Wednesday, July 18, 2018

Hemma hos oss

On niin turkasen kuuma, että pitää pysytellä sisätiloissa. Siellä Suomessa taitaa olla sama juttu. Oikeastaan muuta ei kärsi tehdä kuin pysytellä kotona, ajaa autolla jonnekin ja shoppailla. Yksi ilmastoitu kohde näiden lisäksi olisi tietysti kuntosali... miten se ei nyt kiinnosta...

En ole juuri esitellyt kotiamme ja vähälle se taitaa jäädä jatkossakin. Toisaalta kun lapset nyt muuttavat kotoa pois saattaisi useammin paikat olla järjestyksessä. Meillä on suhteellisen hyvänkokoinen kuraeteinen, jonne voisi uinti- ja koulureppunsa, flip flopit ja lenkkarit jättää mutta aika usein ne on tuotu keittiön ja olohuoneen kulmille. Hyppimällä pääsee yli ja pimeällä pitää varoa. Toinen lapsista oli juuri tutustumassa yön yli yliopistoonsa, orientoitumassa. Monta viestiä ei tullut, mutta sentään aamupala oli ollut SUURI. Lapselle otettiin ekaksi vuodeksi ruokadiili, jolla saa syödä rajattomasti. 


Mutta tässä on meidän dining room, ruokahuone. Aika usein ruokahuone on amerikkalaisilla vain pyhäkäytössä, mutta me kokoonnumme tänne aika useinkin. Lapset kavereineen ja ne jotka haluavat syödä aamiaisensa rauhassa hakeutuvat pöydän ääreen. Jatkopaloilla yhteen saa mahdutettua 10 ruokailijaa. 


Olemme asuneet tässä osoitteessa kohta viitisen vuotta. Vanhassa kodissa ahkerasti tuumailin ruokahuoneen maalaamista keltaiseksi. Olin innoissani, kun tässä talossa sellainen oli valmiina! Kuvissa väri taittuu beigeen, mutta luonnossa se on valoisa keltainen. 


Sijoittelemme tauluja uudelleen ja ikkunoiden peittämiseen mietimme muunlaisia ratkaisuja. Talo on cul-de-sacissä (oisko tää pihakuja, pussinperä?), joten liikennettä ei juuri ole kuin muutamaan taloon. Näkösuoja on kuitenkin mukava olla. Verhot on kivoja, mutta en jaksa niistä kauheasti innostua. Jotain kevyttä ja huomaamatonta on mielessä.  


Mulla on jokin kummallinen veto astioihin. Mies jo varoitteli, että kippoja ei enempää tarvita. Sinivalkoinen Villeroy Boch on ollut uskollinen ystävä vuosikymmenet (ensimmäisen kahvikupin ostin n. 30 vuotta sitten) ja aina silloin tällöin etsin uusia osia. Alunperin hankin astiaston viidelle hengelle ja eihän se mihinkään riitä. Se oli sitä aikaa, kun ajattelin etten koskaan avioidu tai hanki perhettä. 

Kalusto on virallisesti tyyliltään "French country" - ranskalaista maaseutua. Mun maku on sikäli outo, että tykkään vähän kaikesta: suorista linjoista, kaarista, värikkäästä ja neutraalista. Kestän kultaa ja krumeluureja. Räsymatot, itämaiset matot, lampaantaljat... Pellavaa, brokadia, silkkiä, sisalia... 

Enkeleitä & espressoa ja asiat luistavat


Ruokahuone on itselleni tärkeä, viihdyn tässä tilassa. Joskus pöydällä on sanomalehti, joskus läppäri. Tästä välillä päivittelen blogiani. Istun rauhassa ja juon päiväkahvit tai iltateen, viinilasia pyörittelen sormissani ja mietin syntyjä syviä. Ja googlailen uusia astiastoja... 

