Friday, October 27, 2017

Voihan vitalis


Vein pikkuisen viikarin aamulla kirjaston tarinatuokioon. Vähän parkkarilla jo ihmettelin, kun pienillä ihmisillä oli jos jonkinlaisia Halloween-kostuumeja yllään ja karkki- ja keppos -koritkin matkassa. Sisällä selkis: tarinatuokio olikin Halloween -juhla. Juhlaan olisi pitänyt ilmoittautua etukäteen. Voihan vitalis. Onneksi viikari on sen verran pieni, että ei sen enempää kummastellut miksi hänellä ei ollut mitään erityistä yllään. Onneksi kirjastossa oltiin varauduttu siihen, että muutama torvelo tuo tenavan ilman ilmoittautumista. Tuli sellainen huono äiti tunne. Tai siis huono nanny. Onneksi mukanani oli kirjastokäynneille varattu kassi, johon sai kerättyä kirjastonväen jakamat herkut.

Kirjaston tädit pistivät parastaan. He olivat pukeutuneet ja vetivät tarinatuokion sellaisella draivilla, että ihan pyörrytti. Kädet heilui ja lantio vispasi. Musiikki oli tavallista svengaavampaa. Siinä oli tekemisen riemua. Pitkässä letkassa seurasimme ämyriä kantavaa tätiä pitkin kirjastoa ja toiset tädit jakoivat sopivia lahjoja, suolaisia ja makeita välipaloja, tarroja, tatuointeja ja lopuksi sai leiman käteen. Siitä ei juhlat parane. 


Arvonnan yhteydessä sain viestiä, että olisi kiva nähdä enemmän näitä meidän kulmia. Näissä kuvissa on meidän kalastuslampi. Tämä on tekolampi ja vain asukkaiden ja heidän vieraidensa käyttöön tarkoitettu. Talot maksavat n. 350 000 - 450 000 dollaria. Ongitut kalat pitää päästää takaisin asuinsijoilleen. Kalastuslaiturikin on rakennettu. Tykkään mennä lampea ympäri, aamupäivisin varsinkin on hiljaista. Ihan omassa rauhassaan saa hölkötellä. 

Mun mielestä paikan nimi on kaunis: Forgotten Pond. Viime yönä lämpötila laski 4 C asteeseen. Mä olen onnessani, kun saa käyttää neuleita ja farkkuja. Tänään oli töissä villasukat jalassa. Niin kauan kun viikarin perässä vipeltää kaikki on hyvin, mutta päikkäreiden aikaan tulee vilu. 

Iloa viikonloppuusi!

16 comments:

 1. Ihania kuvia <3 Kaunista kertakaikkiaan!
  Kiva tuollainen tapahtuma ja hienosti järjestetty, että oli varauduttu myös siihen, ettei kaikki ole tietoisia tapahtumasta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt kun alkaa olla syksyn värit niin maisema käy aina vaan mielenkiintoisemmaksi.

   Meillä on yllättävän paljon kaikenlaisia yhteisöjen järjestämiä tapahtumia. Community houses järkkää paljonkin halloween -juhlia kuten myös pääsiäisen aikaan egg hunts. Lapset joiden naapurusto ei ehkä järjestä juhlia pääsevät ilosta osallisiksi.

   Delete
 2. Kivalta kuulostaa kirjaston tapahtuma:) Ja hyvä että ei ollut niin väliä vaikka ei ollutkaan Halloween kamppeita mukana.
  Onpa teidän nurkilla nättiä. Tuollainen tekolampi oli myös eksäni tuttavien suljetulla asuinseudulla Miamissa, jossa olimme muutaman päivän. Mutta miksi kalat pitää palauttaa onkimisen jälkeen? Hieman hmmm turhauttavaa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne tädit oli ihan tulessa! Aivan uskomattomia.

