Sunday, July 23, 2017

Mitä yhteistä on Mikki Hiirellä, Nuuskamuikkusella ja Väinämöisellä?

Suuria hupejani on tehdä erilaisia testejä netissä. Välillä lopputulos on oikein mieluisa, välillä taas ei. Mutta hauskaa ajanvietettä nämä ovat.

Meillä on huikea meininki kotosalla. Kaikki kolme lasta ovat nyt uimakauden herkistelyvaiheessa. Harkat on vain kerran päivässä ja nekin kevyet. Voi sitä kälkätystä, naurua, tohinaa. Energiaa olisi vaikka pienelle kylälle jakaa. Isommat lähtevät tiistaina kisamatkalle Floridan Orlandoon ja nuorimmalla on loppuviikosta paripäiväiset kisat. Lapset ovat hyväntuulisia ja jotenkin erityisen lutuisia. Tänään mä olen saanut ryhmähalin (voi kun oli kiva ahdistaa äiti keskelle, kun se on kaikista pienin) ja muutaman yksittäisen halin. Katselin takakuistilla salamointia ja tytär tuli sulkemaan suureen syliinsä. Etsin pyykättävää ja nuorimmainen tuli ja laittoi älyttömän pitkät käsivarret äidin ympärille. Hetken sain nojata päätä pojan olkaa vasten. Reilun viikon kuluttua uintikausi on tältä kaudelta ohi ja lapset ovat muutaman viikon lomalla ennen koulun alkua. Toivottavasti talo ei räjähdä, kun nuoriso purkaa energiaansa. 

Mutta siis, mähän olen kuin Mikki Hiiri, Väinämöinen, ruotsinpuhuja ja Nuuskamuikkunen yksissä kansissa. Ilmankos mä viihdyn ihan omassa seurassanikin. 

Hoitolapsi sanoi jälleen koko pienen ihmisen varmuudella, että Ms Johanna, I love you. Kysyin sitten häneltä, että kuinka paljon sitä rakkautta häneen mahtuu. Vastaus oli, paljon, paljon, ihan hirveän paljon. Mä olen täynnä rakkautta. Sanoin, että hyvä juttu. Rakkaus ei kulu ja sitä tulee koko ajan lisää. Hyvä, että sitä on paljon. 

Iloista viikkoa!

❤:lla Johanna14 comments:

 1. Olipa hykerryttävää kertomaa halauksista ja rakkauden määrästä ❤️

  Ja Mikki Hiirestäkin tykkään. Disney tuli tutuksi jo lapsena eikä ole innostus haihtunut - toivottavasti ei koskaan haihdukaan. Luen juuri italiankielistä Mikki Hiirtä ( = suomalaisittain Aku Ankkaa ). 🙂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on täällä muutama Aku Ankan taskukirja ja niitä luen aina välillä. Hassua on, että täällä Ankkiksen kotikonnuilla en ole kaupassa juuri nähnyt sarjakuvia.

   Mikki Hiiri on sympaattinen hahmo, tosin toisinaan melkein liiankin kunnollinen. Ei voi ainakaan rentuksi sanoa :)

   Delete
  2. Juu, olisipa shokki jos Miki Hiiri vetäisi kännit ja alkaisi renttuilla 😀

   Kauan sitten saimme Akateemisen kirjakaupan kautta tilatuksi amerikkalaisia Akuja, Roopeja ja Mikkejä sarjakuvalehtinä. Täytyypä vetää ne aarteet esiin joku päivä ja tehdä bloggaus ❤️

   Kiitos vastauksistasi kaikkiin kommentteihini ja kivaa kesän jatkoa. Bloggailemisiin !

   Delete
  3. Tämä on mielenkiintoinen juttu. Mun pitää nyt ihan tosissani alkaa katsoa, että onko niitä Akuja ja muita Ankkalinnan hahmoja sarjakuvina myynnissä.

   Joo, olisihan se aikamoista jos Mikki renttuilisi. Ajatus kyllä jotenkin hymyilyttää. Akulta sitä voisi melkein odottaakin.

