Thursday, March 26, 2020

Parhaat piirteet esille

Edellisen postaukseni päätin ihmettelyyn siitä, miten kriisit tuovat toisista ihmisistä pahimmat ja toisista ihmisistä parhaimmat puolet esille. Meidän pikkukylä ei ole varsinaisesti vielä tilanteessa "lockdown", mutta kaikki tuntuvat ymmärtävän nyt etäisyyden ottamisen tärkeyden. Felixiä kävelyttäessä vastaantulijana väistän vähän enemmän kuin aikaisemmin. Ellei toinen ole ehtinyt ensiksi. Nämä kuvat ovat mun n. tunnin mittaiselta kävelyreitiltä ympäri naapurustoa. Toinen vakiolenkki taittuu puolessa tunnissa. 


Nextdoor neighbor -sovelluksessa meitä on aika monta. Sieltä olen viime päivinä lukenut kivoja juttuja. 

Lapsille on järjestetty naapureiden voimin Bear hunt -reittejä eli karhunmetsästyksestä on kyse. Ikkunoille asetellaan nallekarhuja ja lapset voivat kävelyretkillä laskea kuinka monta nallea löytävät. Kirja We're Going on a Bear Hunt  on käsittääkseni ollut innoittajana. 

Ihmiset ovat maalanneet kiviä, kirjoittaneet niihin viestejä ja kätkeneet ulkoilureittien varsille. 

Juuri luin, että yksi naapuri raksuttaa 3D-tulostimellaan hengityssuojia, jotka hoitohenkilökunta voi laittaa kertakäyttöisen suojan päälle. Tämä maski on tukevampi, pestävä/desinfioitava ja antaa ehkä vähän lisäaikaa kertakäyttöiselle suojalle, jotka ovat monin paikoin jo loppuneet. Kertoo aika paljon, että jo muutama hoitoalan työntekijä kyseli sovelluksessa, että saisiko ostaa itselleen yhden tai kaksi... Toinen naapuri jo ilmoitti itsensä vapaaehtoiseksi kuljettamaan suojia tarvittaviin paikkoihin. Pari muuta kyseli mitä tarvikkeita voisivat toimittaa, jotta printtaaminen jatkuisi. 

Apua saa myös asiointiin. Jos joku laittaa ilmoituksen sovellukseen on kymmenen kättä pystyssä oitis. Käymme hyvin harvakseltaan ruokakaupassa. Niin tuntuu tekevän nyt moni muukin. Toissapäivänä kaupassa käydessäni kärryjen luona oli työntekijä, joka pyyhki kärryt ja tarjosi kertakäyttöhansikkaita tarvitseville. Kassoilla oli lähes täysi miehitys niin, että kenenkään ei tarvitse jonottaa tiiviisti. Ostokset voi tilata etukäteen ja käydä vain noutamassa. Riskiryhmäläisille on varattu oma aikansa asioida. Siivouspatteristo oli työn hyörinässä koko ajan. 


Vaikka meillä ei maan johto näytäkään ymmärtävän tilanteen vakavuutta (ainoastaan oma uudelleenvalinta seuraavalle kaudelle tuntuu olevan päällimmäisenä mielessä), niin onneksi moni muu ymmärtää. Onhan se kyllä katastrofi, että maailman rikkain maa on hyväntekeväisyyden varassa. Ei ole varmuusvarastoja kuten Suomella. Suojavarusteet ovat nyt hyväntekeväisyyden ja lahjoittajien käsissä. 

Ja tietysti, ei niin suurta onnettomuutta etteikö siitä voisi t-paitaa tehdä. "I was social distancing before it was cool" herätti monen mielenkiinnon. 


Toissailtana katsoin, kun meidän keittiön pöydän alta tulla töhötti vaaleanpunainen suloinen possu. Ihan selvistäpäin, korkeintaan pari kuppia liikaa kahvia nauttineena. Meidän Felixhän se oli, mutta jotenkin siinä valaistuksessa vajaan sekunnin verran koira näytti possulta ja mun aivot ottivat todesta. 

Odotan postia. Perhe jota olen autellut silloin tällöin kysyi osoitettani. He askartelevat postikortteja elämänsä tärkeille ihmisille ja käyvät sitten jakamassa niitä. Tuntui hyvältä, että mut laskettiin tärkeisiin ihmisiin, vaikka emme ole edes kauaa tunteneet ja edes kovin usein tapaa. 

