Tuesday, July 2, 2019

Virginia Beach - Outer Banks

Kesäkuu piti kiireisenä mukavalla tavalla. Olen iloinnut lasten seurasta, omien ja muiden. Perhe teki retken Länsi-Virginiaan, hurjastelivat jokia alas kumisilla aluksilla. Länsi-Virginia on maankuulu river rafting -mahdollisuuksistaan. Me Felixin kanssa pidimme kotia pystyssä. 

Outer Banks, Cape Hatteras

Viikkoa myöhemmin pääsimme Felixin kanssa muun perheen seuraksi, kun matkasimme ensin Virginia Beachille (VA Beach kuten oikeaoppisesti kuuluu sanoa) ja siitä Outer Banks ja tarkemmin Cape Hatteras. Paikka saattaa olla uutisista tuttu: tähän hurrikaanit iskeytyvät ensiksi kun ovat meille tulollaan.  

Virginia Beach


Virginia Beachille  ajelimme kotoa reilut kaksi tuntia. Asuimme lähellä rantaa, vajaan kilometrin kävelymatkan päässä. Polkupyörä olisi ollut mainio kulkuneuvo liikkumiseen, mutta mielelläni kävelin kun kerrankin pääsin kaupunkilaisempiin maisemiin vaeltamaan. Muu perhe viihtyi rannalla, mä tutkin kahviloita. Niitä oli muutamien satojen metrien säteellä riittävästi. 


Rautakauppa


Asumuksemme oli Airbnb, halpa mutta riittävän hyvä. Kaikille oli vuodepaikat, tosin vain yhden kylpyhuoneen ja viiden hengen kanssa alkoi melkein jo ahdistaa. Oleskelutilan sohvat peittelin heti suosiolla lakanoilla: rikki raapiutuneet nahkasohvat eivät olleet varsinainen silmän ilo. Luin etukäteen kommentteja ja ymmärsin, että viiden tähden hotelliin emme ole matkalla. Varasin mukaan ylimääräisiä pyyheliinoja ja lakanoita. Paikan etuja olivat keskeinen sijainti ja lemmikkien salliminen sekä edullisuus. 


Kahden talon välissä oli pieni tila puutarhalle, Old Beachin asukkaat saavat viljellä omia länttejään.

Tästä kahvilasta löytyi paras kroisantti ja epäystävällisin palvelu
Virginia Beach on hyvin tyypillinen rantalomakohde: kivat hiekkarannat, paljon hotelleja ja turistirihkamakauppoja, rantaravintoloita. Jos haluaa melskata päivät rannalla ja illat ravintoloissa niin VA Beach on ihan täydellinen paikka. Päiväretkiä voi tehdä sitten vaikka Washington DC ja Virginiassa on monia historiallisia kohteita kuten George Washingtonin koti Mount Vernon ja Arlingtonin hautausmaa. Ihan hyvillä mielin jätimme VA Beachin jälkeemme ja ajelimme taas kolmisen tuntia kohti Outer Banks. Monen meidänkin kulmilla asuvan auton takaosassa on tarra OBX (lyhenne Outer Banks). En kyllä yhtään ihmettele, sillä näissä maisemissa tulee olo kuin olisi ihan omalla yksityisellä hiekkarannalla.


Asuimme sään pieksämässä motellissa, molemmin puolin kannasta pauhasi meri. Tosin toinen puoli ei sentään ihan niin selvästi erottunut. Tunnelma oli kiireetön, rauhallinen. Asukkaita Hatteraksella ei ole kovin, mutta turisteja jonkin verran. Ja kalaravintoloita. Tuoretta kalaa voi käydä itse onkimassa tai sitten painella valmiiseen pöytään. Motellin kolmihuoneisesta asumuksesta ja keittiöstä löytyi huikea kokoelma kattiloita ja kauhoja, bouillabaissen voisi kokata suuremmallekin seurueelle. Kalamiehiin oli ilmiselvästi varauduttu.Felix nautti olostaan, on pikkukoirassa vähän rantapumminkin vikaa. Tai rantaleijonan. Erityisesti koloihinsa kaivautuneet ravut saivat Felixin villiintymään. 

Deli ja ravintola sekä hieronta samalla kertaa olisi ollut saatavilla. Me tyydyttiin voileipiin.  

Ruokakauppa


Mun kolme muskettisoturia viskomassa vesipalloa

Testiryhmämme piti yksimielisesti Cape Hatterasista enemmän. Pisteet tulivat rauhallisesta elämänmenosta, ystävällisestä palvelusta, kauniista maisemista ja vähistä turisteista. Felix lisäsi listaan ne ravut. 


Rantalomien suhteen on tultu pitkä matka. Vielä muutama vuosi sitten aika meni siihen, että silmä kovana vahtasin että lapset eivät huku. Nykyään sekin tilanne on jo toisin päin: mä olen se joka ensimmäisenä tarvitsee pelastusrengasta. Enää ei tarvitse rasvata pieniä palleroita, huuhtoa hiekkaa hiuksista ja varpaiden väleistä, pestä uikkareita ja rantasandaaleja, tyrkyttää juotavaa. Voi vain keskittyä ihmettelemään Felixin kanssa rapujen ihmeellistä elämää ja kuunnella meren pauhua. 

