Thursday, November 2, 2017

Päiväunelmoijille synninpäästö

Olen ollut aina kova unelmoimaan. Rakentelen pilvilinnoja oikein mielelläni. Jos päivällä en ehdi riittävästi saada aikaiseksi, niin illalla ennen nukahtamista uppoudun ajatuksiin oikein tosissani. Siksikin odotan iltaa ja nukkumaanmenoa. Tunnettua suomalaista mäkimiestä vapaasti lainaillen: "nukkuminen on ihmisen parasta aikaa."

Mutta toisaalta se on ihan jonninjoutavaa touhua, hukkaan heitettyä aikaa. Taivaanrannanmaalareita tuommoisesta vaan tulee. Eikö yöllä nukuta, kun päivällä pitää kulkea pää pilvissä? Varmaan muillekin tuttuja toteamuksia. 

Saatan lukea kirjaa monta sivua ajatellen niitä näitä. Elokuvissa käy samoin ja keskustellessa ajatus karkaa. Tv-sarjoja seurailen touhuten kaikenlaista siinä samalla: käyn täyttämässä ja tyhjentämässä pesukonetta, googlailen mieltäaskarruttavia asioita, seuraan sivusilmällä korismatsin kehitystä. Jotenkin oudolla tavalla pysyn juonessa mukana. 

Georgia Institute of Technology on julkaissut hiljan aiheesta tutkimuksen.  (Tämä on muuten laitos, johon lapsen 15-vuotias lukiokaveri on hakenut opiskelemaan. Lapsukainen on siis hyppinyt muutaman luokka-asteen yli ja kuuluu ylimpään prosenttiin mitä tule kansallisiin tasokokeisiin. Nero toisin sanoen.) Tutkimuksen lopputulema on, että ehkä ajatukset työkokouksessa vaeltavatkin sen vuoksi, että aivoissa on varaa, koko kapasiteettia ei tarvitse kiinnittää käsillä olevaan asiaan. Perinteinen selityshän on, että neukkarin ilma on käynyt huonoksi, kokous venyy ja venyy, takamus puutuu ja puheenvuorot ovat pitkäpiimäisiä. Vaatimattomasti johtopäätökseksi ehdotellaan "Daydreaming is good. It means you're smart." Minä vastaanotan tämän tutkimuksen iloiten ja riemuiten. En olekaan turhanpäiväinen päiväunelmoija vaan kerrassaan fiksu :)  Tosin kuulemma pitäisi ottaa huomioon pomon mielipide: jos usein huomautellaan siitä ettei pysy kärryillä saattaa olla, ettei olekaaan ihan niin älykäs vaan keskittymisen alueella on ongelmia. 

Kolmisen viikkoa Kiitospäivään. Nyt kiireenvilkkaa kaiverretut kurpitsat roskiin ja runsaudensarvia kokoamaan ruokahuoneen pöydälle. Ehkä joulukuusenkin voisi jo viritellä. Kiitospäivän jälkeisenä viikonloppuna joulukoristeet esille ja sitten onkin vuodenvaihde käsillä. Nyt menee taas lujaa, mutta ajattelin keskittyä aivan erityisesti päiväunelmiin. Siinähän voi vaikka vahingossa haaveilla itselleen ammatin, kodin, matkan tai jotain muuta kivaa. 


Karkailevien ajatusten seuraksi sopivat omenasiiderit, mulling spice (vähän kuin glögimauste) ja 
kukkaset. Korkealentoista perjantaita!

❤:lla Johanna

18 comments:

 1. Illalla on mukava haaveilla ja niihin ajatuksiin nukahtaa :) Ihana postaus! Mukavaa viikonloppua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa viikonloppua! Kyllä ne mukavat ajatukset ovat ihan paras pielus. Mua ei myöskään haittaa jos yöllä herään, voin jatkaa mukavien ajatusten parissa :)

   Delete
 2. Hih..kylläpä kuulosti tutulta:) Täälläkin on välillä monta askaretta samaan aikaan alla..ihania kuvia! Mukavaa alkavaa viikonloppua❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvelen, että meitä on aika paljon, monen asian kanssa kerralla touhuavia.

   Ihanaa viikonloppua! Mä yritän kuvitella minkälainen keli siellä koti-Suomessa on.

   Delete
 3. Minä en ole haaveilija, toteutan ne ilman aikaa vievää miettimistä ja olen näitten elettyjen vuosien kanssa onnistunutkin tällä tyylillä.....paitsi isompi siivous yms. sellainen ja siihen liittyvän pystyn kyllä siirtämään ilman turhia haaveiluja, ihan helposti! Onneksi olemme kaikki erinlaisia tapauksia...hih...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja Sinulle on kyllä sattunut ja tapahtanut! Hyvä se on, että olemme erilaisia. Minä muuten haaveilen siitä siivouksestakin, tai siis sen lopputulokssta :) Kuinka on sitten siistiä ja mukavaa, tuoksuu raikkaalle ja kaikki on ojennuksessa.