❤:lla Johanna, neuroottinen kuppeilija 36 comments:

 1. Kaunis ruokailutila teillä:) Pidän tuosta astiakaapista, ja astiakaappi onkin sellainen minkä haluaisin.
  Meilläkin on niin kuuma nyt, ulkona ja sisällä, koska ilmastointilaitteeni ei ole toiminut pariin vuoteen. Mutta pärjään aika hyvin tuulettimilla, ja muutenkin tykkään pitää ikkunat auki, joten sopii minulle, vaikka sitten kun ei ole tuulettimen lähellä tulee hiki;D Mukavaa loppuviikkoa Johanna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Astiakaapit on kivoja. Mua ei haittaisi jos vielä olisi koukut mukeille.

   Kyllähän tähän lämpöön tottuukin. Tosin voisi olla aika tukalaa ilman ilmastointia. Mutta olen mä keihttynyt siitä, kun tänne Pohjois-Caroliinaan muutimme. Eka kesä meni totaalisesti sisällä.

   Toivottavasti vointisi on jo parempi. Kesäflunssat osaa olla häijyjä. Olitte muuten käyneet mukavalla retkellä. Upeat kuvat!

   Delete
 2. Kaunis ruokailuhuone, enkä tiedä laittaisinko minkäänlaisia verhoja. Mielestäni hyvä noin vain sälekaihtimilla.
  Täällä on tosiaan hiostavan kuumaa. Varjossa yli kolmeakymppiä näyttää mittari. En välittäisi näin kuumasta, kun olo on ihan vetämätön suurimman osan päivästä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kristiina mielipiteestä. Tässä nyt mietitään, että mitä tehdään. Jos verhot tulisi olisivat ne todennäköisesti jonkinlaiset laskostyyliset ja mahdollisimman huomaamattomat. Kaihtimet on siitä kivat, että niitä voi pitää vähän myös raollaan.

   Teidän kesä on ollut ihan uskomaton! Kuin jokin tropiikki. Ei ihme, jos alkaa olo käydä tukalaksi. Täällä ilmastointi on lähes kaikkialla, mutta ulkona ei tietysti viitsi paljon ollan. Mun viljelykset vetelee viimeisään, ikävä kyllä. Kastelu saatiin kuntoon vasta maanantaina, yli kaksi viikkoa oltiin ilman eikä edes kunnolla satanut :( En jaksanut puutarhaletkun kanssa tarpeeksi heilua.

   Delete
 3. Ihanan valoisa ruokailuhuone, seinien väri on kaunis! Muuttaako teillä lapset kauas opiskelemaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mari. Minäkin pidän tästä keltaisesta. Siinä on joku valinnut hyvän sävyn. En tiedä onko rakennuttajan vai ensimmäisen asukkaan valinta. Usein muuten näkee, että ruokahuoneet ovat punaisen eri sävyillä maalattuja. Niissäkin on oma viehätyksensä.

   Toinen lapsi lähtee tuohon parin tunnin päähän. Toinen matkaa sitten Eurooppaan. Olisin varmaan sydän syrjälläni tästä parin tunnin välimatkasta, mutta nyt se ei tunnu missään kun toinen lapsi on toisella mantereella. Hyvä tästä varmaan tulee, mutta kyllä mulle tulee ikävä. Ollaan oltu yhdessä kuitenkin aika erottomasti aika pitkään :)

   Delete
  2. Uuh, toiselle mantereelle! Mun opsikelijani muuttaa lähiaikoina vajaan 5 km päähän, ja aina silloin tällöin mietin kuinka pitkältä sekin mahtaa alkaa tuntua...

   Delete
  3. No meidän 65 km välimatka opiskelijan kanssa ei sitten ole matka eikä mikään vaikka muka pitkälle tuntuu 😂

   Delete
  4. Päivityksiä, 5 km kuulostaa ihan kohtuulliselta :) Mutta totta, kun lapset tekevät pesäeroa niin siinä saattaa syntyä kaikenlaista välimatkaa.