Koulut ovat näillä näkymin kiinni ainakin 15. toukokuuta saakka. Online-opiskelut High Schoolin viimeistä vuotta opiskelevan juniorimme osalta tökkivät pahan kerran. Tilanteeseen ei ole osattu varautua. Koulupiiri kuitenkin lupailee, että nämä vastavalmistuvat saisivat hattunsa ja viittansa. Suoraan sanottuna en vieläkään ihan ymmärrä, miten maailma voi muuttua vain muutamassa viikossa niin paljon. Mulla ei nykyisin ole oikein paljon muuta sanottavaa kuin että peskääpä käsiä ja olet rakas. 

❤:lla Johanna, pikkupossuja bongaillen

33 comments:

 1. Kiitos, pesen käsiäni aina mennen tullen ja välilläkin. En ole hankkinut mitään käsidesiä kun kerta saippua on paras. Vaikka olenkin yli 70v, niin käyn kerran viikossa kaupassa, yleensä silloin kun perunat loppuu. Nyt täällä saa huomisesta lähtien kahdesti viikossa kotiin K-Marketista ruokaa kun ilmoittaa edellisenä päivänä, kuljetus maksaa tässä keskustassa 7€. Täällä on tosi vähän väkeä kaupoissa vaikka on kaupunki, ruokaa voi myös käydä hakemassa ravintoloista mutta siellä ei saa syödä. Ensi viikolla tulee kielto mutta meillä on kaikki jo siirtyneet tähän. Pakastin on kantta myöten täynnä joten pärjäisin monta viikkoa, mutta ne perunat!! Jaksamista, pysytään terveenä:-)) Terveisin Hilkka

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama vika. Olen viime vuosina lasten kanssa touhutessa lisännyt käsienpesua todella paljon, mutta nyt sitten vielä enemmän.

   Voi Hilkka, mä en koskaan ole ajatellut sun ikää. Itse asiassa olen ajatellut, että olet samanlainen 50 ja risat kuin itsekin. Itse asiassa harvoin mietin ihmisten ikiä. Oman ikänikin unohdin muutamaksi vuodeksi, kunnes kerran aloin sitten laskea syntymävuodesta ja huomasin, että onhan tässä nyt taas joku vuosi vierähtänyt.

   Toivottavasti saat niitä perunoita! Mikään ei harmita niin kuin huonot perunat. Itse olen oppinut täällä löytämään lajikkeet, joihin luotan. Sitten vielä tunnustelen, että eivät ole pehmeitä ja joskus nuuhkin, että ei hajukaan ole tunkkainen. Nykyään ei kyllä viitsi haistella tuoretuotteita, kun voi rapsahtaa sakot jos epäilevät että yrittää vaikka levittää koronaa. Siitä voi saada kunnon syytteet.

   Kiva kun laitoit viestiä. Minä käyn aina ihailemassa korttejasi ja aika usein tulee mieleen, että voishan tuota itsekin kokeilla. Ehkä mä nyt kokeilenkin, kun aikaa on. Meillä alkaa huomenna stay-at-home meininki. Ulos ei saa lähteä kuin luontoon liikkumaan tai välttämättömille ostoksille.

   Delete
  2. Citymarketista löydän parhaat asikkalalaiset perunat, on kahdenlaisia:-)Hih, aina tulee paljastettua jotakin. Sain tehdyksi kuusi pääsiäiskorttia vain tärkeimmille, ei vielä ole blogissa etteivät käy kurkkimassa. Hieno aurinkoinen ilma jälleen, Heinola olikin Suomen lämpimin tiistaina ja keskiviikkona +11,9 c :-)))

   Delete
  3. Asikkalaiset perunat! Olisi kiva, kun täälläkin tietäisi paikkakunnan tarkkuudella hyvät potut. En tiedä muuta kuin, että jos ovat Idahon osavaltiosta, niin ovat kelvollisia. Kovin suuri perunoita välttelen. Ajattelen, että niihin on pistetty lannoitteita rutkasti. En sitten tiedä pitääkö paikkansa.

   Sinnekin on kevät tulossa. Olen käynyt viimeksi Heinolassa muistaakseni joskus 80-luvulla. Toisaalta siitä ohitustietä ajelin Helsingin ja Jyväskylän väliä.

