Thursday, February 8, 2018

Kukkaruukut

Nykyisin ostan itselleni aika vähän mitään. Kaikkea on, liiankin kanssa, millään en ennätä kaikkea käyttämään. Eilen kuitenkin kaupassa osui silmiin pieni käsilaukku, joka sitten illalla ja yöllä ei jättänyt rauhaan. Aamulla läksin matkaan ja hyvä kun läksin: laukkuja oli jäljellä yksi ainoa. Yön yli nukuttu ostos, toivon että en ihan heti laukkuani hylkää. 

Kävin myös sisustuskauppa Kirkland'sin valikoimat katsastamassa. Kukkaruukut oli kuin minulle suunnitellut. Sieltä ne ruukuistaan kukat huutelisivat: apua! anna mun kasvaa, mä selviän, lopeta! anna vettä. Olisikohan näistä apua vihertumpelon puutarhan hoitoon? 


Olen käynyt kuolaamassa myös Michigan Bulb Companyn sivuilla. Kollaasien kuvat ovat sieltä peräisin. Yrityksen sivuilla on esimerkiksi valmis valikoima kukkia aloittelevalle puutarhurille ja kasvuvyöhykekin on huomioitu. Siemenet ja sipulit multiin ja kukkia pitäisi riittää keväästä syksyyn. Nerokasta. Entisen kotimme pihaan istutin kieloja ja sain ne kukkimaan. Mieli tekisi taas kokeilla. Mutta sanokaapas te asiantuntijat, alemman kuvan vasemmassa alalaidassa on melkein kuin puolukoita. Nimi on "wintergreens" ja kuvaus kuuluu: "Enjoy its pinkish-white flowers in spring and edible berries in autumn. Glossy green foliage turns scarlet in winter. Cuttings make a lovely decorative accent. Space 10-12" apart." Onko tämä nyt sitten puolukka? Siltä se näyttää. Äkkiäkös näillä täyttäisi takapihan ja pääsisi vispipuuron makuun. 


❤:lla Johanna, kukkatarhasta ja puolukoista unelmoiden P.S. 

Jos et ole vielä käynyt blogiystäväni Tuuliannikan tuvassa, niin nyt on korkea aika kipaista. Ansulla on 2-vuotissynttäreiden kunniaksi kiva arvonta, josta voi voittaa kauniin korin ikiomaksi. Arvonta päättyy 14.2.2018. 

Klikkaa itsesi Tuuliannikan tupaan klik klik


12 comments:

 1. Totta, mitä vanhemmaksi tulee sitä vähemmän tarvitsee. Kun on jo kaikkea, niin miksi pitäisi vielä lisää ostaa? Hyvää viikonvaihdetta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen miettinyt, että miten sitä sai nuorempana tavarat kulumaan. Nykyisin on vaikea saada kenkäpari linttaan astutuksi tai käsilaukku naarmuille. Liikkuuko sitä muka vähemmän.

   Hyvää viikonloppua!

   Delete
 2. Hienot kukkaruukut, kun on hoito-ohjeet mukana..:DKäsilaukut ovat jonkun muunkin heikkous...kröhömm...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haa, mutta eikös olekin ihania! Tykkään myös kengistä. Ja hatuista. Tosin hattuja en juuri nykyisin tarvitse. Huiveihin on viime aikoina katse kiinnittynyt...

   Delete
 3. Hienot kukkaruukut:) Aika lailla puolukkaa muistuttaa tuo kasvi tosiaankin,ehkä joku serkku? Mun oli pakko hieman tutkia asiaa ,ja oliskohan tuo Checkerberry, Gaultheria procumbens, joka ulkonäöltään muistuttaa paljon puolukkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olet aikamoinen salapoliisi! Googlasin tuon Checkerberryn ja se se saattaisi olla. Nt olisi iso kiusaus hankkia, katsoa kuinka puolukkainen on. Kiitos Jael!

   Delete
 4. Oi miten hienoja kukkaruukkuja! Tuo Stop give me water on kyllä ihan kuin minullekkin tehty...eli samiksia ollaan:)♥ Mukavaa talvista viikonloppua♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiva tietää että on muitakin jotka tarvitsevat muistuttelua. Tunnen kyllä jonkin asteista alemmuutta olemattomista puutarhurin taidoista.

   Ihanaa viikonloppua! Meillä on taas merkillinen sää: huomenna pitäisi olla 16 C astetta, sunnuntaina ehkä ukkosta. Sitten taas viilenisi.

   Delete
 5. Juuri ehdin miettiä, että jospa ryhtyisin vispipuuron tekoon, niin huomasin tuon arvontavinkkauksen. Kiitos Johanna, olet kyllä aivan ihana blogiystävä ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sinulla on ihana arvonta! Kaipaan oikein kunnollista vispipuuroa. Olen tehnyt sitä karpaloista (cranberry) ja välillä karpalomehustakin. Yksi niitä herkkuja, joita lapset eivät edes suostu maistamaan. Sikäli outoa, kun on ollut itselleni herkkua pienestä pitäen.

   Delete
 6. Hauskat tekstit kukkaruukuissa ja onpa kauniit korit Tuuliannikan tuvassa 🌺

  Tavaraa minullakin liikaa ja käsilaukkkuja joka lähtöön, mutta kun ne ovat niin ihania 🖤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä ihastelen noita koreja. Omat kädentaidot ei riitä.

   Eikös olekin vain käsilaukut kerrassaan mukavia. Itse käytän pääsääntöisesti yhtä tai kahta. Muut ovat sitten jouten...

   Delete