   Delete
  5. Mari, mä luulen että meille äiskille mikä tahansa matka tuntuu pitkältä. Sekin oli iso siirto, kun lapset siirtyivät pinnasängystä omiin pikkuruisiin sänkyihinsä omiin huoneisiinsa... Oulu on ihana kaupunki!

   Delete
 4. Tulin vastavierailulle. :)
  Teidän elämä on siellä vähän erilaisempaa, kuin täällä Suomessa. :) Enkelit näyttää kuitenkin samanlaisilta. :)
  Ompa hirmuinen opiskelumatka!
  Teillä on kaunista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa! Sun blogissa oli kaikkea kivaa :)

   Tämä enkeli on Willow Tree -hahmoja. Ne taitavat olla suosittuja monessa paikoin. Mä tykkään näistä kovasti. Jotenkin vain puhuttelevat.

   Elämä on varmaan enimmäkseen samanlaista (aamulla ylös, kauppaan, ruuanlaittoa, pyykkäämistä) ja sitten on näitä erityispiirteitä kuten vapaaehtoistuminen. Se on yllättävän isossa osassa tässä yhteiskunnassa. Esimerkiksi yliopistot nyt etsivät lapsia jotka erityisesti ovat vapaaehtoistuneet tai opettaneet muita lapsia (tutoring), työkokemus ei enää ole niin iso juttu.

   Delete
 5. Teillä on kaunista!
  Kuuma on täälläkin ja sisällä viihdytään..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Vielä kun saa nämä ylimääräiset kassit ja kengät jaloista pyörimästä, niin kummasti elinympäristö rauhoittuu...

   Tuntuu välillä, että on kuin vanki kun ei viitsi juuri nenäänsä ulos pistää. Yritetään jaksaa. Hytistään sitten talvella ☀️☀️☀️

   Delete
 6. Aivan ihanalta näyttää ja tuo astiahylly/kaapisto on juuri sellainen haaveitteni mukainen. <3 Meilläkin on ollut keltaista seinää aiemmissa kodeissa ja pidin siitä miten aurinkoisen tunnelman antaa.

  Oijoi olette siellä pesän tyhjenemisen edessä, toivottavasti se sujuu ns. surutta, itse täällä niin pelkään sitä aikaa, kun viimeinenkin lapsi on lentänyt pesästä. Kaksi jo lentänyt ja kaksi vielä kotona esiteineinä.

  Ihanaa viikonloppua <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Keltainen on hyvä väri. Täällä näkee tosi usein punaisen ja tummanpunaisen värejä ruokahuoneissa ja niistä kyllä syntyy intiimi tunnelma varsinkin kynttilän valossa.

   Lohduttaudun aina sillä, että muut ovat näitä eroja läpikäyneet. Meillä on ollut lasten kanssa aika tiivis suhde, olin kuitenkin kaikki vuodet kotona ja kyyditin harkkoihin jne. Oudolta tuntuu, kun 2/5 perheestä kerta rysäyksellä lähtee omille teilleen. Joululoma on molemmilla aika pitkä, samoin kesät. Ehkä tässä vielä vuosi pari tämän jälkeen kokoonnutaan vähän pitemmäksi aikaa saman katon alle.

   Hyvää ja ihanaa viikonloppua! Sun blogissa oli hyvä juttu suvaitsuvaisuudesta ja vanhenemisen tuomista ”iloista”.

