Wednesday, July 12, 2017

Ketkut autokauppiaat

Ohi ovat ne ajat, kun ajelin minivanillä. Ei kiitos enää. Kaksoset opettelivat ajamaan minivanillä ja ajokorttien saamisen jälkeen huristelivat sillä puolisen vuotta. Meillä oli hetken aikaa neljä autoa, mutta nyt täytyy pärjätä kolmella. Niinkin on käynyt, että mies on joutunut hyppäämään moottoripyörän selkään päästäkseen kauppaan. 

Mun auto oli eilen huollossa ja tilalle sain siksi aikaa tämän kaunokaisen. Autolla oli ajettu kokonaista 18 mailia. Autossa oli siis luontaisesti uuden auton tuoksu. Mulle ei ole koskaan noussut autokuumetta, mutta eilen alkoi tuntua että tämähän olisi aika kiva. Ja ihan vain siksi, että auto oli uunituore! Oma autoni on vähän isompi ja tilavampi. Itse asiassa tämä tuntui kauppakassilta, mutta kun se tuoksu oli niin hyvä... Tykkäsin myös vaaleasta sisustuksesta. Oma autoni on musta ja sisus sen mukainen. 


Totuin niin Hondan ylimalkaiseen palveluun, että nyt on yhtä juhlaa viedä auto huoltoon. Ovi tullaan avaamaan, saatellaan sisälle tapaamaan omaa huoltohenkilöä. Sitten jo ohjataankin laina-auton luokse. Ihan parasta on, että huollossa auto myös imuroidaan ja pestään.

Vähän mä tämän kaunottaren perään haikailen. Ja etenkin sen tuoksun. Kyllä autokauppiaat tietää mistä naruista nykiä. Mies vie huomenna toisen auton huoltoon ja saas nähdä minkälainen laina-auto tulee siksi aikaa. 

20 comments:

 1. Heh tässä vasta argumentti:
  https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/uuden-auton-tuoksu-houkutteleva-mutta-myrkyllinen/5795576#gs.gmjjY=s
  Itsellä on niin vanha biili, että ostan hajusteena uuden auton tuoksut;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne myrkyt varmaan kimposivat päähän ja saivat autokuumeen valtaan :)

   Jostain luin, että suosituin autotuoksu on "new car smell". Toimi ainakin, kun myimme vanhan auton. Ostaja ihastui heti.

   Delete
 2. Wau miten hieno! Täällä ei kyllä autoa pestä huollossa. Se olisikin hienoa jos niin tehtäisiin.
  Minä en uskalla autokauppoihin mennä, kun ihastun niin helposti kaupan oleviin autoihin ja olisin heti valmis ostamaan! Mies aina sanookin, että mennään vaan katsomaan, mutta en käsitä miksi mennä katsomaan jos mahdollisuutta tai tarkoitusta ostamiseen ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei meilläkään ole kaikissa huolloissa pesty, mutta tämä merkki niin tekee. Meillä oli ihan ensimmäisiä Chryslerin Town and Country -autoja ja alkuunsa huolossa se imuroitiin. Sitten kai merkistä tuli niin suosittu, että enää ei ehditty kovin kummoisia ylimääräisiä huollossa tehdä.

   Hondalla ei tehty mitään ylimääräistä ja ratti tuntui aina siltä, että sitä oli öljyisin ja likaisin käsin kosketeltu. Se oli pakko pyyhkiä aina huollon jälkeen.

   Hyvä, että innostut! Autokauppiaan painajainenhan on asiakas, joka vaan katselee :)

   Delete
 3. Ei ihme että jäi kutkuttamaan!!

  ReplyDelete
 4. Sähäkän näköinen menopeli. On se totta että kalliimpien autojen omistajat saavat parempaa palvelua osakseen, mutta saa siitä sitten maksaakin. Me ollaan muuten aika vähävaraisia, mutta ostetiiin lihavampina vuosina musta Alfa Romeo, eikä sen jälkeen oikein voi kuvitella tyytyväisenä ajavansa mitään tavallista autoa 🙂 Vaan tavisauto on edessä jos/kun tämä hajoaa. Ei ole varaa korjauttaa. Vuosimalli 2009 muistaakseni (tai 2008).

