Saturday, July 13, 2019

Kuumaa ja kukkia

Viisi kuukautta ja sitten taas olemme yhdessä koko perhe. Veimme miehen kanssa tyttären aamulla kentälle ja päivä on kulunut viestitellessä matkan käänteistä. Halpoja lentoja kun yrittää löytää niin ei voi ihan kamalasti kiinnittää huomiota matkan mukavuuteen. Nyt lapsi joutui Chicagon O'haren kentälle. Se on tunnetusti ruuhkainen ja säiden armoilla. Meikäläinen yrittää vältellä mahdollisuuksien mukaan. 


Eilen kävimme tyttären kanssa tervehtimässä auringonkukkia. Kukat ovat itselleni erityisen rakkaita. 
Kuvista ja mun pukeutumisesta ei ehkä heti oivalla, että lämpötila on n. 35 C astetta. Mä olen tällainen omituinen kummajainen, joka haluaa peittää käsivartensa ja säärensä. Kun lähdimme liikkeelle oli lämpötila vielä alle 30 C, mutta auringonkukkapellolle päästyä auton mittari näytti ihan eri lukemia. Lisäksi ilmankosteus, joka sitten illalla repesikin ukkosmyrskyksi. Sain myrskyn aikaan hauskan viestin hoitolapsen äidiltä: "It's down pouring here and C says 'Oh Ms Johanna has been wanting something to cool the weather down! I bet she's bouncing around her house celebrating.' We think of you even when you're not here." Mä vastasin, että olen kuin Nalle Puhin Tikru, hypin villinä ympäriinsä. Itseasiassa hetkeä aikaisemmin olin pyytänyt jälkikasvun verannalle ihailemaan sadetta. On merkillistä kuinka hyviä ihmistuntijoita viisivuotiaat lapset ovat. 

Nämä kesät kyllä alkavat käydä voimille. Päiväsaikaan ulos ei viitsi mennä. Jos aamulla väsyttää ja päivä on ollut pitkä jää iltalenkkikin tekemättä. Kesällä tuppaa kertymään vararengas vyötärölle, mikään ei kauheasti huvita. Sanoin miehelle, että pari kesää vielä ja sitten pitää keksiä jotain muuta. Ryökäle ehdotti jääkaappia. Pitää ehkä olla hyvillään, että pakastin ei ollut ensimmäinen vaihtoehto... 
Jos viileissä sisätiloissa haluaa käyskennellä, niin sitten ostarit ja kaupat ovat paras vaihtoehto. Ajelin läheiseen Tuesday Morning -kauppaan, onkin varsinainen rompeaitta. Erityisesti ilahduin tästä I'm still hot, it just comes in flashes now -kyltistä. Olen miettinyt paljon sitäkin (ei tässä kuumuudessa voi juuri muuta tehdä), että on meidät ihmiset huippuunsa viritetty ja hienosäätöisiksi tehty. Ajatella nyt vaikka naisen kroppaa: kaikki hormonit, kaikki pelit ja pensselit uuden elämän aikaansaamiseksi. 

Päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus viime viikoista. Joku kysyi, että miltä tuntuu kun pesä tyhjenee. Onhan täällä hiljaista ja talo alkaa tuntua autiolta. Toisaalta mun työ pitää virkeänä ja kun on päivän touhunnut pienten ihmisten kanssa, auttanut espanjan läksyissä, keitellyt aamupuuroja ja iltapäiväpastoja niin pesä ei tunnukaan niin tyhjältä.  Tytär lähetti matkan varrelta tekstarin: "I love you so much". Me too. En olisi arvannut, että nämä kaikkein tärkeimmät asiat elämässäni toimitan jollain muulla kielellä kuin äidinkielellä. Sellaista se on. I love you so much. 

❤:lla Johanna, riesanaan ikuinen auringonpaiste

14 comments:

 1. Wonderful field of sunflowers.
  Great photos.
  Have a nice weekend
  Maria

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Maria! This is our own sunflower field at Dorothea Dix park close to downtown Raleigh and NCSU. Expected peak bloom time is right about now. It such a wonderful place to take some pictures.

   Have a nice weekend!

   Delete
 2. Ihana auringonkukkapelto:) Täällä auringonkukat kukkivat keväällä, etelässä. Toissa vuonna olin ihan aah ja ooh kun auton ikkunasta näin keltaiset auringonkukkapellot. Huh kuumaa, se on aika kamalaa. Täälläkin kuumaa, mutta nyt edessä tosi kuuma viikko, ja keskellä viikkoa on luvattu 39 astetta! Minä muuten myös käytän vähintään puolipitkiä hihoja ja peittelen , koska olen niin herkkä auringolle, ja etsin koko ajan varjoisia paikkoja.
  Ostarit ovat tosiaankin mahtava vaihtoehto kun on kuumaa. Siellä teenkin kesällä kävelylenkkejä:) OIkein hyvää viikonloppua Johanna:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä pelto on ihan Raleighin kupeessa ja nyt siellä alkaa oikea kansanvaellus. Me olimme vähän aikaisessa, huikein kukinto ei ole vielä ihan alkanut.

   Kuumuus ei sinällään haittaa, vielä joku vähän yli 30 menettelee. Mutta kosteus tekee siitä kamalaa. Tuo 40 alkaa kyllä olla meikäläisen sietorajan äärillä. Meillä on kesässä ehkä n. parin viikon ajan 40 ja yli ja en tykkää. Yritä nyt jaksaa siellä! Saatko Bambille viilennystä? On koirillekin tukalaa.

