Sunday, April 22, 2018

Prom - oliskos tää osa III

Eilen oli taas SE ilta. Tytär lähti elämänsä kolmannen kerran promeihin. Ja vanhempi poika elämänsä ensimmäisen kerran. Ihan halpaa lystiä promit ei ole, vaikka aika riisutulla mallilla etenimme. Molemmat menivät juhlaan ystäväporukan kanssa, eivät deittien. 


Pojan kanssa kävimme vuokraamassa smokin kolmisen viikkoa sitten ja haimme sen keskiviikkona. Smokki tuli kaikkien tykötarpeiden kanssa. Kengätkin olisi saanut vuokrata, mutta juhlakenkiä aina tarvitaan joten ostimme ne. Tyttären kanssa kävimme kiertelemässä kauppoja ja hän muutamaa mekkoa sovittikin, mutta mikään ei ollut ihan mieluisa. Tilasimme yhden mekon ja se oli aivan liian suuri. Toinen tilattu mekko oli sitten kaikin puolin sopiva. 

Vasta viikko sitten aloin ajatella kukkia. Olin siinä luulossa, että rannekukka ja napinläpikukka kuuluvat asiaan jos juhlaan mennään partnerin kanssa. Pieni googlailu paljasti, että kukat kuuluvat juhla-asuun oli kumppani tahi ei. Olin maanantaiaamuna kukkakaupassa heti yhdeksältä, mukana kuvat toivotuista laitteista. Myyjä katsoi kuin jotain outolintua ja sanoi, että emme ota enää tilauksia vastaan. Eivätkä ota muutkaan kukkakaupat. Minä pöljä aloin itkeä. Näin olin taas kerran mokannut lasten juhlapäivän :( Sain soperreltua, että osaisivatko sanoa että jos kukaan enää missään ottaisi tilauksia. Kehottivat menemään lähiruokakauppaan. 

Ja voi sitä helpotusta! Ruokakaupan kukkaosasto otti kuin ottikin vielä tilaukseni. Soittivat tosin pari tuntia käyntini jälkeen ja sanoivat että laitteet ovat valmiita lauantaina iltapäivällä klo 3 eikä aamulla klo 10 ja tyttären toivomia suuria neilikoita ei ole. Pikkuruusuja olisi, ota tai jätä. Minähän otin. Poika sai omansa lähes toivotunlaisena. 

Joskus miehen kanssa lupailimme, että järjestämme juhlan kyllä pitkän kaavan mukaan limusiineineen ja kaikkineen. Tänä keväänä on kuitenkin matkailtu sen verran reilusti, että stoppi piti laittaa. Toisekseen edellisvuodesta viisastuneena tytär lähti juhlaan ainoastaan parhaan koulukaverinsa kanssa.  Tytöt saivat rauhassa valita ruokapaikan, ottaa yhteikuvat ilman tungosta ja kymmentä eri mielipidettä. Yllätys oli myös ettei pojan koulukavereissa (niistä joiden kanssa eniten on tekemisissä) ollut promiin lähtijöitä. Onneksi löytyi yksi hyvä kaveri ja pojat kasasivat sitten puolitutuista oman joukkonsa. Tytär päätti luottaa äidin apuun hiustenlaitossa. 


Vähän niistä kustannuksista:

- 2 x pääsylippu 65, yhteensä 130 
- pojan smokkivuokra 200
- kukat 45 
- tytön leninki 190
- ruokailut yhteensä 70

Yhteensä lähes 650 dollaria. Hinta on hyvin maltillinen kahdelta nuorelta. Olen mahdottoman tyytyväinen, kun lapset eivät kuuta taivaalta ole toivomassa. 


Kuvaamisen ja lasten matkaanlaittamisen jälkeen menimme miehen kanssa ihastelemaan kuvia paikalliseen viini- ja olutkauppaan/ravintolaan. Tämä on ihan suosikkipaikkojani. Viikonloppuisin ravintolan eteen tulee ruoka-auto, josta saa ostaa milloin minkäkinlaista ruokaa: meksikolaista, barbecue, italialaista... Eilen illalla asiakkaita viihdytti laulaja kitaroineen. Ihmiset poikkeavat yhdelle tai kahdelle. Joskus ravintolassa on viinijoogaa tai maistelutilaisuuksia. Vireä ja toimelias paikka. 


Pidän hefeweizetyylisistä ja maltaisista oluista. Eilen tutustuin vehnäiseen appelsiinilla maustettuun olueen. Meinasi mennä kieli mukana. Istuimme lähemmäs tunnin ihmettelemässä valokuvia lapsista, jotka ovatkin yhtäkkiä ihan isoja ihmisiä. Seuraavat promit on sitten kahden vuoden päästä. Juniori saisi osallistua jo ensi keväänä ja yritän houkutella jos hän saisi kaveriporukan kasaan. Mutta sitten viimeistään seniorivuonna pääsen taas mukaan smokkia sovittamaan. Toivottavasti. 

