Friday, January 5, 2018

Harhateillä

Lupasin auttaa tytärtä ystävän syntympäivälahjan hankinnassa. Mietimme yhdessä lahjan ja porhalsin kauppaan. Käsi jo melkein ovenrivalla totesin, että kauppa on kadonnut. Jotain muuta oli tullut tilalle. Näytti sen verran mielenkiintoiselta, että puikahdin sisälle. Ensimmäisenä vastassa oli jättimäinen sänky. Kuvasta ei ihan käsitä kuinka suuri se oli. Juttelin pikaisesti yhden myyjän kanssa ja hän ystävällisesti kehotti katsomaan ympärille ja näytti värivaihtoehdot jos haluaisin jonkin huonekalun tietyn värisenä. Olisihan tuossa vara valita. Shakkilautoja nappuloineen oli useita erilaisia. Minne tahansa katseeni kääsin tuntui, että tuon haluaisin ja tuon. Ja tuonkin voisin ottaa. Toisen työntekijän kanssa juteltua alkoi tuntua, että täällä olisi kiva olla töissä. Kukaan ei tuputtanut, juttelivat vain mukavia ja ilmoittivat auttavansa jos tarvetta tulee. Tarvitsisimme suuremman ruokapöydän. Tämä olisi kyllä turhan suuri, vaikka tyylistä pidinkin. 10 hengen pöydällä pärjäisimme jo oikein hyvin.  Valtava kaapisto ja pienempi lasiovin varustettu kaappi saivat sydämen melkein epätahtiin. Kauheasti alkoi tehdä kaappeja mieli :) 


Harhailin muutaman muunkin kaupan kautta vielä yhteen liikkeeseen, josta löysin synttärilahjan. Välillä on mukava harhautua tarkoin suunnitellulta reitiltä, joko vahingossa tai puolitahallaan. 

Ah, ja tän meidän sään kanssa kävi niin, että keskiviikkoiltana satoi lunta n. puoli senttiä. Koulut kiinni torstaina ja vielä perjantainakin. Musta jää on suurin syy. Koulupiiri on suuri ja monenlaisia teitä ja taipaleita on koulumatkalaisilla. Sikäli vähän turhauttavaa, että nämä työpäivät pitää sitten tehdä myöhemmin. Pakkasta on ollut öisin -10 C asteen tuntumassa. Lapset (ei onneksi omat!) ovat keksineet mennä jäätyneille lammille ja järville urheilemaan. Uutisissa sitten kerrotaan jäihin pudonneiden pelastustarinoista. Katsoimme aiheelliseksi kertoa miten pitää toimia jos jää alla pettää. Vannotimme menemästä, mutta parempi kertoa kuin katua. 

Mukavaa viikonloppua! 

❤:lla Johanna14 comments:

 1. Kaupan värivaihtoehto-taulu näyttää kivalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Värejä on ainakin niin paljon, että pitäisi jo löytyä mieleinen :) Taulu näytti kyllä ihan taideteokselta.

   Delete
 2. Näyttää kivalle kaupalle! Saattaisi muutama sydämen tykytys kuulua minultakin !
  Tulimme eilen illalla Rovaniemelle joulupukkia katsomaan vieraidemme kanssa, lunta olisi ollut Pohjois-Karjalassakin riittävästi mutta pukin näkee vasta ensi jouluna ��
  Hyvää viikonloppua!
  Anne-Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei! Siis ymmärsinkö oikein, että joulupukki lähti lomalle? Toki hyvin ansaittu, olihan siinä kiireinen joulu mutta silti. No, toisaalta siellä taitaa kuitenkin olla poroja ja kaikkea muuta eksoottiista.

   Delete
 3. Toivottavasti kelit pian lämpiäisivät sielä! Outoja aikoja... Mukavaa vkl.a kuitenkin ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takkatulen ääressä on istuskeltu aktiivisesti ja saunottu. Lämpimiä juomia kuluu ja ulkona ei viitsi hirveästi pyörähdellä. Juu, saisi hellittää.

   Ihanaa viikonloppua!

   Delete
 4. Onpas mukavan näköinen liike! Teillähän on siellä kylmempää mitä meillä :o

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tämä kyllä ihan hullua. Kovin talvi täällä ollessamme, olemme asuneet Pohjois-Carolinassa kohta viitisentoistavuotta. En tällaista muista.

   Delete
 5. Aika ihana kauppa, tuollaisissahan tulee ihan hulluksi.Ottaisin tuon harmaansinisen kaapiston vähän pienemmässä koossa, ihana:) Teillä on sitten kunnon talvi. Meille luvattu myrsky oli hieman lievempi ja lyhyempikin kuin luvattiin, ja tästä eteenpäin lämpenevää ja aurinkoa. Hyvää viikonloppua Johanna:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun teki mieli vetkuttaa ja vetkuttaa poislähtöä, katsella vaan :) Aloin jo tutkia jos tarvitsisivat työntekijää - työmatka ei olisi ihan lyhyt ja palkka varmaan palautuisi kauppaan... Ehkä ei niin hyvä ajatus.

   Voi kun hyvä! Joskus on ennustuksista jo niin huolissaan, että itse myrksy on sitten helpotus. Meillä myös pitäisi alkaa lämmetä. Tosin jossain oli, että maanantaina saattaisi tulla lunta. Toivottavasti ei, koulut olisivat sitten taas kiinni.

   Delete
 6. Tuollaiset kaupat ovat vaarallisia, kun aina tahtoo houkutus tulla suureksi ja jotain tulee ostettua.
  Meillekin tuli tänään lunta. Nyt on maa valkoinen joka puolella.
  Vaarallisia ovat nuo alkutalven jäät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän lapset eivät ymmärrä jäistä eivätkä muutoinkaan talvesta juuri mitään, kun ei ole asian kanssa tarvinnut olla tekemisissä. Mua hirvittää, että menevät sinne jäille ja käy huonosti. Nyt oli snapchatissä kuullemma kiertänyt klippejä, kun urheilevat jäällä keskellä yötä.

   Ihanaa, teillä on lunta! Mä haluaisin kunnon lumipeitteen pariksi päiväksi ja sitten voisi olla taas koko vuoden tyytyväinen.

   Delete
 7. Olipa kiva katsella kaupan antia ja noita värivaihtoehtoja seinällä. Heti osui "omat värit" silmiin. Nyt kun ollaan puolison kanssa innolla vaihdeltu huonekaluja kodissa ja sisustettu ynnä maalattu, on tullut selvääkin selvemmäksi että vastedes ei osteta mitään painavia kalusteita 😀

  ReplyDelete
  Replies
  1. Myyjä muuten kehui, että tuo sänky painaa niin paljon että kun siitä hurrikaanin aikaan pitelee kiinni niin ei varmasit lähde lentoon 😀 Ja kyllä se muuten painavalta näyttikin. Olen ollut niin helpottunut, kun lapset nyt avustavat kaikessa kantamisessa ja tavaroiden siirtelyssä.

   Kyllä ne ovat värit aina erottuvat. Mulla on kyllä jokin heikko kohta oranssiin...

   Delete