   Delete
 7. Oi, minulla on sama juttu tyylien kanssa: itse tyyli voi olla melkein mikä vaan, mutta yksilöt sykähdyttävät. Kunhan saan meillä tyttären muuttotavarat kuormaan, kuvaan meidän ruokailuhuoneen, joka on myös yksi lempipaikoistani kotona.
  Tsemppiä sinnekin pesän tyhjenemiseen. Voin vaan kuvitella, miltä tuntuu, kun lapsi lähtee toiselle mantereelle! Tämä meidän muuttajamme on ilmoittanut haluavansa Japaniin mahdollisimman pian vaihtoon- iik!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on muuten vielä juniori (vielä 2 vuotta highschoolia jäljellä), joka ilmoittaa lähes päivittäin lähtevänsä Japaniin :)

   Mua toisinaan harmittaa, kun ei ole mielessä varmana jotain yhtä tiettyä tyyliä. Toisaalta mä elin valko-musta -vaiheen lähes 30 vuotta sitten. Ensimmäisessä omassa kodissa oli valkoista, mustaa, kromia. Se alkoi pikkuhiljaa pehmentyä. Olisi jotenkin niin paljon helpompaa vain etsiä jotain: valkoista, talonpoikaista, skandinaavista. Vaan kyllä sitä näinkin pärjäilee.

   Haaparanta on muuten sellainen, missä pitäisi edes kerran elämässään käydä. Sulla oli blogissa siitä kiva juttu.

   Delete
 8. Oi miten ihanalta siellä näyttää, teillä on niin kaunis ja viihtyisä koti♥ Kovasti sinne jo valmiiksi voimahaleja, on se kyllä alkuun melkoisen outoa kun lapset lähtevät maailmalle, ystävätär kyllä väitti että siihen tottuu..sitä täällä odotellaan:) Hienoja astioita ja ihana tuo astiakaappi! Tiedätkös minä niin ihastelin kaikkea muuta kuvissa, etten edes huomannut ettei ikkunoissa ole verhoja:) Leppoisaa kesän jatkoa sinne teille♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään oli tyttären vikat uinnit. Nämä oli kolmipäiväiset kilpailut ja aamulla lähdettiin ennen klo 6 matkaan. Viimeinen 100 vapari. Ollaan tultu pitkä matka.

   Hyvä, hyvä, verhojen puuttumista ei edes siis huomaa. Täällä on usein tapana myydä talo verhoineen. Edellinen asukas oli kuitenkin ottanut verhoasetelmat pois, kävivät nähtävästi myös hänen uuteen kotiinsa. Me irrotettiin tangot ja peitettiin reiät ja ollaan oltu ihan tyytyväisiä :)

   Delete
 9. Kiitos kommentistasi blogissani 💛 Sinulla on ihana koti, niin kaunista. Jäänpä blogiisi lukijaksi 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa! Olit muuten tehnyt aivan ihanan maximekon. Joillakin on taito hyppysissään.

   Mukavaa viikkoa!

   Delete
  2. Kiitos sinulle kovasti ja tervetuloa blogini lukijaksi 😍

   Delete
 10. Sievä ruokailutila ja kaunis tuo keltainen sävy seinissä!
  Meilläkin on vaalean okrankeltaiset seinät olohuoneessa ja ruokailutilassa täällä Espanjassa. Tuollaisia seinäpaneeleja olen haaveillut vuosia! Ihanat ja siellä niin tavalliset.
  Villeroy Bochin astiat ovatkin hurmaavia, etenkin nuo vanhemmat mallit!
  Meilläkin mies jättäisi uudet kipot ostamatta...

  Kiitos vierailustasi Mantelilaaksoon ja lempeitä kesäpäiviä sinne teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Espanjat värit ovat omaa luokkaansa. En ole käynyt kuin pari kertaa, mutta se mausteinen värimaailma on kaunis.

   Juu, täällä paneloidaan ahkerasti :) Tykkään ihan ja tuohon yläosaan tietysti sopis ikauniisti tapettikin. Tapetteja harvemmin näkee ja yllättäin niitä laitetaan keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Välillä tämä logiikka on vähän outoa.

   Olen tutkinut Villeroyn malleja viimeaikoina ja en voi mitään, että tämä (siis mun mielestä) aina vain näyttää parhaimmalta. Myös Petit Fleur on soma ja tykkäsin aikoinaan Wild Rose -sarjasta. Mun kyllä pitäisi lopettaa tämä astioiden katselu, enempää ei tarvita ja tilakin alkaa käydä vähiin. Mutta minkäs teet. Kiva kun poikkesit vastavierailulla!

