Sunday, December 17, 2017

Synttärit

Viikon päästä vietetään maailman kuuluisimpia syntymäpäiviä. Viikonloppuna oli parit pienemmät synttärit, lasten kavereiden. Perjantai-iltana poika läksi n. 40 kilometrin päähän juhlimaan 17-vuotiasta kaveriaan. Ystävä vanhempineen vei pari vierasta katsomaan Star Wars -leffan. Mukava, perheen kesken vietetty juhla. 

Lauantai-iltana kaksoset lähtivät tiimikaverinsa juhliin. 16-vuotiaan pojan vanhemmat olivat vuokranneet koko keilahallin, ei siis vain paria rataa, hankkineet DJ:n. Vieraille tarjottiin pizzaa ja karkkibaari, keilaillakin sai. Vieraita oli alun toistasataa. Puolenyön jälkeen meille kömpi viisi nuorta miestä pojan seurassa yökylään. Vanhemmat eivät yleensä halua, että lapset ajavat yömyöhällä. Parempi jatkaa aamulla virkein voimin. 


Poika ehti myös tekemään lauantaina community service (miten tämä nyt kääntyisi, yhteisöpalvelusta?). Uintijoukkue oli auttamassa joululahjojen toimittamisessa. YMCA oli kerännyt lahjoja ja nyt niitä sai tulla tarpeessa olevat noutamaan. Poika pahoitteli vähän kapeaa espanjan osaamistaan. Se olisi ollut tarpeen. Vapaaehtoisille oli opetettu kuinka espanjaksi kysytään "kuinka voin auttaa?". Siitä sitten jatkettiin sana sanalta englanniksi. Lapset sanovat, että on hyötyä kun on tottunut kuuntelemaan äidin broken English. Onneksi sentään Feliz Navidad luonnistui lopputoivotukseksi. Pojat olivat meinanneet lähteä tapahtumasta aikaisemmin ennättääkseen synttäreille, mutta tulivat toisiin ajatuksiin  juteltuaan yhden vapaaehtoisen kanssa. Nainen oli kertonut olleensa vielä vuosi sitten kotia vailla ja lahjakeräys oli pelastanut hänen lastensa joulun. Nyt hän halusi olla mukana auttamassa. Niin myös pojat. 

Ok, tästä jutusta ON tulossa siirappinen. Jossain välissä tämä nuorten miesten porukka ehti vielä käydä yhden joukkuekaverin luona katsomassa koiranpentuja. Niitä oli silitelty ja pidetty sylissä. Mun täytyy sanoa, että nykyajan pojat on aika metkoja. Nimittäin perjantaina nämä uimarit olivat opettamassa aloitteleville 5-10 -vuotiaille vesipedoille lajin saloja. Tytärkin oli tässä projektissa mukana. Pizzapalkalla, kuinkas muuten. 
Koti on ollut taas miehitetty. Nuorimmaisen kaverit pörräsivät täällä lauantaina. Illalla huomasin, että eihän meidän lapsilla ole edes talvitamineita. Ilta olikin yllättävän kylmä, melkein nollan tuntumassa. Yhdessä yritimme löytää riittävän lämmintä päällepantavaa lapselle. Kerrospukeutumiseksi meni ja itselle muistutus, että taitaa ilmasto olla sen verran muutoksen kourissa ettei meillä enää pärjää ilman talvivaatteita. 


Lähikauppaan oli tullut joulutähtiä. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt tällaisia pastellisävyillä värjättyjä. Punaiset joulutähdet kimalteen kanssa olivat myös aika metkoja. Kävin uudelleen päivän parin päästä ja pastellitähdet olivat kadonneet. 

Onnellista viikkoa! 

❤:lla Johanna

12 comments:

 1. Onpa hempeitä pastellivärisiä kukkia... ei niitä oikein osaa joulutähdiksi sanoa. Sopisivat Valentine's Day - kukiksi 💜 Joulutähdet ovat iiihania ♥️♥️♥️ja muutkin joulukukat. Meiltä tosin into laimeni kun ostamiemme kahden syklaamin jälkeen kodissa on parveillut pikkukärpäsiä, tulivat ilmeisesti niiden mukana.

