Monday, October 2, 2017

Jokasyksyiset asuntomessut: 431,062 dollarin koti

Asuntomessut, Parade of Homes, yllätti tänäkin vuonna. Alkoivat mokomat jo menneenä viikonloppuna. Nää meidän "messut" on siitä kivat, että lippuja ei tarvitse ostaa, sen kun marssii sisälle. Kävimme miehen kanssa tutkimassa tämän 189 neliön talon. Lopussa on pohjapiirros ja linkki rakentajan sivuille. Jos rakennustoiminta kiinnostaa enemmänkin, niin rakentaja tarjoaa myös franchaise -kumppanuutta. Oma asuinalue vaan pystyyn!

Talo oli ulospäin aika vaatimaton (lopussa kuva ulkoa). Pienikin tämä on, vaikka tilaan on mahdutettu kolme makuuhuonetta ja kolme kylpyhuonetta. Autotalliin sai parkkeerattua 2 ja puoli autoa - siis vähän keskivertoa suurempi.

Hyvin pieni eteinen 

Ovesta vasemmalla on takka ja vaikka lukemiselle passeli nurkkaus.  

Keittiöön kyllä rakastui ja ihastui. Olisin mielelläni ottanut tämän valkoisen kyökin mukaani. Island oli vähän pieni nykyisten mittapuiden mukaan, mutta tähän taloon kyllä ihan sopivan kokoinen. Tasot olivat kaunista valko-harmaata kvartsia, jossa hohteli hopeisia tähtkirykelmiä. 
Stailaaminen (tai lavastus) on kehittynyt valtavasti sen jälkeen kun aloimme taloja kierrellä. Onhan tässä kulunut jo viitisentoista vuotta. Alkuunsa mööpelit olivat vähän mitä sattuivat ja muuta rekvisiittaa ei juuri ollut, talot olivat oikeastaan aika tyhjiä. Mutta nyt siis on cappuccinot kupeissa, viinit ja juustot esillä, mansikat ja täytekakut tarjolla. Ja kaikki tietysti muovia ja kipsiä, made in China. 
Yksi makuuhuoneista

Aika usein kodinhoitohuoneessa on lemmikille oma paikka ja lemmikkien ruoka-astiat. Mä tykkäsin erityisesti pyykkipoika -viritelmästä.
Matkalla isäntäväen makuuhuoneeseen on pieni syvennys, johon sopii vaikka pysti. 
Master bederoom oli sinisävyinen. Katto oli vähän koristeellisempi. Mikä kivointa makuuhuoneesta pääsi terassille, jossa on hyttysverkot ympärillä ns. screened porch. Kuistilta oli kulku avonaiseen tilaan, jossa voi vaikka grillata. Vierastin vähän sitä, että naapuritalon seinä oli aika lähellä.

Isäntäväen makkarin yhteydessä oli tilava vaatehuone. Kummastelin miksi telineet olivat metalliset. Tämän hintaluokan taloissa ovat yleensä built-in eli puiset ja ainakin osittain puusepän nakuttelemat. Master bedroomin kylppäriä


Yläkerrassa oli vierashuone tai oikeammin vierassviitti omine kylppäreineen ja pikku keittiöineen.  Punainen väri antoi ilmettä.
Tämäkin asetelma oli muovia, kipsiä ja posliinia. 

Oli hauska katsoa valokuvakehysten kuvia, jotka olivat niitä joilla kehykset myydään :)


Ihan heti ulko-ovella ei tullut mieleen että sisällä olisi näin näppärä ja yllättävän tilava asunto. Talo on ilmiselvästi suunniteltu pariskunnalle, joka haluaa jo vähän pienemmän asumuksen kun lapset ovat lähteneet maailmalle. Pihatöitäkään ei ole kuin nimeksi.
Tien toisella puolella oli sama talo vähän eri väreissä ja kalustamattomana. Tältä keittiö näyttäisi harmailla kaapeilla ja tummalla lattialla: Pohjapiirrokset ja eri vaihtoehdot tilaratkaisuihin löytyvät valmistajan nettisivuilta epconcommunities. com (klik, klik) Ensi viikonloppuna yritämme kiertää muutaman talon lisää. Kyllä uudessa talossa on aina omanlainen tunnelmansa ja tuoksunsa. Täällähän talot useinmiten hankitaan avaimet käteen -periaatteella. Tekee kyllä elämästä huomattavasti helpompaa :)16 comments:

 1. Tervehdys Suomesta kivaan blogiisi! Olipa hauska käväistä jenkkitalossa visiitillä. Nuo muoviset ruoka-annosstailaukset hieman nostivat hymyn huulille, en ihan usko että Suomessa vielä vähään aikaan muovitäytekakkuja nähdään asuntonäytöissä : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Otin mansikoilla täytetyn astian käteeni: ei hailahtanut yksikään mansikka. Luulin, että marjat oli laitettu astiaan mutta ne olivatkin siellä pysyvästi :) Kananmunakennokin oli pöydällä ja piti kokeilla ovatko aitoja, muovia olivat.

   Namikulhon nameja en uskaltanut ottaa, kun ajattelin niidenkin olevan koristeita. En kyllä ole varma kuinka paljon nämä myyntiä edistävät...

   Delete
 2. Kiitos tästä postauksesta, niin mielelläni kävin vierailulla tässä talossa. Katselin kuvat useamman kerran. Aivan ihana keittiö on tuossa talossa ja paljon kauniita yksityiskohtia. - Mukavaa lokakuun jatkoa! Ikäviä uutisia kuuluu sieltä, tarkoitan Las Vegasin tapahtumaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä availin ja suljin tuota jääkaapin oikealla puolella olevaa pystykaappia. Musta se oli aivan ihana! Samoin pinnat olivat tavattoman kauniit.

   Näihin uutisiin alkaa turtua. En ole nyt uutisia katsellut. Ei tämä muuta taas yhtään mitään. Kaikki ovat kovasti pahoillaan, mutta aseiden myyntiin ei saada rajoituksia.

   Delete
 3. Hauskaa ajatella että tuon kokoinen talo olisi pieni =) Saati että sitä asuttaisi pariskunta. Toki, 3 makuuhuonetta noinkin tilavassa talossa on jo erikoinen ratkaisu näin suomesta käsin katsottuna.
  Meidän kuusihenkinen perhe asuu aivan tyytyväisenä 92 neliön asunnossa jossa on 3 makkaria. Ja juuri puhuimme yläasteen loppua lähestyvän lapsen kanssa että hän asuu tässä meidän kanssamme vielä melkoisen monta vuotta (jos ei mitään ihmeellistä tapahdu).

  Jossain vaiheessa katselimme omakotitaloa tosissaan ja mieleinen löytyikin, mutta löytyi myös tästä asunnosta kosteusvaurio joka korjattiin ja päätimme jäädä tähän kun se mieluinen meni sitten sivusuun. Ja toisaalta, olen sanonut että sairauteni vuoksi en muuta kauas sairaalasta. Nyt matkaa yliopistosairaalaan on 2km ja se tuntuu ihan hyvältä etäisyydeltä vaikka en kolmeen vuoteen ole kiireellistä hoitoa tarvinutkaan. Aiemmin asuimme YO-sairaalan vieressä, matkaa metsän läpi ehkä 300m ja sekin ok paikka asua, mutta tämä ihannekoti löytyi ja ostettiin 11v. siten jolloin lapsia oli 2. Nyt lapsia 4 mutta edelleen sovitaan tähän hyvin.

  Huonejako on 3+2+1 eli teinillä oma huone, lapset numero 2. ja 4. jakavat huoneen ja lapsi nro 3. nukkuu meidän kanssamme omasta toiveestaan ja erityistarpeistaan johtuen.

  Tanja

  p.s. Viestien läpisaaminen on älyttömän hankalaa :( Monta kertaa numerokoodi täytyy syöttää ja se ainakin latistaa kommentointia minun kohdallani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Kiitos viestistäsi! Mun pitää tutkia palautteiden anto, luulin että sen kun kirjoittaa. Olen pitänyt tämän mahdollisimman yksinkertaisena sillä mä olen saanut oikeastaan aina vain kivoja viestejä :) Kiitos kun kerroit!