   Sama vika, palan herkästi ja kun en rusketu niin pullataikinan värinen iho ei ole ilo silmälle. Toisaalta musta tuntuu, että vaatteet myös viilentävät. Rantalomalla käyskentelin mustissa pellavissa ja se tuntui ihan mukavan vilpoisalta, vielä kun tuuli pääsi kankaan ja ihon väliin.

   Hyvää viikonloppua! Odottelen jos ilta vähän viilenisi ja pääsisi kävelämään.

   Delete
 3. Voi, niin ihania viestejä olet saanut 💕

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sydäntä lämmitti. Oli tosi kiva, että äiti otti asiakseen välittää mulle tämän lapsen ajatukset.

   Delete
 4. Tuo kyltti olisi just sopiva tähän elämäntilanteeseen :) Viime yönäkin pelkän pellavapussilakanan alla tuli kuuma. Yleensä nukutaan ikkuna raollaan, mutta nyt kun yölämpö hiipuu alle kymmenen asteen, on ikkuna suljettu yöksi.

  Ihanat aurinkokukkapellot! Laitoin muutaman siemenen ruukkuun itämään ja taitavat olla nyt parin sentin pituisia taimia. Ei kuki auringonkukkia meidän pihalla tänä kesänä.

  Jääkaappi :) Cool pantry voisikin olla mukava olemassa,jos se on niin tilava, että sinne saisi tuolin mahdutettua. Kyllä niin tykkään, että tämä kesä on ollut viileä eikä viime vuoden kaltainen jatkuvine helteineen. Tosin nyt jo lämpimämpää kaivattaisiin, ehkä myös saadaankin.

  Noita suloisia viestejä on mukava kantaa sydämessä ja muistella myöhemmin <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen katsellut pellavaisia pussilakanoita, tekisi mieli kokeilla. Olen lukenut niistä niin paljon kivoja juttuja. Meillä ne vaan maksavat ihan älyttömästi. Ollapa alle 10 C ulkolämpötila! Edes öisin. Viime yökin näytti mennee reippaasti yli 20 C.

   Mä yritin kasvattaa auringonkukkia viime kesänä. Ei kasvanut. Sinä sait sentään taimelle.

   Mulla on ollut yhdessä asunnossa aikoinaan viileä kaappi, cool pantry. Se olikin kyllä eri kätevä, vähän kuin kellari. Juurekset ja muut säilyivät hyvinä pitkän aikaa. Olen ihan unohtanut koko jutun ja täällä en ole nähnyt ainuttakaan vaikka keittiöihin panostetaankin paljon ja monet ovat tyyliä gourmet kitchen.

   Viime kesähän taisi olla aika katastrofaalinen lämpöjen suhteen. Muistan myös kesän 2010, kävimme silloin Suomessa ja alkukesä olikin ok. Sitten loppukesästä luin uutisia, kun oli ihan tappohelteet. Olin huolissani vanhemmistani, kuinka tukalaa lämpöä jaksavat. Isä nukkui pois silloin syksyllä ja olen miettinyt vaikuttiko kuumuus.

   Hyvää alkavaa viikkoa Sari!

   Delete
 5. Sinä teet kyllä työtä johon olet kuin luotu. Kun kerrot lasten arjen asioista niin kertomuksistasi huokuu se miten jaksat välittää noista lapsista ja miten he sinusta tykkäävät.
  Tuo kuumuus on varmaan aika sietämätöntä, varsinkin öisin, ja huonompaan päin olemme menossa jos maapallon lämpötila jatkaa nousuaan.
  Hiukan viileämpiä lämpötiloja toivon sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä alkaa olla jo tuskallista, siis kuumuus. Sisätiloissa ja ilmastointi hyrrää koko ajan. Ulos ei viitsi juuri nenäänsä laittaa.

   Iän tuomia etuja on, että nykyisin jaksaa kuunnella lasten höpötyksiä niin paljon paremmin. Parikymppisenä musta ei siihen oikein ollut. Nyt niitä juttuja on hauska kuunnella ja välillä kerrotaan suuriakin salaisuuksia. Esimerkiksi kenestä toi veli tai sisko tykkää :)

   Delete
 6. Ihania kukkia! Ne ovat ruusujen jälkeen lempikukkiani 🌻
  Puhalla tänne vähän lämpimiä tuulia, täällä ollut ennätys viileää ja sateista!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä kuule voisin tätä vähän vaikka säkittää ja pistää matkaan. Meillä on muutamana iltana paukkunut ukkonen, mutta sekään ei ikävä kyllä ilmaa viilennä. Toivorikkaana luen säätiedotuksia, mutta aina luvatut sateet väistyvät ja jotenkin se viileämpi säärintama luikkii jonnekin muualle.

   Delete
 7. Ihania auringonkukka määriä. Kylläpä siellä on helteistä, ei taitais meikäläinen kestää. Tosin nyt ovat ensi viikoksi luvanneet jopa +30, nyt on ollut niin säälliset ilmat, tänäänkin puolipilvistä niukun naukin +20, sopivaajaksaa jotain tehdäkin. Kaikesta huolimatta ihanaa viikonloppua:-))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä pelto on itsessään nähtävyys ja hyvin suosittu kuvauspaikka.

   Olin lukevinani, että siellä teillä saattaisi lämpö nousta näihin meidän lukemiin. Muistan Suomessa ollessani, että kesän pari helleviikkoa olivat aina vähän tuskallisia, unetkin jäivät vähiin. Ja vaikka oli hyttysverkko tuuletusikkunassa, niin aina sieltä yksi tai kaksi hyttystä pääsi luikahtamaan sisälle ja se ininä lämmön kanssa oli ihan kamalaa :) Muuten kyllä aika on kullannut muistot ja mikään ei ole niin kaunis kuin Suomen kesä.

   Ihanaa viikonloppua!

   Delete