   Joo, ei kannata pääsiäiskortteja vielä näyttää :)

   Delete
 2. Kyllähän tämä uskomattomalta ajalta tuntuu. Suomessa testattuja tartunnan saaneita on nyt n. 1000, viisi on kuollut. Koulut ovat kiinni ja olen itsekin etäopetuksen antaja. Tänään yksi isähaki tyttärensä sisäkengät ja odotteli ulkona. Ehdittiin vaihtaa muutama sananen ja hän totesi kauniisti, että tämän viikon aikana arvostus opettajien töitä kohtaan on kasvanut huimasti. Tuntui hyvältä, että hän sanoi sen ääneen.
  Nyt ei auta muu, kuin kahlata tämä kamala aika läpi; joskus sekin loppuu. Koetetaan pysyä terveinä ja elossa! Tosi hienolta kuulostaa tuo naapuriapu ja auttamisen halu!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä voin vain kuvitella, kuinka on perspektiivi vähän muuttunut kun näkee mitä opettajat oikeasti tekevät. Siinä pitää olla enkelin kärsivällisyys, einsteinin aivot ja picasson luovuus. Ja jotain muuta sitten vielä lisäksi. Ja siitä huolimatta vanhemmat epäilevät, että nyt ei ole homma hanskassa tai ainakin hanskat on hukassa. No, tämä näin kärjistäen. Täällä aina kerron, että ikäluokkansa fiksuimmista tulee opettajia, kun siihen koulutukseen on niin hankala Suomessa päästä.

   Niin minäkin ajattelen. Syksyllä jo varmasti näyttää ihan toiselta. Yritän olla nurisematta kuumasta kesästä jos vielä henki rakkailla pihisee. Nyt välttelen sensaatiouutisia ja yritän ajatella, että kyllä tämä tästä. Evoluutio on tuonut meidät tähän saakka, niin tämäkin este ylitetään.

   Nyt muuten samaisessa sovelluksessa on menossa hirveä rieha, kun toiset valittavat että ulkonaliikkumisen rajoittaminen rajoittaa myös perustuslaillisia oikeuksia. Niillä oikeuksilla tekee aika vähän, kun henki ei pihise. Ja oikeuksiin liittyy aina myös vastuu. Mutta selitäpä se näille lännen asesankareille.

   Delete
 3. Samat kuviot tuntuvat olevan sielläkin. Kyllä tämä tilanne on erikoinen, koettelee koko maailmaa. Lienee ihan ainutlaatuinen tilanne. Tulimme juuri Etelä-Afrikassa, sielläkin kolera on leviämässä. On helppo kuvitella, mitä tapahtuu esimerkiksi Johannesburgin Sowetossa, jossa asuu 1,5 miljoonaa asukasta ja suurin osa heistä asuu surkeissa hökkeissä. Terveyttä meille kaikille. Pyritään huolehtimaan itsestämme ja toisistamme.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on tuttavaperhe, joka on muuttanut tänne Etelä-Afrikasta. Välillä heidän tarinoita kuunnellessa olen miettinyt, että onko tämä nyt ihan totta. Sitten kun katsoo kuvia ja muuta... kyllähän se vähän erilainen maailma on.

   Tiedonvälitys ei ainakaan koskaan ole ollut niin hyvä ja nopea kuin nyt. Tai mä en ole ihan varma hyvästä, sillä jopa väärät ja vaaralliset uutiset saavat tuulta purjeisiin. Meillähän täällä yksi pariskunta kokeili presidentin suosittelemaan lääkettä. Aviomies kuoli, vaimo sentään oksensi oman "lääkkeensä" pois. Sama pressan suosittelema vaikuttava aine kun löytyi akvaarion puhdistusvalmisteesta.

   Terveyttä! Olen viime päivinä nauttinut joka-aamuisesta linnunlaulusta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tosiasiassa olen aikaisemmin ummistanut korvani. Nyt olen onnellinen, että meidän takapihan puut kelpaavat pesintäpuuhiin.

