Sunday, April 21, 2019

Neljän miehen seurassa

Mies lähti juuri viemään vanhempaa poikaa kaverilleen. Kaverukset jatkavat matkaa yhdessä yliopistolle. Viimeiset pari viikkoa ensimmäistä lukuvuotta ovat edessä, sitten päästään hakemaan poika ja muuttokuorma kotiin. 


Olinhan mä onnesta soikeana torstaina, kun hain pojan kaverin luota kotiin. Pojat olivat jo pakanneet osan tavaroistaan jotta varsinainen muuttokuorma ei olisi suuri. Syksyksi on vuokrattu neljän kaveruksen kesken kimppakämppä, enää ei tarvitse asua "dorm room" ja jakaa huonetta toisen kanssa. 

Otin kuvan pääsiäiskoreista, joita lapset täällä saavat pääsiäispupun tuomina. Meidän lapset saivat tyytyä pieniin namipusseihin, näihin suuriin koreihin meillä ei koskaan ryhdytty. 


Voimatasapaino perheessämme on päälaellaan: minä neljää miestä vastaan, Felix mukaan luettuna. Mulla on tytärtä ikävä, mutta näyttää siltä että hän on kotiutunut niin hyvin Skotlantiin että kesälläkin ennättää kotiin vain muutamaksi viikoksi. Kesäloma on kuitenkin lähes neljä kuukautta. 

Lauantai-iltana nautimme ilta-aterian varsin rennosti kuistilla. Mut karkotettiin kuorimaan katkaravut ulkosalle, tuoreiden katkarapujen haju on kyllä ihan omaa luokkaansa. Mies tekee erinomaisia vähän tulisempia katkiksia. Luonto on roihahtanut keväisen vihreäksi. Oli kiva istuskella illan hämyssä ja ruokailla yhdessä ennen kuin nuoret miehet lähtivät rientoihinsa. 

Felix nautti suunnattomasti, kun sai istua samassa pöydässä meidän kanssa. Tuleen tuijottelu on rentouttavaa. Haaveilin, että takapihalla olisi jokin vesielementti, jotta siihen voisi tuijotella tulen kanssa vuoronperään. Tulisen ruuan kanssa sopi erinomaisesti hyvin kevyt ja lähes mauton meksikolainen Modelo-olut. Yleensä tykkään oluista, jossa on vahva humalan maku. 


En ole koskaan oikein saanut samanlaista otetta pääsiäisistä täällä kuin Suomessa. Mämmin ja valmiin pashan puuttuminen, ei kunnon pääsiäismunia... Kaikki on auki normaalisti, hyörinä ei hiljenny. Nyt vasta on kauppoihin alkanut tulla myyntiin rahkaa. Olen ainoa joka perheessä haluaisi syödä lammasta, mutta en sitä itselleni viitsi alkaa laittaa. Ja tietysti kaiken muun lisäksi puuttuvat palmusunnuntain pienet virpojat pajunvitsoineen. 
Tosinainen voi muuten nyt tukehtua vaikka kuppikakkuun. Nuorimmaisemme käytti kevätloman (spring brake) opiskelemalla hengenpelastajaksi. Uimataidot ovat entuudestaan; ensiapua,  vedessä kuljettamista ja uimareiden tarkkailua, defibrallaattorin käyttöä ja lisähapen antoa on harjoiteltu. Mä olen aina ajatellut, että nuorimmaisella on parantava ote: hän on ainoa joka saa solmut harteissa katoamaan ja jännitykset lientymään. Näpeissä on voimaa ja taitoa. 

❤:lla Johanna, poikahuumorilla kyllästettynä (ei kannata edes kysyä)

10 comments:

 1. Meidän ydinperheessä on aina ollut naisylivoima, mutta nyt lastenlasten myötä tilanne on tasoittunut. No jo on pääsiäiskoreilla kokoa! Ehkä ei ihan noin paljoa yksi ihminen kerralla tarvitse, joten järkevän ratkaisun olette makeisten määrän suhteen tehneet.
  Hieno tuo keskellä pöytää palava tuli. En ole vastaavaa missään nähnyt. Ehkei ihan kaikkein turvallisin, mutta todella tunnelmallinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä pääsiäiskorit on ihan tajuttomia. Ja niissä on jos vaikka mitä: tietysti namia, suklaata, mutta myös askartelu- ja urheilutarvikkeita, pehmoleluja, väriliituja jne.