  Joululahjakeräys kuulostaa hyvältä. Meillä ovat Pelastusarmeijan padat ilmestyneet maisemiin. Sinne on aina kätevä viedä avustusta. Joinakin jouluina olen joulupaketoinut paehmoeläimiä ja kirjoja ja merkannut päälle mitä niissä on ja minkäikäisille sopii.

  Joulu lähestyy... 🎄🥁 Lunta odotellaan edelleen. Mukavaa viikkoa !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin on taas Pelastusarmeijan joulupadat kauppojen edessä. Keräys tapahtuu niin, että ihan yksityiset henkilöt tai vaikka urheiluseurat voivat varata parin tunnin ajan ja mennä keräämään Pelastusarmeijalle. Siinä kilisytetään kelloa ja toivotetaan Merry Christmas. Ei tarvitse siis olla pelasturameijalainen.

   Pikkukärpäset on kurjia. Meillä niitä oli joku viikko sitten vaivoiksi saakka. Ihmeteltiin, että mistä tulivat. Enpäs älynnyt edes kukkia epäillä.

   Delete
 2. Huimia joulutähtiä. Ihania hetkiä teillä ollut sielä <3 Mukavaa jouluviikkoa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olivathan nämä aika yllätys nähdä kaupassa. Joka vuosi pitää keksiä jotain uutta :)

   Delete
 3. Ompas jännän värisiä kukkia....ei ainakaan ensinäkemältä mieleisiäni, mutta voi olla, että väriin tottuisi..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voisi muuten olla kokovalkoisessa ympäristössä aika hauskat. Meidän aika värikkäässä kodissa menisivät hukkaan. Kyllä mä näitä ensin kummastelin, mutta siinä katsellessa jo silmä tottui :)

   Delete
 4. Hurmaavia joulutähtiä <3 Tuollaisia ihania pastellivärjättyjä ja kimalteella koristeltuja ei täällä Suomessa ole näkynyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ensimmäiset minun näkemäni olivat nämä. Tallinnassa 90-luvulla törmäsin ensimmäisen kerran värjättyihin kukkiin. Ihmettelin siellä hopealla koristeltuja ruusuja.

   Delete
 5. Yhteiskuntapalvelu...;D
  Ihanat joulutähdet, tänään ihailin täällä joulutähtiä eräässä kukkakaupassa,mutta en ostanut, Vaaleanpunaisen ostin pari vuotta sitten,nyt olen nähnyt vain niitä tavallisia punaisia.
  Ajattelin ensin että mitkä synttärit,kunnes tajusin;D Hyvää joulunalusviikkoa Johanna:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh no! Muistan, kun mut joskus 70-luvulla valittiin tarkkailuoppilaaksi. Merkitys oli vähän eri kuin yleensä tarkkailuoppilailla :)

   Kiitos Jael. Kiirettä piisaa. Jostain kumman syystä mun asiakkaat jättivät mut viime viikolla rauhaan ja tällä viikolla kaikki haluaisivat apua. Mistähän johtuu... Joten omat joulujärjestelyt ovat puolitiessä.

   Delete
 6. Upeaa vapaaehtoistyötä! Onnea nuorisolle, joka oppii, että antaessaan saa.
  Rauhaisaa joulua Sinulle ja rakkaillesi! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vapaaehtoistyöhön opetetaan tässä yhteiskunnassa kyllä pienestä pitäen. Yksi tuttava perhe käy joka joulu jakamassa kodiittomille ruokaa. Sen lisäksi tietysti kaikenlaiset keräykset ja lahjoitukset ovat suosittuja.

   Kiitos Piipe! Mun pitää tulla jättämään joulutervehdys sun blogiin.

   Delete