12 comments:

 1. Suloinen kimppu. Tällaisista juhlista olen ei ole kokemusta, mutta TV:stä on kuvia nähty. Unohtumattomia elämyksiä nuorille ja vanhemmille. Hyvin sinä olet lastesi elämässä mukana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me ei taideta meidän perheessä edes ihan ymmärtää kuinka tärkeä juhla Prom on. Otetaan kuitenkin aika rennosti, mitä nyt minä aloin parkua kukkien vuoksi :) Esimerkiksi seurustelevilla pareilla on ihan oma lukunsa, miten poika pyytää tyttöä illanviettoon. Pojat yrittävät keksiä toinen toistaan uskomattomampia juttuja, ihan kuin vähän mielikuvituksellisempi kosinta.

   Delete
 2. Olut on ihanaa, en ole juonut aikoihin 🍺Myös alkoi tehdä mieli meksikolaista ruokaa; tortillas, enchiladas, tacos y tamales 😀 (Kuten yhdessä Lucky Lukessa luetellaan.)

  Kauniit prom-kukkalaitteet. Hienostunutta juhlintaa. Kukat kuihtuvat, mutta on hyvä idea ottaa valokuvia. 💕

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olut ja meksikolainen ruoka on aika mainio yhdistelmä. Lucky Lukeja olen lukenut, mutta vain suomeksi.

   Taidan ottaa tytön kukista itselleni narunpätkän muistoksi. Poika palasi kotiin ilman ruusua, oli kadonnut illan pyörteissä :)

   Delete
 3. Hienosti saitte kaiken järjestettyä. Mikä tuollainen juhla on? Onko se jokavuotinen, vai vain jollain määrätyllä asteella järjestettävä?
  Lapset kasvavat kyllä huimaa vauhtia ja uskomattomalta tuntuu miten aika kiitää. Meidänkin vanhin lapsenlapsi kirjoittaa ylioppilaaksi parin vuoden päästä jos kaikki menee hyvin. Tosin hän on nyt vaihtamassa tänne Ahvenanmaalle ruotsinkieliseen kouluun joten hiukan työlästä voi olla. Äitinsä kanssa lapset toki ovat puhuneet ruotsia, mutta kun tähän asti ovat käyneet suomenkielistä koulua, niin voi olla hiukan hankalaa ainakin alussa, kun jo noin pitkällä koulunkäynti on.
  Oikein ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Prom järjestetään joka kevät High Schoolin junioreille ja senioreille (vanhimmat ja toisiksi vanhimmat oppilaat). Nuoremmat freshmanit ja sophmoret eivät voi ostaa lippuja ellei heitä nämä vanhemmat oppilaat kutsu. Tytär sai freshman vuonna kutsun uintijoukkueen kapteenilta ja pääsi jo silloin katsomaan mitä oikein tapahtuu. Yleensä juhlitaan jonkin hotellin ballroomissa ja ohjelma on lähinnä tanssia. Tarjoiluna jälkiruokia.

   Onhan se varmaan aika iso muutos vaihtaa kieltä tuosta noin vain. Toisaalta jos toisen vanhemman kanssa on pitänyt kielitaitoa yllä niin äkkiä se varmaan alkaa sujua. Meillä tytär puhuu suomea aika hyvin, tosin hassulla aksentilla. Hämmästelen aina hänen sanavarastoaan. Kaikki lapset ymmärtävät aika hyvin suomea, mutta pojat on laiskoja puhumaan.

   Delete
 4. Kauniit kukkakoristeet! Tosi kivan kuuloinen paikka tuo ravintola. Olisipa vastaavanlainen täälläkin päin. Mukavaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä ravintola on erikiva. Juuri sellainen, jossa voi piipahtaa ja ostaa kotiinkin sopivaa juomaa. Mun piti mennä viiniä ja joogaa -iltaan, mutta unohtui. Voisi jooga sujua notkeammin :)

   Delete
 5. Kauniit kukkaset sitten saitte! Kallista lystiä vain tuntuu olevan. Tosin eihän tuollaista kokemusta rahalla mitata...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä nämä kelpasivat. Aloin jo miettiä, että väkerrän itse koristeet. Mutta hetken aikaa oli aika kurja olo. Kieltämättä tämä ei ole ihan halpaa, mutta luulen että muistavat aina.

   Delete
 6. Onpas ihanat juhlat teillä nuorilla.Minun esikoinen on Bostonissa nyt kyläilemässä.Sieltä olen kuvia ihastellut,on kyllä paljon hänellä ollut koettavaa ja katseltavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Boston on ihana kaupunki. Tässä maassa olisi niin paljon nähtävää ja koettavaa. Kun mietin, että meidän pikkukaupunginkin kokoisia kyliä on varmaan maassa tuhansia, kymmeniä tuhansia, ja kaikilla omat erikoisuutensa tarjottavana. Isoista kaupungeista sitten puhumattakaan. Toivottavasti matka on mennyt mukavasti :)

   Delete