Sunday, June 18, 2017

Vanha koti

Vanha kotimme on tässä samassa naapurustossa ja vuokraamme sitä. Vuokrasopimus tehdään vuodeksi kerrallaan. Edelliset vuokralaiset viihtyivät kaksi vuotta. Talo on sikäli merkittävä, että se on ihka ensimmäinen tässä maassa ostamamme kiinteistö. Itse olisin halunnut toisen talon toisesta naapurustosta, mutta mies halusi tämän. Naapurustomme oli vielä alkutekijöissään ja naapuritontit tyhjinä, ei palveluja, ei mitään. Paljon on muuttunut 14 vuodessa. 

Oli vähän haikea käydä katsomassa kotia. Kauhukseni mies ja nuorempi poika harrastivat tikkailla seisontaa korkeilla paikoilla kun hurautin pihaan. Tämä ei suinkaan ollut se korkein kohta johon mies päätti kiivetä...


Vuokraamisen kurja puoli on, että kukaan ei kohtele toisen kotia kuin omaansa. Takapihalta oli kuollut istuttamani sireeni ja kieloja ei näkynyt missään. Jos olemme onnekkaita etupihan pensaat säilyvät nyt kun taas niitä kastelemme. Muuten on aika kallis paukku uusia ne. Nurmikko on mennyttä.

Uusi kaunis muisto talon historiaan on vihkitilaisuus, jonka asukkaat järjestivät takan edessä. To have and to hold...Dining room oli mun yhdistetty toimisto, kirjasto ja tietysti ruokahuone. Ei ihan paras mahdollinen ratkaisu, sillä sisääntulijat näkivät ensimmäisenä sekasorron. Toisaalta mä näin etupihalle jos lapset sattuivat siellä leikkimään. Kuvan vasemmassa laidassa pilkottaa keittiön kaapisto. Myöhästyimme n. kaksi viikkoa ostohetkellä: jos olisimme olleet aikaisemmin liikkeellä olisimme voineet päättää mm. kaapistojen värit. En koskaan oikein lämmennyt puunvärisille kaapeille, olisin halunnut valkoiset. Toisaalta nykyisen kodin keittiön kalusteet eivät vieläkään ole valkoiset ja haluaisin harmaat. 
Taisin tykätä ihan eniten sisääntuloalueesta. Etenkin lamppu oli mun mieleen ja kaareva ikkuna. Ihan mahdoton tila puhdistaa hämähäkinverkoista, mutta valo oli juuri sellainen josta tykkäsin kovasti. 

Tyttären huoneessa oli myös kaari-ikkuna. Maalasimme huoneen vaaleanpunaisella ja vaaleankeltaisella. Ja sitten maalautimme sen turkoosiksi. Nyt väri on taas aika lähellä alkuperäistä. Sopii paremmin vuokralaisten tarpeisiin.


Talossa on vain kaksi kokonaista ja yksi puolikas kylpyhuone eli siis kolme toilettia. Tässä kylppärissä oli kouluaamuina aika vipinä. 


Master bedroomin walk-in closet. Muuton yhteydessä löysin monenlaisia aarteita tästäkin tilasta. Muistan kuinka pari ekaa kertaa käydessämme taloa katsomassa eksyin ja ihmettelin, että mistä sinne master bathroomiin pääsee. Talo on puolet pienempi kuin nykyinen kotimme, mutta silloin tuntui että tilaa on vaikka muille jakaa. Lapset olivat pieniä ja vähemmälläkin pärjäsi. 200 neliötä alkoi kuitenkin jossain vaiheessa tuntua pieneltä ja kolme kylppäriä riittämättömältä. 


Iltaisin oli kiva pulahtaa ammeeseen, josta näkymät on takapihalle. Kuvassa amme näyttää oikeastaan aika pieneltä, mutta kyllä siinä kaksi aikuista mahtuu hyvin pulikoimaan. 


