Tuesday, October 31, 2017

Karkit valmiina

Vielä muutama tunti kunnes alkaa hämärtää ja pienet keppostelijat tulevat hakemaan karkkeja. Nameja olen varannut kolmisen kiloa, kyllä sillä alkuun pääsee. Pienimmät saapuvat aina ensimmäisinä, joten ainakin heidän koreihinsa täytettä riittää. Kun namit loppuvat laitetaan ulkovalot pois päältä ja ovikello ei enää kilise. 

Joku on omistautunut Halloweenille täydestä sydämestään. Kuvissa oleva piha on yksi vaikuttavimmista tänä vuonna. Mustaa pääkalloviritelmä on olevinaan merirosvolaivan purje (jos nyt oikein ymmärrän). Lähemmin tarkasteltuna osoittautui, että musta lakana oli maalattu kotikonstein. Valaistus tekee pihasta sykähdyttävän. 
Kaiversin viimeisen kurpitsan tänä aamuna. Yritän saada meidän kurpitsoista vielä kuvat, kun kynttilät on sytytetty. Lapset kaiversivat kaksi ja koversivat munkin kurpitsan tyhjäksi. Kouluista oli tänään vapaata ja uimaseurakin päätti palkita ahkerat harjoittelijat tarjoamalla aamutreenit alkaen klo 5. Niin jää lapsille pitkä päivä touhuta muutakin tarpeellista. Ja kas, parhaillaan ovat yrittämässä High Schoolin uimajoukkueen aikarajojen alitusta :) 

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Pöh! Mulle jää varmaan ainakin puolitoistakiloa karkkia ruokakaappiin. On yksi hiljaisimmista Halloweeneistä koskaan. Luulen, että kiertäjät ovat menneet uusille asuinalueille. Meillä tässä on talojen väli vähän pidempi, joten samalla kävelymäärällä saa vähemmän karkkeja :) 

Aamulla ährystin Mikki Hiiri -kurpitsan. Ikävä kyllä se ei ihan pääse oikeuksiinsa valokuvissa, mutta näyttää aika hauskalta pilkkopimeässä. 

Hyvää marraskuuta! Kohta on Kiitospäivä...
17 comments:

 1. Oho, siellä on vähän eritavalla paneuduttu halloweeniin :D Aika siistiä! Reippaita uimareita. Ei taitaisi meiltä kukaan kyetä tuohon aikaan lähtemään harkkoihin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Monesta pihamaasta ja talosta näkee, että juhla on mieluisa :) Ja näkee sen juhlijoiden iäkin aika helposti: pienemmillä lapsilla hellyttäviä hahmoja pihamailla ja sitten suuremmilla hurjempaa.

   Oli sikälikin aika suoritus, että ajomatkaan menee puolisen tuntia vaikka aamuliikennettä ei olekaan. Ja harkat edellisenä iltana loppuivat kahdeksalta, lapset olivat kotona ennen yhdeksää. Ei onnistuisi multa :)

   Delete
 2. Hihii - Mikki Hiiri 😀 Mainiota 🖤

  Hurjan näköiset merirosvomeiningit ☠️ Tosi hienosti rakenneltu laivavaikutelma ja sinun kuvasarjasi etenee hienosti "zoomaten". Plus sitten karkit päälle, nam 😀 Niitä taitaa riittää moneksi kuukaudeksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin namit katoavat alta aikayksikön. Kolmikko pitää siitä huolen. Ja saatan mä vähän auttaa. Jotkut hammaslääkärit ostavat niitä ja maksavat muutaman dollarin paunalta. Namit lähetetään sitten sotilaille.

   Mun olisi pitänyt käydä katsomassa merirosvotalo illalla. Siellä oli varmaan aika meininki...

