Sunday, August 13, 2017

Terveisiä subtropiikista!

Terveisiä rannalta! Mulla meni simpukoiden- ja kivienkeräily ihan poskelleen, taskun pohjalla on yksi pikkuinen sydämenmuotoinen kivi. Yleensä keräilen tuntitolkulla ja metsästän erityisiä yksilöitä. Pohjois-Caroliina on sikäli upea paikka asua, että meillä on kauniit hiekkarannat ja jylhä vuoristo. Kotoa on melkein sama matka kumpaankin maisemaan, kolme neljä tuntia kun ajaa niin on vastassa joko Atlantin aallot tai Appalakkien vuoristot. Ilmastollisesti asumme subtropiikissa. 

Lapset laiturinnokassa

Tällä kertaa ajoimme Atlantic Beachille. Yövyimme Hampton Inn -hotellissa. Parin kolmen minuutin kävelymatkan päässä oli ranta. Sääennuste lupasi vettä ja myrskyä, mutta jossain vaiheessa päivää ilma kirkastui ja nautimme rantaelämästä.

Tykkään käydä syömässä ravintoloissa, jotka eivät ole piparimuoteilla leikattuja, ketjuravintoloita. Rannikon etuja ovat kohtuuhintaiset mereneläväravintolat. Yritimme ostaa katkarapuja kotiintuomisiksi, mutta veneet eivät vissiin tänä aamuna lähteneetkään merelle. 

Lähikaupunkeja ovat Morehead City ja Beaufort. Beaufortissa oli eilen illalla merirosvojuhlat. Soittajat soittelivat vanhoja englantilaisia lauluja vanhoilla soittimilla, meininki oli kuin joskus satoja vuosia sitten. Nuotio paloi ja Mustaparta itse tähysteli laivan mastossa.  


Kyllähän rantatalo alkaa aina houkuttaa, kun rantaan eksyy. Tämä talo tontteineen olisi irronnut miljoonalla, $700 000 tontista ja $300 000 talosta. Rantatalojen hinta on noussut suhteessa eniten asuntomarkkinoiden romahduksen jälkeen. 7-8 vuotta sitten paikan taloineen olisi saanut puoleen hintaan tai alle. 

Felix ei hotelliin päässyt. Lasten ystävä lupautui käymään ja hoitamaan koiraa. Joskus aikaisemmin olen yrittänyt palkata firman huolehtimaan Felixistä, mutta silloin ei joko soittopyyntöihin vastattu tai jos vastattiin, niin tilaa uusille asiakkaille ei ollut. Yritys ottaa yleensä vähintään $20 per käyntikerta. Lähellä asuvalle lasten kaverille lupasin kympin käynniltä. Ja olikin ihana kaveri: joka käynniltä saimme videotallennetta tai kuvia Felixin toilailuista. 

Kummasti muutaman päivän loma sai ajatukset pois arkisista asioista. Meillä oli kivaa lasten kanssa ja lapsetkin vaikuttivat tyytyväisiltä. Mä nautin luonnon mahtipontisesta esityksestä, kun jyrisi ja salamoi, vettä vihmoi, taivas oli tumma. Hetken päästä myrsky oli pyyhältänyt ohi ja rantaelämä saattoi jatkua. 

Onnellista viikkoa!

15 comments:

 1. Meilläkin oli täällä Suomessa pieni myrskynpoikanen. Meni äkkiä ohi ainakin meidän kohdalla. Ukkosta, salamoita, tuulta. Sellaisina öinä voi olla iloinen että ei asu meren läheisyydessä, mutta kyllähän nuo merenrantatalot ovat haluttuja, etten sanois himottuja kohteita.

  Kuulostaa siltä että teillä oli tosi kivaa. Tulee pitkäksi aikaa puhtia ja virkistystä elämään kun tekee jotain noin jännää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luin lehdistä, että teillä oli kunnon tuuli ja tuiverrus. Olen yrittänyt muistella oliko Suomessa oloaikanani niin kovia myrskyjä, että väkeä kehotettiin pysymään sisätiloissa. Vai luotettiinko silloin, että ihmiset tietävät mitä tehdä.

   Totta, kyllä pikkuretkestä saa taas muutamaksi päiväksi lisäpuhtia.Lapsetkin tykkäsivät, kun ei tarvinnut vanhempien kanssa hengailla viikkotolkulla :)

   Rantatalojen yksi suurimpia kulueriä on korkeat vakuutukset. Jos talo vielä vaikka olisi vara hankkia, niin vakuutukset kyllä sitten maksavat.

