Thursday, November 23, 2017

Kiitospäivä

Kiitospäivä alkaa olla illassa. Perinteisen menoin olemme viettäneet. Ensimmäisinä Kiitospäivinä ei ollut aavistustakaan miltä herkkujen pitäisi maistua. Kalkkuna, kalkkunan täyte, karpalohillo, mac & cheese... Toden sanoakseni ne olivat mun suuhun alkuunsa aika erikoisen makuisia, en ymmärtänyt. Ensimmäistä Kiitospäivää vietimme Coronado Hotellissa San Diegossa, kuten muutamaa muutakin sen jälkeen. Tänne muutettuamme olemme juhlistaneet päivää Angus Barnissa.  Ravintola on rankattu aika korkealla maan pihviravintoloiden listalla. Business matkaajat tekevät välilaskuja, jotta pääsevät ravintolaan syömään. Varaus Kiitospäivän aterialle pitää tehdä viimeistään kesäkuussa. Sen jälkeen on myöhäistä. Aamu meni ihmetellessä. Kävimme kävelyllä. Päivä oli kaunis, mutta viileä, korkeimmilaan lämpötila käväisi 11 C asteessa. Keskiviikkona ostin muutaman palapelin. Hoksasin muutama kuukausi sitten, että olen unohtanut kokonaan palapelit. Tykkään kokoamisesta ja näpertelystä. Ostin ensimmäisen ja kohta oli ympärillä kolme apuria. Ekaan palapeliin ehdin laittaa ehkä parisenkymmentä palaa - lapset rakentelivat yksin ja yhdessä. Tänään aamulla vanhemman pojan kanssa istuimme palapelin ääressä hyvän tovin ja kokoamisen yhteydessä juttelimme niitä näitä. Myöhemmin päivällä kaikki kolme lasta olivat kokoontuneet ratkomaan palapeliä ja nuorimmainen innostui lauleskelemaan Petteri Punakuonoa. Se kertoi aika paljon päivän tunnelmista. 


Ravintolaruokailu on varmaan lisääntynyt, mutta moni järjestää sukuaterioita kotona. Kuuntelin juuri radiotoimittajan kokemuksia ja hän kertoi, että aina joku alkaa haastaa riitaa, joku itkee. Tapana on, että yksinäiset kutsutaan juhlaan. Jos oppilaat eivät pääse collegesta matkaamaan kotiinsa, niin joku toinen pyytää oman perheensä luokse. Yhtenä vuonna postin Mike kutsui meidät viettämään Kiitospäivää perheensä kanssa kun keskustellessa paljastui, että meillä ei ole perhettä täällä. Ruoka on varmaan se tärkein asia, mutta sen lisäksi katsotaan jalkapalloa (amerikkalaista) ja touhutaan perheen kanssa. Ei ole harvinainen näky, että perhekunnittain talojen takapihoilla pelataan jalkapalloa tai heitetään koripalloa. Niin meilläkin, kun ateria oli vähän vatsassa laskenut. Golfaaminen on myös suosittua. 

Jonkun kalkkuna karkasi naapurin katolle. Vai onks tää kalkkuna?


Angus Barnin kokoelmissa on aseita joka lähtöön. Ravintolassa on kuvien perusteella käynyt myös yksi jos toinen julkkis ja kynnelle kykenevä, kuten useat presidentit. 

Ravintola on kelvannut monille Hollywood tähdille ja urheilustaroille. Jalkapallolegenda Peyton Manning jätti 18% pakollisen tipin lisäksi vielä $200 ylimääräistä. Tarjoilija julkaisi kuvan somessa ja potkuthan siitä seurasi.


Kiitospäivä on toiminut aina lähtölaskentana jouluun. Viikonloppuna virittelen jo yhden joulukuusen kakkoskerroksen tasanteelle. Kiitos Angus Barnin kuvista miehelleni. 

5 comments:

 1. Kiitospäivän vietto on varmasti yksi amerikkalaisimmista tavoista. Kauniiksi sen tekee, että syödään ja vietetään aikaa yhdessä ja mukaan kutsutaan yksinäisiä ja perheettömiä.
  Hyvää viikonloppua ja joulun odotuksen aikaa!<3

  ReplyDelete
 2. Ihanalta kuulostaa teidän kiitospäivä ja tuo palapelien kasaaminen on sitten mukavaa puuhaa yhdessä♥ Ravintola näytti/kuulosti jännältä paikalta, kivasti tuollainen western-henkinen.. Hienot kuvat on miehesi ottanut! Kyllä onkin komeat koristeet/valot:) Mukavaa viikonloppua❤

  ReplyDelete
 3. Mukavalta kuulostaa kiitospäivän viettonne:) Oi ihana Coronado hotelli San Diegossa, se on niin kaunis paikka:) Kävimme siellä eksän kanssa, ihan vain kahvilla;D Kaunista viikonloppua Johanna:)

  ReplyDelete
 4. Kivaa yhteistä aikaa perheen kanssa. Se tuossa Kiitospäivän vietossa tuntuu erityisen mukavalle.

  ReplyDelete
 5. Näitä toisen kulttuurin juttuja on aina kiva lukea. Meillä odotellaan seuraavaksi itsenäisyyspäivää, se onkin suuri juhla, kun Suomi täyttää 100 vuotta.

  ReplyDelete