Tuesday, July 3, 2018

Screw up -keijun vierailu

Useamman vuoden olen mietiskellyt mysteeriä: miksi kaikki aina hajoaa yhtä aikaa. Tästä päästään myös toiseen arvoitukseen: miksi kaikki hajoamiset ovat aina ylimääräisiä kuluja? Jälkimmäiseen on helppo vastata, ihmisluonto on kai rakennettu niin että luontainen kuluminen on aina yllätys, tavaroiden elinajan loppuminen odottamatonta. Ihan kuten sairastuminenkin. Yritän ajatella, että näitä varten maksamme vakuutuksia, säästämme. Että sitten kun hajoaa, niin on mistä nyhjäistä. 

Mutta vaikka kuinka koetan olla filosofi, niin kyllä korpeaa. Meillä on viime aikoina käynyt Screw up Fairy, niin moni asia on ollut ongelma. 

Hortensia, lempikukkiani

Yksi ilta lapset soitti harkoista, että auto ei käynnisty. Mies vannotti, että älkää tehkö mitään, tulen hakemaan. "Pienet" lapset olivat katsoneet Top Gear -ohjelmaa ja päättivät yrittää mäkistarttia. Aika suoritus, kun auto painaa vajaat 3000 kg. Eihän siinä mitään lykkiä alamäkeen, mutta ensin piti pukata ylämäkeen. Mä opin uuden asian: automaattivaihteista autoa EI pidä yrittää mäkistartata. Niin oppi lapsetkin, auto jäi keskelle treenipaikan pihaa. Aamulla sitten anivarhain miehen kanssa ensin kävimme ostamassa akun ja sitten haimme auton. Mulla oli olo kuin olisi pommi persauksen alla, kun piuhat kiinni uuden (kuljettajan penkin takana) ja vanhan akun välillä ajelin kotiin.

Pari iltaa myöhemmin soittelin itse miehelle: samaisen auton eturengas on puhki ja olen täällä työpaikan pihassa. Mies ja nuorempi poika tulivat apuun ja yhdessä työnantajani kanssa vaihtoivat renkaan.  

Mikroaaltouuni päätti olla hyrähtämättä käyntiin. Mies paikansi vian jotenkin oveen liittyväksi, tilasi varaosan ja parin päivän jälkeen taas hyrisi. Kiitos Amazonin prioritypalvelun. Ja miehen.

Autotallin ovi jumittaa, ei aukea eikä sulkeudu. Tämä ongelma oli miehelle helppo nakki, kaukosäätimen paristot vaihtoon ja jälleen toimii. Tosin paristot piti jostain tilata, kiitos jälleen Amazonin nopsasta palvelusta.

Keskimmäisen kerroksen ilmastointi lopetti puhinan. Onneksi on luottokorjaaja, joka tulee yleensä seuraavana päivänä ja laskuttaakin inhimillisesti. Ensimmäisellä kerralla saatiin jo aika hyvään kuntoon ja parin viikon kuluttua vielä parempaan. Nyt taas puhaltaa ja hyvä niin. Ilman ilmastointia ei meidän lämpötiloissa (päivisin jo melkein 40 C ja yölläkin 25 C) enää pärjää.


Perheen toinen auto alkoi oikutella. Laturi, aurauskulma, tuulilasi - kaikki sanoivat sopimuksen irti. Meillä alkoi olo käydä eristäytyneeksi, kun kolmesta autosta oli yksi pelistä pois.

Motskarikin on ollut telakalla. Ajovalot kenkuttelevat, eivätkä millään meinaa toimia kuten pitäisi. Amazonilta taas paketteja ja valoja tilaamaan. 

Muurahaiset valtaavat keittiön. Nähtävästi ovat löytäneet uuden mieluisan polun. Ikävä kyllä emme kotikonstein saaneet veitikoiden reittiä muutettua, vaan piti pyytää myrkyttäjä apuun.  


Sauna alkoi touhuta omiaan. Tai siis sammutella itseään miten milloinkin. Mies paikansi vian breakeriin ja Amazonilta tilattu uusi katkaisin (onks tää oikea sana breakerille?) näyttäisi korjanneen ongelman. On muuten naapureilla varmaan ollut hauskaa, kun miehen kanssa ollaan vuoron perään pyyheliina peittona ja taskulamppu hampaissa kirmattu korjaamaan talon sivulla sähkökaapissa olevaa katkaisijaa. Vai sulaketta? No kuitenkin semmoinen vipstaakkeli, jota kun kiskoo edestakaisin niin johan taas kiuas lämpenee. Ainakin seuraavat 15 minuuttia. 

Kaasulieden piezo eräänä lauantaiaamuna vaan ei suostunut toimimaan. Mä en edes tiedä miten mies tämän korjasi. Nyt toimii taas. Jouduimme muutaman päivän käyttämään sytkäriä liekin saamiseksi lieteen. 

