Sunday, September 3, 2017

Vesimeloniviljelijä, öhöm!

Muinaiset puhelinluettelot olivat metkoja. Nimen lisäksi oli ammatti: toimitusjohtaja, pienviljelijä, sekatyömies, emäntä. Mä voisin lisätä nimeni perään nykyisin vesimeloniviljelijä. Kävin katsastamassa viljelyksen eilen ja löysin kolme pientä melonin alkua! Saattaa siellä lehtien alla olla enemmänkin, mutta en tohtinut kovin pöyhiä. Vaikea uskoa, että tällainen siitä yhdestä pienestä melonin sisältä löytyneestä siemenestä kasvoi. 
Heinäkuun 25. päivä kasvi näytti näin vaatimattomalta. 
Innostuin nyt sen verran, että taidan tänä syksynä tökkiä muutaman kukan sipulinkin maahan. Olen haaveillut suuresta narsissiryppäästä puiden lomassa, sellaisesta joka näyttää luonnonvaraiselta. 

Puhtia viikkoosi!

14 comments:

 1. Onnea tulevan sadon vuoksi! Ja kiitos muistutuksesta - ehkäpä kaivelen varastosta vanhat sinne piilotetut kukkasipulitkin. Jos saan aikaiseksi;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mun tavoite on jo nyt saavutettu. Vaikka oravat tai muut pienet kävisivät alut napsimassa olen nyt osoittanut kykyni meloniviljelijän ohdakkeisella tiellä :)

   Mullakin tuppaa jäädä sipulit varastoon...

   Delete
 2. Ihanan söpöt pikku melonin alut:) Jäänkin odottelemaan että jatkossa postaat noiden kasvamisesta;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan varmasti! Eilen huolestuin, kun Felix kömpi meloneja ihmettelemään myös. Jos vielä pistelee ne suuhunsa. Pikkukoirasta kun ei koskaa tiedä.

   Delete
 3. Hassut, pienet karvaiset melonit Ü Toivottavasti saavat kasvaa suuriksi. Mie jännitän, josko pari koristekurpitsaa kasvaisi vielä syksyn kukka-asetelmaa koristamaan. Eivtät kyllä ole juurikaan suurempia kuin nuo siun melonit, mutta lämmin ilma jatkuu ja siten myös kasvukausi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä ihmettelin noita karvoja. Kuvatessa en edes oikein tajunnut kuinka paljon niitä on. Kai ne ovat suojaamassa ötököiltä tai muuta. Tai sitten meille kasvaa parrakkaita meloneja :)

   Näin viime viikolla hyvin luovan ratkaisun syksynjuhlien koristeluun: joku nerokas oli päättänyt kasvattaa kurpitsat suoraan talon reunalle Halloween -ja muiksi koristeiksi. Tuli heti mieleen, että ensi syksynä pitäisi kokeilla kasvaisiko postilaatikon tuntumassa kurpitsa.

   Onnea sinne. Toivottavasti kasvukautta piisaa.

   Delete
 4. Onnittelut kasvattajalle! :)
  Ihanaa alkanutta syyskuuta Sinulle. Siellä taitaa lämpöä olla vähän enemmän kuin Suomessa. Tosin tänään on ollut ihana, aurinkoinen ja melkein kesäinen päivä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Piiipe! Mä olen suoraan sanottuna tohkeissani. Mun kasvatusprojektit menevät säännöllisesti mönkään.

   Tänään lämpöä on ylimmillään n. 30 C ja yöllä ennusteen mukaan 17 C. Lämpimien ilmojen pitäisi riittää. Vasta joskus lokakuun lopulla yleensä on kylmempiä alle 10 C päiviä. Tämä on mun suosikki vuodenaikaa.

   Olen katsonut uutisista, että Suomeen tuli sitten kesä siinä vaiheessa kun koulut alkoivat. Niinhän se on tainnut olla usein ennenkin.

   Delete
 5. Olipa suloinen melonivauva. :-) Meillä on täällä kasvamassa yksi iso kurpitsa, nähtäväksi jää kuinka iso siitä tulee, vai ehtivätkö pakkaset ensin.
  Mukavaa uutaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tämä on semmoinen baby :) Meillä on koko perhe innoissaan, ihmetellään ja jännitetään miten tässä käy. Riittääkö lämmintä, vievätkö eläimet.

   Onnea kurpitsalle! Isäni oli muuten mainio kurpitsan kasvattaja. Ne olivat aina suuria.

   Ihanaa viikkoa Unelma!

   Delete
 6. Vautsi ! Vesimelonin vauvoja 🍉Me kasvatimme kurpitsan yhtenä kesänä ja muistan ne jännityksen ja ihastuksen tunteet vieläkin, ja sadonkorjuun. Saimme vain yhden kurpitsan mutta se oli iso ja saimme siitä keittoa, piirasta ja palasia paistettaviksi pannulla 🙂 Mahtavaa että teillä on noin hieno viljelmä 🍉

  ReplyDelete
  Replies
  1. Löysin eilen illalla kaksi vauvaa lisää. Toinen niistä oli jo aika reilunkokoinen. Olisi ihanaa jos edes yhden saisimme niin isoksi, että pääsisimme maistelemaan.

   Täällä on muuten taas kurpitsakekkerit alussa. Joka paikassa mainostetaan pumpkin spice sitä ja pumpkin spice tätä. Tykkään ihan kurpitsan mausta, mutta täällä sitä kyllä saa yliannoksen. Parasta on ollut kurpitsoista ja puolukoista tehty hillo. Tein sitä joskus 25 vuotta sitten viimeksi ;)

   Delete
 7. Hienoa, omia vesimeloneja. Mahtaisivatko nuo kasvaa Suomessa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen vähän googlaillut ja olen törmännyt suomalaisiin sivuihin, joissa on puhuttu melonin kasvattamisesta. Suositus kai olisi, että ensin siemenistä kasvattaa taimet ja sitten vie ne ulos/kasvihuoneeseen.

   Delete