Monday, August 28, 2017

Senior Parade - kouluvuosi pärähti käyntiin

Tänään alkoi koulu. Kaksoset lähtivät viettämään viimeistä vuottaan High Schoolissa poliisisaattueessa. Yksi kaveri haettiin matkalla kokoontumispaikalle ja tytär vaihtoi hyvän ystävänsä kyytiin. Tytöt koristelivat illalla auton, pojat eivät viitsineet. Traditiona on, että seniorit aloittavat kouluvuoden paraatilla, ajaen yhdessä kouluun. Poliisit turvaavat, että liikenne soljuu ja senioreiden ei tarvitse välittää punaisista valoista. 

Eihän se ihan mennyt kuten piti. Yksi seniori pökkäsi autonsa toisen seniorin auton perään ja poliisit joutuivat selvittelemään kolaria. Mutta vähän matkaa oli päästy suunnitelmien mukaan. Perillä odotti vain senioreille tarkoitettu aamiainen. Paikalliset yritykset kuten Krispy Kreme, Dunkin Donuts, McDonald's, Chick-fil-a lahjoittivat aamupalan. Kyllä kelpasi aloittaa opinnot. 


Seniorikuvassa lapset kävivät ennen kouluvuoden alkua. Olen aina ihmetellyt, kun elokuvissa ja tv-sarjoissa on vuosikirjojen kuvia ja kaikilla on puvut ja leningit päällä. Selvisi sekin salaisuus. Kuvaamossa tytöille viriteltiin yläosaan joustava kangas, joka näyttää iltapuvulta. Helmet kaulaan ja kuvausasu oli valmis. Meidän koulun oppilaat saavat valita B-ryhmän helmistä eli keskikokoisista ja suurista. Samalla tavoin pojalle löytyi smokkipaidan rintamus, rusetti ja pikkutakki. Hän näyttikin varsin hauskalta, kun yläosa oli yhdistetty kilpauikkareihin. 

Lapset valitsivat kaksi muuta kuvausasua. Tyttärellä oli yksi housuasu ja toinen setti otettiin mekon kanssa. Poika halusi rennon kuvan shortseissa ja tennareissa ja toisen uikkarit yllä. Lapset liikkuivat studiosta toiseen ja erilaisia taustoja oli yhteensä kahdeksan. Kuvausmaksu oli $40 per lapsukainen ja mulla ei ole aavistustakaan mitä kuvat tulevat maksamaan. Monta onnistunutta otosta siellä näytti olevan. Musta oli ihana nähdä kuinka lapset poseerasivat ja olivat innolla mukana. Retki oli niin onnistunut, että poika poislähtiessä herrasmiehenä avasi mulle auton oven. Kyllä mua hymyilytti. 


Yksönen ei pettänyt tänäkään vuonna. Veimme hänet aamulla kouluun ja tuomio iltapäivällä oli "boring". Joillakin tunneilla on vanhoja kavereita, mutta paljon on tunteja ilman hyviä ystäviä. Meidän sophmore ottaa nyt ensimmäisen AP-kurssinsa, psykologiaa. 

Elokuun viimeinen viikko, tunnelmoidaan!

Halauksin,

Johanna

8 comments:

 1. Ihana idea tuo kulkue! Olisipa kiva päästä päiväksi tutustumaan teikälaisiin tapoihin esim. juuri koulumaailmassa.
  Mukavaa viikkoa sinne teille päin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa viikkoa Kristiina!

   Itse mietin, että tämä on nyt sitten vähän kuin penkkarit, mutta käännetyssä järjestyksessä. Toivottavasti perinnettä ei lopeteta tämän vuotisen kolaroinnin vuoksi.

   Delete
 2. Onnea ja menestystä nuorille opiskelijoille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Unelma! Onnea kyllä tarvitaan. Kovia he ovat kyllä tekemään töitä. Välillä hirvittää kuinka paljon niitä kotihommia onkaan.

   Delete
 3. Ai kun jännää päästä kulissien taakse sinun avullasi vähän tiirailemaan miten siellä koulumaailmassa toimitaan High Schoolin viimeisen vuoden alkaessa. 😀Lahjoitettu aamupala kuulostaa fantastiselta ja samoin kulkue poliisisaattueen kera. Luulisi että tuollainen muisto rekisteröityy mieleen ja paranee oppilaiden vanhetessa 🌹

  Puvustussysteemissä valokuvauksessa on ideaa 💡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en suoraan sanottuna tiedä kuinka yleisiä esin. Senioreiden paraatit on. Vai onko tämä vain meidän koulun oma perinne. Mutta niin tai näin, niin varmasti kaikilla kouluilla on omat perinteensä ja tapahtumansa. Opettajat olivat myös olleet tervehtimässä lapsia ja onnitelleet viimeisen vuoden alkamisesta.

   Tosi kiva, että ei tarvitse lapsille ostaa jotain erityisvaatteita vuosikirjan kuvaan. Toisaalta mietin, että miksi siinä kuvassa ei voisi olla omissa vaatteissaan, omannäköisensä. Mutta kai se vuosikirja halutaan pitää perinteisenä.

   Delete
 4. Ihana päästä näin " kulissien taakse" kurkistamaan! Kuulostaa ihanalta ja varmasti jää ihania muistoja lapsille ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän nämä varmasti jäävät mieleen. Sellaista hassuttelua ei ole kuin Suomessa penkkareissa, mutta jotain hauskaa sentään.

   Ihanaa vikkoa ❤

   Delete