   Delete
 4. Niin kaunista siellä! Meillä tuo amiksessa oleva teini on pistänyt kädet pystyyn tehtävien kanssa, kun mikään ei meinaa toimia. Tänään jouduin ottamaan töistä koneen lainaksi, että saataisiin edes jotain tehtyä, kun tämä oma kone on sen verran vanha, että ei tässä mitään uusia ohjelmia ole :)
  Töissä on ollut väljää, mutta lähes kaikki vapaa-aika menee tuota poikaa patistaessa ja mulla menee kohta hermo!!!
  No, onneksi pääsee taas huomenna töihin lepäämään :D
  Tsemppiä loppuviikkoosi Johanna ja pidä itsesi terveenä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä maisemat kun tästä vielä vihertyvät niin vihreää on melkein vähän liikaakin. Asuinalueemme on rakennettu golfkentän ympärille ja bonuksena on sitten kivat kävelymaisemat. Ja rauha.

   Kuule, sama on meininki täällä. Tosin koulu on ollut kohta kiinni kaksi viikkoa ja nyt vasta kartoitetaan, että mitä välineitä oppilailla on käytössään. Tässä moni joutuu kyllä eri arvoiseen asemaan, toisilla ei ole käytössä mitään ja joillakin sitten varmaan ihan omia aikojaan ajattelevat kapistukset.

   Mä pääsin tänään kävelylle kahden nuoren miehen seurassa :) Oli aika kivaa. Unet kyllä meinaavat molemmilla jatkua iltapäivälle, mutta toisaalta sitten illalla ovat aktiivisia. Mutta ymmärrän kyllä hermojen menon. Mulla toisinaan myös äly kärsii harvinaisen huonoista vitseistä, joille ei loppua näy...

   Pysykää terveinä Outi. Toivotaan, että ihan kohta tämä aika ohi. Ja ihmiskunta ottaa opikseen. WHO ennusti tämän aika tarkasti muutama vuosi sitten.

   Delete
 5. Mahtavaa, että naapuriavuliaisuus toimii noin hyvin!

  Nallet ovat löytäneet paikkojaan ikkunoilla ainakin jo Helsingissä. Täytyypä huomenna tuupata jokin nalle ikkunalle päivystämään täällä meilläkin :-)

  Pesuaineen tuoksuista loppuviikkoa! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä virittelin tänään yhdelle meidän ikkunalle kaksi nallea. Ainakin pääsevät kaverukset vähän katselemaan, vaikka he eivät niin hyvin ihmiselle näykään. Ehkä joku huomaa.

   Tuossa aikaisemmin vastailinkin, että nyt meillä on sovelluksessa täysi rieha meneillään. Liikkumista rajoitettiin niin, että tärkeillä asioilla (ruokakauppa, lääkäri, lääkkeet ja VIINAKAUPPA) saa käydä sekä ulkoilla. Muita ei saa tavata kuin oman perheen jäseniä ja kaikenlainen kokoontuminen on kielletty. Joku alkoi puhua "founding fathers" ja "constitution" - tässä nyt rikotaan maan perustajien ajatuksia perustuslaillisista oikeuksista. Muka. Samperi, kun eivät täällä ymmärrä että oikeudet tarkoittavat myös velvollisuuksia. On kyllä järkyttävä lukea, miten ihmiset omalla nimellään ja kuvallaan haukkuvat toisiaan tyhmiksi, koulutuksen puutteesta kärsiviksi jne. No, toisaalta kai parempi, että omalla nimellä tehdään. Netissä nimettömänä kun on niin helppo haukkua. Poliittinen kanta kommenteista selviää aika äkkiä.

   Mä vielä joku yö ripustan pyykit ulos kuivumaan. Haluan puhtaan tuoksun ja that's it!

   Delete
 6. Olen miettinyt paljon tuota miten toista tulee parhaat ja toisista pahimmat puolet esiin kriiseissä. Jotkut alkavat heti miettiä mitä voivat tehdä tilanteen parantamiseksi ja toisten auttamiseksi. Toiset valittavat, maalailevat uhkakuvia, haukkuvat päättäjiä ja levittävät mälsää oloa.

  Hauska ilmiö kun Felix näytti possulta. Huumorilla eteenpäin! 😀🐷🌷

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, mulla oli kyllä ainakin pari hetkeä sellainen olo, että nyt on oltu kotioloissa aivan liian pitkään... Onneksi Felix ei pistänyt pahakseen. Mies sitä vastoin oli sitä mieltä, että on sopimatonta verrata koiraa possuun. Mutta jos on nähnyt Babe-elokuvan, niin possut ovat kyllä tosi sympaattisia.

