Thursday, January 18, 2018

Lunta tupaan

Eilen satoi koko päivän lunta. Koulut ovat kiinni loppuviikon. Lauantainen koulujenvälinen uimakisa on peruttu. Lapset menevät vasta ensi viikon tortaina kouluun. Tämän viikon loppupuoli olisi ollut  muutoinkin vapaata, sillä päivät oli varattu lukukauden päättökokeille. Nyt päivät siirtyvät ensi viikon alkuun. Mun tuntemukset lumisateen suhteen ovat kahtalaiset: toisaalta ihanaa, toisaalta kurjaa kun kaikki aikataulut menevät uusiksi. 

Tulijat kulkevat viiniköynnösportin alta etuovellemme. 
Takapihalle johtava portti. Tässä näkyy hyvin kanaverkko, joka kiertää koko takapihan aitauksen. Muuten Felix lähtisi omille teilleen. 

Etuovelta katsottuna vasemmalla...


... ja oikealla. 
Takapiha
Takapiha

Innostuin rakentamaan lumilyhdyn. Tuli nostalginen olo. Tosin sen verran on kylmänkestävyys heikentynyt, että lapasista huolimatta sormet olivat jäässä. Piti käydä välillä lämmittelemässä. Alakuvan tulenkantajat ovat lahja ystävältä.


Lasten yliopistovalinnat käyvät kuumeisina. Pojan hakemustietoihin oli tullut kummallisia yksityiskohtia, esimerkiksi molemmat vanhemmat oli merkitty menehtyneiksi. Mua pelottaa mitä muuta kummaa paljastuu, sillä kaikki tehdään online. Tiedot syötetään ensin yhteen kantaan ja sitten jokaisella yliopistolla/collegella on vielä omat tietokantansa. Tytär on varannut lennot Ohioon ja käy tutustumassa yhteen opinahjoon. Uintijoukkueen valmentaja hakee hänet lentokentältä ja tytär saa nukkua kampuksella yön yli. Lasten lähtö alkaa konkretisoitua. 

Lumi on päivän parin jälkeen vain haikea muisto. Sunnuntaina on lämmintä taas lähes 20 C astetta. 

❤:lla Johanna, jo ihan vähän mökkihöperyyden vallassa

15 comments:

 1. Kauniita maisemia teillä, edes muutaman päivän ajan...
  Voi, muistan kuinka sydäntä kouraisee ajatus lasten poismuutosta ❤️ Mutta toisaalta muistan kuinka innoissani olin heidän puolestaan!
  Itse muistan vielä tunteen kun vanhempani veivät minut Lappeenrantaan opiskelijayksiöön, tunne oli haikea, innostunut, pelottava ja kaikkea mahdollista yhtäaikaa...
  Mukavaa viikonloppua!
  T.Anne-Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, sinulla on kiva muisto nuoruudesta. Itselläni näitä muistoja ei ole ja varmaan siksikin olen ihan kierroksilla. Pitää lähellä ja antaa vaelaa - siinäpä probleema.

   Ihanaa viikonloppua! Toivottavassti kiire jo vähän helpottaa ❤

   Delete
 2. Kauniilta näyttää! Aikamoisia muutoksia säätiloissa, jos viikonvaihteessa on jo parikymmentä astetta lämmintä.
  Asuinseutusi on oikein viehättävän näköinen. <3
  Hyvää viikonloppua Sinulle ja rakkaillesi! <3

  ReplyDelete
 3. Kaunista! Meille tänne, Lounais-Suomeen talvi saapui vasta tällä viikolla....tälläkin hetkellä sataa hiljalleen ja minä tykkään..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Hannele, toivottavasti et ajattele musta kuin vähämielisisestä: ainoa tapa muistaa missä lounas on kerrata "Kekkonen söi lounaan" :)

   Lumisade on ihanaa. Suomessa siitä nautin. Täällä harmittaa, kun kaikki pysähtyy, etenkin lasten koulut. No, kahden vuosen päästä sitäkään ei tarvitse ajatella, kaikki on yliopistossa.

   Delete
 4. Onpa ihanan paljon lunta teillä siellä, kaunista! Rauhallista viikonloppua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rauhaisaa viikonloppua Piia. Lumi kyllä kaunistaa seudun jos toisenkin. Vaan olisi kiva jos vaan sataisi viikonloppuisin, ei tarvitsisi rukata uudelleen viikon ohjelmaa :)

   Delete
 5. Uskomattomalta tuntuu vieläkin ettö teillä lämpötilat vaihtelevat noin paljon ja nopeasti! Tänään täysi talvi ja huomenna kesä.
  Kammottavalta kuulosti tuo että molemmat vanhemmat menehtyneet. Joskus tuntuu että olisi helpompi selvitellä asioita joko puhelimitse tai sitten ihan silmästä silmään niin ettei ainakaan tuollaisia kömmähdyksiä pääsisi tapahtumaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alkuunsa täällä ei ollut ollenkaan tällaista. Nyt on joka vuosi. Ihan ihmeellistä. Tänään kävi lämpötila jo 12 C asteessa ja sunnuntaina sitten lähes 20 C ennusteen mukaan.

   Minäkin olin kauhuissani että mitä. Lisäksi pojan tiedoissa luki, että hän tuo yli puolet perheen elannosta talouteen. Ihan hurjaa. Poika selvitti kyllä tilanteen online ja sitten soitti myös yliopistoihin. Surku homma on, että hänen NC hakemuksensa vissiin käsitellään niin, että hän on osavaltion ulkopuolelta... Voi tarkoittaa pienempiä kiintiöitä ja suurempia maksuja. Ihan hullua!

   Delete
 6. Kaunista 🖤 Meilläkin ollut pari päivää lunta, se on ihanaa 💙 (sopivina määrinä).

  Kiva nostalginen lumilyhty ja hauskat tulenkantajat.

  Have a pleasant weekend 🙂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, teilläkin on lunta! Kävin tänään vähän ajalemassa ja vaikka päätieot ovat sulaneet on lunta vielä monilla teillä. Viime talvena ajoin mustaan jäähän ja en unohda sitä koskaan. Auto ei ollut mun hallinnassa.

   Lumilyhdyt on ihania. Opetin myös yhdelle työnantajaperheelle :)

   Ihanaa viikonloppua!

   Delete
 7. Oi miten ihania lumikuvia♥ Kauniilta näyttää teidän kotimaisemat ja voi miten on suloisia nuo tulenkantajat:) Tsemppiä alkaviin opiskeluihin ja voimahaleja tulevaan "haikeuteen":)♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voimahaleja tässä nyt kyllä kaivataankin. Kiitos.

   Lumi alkaa pikkuhiljaa sulaa, päivät lämpenevät. Melkein tuntuu kuitenkin, että kaiken ikiroudan jälkeen sieluunkin on pesiytymässä jääkausi. Kyllä tämä ilmasto koettelee ihmisiä :)

   Delete
 8. Oi olette saaneet talven!! Kiitos ihanista kuvista. Jaksamista tuleviin koitoksiin kuten myös ilmaston yllätyksiin:-) Heinolassa lunta nyt 26cm ja pakkasta -5,5 Celsiusta, ensi torstaiksi luvattu 0-keliä ja vesisadetta.Ihanaa viikonloppua :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa viikonloppua! Lumet ovat jo aikalailla taas sulaneet. Huomenna pitäisi olla lähes 20 C astetta. Tämä on kyllä ihan hullua, kun mennään shortsikeleistä toppiskeleihin ja takaisin :)

   Delete