Saturday, December 8, 2018

Osavaltio hätätilassa

Kello lähentelee puoltayötä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja talvimyrsky Diego pärryyttelee tähän suuntaan. Suomeksi tulollaan olisi räntää ja lunta. Kuvernööri julisti osavaltioon hätilan eilen ja lähiteille on levitetty suolaliuosta. Tosin ihan tähän meidän kulmille ei, mikä on kummallista. Aikaisemmilla kerroilla suola-auto on ehtinyt meilläkin piipahtaa.


Ruokavarastot ovat joltisenkin kohtuulliset, mutta poikkesin tänään kuitenkin lähikauppaan ostamaan lisää kaakaota, kermaa ja naposteltavaa. Kaikki muutkin olivat saaneet ajatuksen kaakaosta, pursotettavasta kermasta, vaahtokarkeista. Sen lisäksi maito näytti tehneen kauppansa, monet räksyt - tai siis chipsit - ja monenlaisia janojuomia oluen ja viinin muodossa oli ihmisten kärryissä. Tämähän on se aika, kun kotoa ei pääse oikein minnekään ja mitä sitä muuta tekisi kuin nautiskelisi kaakaon ja viinin voimalla elosta takkatulen loisteessa. Tai ehkä katselisi elokuvia. Mä kyllä odotan lunta. Saan sitten otettua kauniita lumisia kuviakin :) Niissä on oma taikansa. Naapurustossa alkaa olla joulukoristeet paikoillaan. Yläkuvan talo hivelee omaa silmääni, perinteinen tyyli on hillitty ja kaunis. Monenlaisia viritelmiä on taas esillä ja villeimmissä valot vilkkuvat kuin 80-luvun discossa. Viikko vielä ja kaikki lapset ovat taas kotona. Syksy on mennyt nopeasti. Kotiin tulevat saman katon alle lapset, jotka eivät enää ole niin lapsosia. Paljon on tapahtunut, moni asia on muuttunut. Mä olen tavallaan onnellinen, että voin alkaa luistaa vetovastuusta. Onnellinen siitä, että näyttäisi siltä että lapset pärjäävät oikein hyvin ilman vanhempiaankin. Olen utelias näkemään keitä sieltä tulee. Ja voi olla, että kotona vietetyn kuukauden mittaisen joululoman jälkeen olen vain ja ainoastana helpottunut, kun täysihoitolalaiset menevät matkoihinsa :) 

Vielä pitäisi valvoa reilut kaksi tuntia. Sitten alkaa lumisade. Kävin jo ulkona haistelemassa ja mun mielestä ilmassa tuoksui ilmiselvästi lumi. Se on merkillinen sekoitus raikkautta, purevaa kylmyyttä ja kosteutta. Sellainen tuoksu, jonka vain lumen kanssa elänyt voi tietää. 

❤:lla Johanna, hätätilassa lunta nuuhkien


8 comments:

 1. Toivottavasti myrsky ei ehdi teillepäin. Muistan kun kerran tulimme taas Venezuelasta Miamiin juuri hurrikaanin jälkeen ,ja kaupat olivat aika tyhjiä.. Kaunis talo ja siistit koristeet tuossa kuvassa, Kiva kun saat kaikki lapset taas saman katon alle, mutta onhan se kiva kun on omaa aikaa mitä ei ollut kun lapset ovat vielä siinä iässä että tarvitsevat huoltamista.Mukavaa joulun odotusta , ja jäänkin odottelemaan lumisia kuvia:) Tulispa tännekin vähän lunta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä kuvernööri kehotti varaamaan ruokaa ja vettä & paristoja kolmen päivän tarpeisiin. Sen lisäksi pysymään sisällä ja katsomaan football. Sisällä ollaan oltu pientä kävelylenkkiä lukuunottamatta ja hyvä niin. Loskaa on polviin saakka.

   Mun pitää laittaa niitä lumikuvia. Felix tykkäsi lumesta, mutta tämä vetisempi versio ei kiinnosta.

   Delete
 2. Helsingissä ei lunta ole edes luvassa, kova tuuli ja vesisade.
  Noita mahtavia, siis isoja, jouluvalosysteemejä on tulossa tännekin pikkuhiljaa. En kyll tykkää jos on liikaa. Mulla on terassi pari myrskylyhtyä ja sellainen kiva 'puu' jossa on valot.
  Mukavaa myrskyn hyssyä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mutta olitkin sitten tehnyt kauniita lumihiutaleita ihan itse :)

   Meillä ei taida olla käsitettä "liikaa" mitä jouluvaloihin tulee. Muutama aika hervoton piha on tässä lähitienoilla. Jouluvalot tuntuisivat olevan toisille vähän vakavammin otettu harrastus. Itse olen myös maltillisten valojen kannattaja.

   Nyt sataa. Ulkona on loskaa ihan älyttömästi. Seuraavaksi sitten vissiin tulvii. Säät ovat olleet aika villejä viime aikoina. Kiitos, kyllä se tällä myrskyn hyssyssä on sujunut ihan mukavasti.

   Delete
 3. Meillä ei ole lumesta tietoakaan vaan nurmikot ovat yhtä vihreitä kuin sinun kuvissasi. Jouluvaloja on joka puolella ja yhdessä aika lähellä meitä olevassa talossa on todella amerikkalaistyyliset koristelut. Kaiken värisiä valoja vilkkuu ja välkkyy. Sitä tullaan kauempaakin ihmettelemään. Itse olen sitä mieltä että vähempi parempi, eikä ollenkaan värillisiä valoja.
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle Johanna!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on yksi talo aika lähellä ja valot heijastuvat osin myös naapuritaloihin. En kyllä olisi kauhean onnellinen, jos sininen vilkkuvalo heijastuisi ikkunoista sisälle. Mutta kukin tyylillään ja jos naapurit ovat ok, niin mikäs siinä. Mun pitäisi kuvat pari meidän ihan hurjinta pihaa. Niissä ei tiedä mitä oikein katselisi, kun tapahtumia on niin paljon.

   Kiitos Kristiina! Koulut on huomenna kiinni, joten hidas alku alkavalle viikolle.

   Delete
 4. Toivottavasti saatte valkean maan, mutta ei myrskyn muodossa. Täällä lunta on vajaa 10cm ja pikkupakkasia on lähipäiville luvassa. Aivan uskomattoman herkullisen näköiset nuo kaakaot! Pakko oli lisätä kuohukerma huomisen ostoslistalle.:) Tunnelmallista joulun odotusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maa pysyi valkeana yön yli ja koulu on nyt peruutettu kahtena päivänä peräkkäin. Meillä muuten oli suunnilleen saman verran lunta. Ihan uskomatonta, sillä yleensä lumipäiviä on vasta vuodenvaihteen jälkeen.

   Me juniorin kanssa juodaan paritkin kaakaot päivässä. Ja kermalla. Ihanaa joulun odotusta! Kermalla tai ilman 😀

   Delete