  USA:ssa auto taitaa olla melkein pakollinen kun on niin isot välimatkat. Kuvittelen sitä kun teillä on ollut yhtäaikaa neljä autoa. Kaipa on perheitä joissa on enemmänkin kaaroja 🙂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen viime aikoina nähnyt enemmän Alfa Romeoita liikenteessä. Kauniita autoja. Viime aikoina on tv:ssä ollut iso mainoskamppiskin.

   Mihinkään ei pääse ilman autoa. Kävisin lähiruokakaupassa mielelläni vaikka pyörällä, mutta niin vain ei ole tapana tehdä. Yksi ainoa ylitettävä tie on sen verran vilkas, että vähän hirvittää. Muuten olisi jalkakäytäviä. Matkaahan on kai peräti pari kilometriä.

   Nyt on kolme autoa ja yksi motskari ja välillä mietitään, että miten tästä selvitään. Ja minä joskus miehelle motkotin, että ei me nyt toista autoa tarvita.

   Delete
 5. Nice car:) Minulla ei ole autoa, käytän julkisia,vaikka taskussa onkin kahden maan autokortit. Tosin en ole ajanut niin moneen vuoteen etten varmaan enään osaakaan ajaa... Täällä on aivan liikaa autoja,ja se näkyy aamuisin&iltapäivisin kamalien ruuhkien muodossa, Ihan senkin vuoksi kannatan julkisen liikenteen parannust, joka täällä on aika hyvä,mutta on paljon parantamisen varaa vielä. Yleensä täällä perheillä on 2 autoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä kanssa käyttäisin mielelläni julkisia jos vain olisi. Olisi ollut niin näppärää laittaa lapset bussiin ja harrastuksiin, mutta kun ei busseja kulje. Nykyisin tosin Uber ja Lyft kulkevat sen verran hyvin, että niitä voi hätätilassa käyttää. Taksin kanssa on aina ollut vähän niin ja näin.

   Meillä on huomannut naapuruston lasten varttumisen siitä, että pikkuhiljaa pihatielle kertyy autoja. Aika monella on vähintään kolme.

   Delete
 6. Kaunis auto.

  Me asumme nyt kylän keskuksessa, en välttämättä enää tarvitse autoa. Uskaltaisinko enää edes ajaa. Se on mennyt aina niin, että mies automaattisesti kävelee kuskin paikalle, ehkä parempi niin kun kokemustakin on enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua ei haitttaisi myöskään asua niin, ettei autoa tarvitsisi. Alkuunsa ihan ahdisti, kun aina piti ottaa auto alle. Kaliforniassa asuessamme pääsin sentään vielä kävellen joka paikkaan. Tai bussilla.

   Toisen auton huollon ajaksi saimme 200 mailia ajetun kulkupelin, tästä kuvan autosta pari pykälää jykevämmän. Oli sekin aika ihana :)

   Delete
 7. Hieno on auto! On teillä huollossa hyvä palvelu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaiholla tätä muistelen :) Asiointi on kyllä tehty mahdollisimman helpoksi ja mukavaksi vielä monessa paikassa.

   Delete
 8. No jos ei tuossa autokuume nouse, niin ei sitten mistään. Hyvä palvelu varsinkin autoasioissa on ainakin minulle tosi tärkeää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen autoasioissa jokseenkin pöljä. Mulle voisi kyllä huollossa myydä melkein mitä vain jo senkin vuoksi, että sanosto on vähän vierasta. Toimenpiteitä ehdotetaan paljon ja monenlaisia :)

   Delete
 9. Puolipilvistä päivää Heinolasta! Tähän jäin ensin kiinni, on teillä hyvä palvelu auton huollossa, uskomatonta, tuommoista kaipaisin Suomeenkin! Vautsi miten hieno on sijaisautosi, sisältäkin aivan upean näköinen, mittaria siellä ja täällä :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mittareita oli riittämiin. Harmi, kun ehtinyt kaikkia seurata kun piti katsella liikennettäkin :)

   Eniten tykkään siitä, että saa toisen auton käyttöön. Ainoa rajoitus on, että sitä ei saa viedä osavaltiosta pois. Bensat pitää maksaa itse, mutta muita kuluja ei ole. Toki saisi kyydin joko kotiin tai töihin ja sekin on jo kiva palvelu.

   Delete