   Varoittelin, että jos kavereiden kanssa lapset istuskelevat iltaa niin pitää huolehtia ettei kukaan ala nuokkua pää pöydällä. Tulipesä on kaasukäyttöinen, joten puita ei tarvitse pilkkoa :)

   Delete
 2. Meidän perheessä olen aina ollut alakynnessä, kun on puoliso ja kaksi poikaa. No, ei vaineskaan: en minä oikeasti ole alakynnessä ollut ikinä. Johtunee varmaan siitä, että olen kasvanut itsekin poikien (kolmen veljen) kanssa.
  Aurinkoista ja ihanaa kevään jatkoa Sinulle ja rakkaillesi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä perheen miehet ovat hätää kärsimässä, kun tytär on paikalla :) Varmaan on vaikuttanut, kun on kasvanut kahden veljen kanssa.

   Työssä huomaan, että poikien kanssa on aika helppo olla. Tyttöjen kanssa on usein pientä draamaa ja ainakin kovasti keskustellaan ja pohditaan, että miksi nyt taas tehdään näin.

   Delete
 3. Mikä siellä palaa?? Ei varmaankaan ne tuliset katkaravut..
  Hengenpelastustaidot on hyviä varmaan ihan kaikkialla, missä liikkuu. Kakunkin äärellä :)
  Tääläkin on ollu kaupat auki minun mielestä joka päivä, jotkut jopa aivan normaalisti.
  Mämmin puuttuminen ei tuota tuskaa ainakaan minulle ;D
  Mukavaa kevättä sinnepäin maailmaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää on tällainen kaasunuotio keskellä pöytää. Katkaravut menivät parempiin suihin. Felix olisi halunnut auttaa syömisessä, varmaan ne tuoksuivat aika hyvälle koirulin nenään.

   No mä taas muistelen millaista oli 20 vuotta sitten pääsiäisenä Suomessa. Mun pitäisi päivittää tietoni, etten kirjoittele päättömiä. Silloin vielä oli poikkeuksia aukioloissa ja liikenteessä. Niinhän ne ajat tietysti muuttuvat.

   Delete
 4. Kiva kun saat pojan kotiin, ja mukavempaahan se on asua kimppakämpässä kuin jakaa dorm-room; itsekin on siitä kokemusta silloin kauan sitten yliopistossa; minulla oli argentiinalainen huonekaveri joka näki painajaisia aina välillä , ja siinä meni usein yöunet...
  Teillä on viihtyisän näköinen terassi ja ihanan vihreää taustalla. Nam, katkarapuja, tuli ihan nyt nälkä.
  Kivan näköinen pääsiäiskori. Itse en niin välitä mämmistä, mutta pasha on kyllä hyvää:)
  Ja ihana Felix:) Terveisiä Bambilta, joka taitaa olla hieman vihainen siitä että jätin hänet Eläinsuojeluyhdistyksen koirapensionaattiin. Bambi ei suostu nukkumaan omassa pedissään niinkuin yleensä kun menen nukkumaan ja laitan Bambin pedin sänkyni viereen. Nyt se haluaa nukkua vain olohuoneessa , ja murisee jos yritän saada sen pois sieltä,,,Mene ja tiedä mitä koiran pääkopassa liikkuu;D Mukavia kevätpäiviä Johanna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. O ou, painajaisia näkevä huonetoveri olisi kyllä painajainen! Kyllä mä ihmettelen, kun ventovieraat kaverukset laitetaan samaan pieneen huoneeseen ja siellä pitää opiskella ja elää. Yleiset tilat ovat kyllä ihan kivat, joten ei tarvitse huoneessa koko ajan kököttää.

   Onkohan Bambi jo leppynyt. Voi toista. On se varmaan aika kamalaa, kun äiti noin vain katoaa ja joutuu vieraaseen paikkaan. Vaikka tosi kiva, kun siellä oli eläinlääkärikierros aamuisin. Varmasti helpottaa, kun tietää että koirasta huolehditaan erinomaisesti.

   Delete
 5. Ihana kun poika tulee kotia, äkkiä tuo ensimmäinen vuosi on sitten sujahtanut:) Felix on niin suloinen ja ihanan tunnelmallisia on nuo terassihetket💖 Onpas herkullisen näköinen tuo pääsiäiskori:) Meillä tosiaan pääsiäinen on aina sellaista mämmi ja suklaamuna huumaa..jotta seuraavaan viikkoon ei sitten voi mitään makeaa edes ajatella:) Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix on kyllä painonsa veroinen kultaa. Ja kaikkea muuta arvokasta. On ihan käsittämätöntä kuinka paljon pienestä karvaturrista voi olla iloa.

   Mä tein yksi vuosi pashaa täällä. Kukaan muu ei siitä innostunut, joten itselle en viitsi alkaa varta vasten tehdä. Pitäisi varmaan mämmiä kokeilla joskus. Olen suhteellisen varma, että saisin syödä ihan itsekseni, ei olisi kukaan apajille tulossa :)

   Delete