loppua🐣

  ReplyDelete
 8. Ihan uskomaton käänne postijutussa! Kuvastaako se sinnikkyyttäsi - jos, niin samaa plus tsemppiä pakkaamiseen! Eipä ole täälläkään panostettu pääsiäiseen (miksiköhän..) ja ainoa suklaamunakin on syömättä...
  Pääsiäispäivää ja huomenna toista sellaista!🐣

  ReplyDelete
 9. Onnittelut Roayl mailin taivuttamisesta! Laitat sinne resumeen, että superb negotiation skills lead British Royal Mail to review their process ;)

  Kivaa pääsiäisen jatkoa!

  ReplyDelete
 10. Suomalaisella sisulla hoidit tuon postihomman, hyvä sinä! Olipa kyllä kiva, että eivät lähettäneet pakettia takaisin.
  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle Johanna ja tsemppiä pakkailuhommiin <3

  ReplyDelete
 11. Se on jännä, että melkoisen mahdottomilta näyttävät umpiseinät muuttuvatkin välillä oviksi tai vain kaatuvat ihan yllättäen. Jännää ja helpottavaa 😊.

  Minulle pääsiäisessä tärkeintä on pysähtyminen ja rauhoittuminen. Hyvä ruoka, juoma ja seura ovat erinomaista plussaa, mutta niiden lisäksi en tarvitse yhtään mitään.

  Tsemppiä pakkailuun 🥰.

  ReplyDelete
 12. Ihan mahtavaa että paketti tuli kuitenkin perille, ja takuulla sun pitkäjänteinen odotus ja puhelinsoitto auttoi siinä, hyvä sinä:)
  Voi kurjuus,nytkö sitten joudutte jo muuttamaan. Paljon tsemppejä, toivottavasti kuitenkin voit tehdä uudesta kodista mukavan. Hyvin ymmärätää ettei juhliminen nyt oikiein maistu kun pitää jättää koti. Tsemppiä pakkaamiseen Johanna.

  ReplyDelete
 13. Hienoa!
  Aikamoisen urakan teit.

  Mulla oli tovi sitten paljon iisimpi keissi. Lähetin kortin pääkaupunkiin. Ihmiselle, joka on asunut ko. osoitteessa vuosikausia. Selkeästi kirjoitettu kortti palasi kuitenkin minulle 'osoite tuntematon' -tarralla varustettuna. Ihmettelin, mitä mitä...
  Ja laitoin sen samalla merkillä uudelleen matkaan. Kirjoitin päälle lapun; 'Posti hei, tämä osoite on todellakin olemassa. Älkää pliis enää lähettäkö tätä minulle takaisin vaan viekää perille'.
  Kesti hyvin lyhyen aikaa.
  Kortti meni perille.
  Oikealle henkilölle.
  Osoitteeseen, jota ensin kuvattiin nimellä 'tuntematon'..

  ReplyDelete
 14. Olipa hienoa että asia järjestyi! Ponnistelusi eivät menneet hukkaan. ❤️
  Olen tosi iloinen että kävi noin. Aina kannattaa yrittää puhua ja selittää.

  Mukavaa tätä viikkoa!

  ReplyDelete
 15. Wauuu, hattua nostan sinnikkyydellesi, jes oli sekä sinun että tyttären pääsiäinen pelastettu.
  Täällä on toisin paikoin sadellut uutta lunta, noh meillekin luvannut perjantaina, sitä ootellessa. Tuttavani oli eilen käynyt kurkkaamassa joko näkyy elon merkkejä kangasvuokosta, siellä pikku karvakasat näkyy jo! Täytyy mennä kurkkaamaan kun lämpiää, tiedän paikan:-)))

  ReplyDelete
 16. Apua luin tätä kuin pahinta jännitysnäytelmää. Voi elämän kevät, millä aikakaudella siellä Briteissä eletään, voihan byrokratia ja voihan yhden ihmisen kapea työnkuva, paitsi että joku teki lopulta enemmän kuin alunperin sanoi. Mikä työvoitto! Voin kuvitella, että paketti on tyttärellesi todella tärkeä ja jota odottaa, rakkaan äidin paketti. En olisi kyllä kestänyt, jos olisi palautunut takaisin. Huhheijaa.

  Mukavaa tätä viikkoa Johanna ja hyvä sä. <3

  ReplyDelete