Autotallin toinen jääkaappi suli. Jotenkin mies tämänkin korjasi, mutta heitimme roskiin yhden jääkaapin ja  pakastimen verran ruokaa. Amazonilta tuli paketti. 

Mä en edes muista mikä kaikki on kiukutellut. Telkkari haastoi alkuvuodesta, masterbedroomin kylppärin viemäri alkoi haista ihan hirvittävälle ja netti on tökkinyt. Mun iPadin ClamCasen näppis ei toiminut ja ovikello alkoi säristä. Haa, ja Ooma -puhelin (nettipuhelin, joka toimii kuin lankapuhelin) lopetti toiminnan. Mitä vielä. 

Uusin mitävielä on kastelu. Me ollaan onnekkaita, että talo rakennettiin siihen aikaan kun taas kiellon jälkeen sai laittaa pihamaalle kastelun. Vaan kastelupa ei ole muutamaan päivään toiminut. Korjaaja on tulossa 16. tätä kuuta ja sitä ennen on varmasti nurmikko ja kaikki muukin kuollut. Tässä helteessä ja paahteessa ei mikään selviä ja sadetta ei kuulu eikä näy. Mies on yrittänyt ratkaista ongelman, jonottaa peruutusaikaa ja on yhteydessä monen toimittajan kanssa, mutta vielä pari päivää ja voimme hyvästellä kaiken vihreän. Olemme kastelleet käsin jokaikinen ilta, mutta helteet ovat niin armottomat että se ei vain riitä. Kaiken tämän lisäksi huomattiin pari päivää sitten, että osan pihamaan pensaista ja ruusuista on vallannut valkoisenvärinen pienen pieni ötökkälauma. Häviävät hetkeksi kun pensaat kastelee, mutta palaavat sankkana parvena takaisin. Lomamatkan Airbnb peruttiin vuokranantajan toimesta toissapäivänä. Felixin hihna petti ja hyvä kun koira ei päätynyt auton alle kirmatessaan tervehtimään toista koiraa. 

Jonkin sortin fatalistina haluan uskoa, että Uranus tai jokin muu taivaankappale nyt vain on hankalassa kulmassa ja kohta helpottaa. Niin kauan, kun olemme terveitä ja hyvissä voinneissa kaikki on paremmin kuin hyvin. Puhelimen soidessa huokaisen pienen toiveen, että älä anna minkään olla rikki. Nimittäin vuokralaisillakin on ollut paljon ongelmia viime aikoina. Oma lukunsa on työpaikka, jossa vesi ei toiminut 12 tunnin työpäivän aikana. Siinä huomasi olevansa aikamoinen luontokappale. Lastasin hoitolapset autoon ja hurautin kotiin käyttämään vettä vaativia tiloja... 

Hartaana toivon, että Screw Up Fairy nyt hilpaisee jonkun toisen huusholliin, mieluiten ulkoavaruuteen. Sinulle toivotan Screw up -keiju vapaita päiviä. 

❤:lla Johanna, keijun koettelemana

20 comments:

 1. Keiju oli minulle aivan uusi nimitys.
  Mikä siinä onkin, että vaikeudet tuntuvat aina kasaantuvan. Voimia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Kunhan pysytään joltisenkin terveinä, niin kyllä tämä tästä. Mutta ihmettelen kyllä, miksi kaikki aina tuntuu hajoavan tai lopettavan toiminnan samaan aikaan.

   Delete
 2. No voi hyvänenaika tuota Screw up keiju:( Saisipa tosiaan pysyä poissa! Ei voinut kun pudistella päätä kun luki..vaan onhan se uskottava kun vanha kansa sanoo että epäonni tuottaa myös hyvää onnea ja aina sateen jälkeen paistaa aurinko, nyt vaan peukut pystyyn että jotain ihan huippuihanaa tapahtuisi..PAKKO tapahtua!!:)♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se kyllä tosi nolo keiju. Mutta kai niitäkin on joka lähtöön. Ja kuten Juhannusruusulle vastailin, niin kaikki on hyvin kunhan ei terveyden päälle ala käymään. Pari kuumaa yötä (ilmastoinnin hajottua) kyllä olivat koettelemus. Aamulla oli kasassa ehkä vähän äkeämpi perhe.

   Mun pitäis varmaan mennä ostamaan lottokuponki :) Kaiken tämän jälkeen voisi vaikka tärppiä.

   Delete
 3. Screw up keiju;D Näinhän se on että monet tavarat häviävät ihan toisensä jälkeen, kauhean harmillista. Tosiasia on että nykyään kai tavarat on tehty kestämään vähemmän aikaa kuin ennen. Peukut pystyssä että se keiju häipyy pois teiltä ja sen tilalle tulee Fortuna-keiju:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta ihan varmasti, että tavaroita ei enää rakenneta kestämään. Monissa näissä on ollut osa, joka on ollut ihan sutta. Onneksi mies tarkkasilmäisenä tunnistaa ja osaa tilata uuden osan. Olemme kyllä säästäneet varmaan monta tuhatta ihan vain siksi, että korjaaja löytyy samasta taloudesta. Yleensä korjaajilla jo on käyntitaksa aikamoinen. Vaikka ei mitään korjaisikaan, kunhan määrittelisi vian.