   Delete
 3. Voi miten hienolta näyttää. Ihania kuvia😍 Tuo Halloweeni on varmasti kovin odotettu niin lapsille kuin aikuisillekkin..Mukavaa marraskuuta❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulen, että tämä on yksi vuoden odotetuimmista juhlista, kaikki voivat osallistua. Siinä on iloa sukupolvilta toisile, kun lapet voivat kiertää vanhempiensa (täällä tosiaankin on isät ja/tai äidit mukana) kanssa, isovanhemmat jakavat karkkeja.

   Iloa marraskuuhusi!

   Delete
 4. Tässä ihan lähellä on yhden talon pihaan tehty näyttävä halloweenkoristelu joka vuosi. Näyttää ihanan karmivalta syyspimeällä :D
  Viime lauantaina täällä puhuttiin halloweenista ja luulin, että sitä vietettäisiin nyt pyhäinpäiväviikonloppuna. Haluaisin laittaa kurpitsoja ulos, mutta olenko myöhässä - tätä nyt pohdiskelen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, meillä on totuttu siihen että äiti kaivertaa kurpitsat viime hetkellä. Jos jää kaivertamatta, niin käyvät oikein hyvin Kiitospäivän koristeista. Kolmisen viikkoa ja Kiitospäivää vietämme. Kyllä maar minäkin olen kiitollinen ensimmäisille maahantulijoille, tosin viikingit taisivat tulla aika paljon aikaisemmin :) Kauniisti aina muistutellaan, että alkuperäisasukkaat (Amerikan intiaanit) auttoivat maahanmuuttajia. Ja kuinkas sitten kävikää...

   Suomessa ei mielestäni Halloweeniä juhlittu omana aikanani. Tämä on kuitenkin suosikkini - harmiton ja hyväntahtoinen. Sopii monenlaiseen syksyn juhlimiseen.

   Delete
 5. Tuo juhla olisi niin hieno kokea joskus paikan päällä! Hienoja koristeluja on ja namujakin riittävästi😉

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitäiskö meidän alkaa suunnitella jotain? Tänä vuonna ei ollut ihan sellaista meininkiä kuin aikaisempina vuosina, mutta onhan tässä ajassa ihan oma tunnelmansa. Tultaiskohan me kaksostytöt toimeen?

   Delete
  2. Ihan varmasti tultais toimeen 😉 olispa aika huippua jos joskus onnistuisi?!?!

   Delete
  3. Meillä aika usein on myös sää suosinut lokakuun lopussa, on vielä mukavan lämmintä, yöt viileitä ja vettäkään ei tule kaatamalla. Ainahan se tietysti on tuurissaan. Ensi syksynä on jo paljon tilaa, kun kakarat on maailmalla :)

   Delete
 6. Toivotaan onnea High Schoolin uimajoukkueen aikarajojen alittamiseen.

  Mukavaa marraskuuta teille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onnen toivotukset auttoivat, kaikki pääsivät mukaan. Nuorimmaisen puolesta olin huolissani, kun ympärivuotinen treeni on jäänyt. Siellä ovat kaikki kolme :) Ja vanhempi poika yksi kapteeneista.

   Iloa marraskuuhusi Unelma!

   Delete
 7. Hienon Mikki-lyhdyn olit tehnyt. Halloween-meininkiä näkyi viime viiknloppuna Helsingissäkin, vaikka Pyhäinpäiväähän täällä vietetään vasta lauantaina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli muuten isompi työ kuin näyttää. Käytin erilaista kaiverrustekniikkaa, työhön jäi vähän myös kurpitan "lihaa" valon väiin. Pimeässä näytti ihan ok.

   Silloin kun Suomesta läksin 90-luvulla Halloweenia ei pahemmin vietetty. Tämä on kyllä niin mainio juhla, että esiimerkiksi Pyhäinpäivään voisi liittää. Elämä ja kuolema, välissä vähän juhlaa jos oikein hyvin käy :)

   Delete
 8. Olá, espero que tenha tido um feliz Halloween. Adorei as abóboras. Felicidades. Cumprimentos.

  ReplyDelete