   Toisilla alkaa dollarin kuvat pyöriä silmissä ja toisilla sitten kai jotenkin erilaiset kuvat. Pari veljestä päätti pistää rahoiksi käsidesillä ja pyysivät useamman kymmenen dollaria putelilta. Siis sellaiselta, joka maksaa kaupassa korkeintana 2-3 dollaria. Huonosti kävi. Sosiaalinen media pakotti luopumaan bisneksistä ja Amazon potki pois moiset myyjät. Mutta yrittäjiä on. Ikävä kyllä.

   Delete
 7. Moikka Johanna, pitkästä aikaa :) Bongasin sinut Outin blogin kautta ja tuli niin nostalginen fiilis, että oli pakko tulla kirjoittamaan <3

  Korona on todellakin sekä yhtenäistänyt että erottanut maailmaa ja meitä ihmisiä. Vaikka rajat ja oikeastaan kotiovetkin on kiinni, ei tämä "paholainen" voi kuitenkaan ihmisiä erottaa. Jännää, miten paljon ihmisillä on yhteistyössä luovuutta ja kykyä reagoida nopeasti kaikenmaailman aplikaatioineen, nettisivustoineen ja tietysti myös whatsapp -ryhmäinnovaatioineen. Ja kuinka tämä tilanne on yhtenäistänyt jopa hallituksen ja oppositionkin näkemykset ja asiat tapahtuvat sen tähden tehokkaasti, ainakin täällä Suomessa. Toisin kuin teillä siellä Trumpilla ja Pelosilla - heillä ei yhä edelleenkään taida näkemykset kohdata.. Tuntuu että toinen ei ymmärrä ollenkaan tilanteen vakavuutta..

  Terveyttä ja parempaa huomista toivotellen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Kiva kun poikkesit. Minä olin jossain vaiheessa pitempään poissa blogimaailmasta ja sillä aikaa olivat kaikki tutut kadonneet.

   Meillä oli eilen viimeksi epätoivoinen kyselijä tässä naapuruston appissä. Hän kyseli, että mikä olisi parasta valmisruokaa, pakastettua. Hän ja hänen miehensä kun ovat tehneet niin paljon aina töitä, että kokkailulle ei ole jäänyt aikaa ja pääsääntöisesti on syöty ravintoloissa. Apua tuntui löytyvän.

   Mä kadehdin sieltä Suomesta ainakin presidenttiä. Ollapa tässäkin maassa jämäkkä, oikeudenmukainen ja osaava johtaja. Suomessahan presidentillä ei ole niin paljon valtaa kuin täällä. Trump ei ole huolissaan muusta kuin uudelleenvalinnastaan. Ja tämä maa on perikadossa jos hän neljä lisävuotta saa. Tästä kun mennään vähän enemmän maaseudulle on siellä vankka kannattajajoukko. En käsitä.

   Terveyttä sinulle ja läheisillesi!

   Delete
 8. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 9. Täälä meilä saa liikkua vapaasti. Mutta työmatkoila näen että etätöitä tehdään. Normaalia ruuhkaa ei ole.
  Tervettä ja kivaa viikonloppua ����


  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä luin lehdistä, että Ruotsi toimii hyvin eri tavoin kuin muut maat. Ja käsittääkseni sairastuneita ei kuitenkaan ole sen enempää suhteessa muihin maihin. Olenkohan nyt oikeassa? Tämä kai kertoo siitä, että ruotsalaiset ovat fiksua väkeä ja tekevät oikeita asioita. Ei tarvita poliisia vahtimaan, että pysyvät toisistaan erillään.

   Delete
 10. Mietinkin, miten sielläpäin kulkee :)
  Toi naapurisovellus kuulostaa hienolta ja toimintakin. Erityisesti lasten karhunmetsästys! Jäin miettimään, onko täällä talot niin harvassa, että ei onnistu ;D No ei ole. Hyvin vois toteutua, jos ois joku yhteys, miten sen nallukan sinne ikkunaan järjestäis.
  Toi kaupan toimintakin kuulostaa hyvältä desinfiointeineen ja hanskoineen. Varmuusvarastot ja ennakointi kriisitilanteisiin näkyy näinä aikoina olevan tärkeää.
  Meillä päin kotihoidossa on vielä kohtuullisen rauhallista, joskin odottava tunnelma kattaa kaiken alleen. Ylitöitä on , mutta niin on ollu jo pitkään.
  Pärjäilemisiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitoin nallet ikkunalle vaikka ne eivät kovin hyvin näy. Ehkä joku ne kuitenkin huomaa. En viitsinyt lisätä niitä sovellukseen (sinne voi laittaa listaan osoitteensa), vaan olkoon iloinen yllätys jos joku niitä bongaileen.