   Tämä meidän asuinalue ei ole suljettu, mutta tuo lampikin on niin hyvin piilotettu että jos sen olemassaoloa ei tiedä ei sinne osaa mennä. Lapsia on kalastamassa usein. Nyt en tiedä mikä on palauttamisen tarkoitus. Kyllähän kalatkin siitä kärsivät. Yksi juttu on tietysti se, että ihmiset eivät kalaa täällä kovin syö. Ei varmaan kovin moni osoisi perata. Käsittääkseni kalastamiseen tarvitaan lupia jos kalat aikoo pitää. Ja en tiedä kuinka terveellisiä lammen kalat olisivat.

   Delete
 3. Voi miten kivan kuuloinen tapahtuma ja lapset varmasti innoissaan! Kiva kun olivat siellä varautuneet, eihän sitä voi kaikkea tietää:) Tuo lampialue näyttää kivalta! Mukavaa sunnuntai päivää sinne♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli ne pienet natiaiset kyllä aika hurmoksissa. Mä en ymmärtänyt katsoa edes olisiko mitään erityisohjelmaa, menin vain samaan aikaan kuin aina muulloinkin.

   Te pääsitte jo talviaikaan. Minä odotan kun meillä kerrot siirretään. Saa nukkua tunnin pitempään.

   Delete
 4. Olisipa täälläkin tuollaisia juhlia kirjastossa!Kaunis lampi alueineen.Täällä herätään ihanaan sunnuntaiaamuun,pääsee pitkälle aamupalalle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onkohan kirjastoissa edes satutunteja? Mä en yhtään tiedä. Toisaalta Suomessa lapset taitavat olla päiväkodeissa, joten ei ehkä kovaa tunkua olisi tarinatuokioihinkaan.

   Toivottavasti oli hyvä aamiainen! Kuulosti mukavalta alulta päivälle.

   Delete
 5. Forgotten pond - kertakaikkisen viehko nimi 🌿Kaunis alue. Siistin näköistä.

  Olipa hyvä että teitä ei käännytetty pois Halloween - tilaisuudesta. Yleensä on juuri noin että joku ei ole saanut sanaa ja toisaalta hyvinkin usein joku ilmoittautuneista ei saavukaan paikalle. Hyvältä kuulosti juhlinta kun kuvailit 🙂👻☠️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle tuli joku Jane Austenin romaani mieleen :) Salaperäisen kaunista. Nämä alueet pidetään tosi hyvässä kunnossa, kuten muutoinkin esimerkiksi teitten varret.

   Olisi ollut surkeaa lähteä pois, vaikka ei leikkipuistokaan huono vaihtoehto olisi ollut. Ja tässä oli niin hämäävää kun se tavanomainen tarinatuokio olikin juhla johon piti ilmoittautua. Tuli sinne joku muukin ilmoittautumatta, tosin pukeutuneena. Voisin kuvitella, että oli kirjastontädin vuoden mieluisimpia työpäiviä.

   Delete
 6. Halloween tuppaa täälläkin olemaan joka paikassa nyt!
  Ihana tuo "unohdettu kalalampi"!

  Lempeitä päiviä teille sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun kävit jättämässä kommenttia! Sulla on tosi kaunis ja mielenkiintoinen blogi.

   Joskus kesäisin tuolla on pieniä kalastajia jonkin verrankin. Vähän isommat lapset tästä huristelevat golfkärryillä ongelle. En tiedä mikä on ikäraja, että golfkärryillä saa ajella vai onko mitään ikärajaa. Aika pieniltä näyttävät kuskit toisinaan :)

   Delete
 7. Kaunis ympäristö! Käyttekö kalalla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ollaan me tuollakin käyty silloin kun lapset olviat pienempiä. Mutta enää heitä ei oikein tämä kalasta ja vapauta -onkiminen kiinnosta. Olemme käyneet meren rannalla ja sitten suuremmalla järvellä kalastelemassa harvakseltaan.

   Delete
 8. Varmasti kiva tuo kirjaston tapahtuma! Upeat ympäristöt Teillä, huikean hieno lampi. Hyvää alkavaa marraskuuta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tiiu! Olin ihan otettu kirjaston juhlista. Olemme olleet kyllä tyytyväisiä sen suhteen, kuinka hyvää huolta HOA (home owner's association) pitää yhteisistä alueista. Ja helposti tulee muistutuslappu jo oma piha ei pysy kunnossa :)

   Delete