   Tämä on niin suhteellista. Kun pojat jakoivat entisessä talossa huoneen pidettiin sitä vähän hassuna. Monilla lapsilla on huoneensa yhteydessä oma kylppäri ja vaatehuone. Siis keskiluokassa. Sitten pitää olla tietysti vierashuone ja jonkinlainen työhuone, leikkihuone jne.

   Mun tilan käsitys oli ensimmäiset 10 vuotta tässä maassa hyvin erilainen :) Samoin mööpeleitä on edelleenkin huomattavasti vähemmän kuin amerikkalaisilla. Täällä en ole koskaan kuullut kenenkään puhuvan hukkaneliöistä, mutta talokoko on kyllä pienentynyt viime vuosina.

   Kiitis kommentistasi! Yritän korjata kommentointiongelman.

   Delete
 4. Minustakin tuntui ihmeelliseltä, että 189 neliötä on pariskunnalle, joka haluaa pienemmän asunnon. Meillä on ollut parhaimmillaan viisi henkeä sadassa neliössä ja vain yksi vessakin. Hyvin mahduttiin. Mutta kaunis on tuo esittelemäsi koti, semmoiseen voisin muuttaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, tämä amerikkalainen käsitys tilan tarpeesta on vähän erilainen. Meidän vieressä asuu eläkkeellä oleva pariskunta, joilla on nelisensataa neliötä kahteen pekkaan. Omat sviitit jos niikseen tulee ja huone lahjojen pakkaamiselle :) Kai se on askarteluhuone virallisesti. Ja he ostivat talon eläkepäivilleen. Ovat kyllä ihania ihmisiä, tytär on usein kissanvahtina.

   Delete
 5. Ihan kiva talo,näitä talokierroksiasi on hauska nähdä, Kuulostaa neliöitten puolesta tosi isolta talolta, ja nättejä juttuja siellä ,vaikka en ehkä ihan tuohon muuttaisi;D Meinaatko että nuo kahvitkin on ihan vaan muovia`? Aika aidon näköisiä ainakin kuvissa;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, mun oli pakko vähän heilauttaa kuppia :) Pavut olivat oikeita ja pullojen sisältö, mutta kaffet rekvisiittaa. Tai sitten olivat olleet kupissa niin kauan, että muumioituivat.

   Valkoiset keittiöt on nyt melkein kaikkialla. Muuten ihan hirveästi ei ole mikään muuttunut. Energian säästöön ja kierrätykseen kiinnitetään huomiota mm. ikkunoissa ja kokolattiamatoissa.

   Delete
 6. Hienolta näyttää sisustus ja kaunis koti. Stailaus kyllä tehty kutsuvaksi kun muovit ja kipsitkin näytti aidoilta. Jännää ettei ole pääsymaksuja, Itävallassa kävin pari vuotta sitten kummitytön luona joulupuutarhan näyttelyssä niin sielläkin pääsi ilmaiseksi!! Meillä kyllä rahastetaan ihan kaikessa. Mukavaa lokakuuta :-))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin näyttivät. Tuota marja- ja puurolautasta vierasviitissä piti tönäistä parikin kertaa että selvyyteen pääsi. Ei ollut aito, ei.

   Meillä tämä on silkkaa businesta: ei ihmiset kiertäisi maksullisissa uutuuskohteissa, kun ilmaiseksi pääsee vuoden pari vanhempiinkin ihan vain otajana. Ja nämä rakennuttajat kyllä rakentavat pytingin kunhan ostajalla vaan on tontti. Tunku rakennuttajien taholta on siis suuri.

   Delete
 7. Voi miten kiva kierros, kiitos siitä:) Kaunis koti ja paljon ihania yksityiskohtia. Tuo keittiö oli upea!! Minusta keittiö on vähän sellainen kodin sydän:)♥ Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen samaa mieltä, keittiössä loppujen lopuksi tapahtuu kaikki se varteenotettavat toiminta: kaikilla on ainakin edes silloin tällöin nälkä :)

   Delete
 8. Tosi mielenkiintoinen kierros, tyylikäs koti kerrassaan! Kivaa viikonloppua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli kiva talo. Kävin tänään katsomassa muutaman uuden kohteen ja postailen lähipäivinä.

   Mukavaa viikonloppua!

   Delete