Tuesday, April 10, 2018

Lauma kasassa

Felix (meidän koira) on onnellinen, lauma on kasassa ja pääluku entisessä vahvuudessa. Poika tuli uintimatkalta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja tytär ystävänsä luota maanantaina. Molemmat sanoivat heti autoon päästessään, että kiitos kun sain mennä tälle matkalle. Taisi olla aika kivaa. 


Mä haaveilen itsekasvatetusta kukkapuskasta ja nyt kävi niin onnellisesti, että sellaisen sain jo pihalta kootuksi. Narsissit yllättivät. Osan sipuleista epäilin Felixin kaivaneen ylös, mutta osa jäi maahan ja sain muutaman kukan. Etupihalla kukkii myös. Näitä emme ole itse istuttaneet, vaan ovat joko rakennuttajan tai edellisen asukkaan aikaansaannoksia emmekä ole onnistuneet tappamaan. 


Alakuvassa on useampimetrinen puunjuuri. Innostuin sunnuntaina sateen jälkeen tekemään pihatöitä ja irroittelin oikein olan takaa: poistin penkeistä kantoja ja pieniä vesoja. Tämä juuri kuuluu puulle, jonka mies kaatoi viime syksynä. Se kasvoi kesän aikana penkkiin ja kasvoikin reippaasti. Vastakkaiseen suuntaan lähtee yhtä pitkä ellei pidempikin juuri ja se alkaa olla paksuudeltaan kuin puunrunko. Emme tajunneet, että juuret on näin vahvat. Mulla oli aika talikointi, mutta eiköhän näistä juurakoista nyt päästä eroon. 

Rehkiessä tuli myös aikamoinen ahaa-elämys. Isäni rakensi kotitalomme ja vasta nyt tajusin, että ensinhän tontti piti raivata ja kannoistakin piti päästä eroon. Silloin aikoinaan kaikki kai tehtiin käsipelillä, olisiko ollut hevonen ja rautakanki apuna. On siinä ollut aikamoinen urakka. Haluaisin sanoa isälle kiitos, kun rakensit talon. Eipä tullut koskaan mieleen, että sileä pihamaa ei ollut itsestäänselvyys. Tai juurespenkit, mansikkapenkki, marja- ja ruusupuskat, sireenit.  
Viikko on taas puolessa, kuten kohta huhtikuukin. Katselen kuvia Suomesta ja siellä näyttää kevät nyt tekevän tosissaan tuloaan. Nautin aina erityisesti siitä ajasta, kun kevätpurot alkoivat lorista, liritellä omia pikku uomiaan. 

❤:lla Johanna, kevättä rinnassa12 comments:

 1. Tontin raivaus on melkoista puuhaa. Suunnittelen pienen kasvimaan tekoa kotipihalle. Siitä tulee ehdottomasti kohopenkki, niin ei tarvitse muokata ja kaivaa maata. Kevät on nyt vauhdissaan. Fasaani on aloittanut jo aamuvarhain voimakkaan ääntelyn ja siipien ravistelun takapihalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä on sitten fasaaniherätyskello. Mä herään usein siihen, kun Felix ravistelee päätää, korvat läpsyvät :)

   Mun on pakko saada penkeistä nuo juurakot pois. Näytti siltä, että kaadetun puun juuret vieläkin rohmusivat vettä.

   Delete
 2. Kevät ja alkukesä ovat lempivuodenaikaani. Ihana seurata luonnon heräämistä. Parempaa ei olekaan! Onneksi meidän koira ei kaiva kukkapenkkejä eikä muutakaan. Pentuna kaivoi ja vähän huolestuin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en ole nyt ihan varma onko Felix sittenkään syypää. Näyttäisi siltä, että korkeasta aidasta huolimatta pihalla on käynyt peuroja. Yksi aamu havahduin siihen, että kuulosti siltä että joku olisi tulossa rappuja pitkin terassille. Myöhemmin päivällä näytti mullassa olevan isomman eläimen painamia jälkiä. Olen nyt ehkä väärin syyttänyt Felix-parkaa...

   Kevät on ihanaa. Kesä täällä meillä on liian kuuma ja tukala. Syyskuussa sitten helpottaa. Suomen kesä on ihan omaa luokkaansa.

   Delete
 3. Voi, miten upeasti teidän kurjenmiekat kukkivat <3 Iirikset ovat yksi lemppari kukistani :) Aikamoisia ahaa-elämyksiä voi tehdä puutarhatöiden lomassa :) Kiva, että porukka on koolla taas ja matkat olivat onnistuneita <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, siinä tahkotessa kyllä ehtii ajatella ajatuksen jos toisenkin.

   Olen ollut sitä mieltä, että etupihamme kasvit ovat aika pliisuja. Haluaisin hehkuvampia värejä ja ilmettä. Mutta niin kauan kuin jo nyt olevat kasvit pysyvät hengissä olen tyytyväinen :)

   Delete
 4. Kauniita iiriksiä. <3 Ja ihanaa, että sin narsissit sieltä tulee! :) Mulla meni pari pikku kipollista pilalle, olivat olleet liian märässä mullassa, mätänivät. Mutta isoimmassa ruukussa näkyy elämää kuuden alun verran. Niiden kukkimista odotan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä yllätyin näistä narsisseista. Ja sitten kun sade kaatoi ne kumoon, niin ajattelin maljakon kutsuvan. Eikös ole kivaaa, kun pikkuisen alkaa pilkistellä! Silloin näkee kättensä työn tulokset ja muutamasta varrestakin osaa ilahtua.

   Ihania keväisiä päiviä!

   Delete
 5. Täällä on tosiaan hyvin myöhässä kevät!Mutta jospa nuo lumet sulaisi ennen pitkää!Sun lukijoille tiedoksi,että blogissani on arvonta😍

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä! Arvonnat on kivoja.

   Sitten kun kevät alkaa Suomessa tulla, niin se tulee rytinällä. Mahtavaa aikaa. Onnellisia kevätpäiviä!

   Delete
 6. Ihana katsella kesäisiä kuvia, kun täällä joudumme vielä hetken odottelemaan kukkien vapautumista lumivaipastaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on jo täysi kesä, tänäänkin lämpö karkasi jo lähelle 30 C astetta. Onneksi pari seuraavaa päivää ovat ehkä vähän viileämpiä. Minä nauttisin enemmän vähän viileämmästä keväästä :)

   Delete