Thursday, January 31, 2019

Tee työtä ja rakasta - Kiitos Anne-Marie!!!!

Anne-Marie on keksinyt kivan jipon saada mut päivittämästä blogia: hän lähettää kirjoja. Tietää, että kun lukutoukka saa mieluisan kirjan käsiinsä niin eipä sitten juuri muuta tee. Kiitos, tämä Tove Janssonin elämänkerta on vienyt mukanaan ja kyllähän Janssonista saa erilaisen kuvan kuin koskaan aikaisemmin olen ymmärtänyt. Sikälikin ihanan ajankohtainen, että Muumit ovat taas maailmaa valloittamassa uuden sarjan myötä. Maaliskuussakohan se julkaistaan?Syksyisillä Helsingin kirjamessuilla pysähdyin Muumimuseon osastolle vähän pidemmäksi aikaa ja juttelin Janssonista ja hänen elämästään. Osasto oli yksi messujen ystävällisimpiä ja informatiivisimpia. Hyvin muumihenkinen etten sanoisi :) Teemuki on erityisen tärkeä: tytär toi tämän vuosi sitten keväällä, kun kävi tutustumassa nykyiseen opinahjoonsa. 

Meillä on ollut ihan samplarin kylmä, nytkin iltapäivällä vain muutama hassu lämpöaste. Takat ovat päällä, villasukat jalassa, lämmitys puhaltaa ja pitää juoda kuumia juomia. Mies katsoi aamulla värjöttelevää minua ja totesi, että mitenhän sun siellä Suomessa kävisi. Huonosti. Nytkin tuntuu, että kylmyys on luissa ja ytimissä, vaikka sisälämpötilakin on ihan kohtuullinen. Tammikuu on kulunut ihmetellessä. Töitä on ollut todella vähän, tammikuut ovat hiljaisia. Sen sijaan olen lukenut sitäkin enemmän. Ja kuljettanut junioria. Olen harjoitellut neulomista, mutta mulla on kyllä pitkä ja kivikkoinen tie ennen kuin sukeutuu salonkikelpoinen neuloja. 


Mittasuhteet paljastuvat tästä kuvasta: pikkukoira Felix painaa n. 6 kg ja toiseksi jää isoimmalle lyhdylle, joka taas näyttää aika pieneltä takan vieressä :)

Kiitos vielä Anne-Marie! Tiedät kyllä niin hyvin mistä tykkään. Mulla on nytkin sun tekemät sukat jalassa. 

Iloa helmikuuhun!

❤:lla Johanna

10 comments:

 1. Ihania Muumi-Jansson-kirjoja. Minulla on Janssonin elämänkerta, mutta eri kun tuo. Meillä oli kylmää (mutta ei kauhean kylmää) mutta se loppui 21 päivä, ja ensi viikolla tiistaina pitäisi olla ,kauhistus, 29 astetta, aavikkotuulien tuomaa.
  Felix muuten painaa yhtä paljon kuin Bambi! Mukavaa helmikuuta ja rapsutuksia Felixille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. 29 on jo aika hyvä, meillä näyttäisi ensi viikolla olevan "vain" 20 C. Meiltä puuttuvat aavikolta tulevat tuulet. Ihmettelin, kun midwife varoitteli aikanaan San Diegossa Santa Anan tuulista, ne kuulemma kuivattivat ja piti muistaa juoda paljon :)

   Voi näitä meidän poikia. Toivottavasti Bambi on pärjännyt hyvin kylmemmillä säillä. Felix kasvatti talviturkkia ja sitä on vain vähän siistitty, hyvin on pikkukaveri pärjäillyt vaikka auringossa ja takkatulen edessä kyllä tykkääkin makoilla.

   Bambille hau! Ihanaa helmikuuta!

   Delete
 2. Lukeminen on ihana harrastus. Aiemmin luin tosi paljon. Nyt minun pitäisi parantaa tapojani siinä mielessä ja varata aikaa enemmän lukemiseen 😊 Mukavaa viikonloppua sinulle 🤗

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itselläni oli myös vaihe, jolloin luin todella vähän. Yksi syy lienee se, että lukemaan oppimisen jälkeen tuli ahmittua aika estoitta kaiken maailman kirjat. Alkoi tuntua, että mielenkiintoista luettavaa on vaikea löytää. Fiktio ei enää niin puhuttele, mutta elämänkerrat ja fakta sitten sitäkin enemmän. Lukuiloa!

   Delete
 3. Lukemista harrastellaan täälläkin. Juuri tänään kerroin blogissani minkä kirjan juuri luin ja tykkäsin niin kovin!
  Mukavaa viikonloppua sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lukeminen on kyllä metkaa, ajasta ja paikasta riippumatonta :) Mun haave on päästä Ahvenanmaalle lukemaan ja ihailemaan maisemia.

   Delete
 4. Kyllä Sinua todella täällä nyt palelisi entistä enemmän. Alkuviikosta auton mittari näytti -32 astetta ja se kylmyys tuntui luissa ja ytimissä, mutta meinasi autokin jo kangistua. Tällä hetkellä on sentään "vain" -18 astetta.
  Felix on niin ihana!!! Rapsutuksia sille ja iso hali. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix kiittää rapsutuksista. Kerrankin otti haukkumatta vastaan.

   Jouluna -98 oli vastaavat pakkaset. Se on viimeinen kerta, kun olen viettänyt joulua Suomessa. Muistan kuinka lyhyellä matkalla autosta hotelliin Jyväskylässä meinasin jäätyä niille jalansijoilleni. Vuokra-Saab kyllä puhisi kelvollisesti :)

   Delete
 5. Kiva, jos tykkäsit ❤️
  Janssonin elämänkerta oli vaikuttava, rohkea nainen!
  Mulla on nuo samat kirjat, sinun vinkistäsi pyysin ne toissa jouluna itselleni lahjaksi :)
  Pieni prinsessa teki minusta tuplamummon, isoveli on ylpeä siskostaan ❤️
  Halaus sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No tykkäsin!

   Onnea mummille. Nyt on sitten ihan erinomaista, kun on pieni poika ja vähän pienempi tyttö. Halauksia teille kaikille!

   Delete