   Delete
 2. Miun piti ottaa merenrannalta hiekkaa mukaan, mutta muistui mieleen vasta kotimatkalla :D

  Varmaan nuo myrskytuulet tuntuivat ihanilta kuuman kesän keskellä. Täällä Suomessa vietetään nyt kesän lämpimintä aikaa. Turkasen kosteaa, vaikka ei läheskään niin tukahduttavaa kuin teillä. Eilen otettiin puhallin käyttöön. Ikkunoita kun pitää auki, tulee hyttysiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joskus käy niin. Munkin piti ottaa kuvia, mutta vähiin jäi. Esimerkiksi ruokailuista ei juolahtanut mieleenkään alkaa ottaa kuvia, kun rannalla hankittu ruokahalu piti huolen siitä että ruokailun aloittamisessa ei aikailtu.

   Moni koululainen taitaa olla vähän nyreä, kun kuuma kesä tuli koulujen alettua. Kosteus on se, joka aina tekee lämmöstä sitten tukalan. Elokuu on meidän kuumin kuukausi, mutta vielä toistaiseksi on jäänyt alle 104 F eli 40 C astetta. Sellaisia päiviä on kesässä yleensä muutama. Meillä myös pyörii ilmastoinnin lisäksi tuulettimet katossa. Ilman ei pärjää.

   Nauti lämmöstä!

   Delete
 3. Mukava lomapaikka teillä,hienot rannat, ja talot. Jotain tuollaista myrskyä haluaisin nyt tännekin subtropiikkiin,jossa on niin kosteaa ja kuumaa;D Kiva että Felixille löytyi läheltä hoitaja:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua aina vähän ihmetyttää, kun näillä rannoilla ei juuri ulkomaalaisia turisteja näy. Rantatalotkin ovat oikeastaan vielä aika hyvän hintaisia vuokrata, samoin hotellit. Ja aurinkoa ja hiekkaa riittää. Toisaalta kiva, jää meille kotimaan turisteille väljemmät oltavat :)

   Felix käyttäytyi kyllä vähän höpösti. Felix on niin kova puolustamaan kotia ja reviiriään, että pari käyntiä meni niin ettei Felix meinannut mennä ulos asioilleen ollenkaan. Mutta viisaana koirana sitten oppi, että ei tässä muukaan auta. Ja oli valtavan iloinen, kun tulimme takaisin.

   Delete
 4. Hienoa kun saa kotieläimille luotettavan hoitajan siksi aikaa kun itse on poissa.
  Mahtavissa maisemissa olette aikaa viettäneet. Meille ei mitään myrskyä ukonilmaa osunut, harmi vaan!
  Ihanaa viikon jatkoa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kristiina! Onnellista viikkoa Sinullekin.

   Mua aina surettaa jättää Felix. Tiedän, että toinen suree ja ihmettelee minne lauma hävisi. Minä kyllä etukäteen kerron ja lupaan, että takaisin tullaan...

   Loma oli kiva ja meri jotenkin aina saa ajatukset muualle. Mukava pikkuinen loma.

   Delete
 5. Se onkin vaikeaa löytää koirille luotettava hoitaja. Tosin meillä eletään jo sitä aikaa, että kaikki eivät reissuun lähde, useimmiten pääsemme kahdestaan 😃

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos olisi kysytytty, niin lapset olisivat varmaan jääneet mieluummin kotimiehiksi kuin lähteneet matkaan. Vaan osoittautui sitten ihan kivaksi ajaksi perheen kanssa.

   Tämä nuorimies olisi muuten hoitanut koiran ilmaiseksi. Lapset eivät olleet muistaneet sanoa, että hommasta maksetaankin. Yllätys oli sitten mukava, kun sai vähän palkkaakin. Ja hän oli vielä leiponut meille tervetulotoivotukseksi kuppikakkuja!

   Delete
 6. Oih, noissa maisemissa lomailisin mielelläni minäkin! Ja teillä taitaakin jatkossa olla koiranhoitokuviot kunnossa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä. Nyt helpottaa nämä hoiitajat, kun lasten kavereita voi pyytää apuun.

   Muuten, täällä on sellainen patikointireitti, jossa patikoidaan Appalakeilta Atlantille. Tai toisin päin. Ja voi tehdä pienempiäkin pätkiä. Vinkkinä nääs ;)

   https://mountainstoseatrail.org/the-trail/

   Delete
 7. Kuvista tulee kivoja mieleen joitain lähirantoja au pair-vuodelta 25 vuoden takaa vähän pohjoisemmasta Atlantin rannalla.

  Meillä oli vartin myrsky lauantaina, lyhyt mutta sitäkin tuimempi. Puita kaatui ja kadulla yksi autokin jäi alle. Loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua ihan harmittaa, kun nämä meidädn rannat eivät ole kuin paikallisten tiedossa. Ovat nimittäin kauniita ja pärjäävät kyllä mille tahansa etelän rannalle. Tosin turistikuppiloita vähemmän.

   Näin sen myrskyn. Oli aika hurja. Toivottavasti riitti tältä syksyltä. Tai loppukesältä. Sähkötkin taisi olla monelta poikki.

   Delete