Ihanaa heinäkuuta!

❤:lla Johanna

12 comments:

 1. Ihania kahviloita olet löytänyt - voisin notkua noissa helposti muutaman päivän. Aurinkoa, hiekkaa ja meri ilmaa olisivat juuri nyt hyvä resepti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on nuorimmaisen lapsen kanssa tapana maistella kroisantteja. Nyt löytyi parista kahvilasta - aina niitä ei ole tarjolla - ja kyllä jyvä karsiutuivat akanoista aika helposti.

   Kuumuus alkaa käydä hermoille, tänäänkin taas 36 C luvassa. Viileä merenranta sopisi kyllä.

   Delete
 2. Ihana tuo yhteisöpuutarha❣️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli mukava yllätys tuolla talojen välissä. Kyltin alla näytti olevan "no vacancy" -pikkukyltti.

   Delete
 3. Hienolta kohteelta näyttää Virginia Beach. Rapsutuksia suloiselle Felixille:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bambille rapsutuksia ja Felixiltä hau! Felix muuten pisteli yhden ravun poskeensa ennen kuin ehdimme kissaa sanoa. Närästeli sitten pari päivää...

   Virginia Beach oli ihan jees. Plussaa siitä, että kaikki pääsivät liikkumaan ravintoloihin, kauppoihin ja rannalle ihan jalkapatikalla.

   Delete
 4. Kiitos virtuaalimatkasta :) Felixkin pääsi nauttimaan rantalomasta.
  Se on kyllä kerrassaan ihana asia vanhentumisessa, että lapset pärjää ilman noita mainitsemiasi apuja ;D Saa itsekin nauttia olostaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix tykkäsi rannasta ihan hurjan paljon. Ja tietysti uusista ulkoilureiteistä, paljon jänniä tuoksuja.

   Mulle jäi vielä aika tavalla pakkaamiset ja siistimiset, mutta se on pientä sen rinnalla mitä joskus on ollut. Kerran olimme lapsettoman tuttavapariskunnan kanssa beachillä kun lapset olivat sellaisia 3 v. ja alle. Muistan, kun he katselivat touhuamistani ja totesivat, että hyökkäys etenee kolmella rintamalla :) Oli se kyllä aika hommaa. Onneksi selvittiin ilman suurempia kommelluksia.

   Delete
 5. Kivan näköisiä lomatouhuja ja hauska huomata että koirakin on nauttinut lomastaan. 🙂 Toivottavasti se tykkää olla autossa. Olette ajaneet pitkiä matkoja. Meidän naapureiden koira rakastaa olla autossa. Se yrittää joskus tunkea mukaan kun isäntänsä on lähdössä asioille ja sitä pitää hätistellä pois. 😀

  Kutsuvan näköisiä leivonnaisia. Johtuuko kuvakulmasta vai ovatko ne oikeasti valtavia? 😮

  Community garden lienee samalla idealla toteutettu kuin meidän siirtolapuutarhat. Meillä on aika lähellä kotia palstoja. Itse emme tarvitse kun meillä on omakotitalo pihoineen mutta hieno idea kerrostalojen asukkaille jotka kaipaavat pientä viljelykokemusta.

  Hyvää heinäkuun jatkoa täältä Suomesta 🇫🇮 🇺🇸 ♥️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix matkustaa yleensä sylissäni. Pari kolme tuntia vielä menee, mutta neljä tuntiakin alkaa olla jo aika puuduttavaa. Tällä kertaa lasten syliin ladottiin tyynyistä Felixille oma valtaistuin ja pikkukoira pötkötteli välillä myös takapenkillä. Sylissä pitää kuitenkin olla, ei penkillä tai lattialla.

   Leivonnaiset ovat SUURIA. Nuo macarons olivat varmaan kolme neljä kertaa sen kokoisia kuin pienet ja sievät ranskalaiset serkkunsa.

   Sama idea tässä puutarhassa varmaankin on kuin suomalaisissa siirtolapuutarhoissa. Alueella oli enimmäkseen omakotitaloja, mutta myös muutama rivi- ja kerrostalo.

   Ihanaa heinäkuuta Rita! Hyvään vauhtiin on jo täällä päästy, kun itsenäisyyspäiväkin on juhlittu.

   Delete
 6. Tuo kohde onkin uusi itselle, mutta kovin näyttää houkuttelevalle. Siellä voisi lomaa viettää. Täällä Suomessa ei oikein kesää ole ollutkaan, järkyttävän kylmää joka päivä. Kesäloma onkin mennyt ihan sisällä pääosin, terassikelejä ei ole ollut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä meidän Pohjois-Carolinan rannikko on kaunis ja kivoja rantapaikkoja on vaikka kuinka. Oma suosikkini on Emerald Isle. Outer Banks oli myös mahtava ja jos kalastus kiinnostaa, niin ajan saa kyllä kulumaan rattoisasti.

   Delete