   Kiitos Sinulle, kommenttejasi on aina kiva lukea. Ja niitä strutsinpihvejä odottelin varmaan yhtä suurella innolla kuin te siellä :)

   Delete
 2. Ihana postaus ja ihanat isot lapset! Niin ne ovat venähtäneet meidänkin kaksi vanhinta lapsenlasta että kumpikin on jo mummia pidempi. Siihen ei tosin mitään ennätyspituuksia tarvita minä kun olen vaivaiset 155cm. Olenkohan minä sitten Pikku Myy :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä sinä sitten olet Pikku Myy. Mä olen aina tykännyt Pikku Myyn rämäpäisyydestä. Muistan tv-sarjasta jakson, jossa Myy toivoi innoissaan lisää pelotuksia.

   Lapsista on ihan hervottoman hauskaa, kun äiti on pienempi. Ei sen puoleen, mies on nykyisin myös lyhyempi kuin lapset. Jopa tytär hujahti ohi. Mä olen miettinyt, että sen täytyy olla tämä amerikkalainen ruoka :)

   Delete
 3. Oikea hyvän mielen postaus ja täynnä iloa ja rakkautta. Olet huikea äiti, Mikki Hiirestä Väinämöiseen ja Nuuskamuikkuseen. Onnellisia ovat varmasti lapsesi ja kaveripiirinsä myös.
  Orlando tuo mieleen muiston muutaman vuoden takaisesta matkastamme Miamista Orlandoon ja sen nähtävyyksistä. Mukavia kesäpäiviä teille sinne valtameren taakse ja terkkuja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lapset ovat niin tohkeissaan Orlandon retkestä. Sitä varten on koko vuosi tehty töitä ja aikarajatkin olivat aika kovat, Suomen mestaruuskisoja olisi päässyt ajoilla kokeilemaan.

   Lapset, varsinkin pienet, ovat aika pyyteettömiä rakkausasioissaan. Onhan se aikamoinen lahja, kun hoitolapsi kokee että tässä on lämpimiä tunteita. Tosin amerikkalaiset taitavat sanoa paljon helpommin I love you kuin me suomalaiset.

   Delete
 4. Voi kuinka ihania haleja ja palautteita! Kaikki ilo irti niistä ja muistot mieleen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Halilla pärjää pitkälle. Murkkuikäisten kanssa on välillä ollut aikoja, että halaukset eivät ole olleet tervetulleita. Onneksi nekin on vain vaiheita.

   Ihanaa viikkoa!

   Delete
 5. Ihanaa saada tuollaista palautetta lapsilta,omilta ja muilta:) Mukavaa Orlandon reissua isommille lapsillesi:) Pikky Myy on ihana,joitakin vuosia sitten täällä oli Muumi-näyttely Tel Avivin pääkirjastossa (blogissa jossain ,en muista mikä vuosi se oli) ja Suomesta oli lentänyt ihana Pikku Myy tänne:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on kolme Arabian Pikku Myytä, yksi vähän isompi ja kaksi pientä. Pikku Myy on aina puhutellut. Elina Salo taisi olla Myyn ääni ja se sopi kyllä niin hyvin!

   Teillä on niin mielenkiintoisia tapahtumia, kaikkea jännää. En tiedä kuinka aktiivinen lähetystä Washingtonissa on, mutta se olisi kai meidän lähin paikka.

   Kerron lapsille onnea ja mukavaa reissua Sinulta. Kiitos, kun heitä muistat.

   Delete
 6. No on sinulla jotain yhteistä ainakin Väinämöisen kanssa. Taiteellinen lahjakkuus kirjoittamisen muodossa. Oli kiva lukea rakkaustekstiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sie olet kiltti. Sen voin käsi sydämellä todeta, että laulaisin kaikki suohon 😀Moni juoksisi ihan vapaaehtoisesti. Helpotus oli suuri, kun musiikkia opiskellut ystäväni totesi, että musikaalisuudella ja lauluäänellä ei ole yhteyttä. Laulukin on tekniikkalaji.

   Delete