   Ihanaa viikonloppua!

   Delete
 4. Täällä toinen pilvenpiirtäjä, tyhjältä tuntuisi elämä ilman päiväunelmia tai iltaisia.
  Vieläkin muistan kuinka koulutyttönä liivitehtaalla työssä ollessani jo edellisenä iltana suunnittelin mistä unelmoisin seuraavana päivänä. Työ oli yksitoikkoista sukkanauhojen ompelua, ei sitä olisi ilman vilkasta mielikuvitusta jaksanut. Syksyllä oli mukava palata kouluun uusissa omilla rahoilla hankituissa vaatteissa.
  Hyvää viikonloppua, :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun kiva, kun jaoit tämän! Mä olen kanssa tehnyt töitä, jotka ovat olleet enemmän kuin pitkäveteisiä ja kyllästyttäviä ja päivistä on selvitty mielikuvituksen avulla. Sun nimi ei olekaan syyttä suotta Unelma. Tämä oli kuule sellainen oikein hyvänmielen tarina. Kiitos.

   Ihanaa viikonloppua!

   Delete
 5. Minullakin on liikkuva mieli. Haaveilen, unelmoin, suunnittelen, muistelen... pistän joskus kirjan vähäksi aikaa sivuun kun pitää ajatella lukemastani herännyt ajatus valmiiksi 😀 Ajatuksia pitää kehittää, jalostaa ja muokata, jos aikoo mitään luoda ja saada aikaan. Ja niitä muokattuja ajatuksia ja kehitteillä olevia ajatuksenpoikasia on elähdyttävää vaihtaa hyvän ystävän kanssa ❣️Niistä syntyy kivaa uutta juttua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinä olet sitten oikein perinpohjainen. Minulla tämä ajattelu enemmän ajelehtii aiheesta toiseen. Vaan yhtenä yönä ratkaisin maailman nälänhädän yhden sinkkiämpärin voimin. Olisi pitänyt pistää kirjoihin ja kansiin tämä oiva ajatus. Yksi saunareissu sujui taas laskeskellessa kuinka kauan menisi saunottaa kaikki suomalaiset :) Ja olen vielä ollut ihan selvistäpäin.

   Delete
 6. Täälläkin yksi, jonka ajatukset karkailevat ja poukkoilevat sinne ja tänne. Olipa virkistävää ja miellyttävää lukea, että se onkin jotain positiivista...
  Hyvää pyhäinpäivän viikonloppua Sinulle ja terveiset Jyväskylästä, jonne taas tänään poikkesin hierottavaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös vain, tässä ollaankin sitten ihan kelpo ihmisiä eikä mitään haihattelijoita.

   Kiitos, olisipa siellä viemässä haudoille kynttilöitä. Kaunis perinne. Kyllähän täälläkin voi kynttilän sytyttää muistoksi.

   Käyn aina välillä katselemassa Jyväskylää nettikamerasta :) Hupinsa kullakin.

   Delete
 7. No onpa hyvä kuulla että ajatusten harhailu ja päiväunelmointi onkin hyvä asia;D Kaunista viikonloppua sinulle Johanna:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaunista viikonloppua Jael!

   Tiede on sikäli mahtava juttu, että tutkimuksia löytyy joka lähtöön :)

   Delete
 8. Täällä yksi kanssasisaresi kiittelee tutkimusta. Unelmointi on mielestäni suorastaan välttämätöntä. Ideoin ja unelmoin ja joskus jostain jutusta saattaa tulla totta. Unelmani eivät ole lottovoiton kokoisia, vaan sellaisia toteuttamisen kokoisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun lottovoiton suurimpana esteenä on, etten lottoa. Täällä meillä jättipotitkin ovat jättimäisiä :)

   Totta, sellaiset toteuttamisen kokoiset unelmat ovat kivoja. Ja sellaiset, joita voi aloitella pikkuhiljaa ja jatkaa kun sopiva hetki koittaa. Olen joskus kehystänyt postikortin, jossa sanotaan että unelmat tekevät meistä voittamattomia. Moni raskaampi päivä on saanut toisenlaisen suunnan, kun on antanut ajatusten lentää.

   Delete
 9. Kiitos tästä postauksesta, toi varmasti monille lohtua. Unelmointi on ihana asia, miten paljon tylsempiä päivät olisivat ilman unelmointia. - Kauniit kuvat. - Mukavaa marraskuun jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi se kyllä kamalaa jos ihmisellä ei olisi kykyä siirtyä toisenlaiseen tunnetilaan, aikaan tai paikkaan ihan vain päänsä sisällä. Ihan pelottava ajatus.

   Mukavaa marraskuuta! Meillä on Kiitospäivän hulinat ihan kohta käsillä. Marraskuu menee taas ihan siivillä.

   Delete