   Meidän lähikauppa toimii paremmin kuin maan hallitus. Mä olen kyllä aika raivoissani, kun asiaa ajattelen. Etelä-Korean kanssa meillä tuli yhtä aikaa ensimmäiset tautitapaukset. Miten toimi Etelä-Korea ja miten tämä maa ja sen johto... Niin on meillä edesvastuuton meininki, että ei ole tosikaan.

   Toivottavasti ei mene poskettoman kiireiseksi. Töitä on kiva tehdä, kun on sopivasti vipinää, mutta liika on sitten liikaa. Samoin täällä, odotellaan että mitä kaikkea vielä tapahtuu.

   Terveyttä sinne työn aherrukseen!

   Delete
 11. Ihanan näköinen puusilta lenkkipolullasi ☺

  Käsiä tääläkin pestään ja kaupassa käynti hanskat kädessä. Eilen kävin ruokaostoksilla ja ajattelin, että kaksi viikkoa pitää eväät riittää.

  Tuohon otsikkoosi, "parhaat piirteet esille", kun me kaikki ollaan nyt tässä samassa veneessä, niin noudatetaan niitä sääntöjä ja ohjestuksia, mitä nyt on annettu.
  Ollaan kaikille ystävällisiä, eikä loukata ketään ☺

  Hyvää viikonloppua, sekä terveyttä päiviisi ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä rakennetaan todella kivoja viherreittejä ja näitä puusiltojakin on paljon. Mun pitää aina kantaa Felix tuon sillan yli, sillä rohkea koira ei sillalle mene.

   Totta. Luin jostain, että ihmiset suutuspäissään tiuskivat ja äyskivät kauppojen henkilökunnalle. Olen ollut joskus kaupassa työssä ja se työ on aikamoista, harvoin saa kiitosta. Sen lisäksi palkka ei ole suuren suuri ja lisäksi sitten saa törkyturpien törinät niskaansa. Toivottavasti ihmiset nyt ymmärtäisivät työn tärkeyden ja osaisivat antaa kiitosta.

   Lauantai alkaa olla ehtoon puolella. Kyllähän tässä on päivän aikaan ehtinyt taas monta ajatusta joutessaan miettiä.

   Hyvää viikonloppua! Terveyttä!

   Delete
 12. Saman tapaista tuntuu teillä olevan kuin meilläkin. Käsivoidetta kuluu, kun koko ajan käsiä saa pestä niin että kuivuvat väkisinkin. Ollaan yritetty hiukan harventaa ruokakaupassa käyntiä että mahdollisimman vähän oltaisiin isommissa joukoissa.
  Mukavaa kevättä sinne, vaikka aika nyt on tämä mikä se on<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun kämmenselät ovat kuin kilpikonnalla. Ei niitä auta nyt edes käsirasva.

   Mä yritin tänään tilata kaupasta ruokaa, mutta eihän se onnistu kun kaikki muutkin tilaavat. Pakko sinne on varmaan huomenna taas mennä. Meillä varsinkin hedelmät katoavat samoin tein kun ne esille laittaa. Hyvä että käyvät kaupaksi, ei sen puoleen.

   Kiitos! Keväisiä kauniita päiviä sinulle Kristiina!