   Delete
 11. Kiva, että jätit kommenttia, niin minäkin löysin tänne. Aivan ihana blogi sinulla. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, kun tulit käymään! Sinulla oli ollut vallan vinkeä Viron-matka. Mulla on jäänyt pariin kolmeen reissuun Tallinnaan. Joskus sitten ajan kanssa.

   Delete
 12. Todella kaunis ruokailuhuone <3 Mukavaa keskiviikkoa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Meillä sataa tihuutteli melkein koko keskiviikon. Kitkemispuuhiin taas varmaan viikonloppuna....

   Delete
 13. Upea ruokahuone ja vaikka en keltaisen ystävä ole ollenkaan, tuohon teidän huoneeseenne se sopii kauniisti!
  Kuppeja ja kippoja on meilläkin ihan liiaksi ja pikku hiljaa olen alkanut niitä karsimaan vakaasti päättäen, että uusia ei tule tilalle - saas nähdä kuinka eukon käy;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aamun valossa tässä katselen seinää ja siinä on selliainen pehmeä, lempeä sävy. Joku osasi kyllä valita oikean värin ihan prikulleen. Keltaisen kanssa äkkiä tulee liian ärhäkkää.

   Mä elättelen toivoa, että jotain voin laittaa lasten matkaan kun alkavat muuttaa omilleen. Noinkohan kelpuuttavat?

   Onnea sinne remonttiin. Meillä on suunnilleen samat lämpötilat kun teillä ja te remontoijat olitte kyllä eilen mielessä ❤️

   Delete
 14. Kaunis ruokailuhuone :)
  Meilläkin on aikanaan ollut kuppeja ja kippoja, kunnes hiffasimme downshiftaamisen ilon ja hyvän olon. Nyt on kipot ja kupit ordningissa ja kaapissa vain ja ainoastaan käyttötarpeiden mukaan :)
  Mukava löytää blogisi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, kun tulit vierailulle. Instassa jo ihailin merellisiä kuviasi. Tottahan se on, että ei sitä liikoja tarvitse. Niin kauan on hyvä, kun jokaiselle tavaralle löytyy paikka. Tähän taloon muuttaessa oli ihan mukavan väljääkin, mutta pikkuhiljaa alkaa täyttyä... Olen kyllä lujemmalla kädellä kierrättänyt kuin koskaan aikaisemmin.

   Mun idea tavaroiden kanssa toimimisessa on, että sitten kun musta aika jättää niin perikunnan ei tarivitse päätään raapia, että mitä tälle kaikelle roinalle tehdään. Ne omat aarteet kun useinmiten on jonkun toisen roinia.

   Sinulla on ihana blogi! Ja insta! Kävin siellä ihailemassa maisemia ja merta :)

   Delete
 15. On teillä kaunista! Sinulla on hyvä maku.
  Huh, huomasin, etten ole seikkaillut blogissasi pitkään aikaan, kun omatkin blogipäivitykset ovat vähän jäissä. Liekö tämä kuumuuskin tekee olon voimattomaksi, että myös järki tuntuu päässäni seisahtuvan.
  Hyvää alkanutta elokuuta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuule Piipe, sinä kiteytit tämän niin hyvin: mulla seisoo järki aina kaikki kesät. Ihan oikeasti on niin kuuma, että en jaksa ajatella. Pahinta on, että ensin hukkuvat englannin sanat, sitten suomen. Olen ihan kielipuoli ja höpertelen omiani. "Talvella" sujuu vähän paremmin.

   Sinä olet tehnyt kivan matkan! Oli kiva lukea siitä blogistasi.

   Yritetään jaksaa. Meillä elokuu on kuukausista tukalin.

   Delete