   Fortunan toivotan avosylin vastaan. Tämä Screw up saisi nyt kyllä lähteä kiertoon :)

   Delete
 4. No kylläpä on harmit kasaantuneet:( hus pois tuommoinen keiju! - Rida

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rida, luin ääneen sun kommentin. Jospa keijukin nyt ottaisi onkeensa. Joo, kyllä näiden kanssa on välillä ollut tietämistä. Ja tietenkin ammattilaiset ovat kovin kiireisiä tähän aikaan vuodesta, kuten kastelun ja ilmastoinnin korjaajat. Odotusajat ovat pidempiä j ja hinnat suolaisempia :(

   Delete
 5. Se on varmaan se sama keiju, joka rikkoi meidan jaakaapin. Nailla helteilla sekin oli aika hankala viikko. Olen huomannut, etta noilla korjausmiehilla on aika hyva tyotilanne, varsinkin, jos osaavat tyonsa. Meille kavi yksi sellainenkin, etta sille ei tarvinnut maksaa. Googlaamisesta huolimatta ei "korjausmies" osannut sita korjata....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta, kyllähän jääkaappikin joutuu koville. Meillä on autotallissa ihan kunnon lukemat. Joskus meille on tullut näitä korjaajia, jotka antavat arvion ja joille pitää maksaa pelkästä arvion tekemisestä. Sitten kun on pyytänyt toisen arvioijan on hinta pudonnut roimasti ja vikakin pieni. Tarkkana saa olla.

   Katsoin sääennustetta ja ei tähän kyllä helpotusta ole näköpiirissä. Olen jo ihan kypsä helteisiin, mutta minkäs teet. Yritetään pysyä viileinä :)

   Delete
 6. Jospa onni kääntyy ja pysyy ehjänä tavarat.Terkkuja täältä Suomen viileästä kesästä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voisin ottaa vähän myös sitä Suomen viileyttä. Joo, tuntuu että nyt hajoaa kaikki mikä on hajotakseen. Ehkä tämä tästä rauhoittuu.

   Delete
 7. Keiju on vieraillut meidän pesukoneessa. Jos se alkaa vierailla meillä samaa tahtia kuin teillä, menee hermot melko monelta. Voimia sinulle, jos jotain positiivista, niin olet kyllä sinnikäs 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt vain se keiju matkoihinsa ennen kuin tekee pesän! Mä luulen, että meillä täällä jossain on keijun pesä, jossain se lymyää. Kiitos, tässä sisu kasvaa kun sattumuksesta toiseen taivaltaa. Ihanaa viikonloppua Ansu! 🍓🍓🍓

   Delete
 8. Replies
  1. Tervetuloa, Tuulikki! Toivottavasti et pahastu, mut mun lempihahmoja muumeissa on Tuutikki - siis melkein kuin Tuulikki :)

   Delete
  2. No en tietenkää pahastu, hauska nimi voisin ottaa sen lempinimekseni :) Arvaas kun veljeni pienenä kiusoitteli minua nimellä Tullikka .. ärr ja pur.. Paitsi Tuulikki on minun toinen nimeni.

   Delete
  3. Miten ne veljet osaakin? Meillä tytär on välillä helisemässä poikien kanssa, onneksi on hyvä pitämään puoliaan. Jos vain Tuutikki-muki on käytettävissä, niin aina valitsen sen. Jotenkin aivan erityisen sympaattinen hahmo :)

   Delete
 9. Mulle tuli tästä mieleen se Gremlins-elokuva. :D Voi että, joskus totuus on tarua ihmeellisempää. Tsemppiä ja positiivisia ajatuksia lähetän sinne rapakon taa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hassua! Kun nämä meidän kaksoset olivat pieniä, niin joskus ajattelin että kuulostavat ihan Gremlins-riiviöiltä. Olivat vielä hyvin sukkelia ja aikaansaapia :) Tänään yksi keittiön vetolaatikoista temppuili siinä määrin, että mies laatikon irrotti ja tutki miten toimii. Sen suurempia ongelmia ei ole ollut viime aikoina paitsi että yhden luottokortin numero oli päätynyt käyttön Chicagossa (me ollaan Pohjois-Carolinassa) ja lapsen eri luottokortti ilmoitteli "declined". Se mysteeri on vielä ratkaistavana, että mistä johtui. Vihon viimeistä on kyllä, kun näitä luottokorttien numeroita karkaa ja vielä pahempaa jos identiteetti karkaa.

   Delete