   Delete
 13. Minua opetettiin lapsena pesemään kädet kotiin tullessa ja ennen ateroita, ja teen niin edelleenkin,mutta ehkä nyt pesen kädet paremmin,ja kuluu ennemmän käsivoidetta;D Ulos mennessä minulla on nyt kertakäyttöhanskat, löysin mustia jotka nätimmät kuin valkoiset;D Hengityssuojia sen sijaan en ole löytänyt,ne häviävät heti kun niitä on jossain, ja netistä tilattuna hinta on hirvittävä, sillä kysyntä ylittää tarjonnan. Täällähän on nyt ulkonaliikkumiskielto, niin että saa mennä 100 metrin päähän (koiran kanssa) tai kauppaan ja apteekkiin, eikä muut kaupat edes ole auki.Nyt voi olla että sunnuntaista lähtien rajoitukset tuostakin vielä kovenevat, sillä edelleenkin 5 päivänä on erittäin rajoitetusti busseja, etenkin sellaisia jotka menevät sairaalaan päin, mutta jos tulee täysi lockdown, silloin ei ole sellaisiakaan, ja se tarkoittaisi että myös ne jotka nyt saavat olla töissä max. 10 hengen toimistoissa, tai rakennusprojekteissa, joutuisivat jäämään kotiin. Meidän taloa vastapäätä, puiston jälkeen , rakennetaan suurta toimistotaloa, ja olisi todella sääli jos senkin rakentaminen nyt keskeytyisi toistaiseksi. Onneksi on koira että pääsee välillä ulos, näinä päivinä koira on korvaamaton:) Terkkuja Felixille, ja hyvää viikonloppua JOhanna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. PIti vielä mainita että muutama päivä sitten supermarkettiin oli kassajonon lattialle ilmestynyt 2 metrin päähän ympyröitä, joissa piti seistä, ja pitää se 2 metrin etäisyys, eikä kassajonossa saa olla kerralla kuin 4 ihmistä.

   Delete
  2. Mä muuten muistan sieltä kuinka fiksusti ihmiset jonottivat kassoille. Ostoskärry laitettiin jonossa sivuttain eikä pitkittäin, mahtui enemmän ihmisiä jonoon. Noi ympyrät lattiassa ovat hyvät.

   Felix lähettää raikuvat haukut Bambille. Onneksi on Felix. On ihana lähteä vaikka vain pienelle lenkille koirapojan kanssa. Käyn muutenkin kävelemässä, mutta koiran kanssa se on kivempaa.

   Toimiiko teillä Uber? Lyft?

   Meillä alkoi eilen rajoitus kokoontumisen suhteen. Ainoastaan oman perheen jäseniä saa olla paikalla enemmän kuin kaksi. Ei näyttänyt ihan onnistuvan, kun kävin kävelyretkelläni.

   Meiltä ei löydy mistään käsisaippuaa (onneksi on saippuaa riittävästi ennestään ainakin muutamaksi viikoksi), desinfiointitarpeita, hengityssuojia, kertakäyttöhanskoja. Surkeinta on, että hengityssuojat ovat sairaaloistakin kohta loppu.

   Hyvää viikonloppua Jael!

   Delete
 14. Mahtava pikkupossunäky, kiva kun jaoit tämän täällä, tuli hyvä mieli. Myös kaikesta yhteisöllisyydestä mitä siellä tehdään ja täälläkin. Nyt nallet ikkunoissa on täällä kova juttu, ihmiset keksivät kaikkea mahdollista sydämellistä pysyäkseen henkisesti elossa.

  Oikein sydämellistä viikonloppua ja jaksamista Johanna. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä odotan kauhulla milloin possunäyt ovat sillä asteella, että lentävät :) Eilen oli tullut kannustavia viestejä jalkakäytäville, lapset olivat piirrelleet kaikenlaista kivaa. Moni yrittää ja miettii miten voisi toisten elämää helpottaa.

   Hyvää viikonloppua sinulle ja läheisillesi. Kyllä tämä tästä.

   Delete
 15. Ihana tuo puusilta <3Kauniita maisemia <3 Nalleja on bongattu täälläkin päin ikkunoista :) Nyt tarvitaan positiivisuutta ja jaksamista vaikka se ei olekaan helppoa tämän aikana.....Leppoisaa viikonloppua <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän kävelyreitit ovat rakennettu ajatuksella ja niitä on tässä lähellä kilometrikaupalla. Maasto on osin soista, rämeistä ja puusiltoja on siellä täällä.

   Totta, tässä ei nyt auta heittäytyä alakuloiseksi. Mä yritän tieten tahtoen välttää uutisia ja luen valtaosin suomalaisia sanomalehtiä. Suomessa tiedonvälitys pysyy kuitenkin asiallisena. Telkkari on alun päivien jälkeen pysynyt muilla kanavilla kuin uutisissa.

   Kaunista viikonloppua sinulle!

   Delete
 16. Jotenkin tuntuu kuin tämä maapallomme olisi kutistunut, kun sama korona virus nyt jyllää kaikilla ilmansuunniilla. Samat ongelmat ja varuillaanolot joka puolella.

  Yrittäkää pysyä terveinä.

  ReplyDelete