Uusi sopimus kirjoitetaan alkuviikosta. Yritän saada lapset mukaan jonain päivänä, että voimme ottaa kuvia entisissä kuvauskohteissa. Olen käynyt siivoamassa taloa muutamana päivänä. Haluan, että se on taas putipuhdas seuraavia tulijoita varten. Katselin asumusta myös sillä silmällä, että mitä jos ottaisimme sen taas omaan käyttöön. Keittiön haluaisin valkoiseksi, ehkä kokolattiamattoja vähemmäksi yläkerrassa. Pation voisi rakentaa kunnon verannaksi, tehdä kunnollisen grillipaikan. Kolmannessa kerroksessa on tilaa kylpyhuoneelle, makuuhuoneelle/kirjastolle tms. Talosta ei sitten puuttuisi enää kuin sauna. Nykyinen kotimme on vuoden päästä taas vähän turhankin suuri, kun kaksoset aloittavat opiskelijaelämänsä. 

10 comments:

 1. Ihania lamppuja teillä siellä ja paljon tuntuu olevan tilaa.
  Toivottavasti saatte kunnolliset vuokralaiset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täkäläisittäinhän on niin hassu juttu, että kattovalaisimet kuuluvat kiinteästi asumukseen: niitä ei muutoissa vaihdella. Jäävät kattoon. Verhot on toinen juttu, jotka usein jätetään paikoilleen. Sikäli ihan kiva, että ei tarvitse ensimmäisenä alkaa valaisimia ruuvailla paikoilleen.

   Delete
 2. Mukavan näköinen tuo vanha kotinne,ja varmaankin hieman outoa aina nähdä miten jotkut muut muuttavat sinne, joksikin aikaa. Harmi etteivät kaikki pidä talosta/pihasta tarpeeksi hyvin huolta. Alimman kuvan kylppäri kivan näköinen. Minulla on kylpyamme,jota en koskaan käytä kylpemiseen kun veden kanssa pitäisi säästellä tällä puolella maailmaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän hassulta tuntuu kotia esitellä katselijoille. Jotkut ovat myös aika suorasukaisia kommenteissaan, kun kertovat mikä ei nyt oikein innosta :) Paksu nahka on pitänyt kasvattaa.

   Meillä on kylpyammeet vähän turhia. En muista milloin viimeksi olen kylpenyt. Ymmärtääkseni kuitenkin täkäläisittäin kylpyammeet ovat ahkerassa käytössä.

   Delete
 3. Todella kivan näköinen talo, olisipa meilläkin noin tilavaa:)Rida

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tämän talon kanssa jo joku naapuri kauhisteli, kun pojat jakoivat yhden makkarin. Että mitenkä ne nyt sinne mahtuvat. Meidän mielestä mahtui oikein hyvin, silloin vielä esiteini-ikäiset pojat.

   Luulen, että juuri energian halpuuden vuoksi ei kuule ihmisten päivittelevän hukkaneliöistä ja asumisen yksi mukavuuksia on riittävästi tilaa. Toisaalta ihan älyttömän suuria pytinkejä ei enää rakenneta, se aika taitaa jo olla ohi.

   Delete
 4. Kaunis talo. Paljon ihastuttavia yksityiskohtia sisällä ja ulkopuolella. Kaari-ikkkunat ovat aivan upeat. 💙Toivottavasti saatte hyvät vuokralaiset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muuten, talon sininen väri oli yksi asia mihin ihastuin. Sinisiä taloja meidän naapurustossa on aika vähän. Ja tietysti se, että tiesimme ettei ihan suoraan talon taakse rakenneta toista taloa.

   Peukut on pystyssä. Vuokralaisten kanssa on aina vähän onnenkauppaa. Sekin on nähty, että todella lyhyessä ajassa elämänhallinta muuttaa suuntaansa täysin ja lopputulos on sitten aika ikävä.

   Delete
 5. Omaa asuntoa tai taloa myydessä tai vuokratessa pitää olla paksunahkainen, kaikenlaisia kommentteja saa kuulla. Kauniit ikkunat ja kivoja yksityiskohtia entisessä kodissane on.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin pitää. Jonkin verran on ollut katselijoita, jotka ovat muuttamassa suuremmasta pienempään ja sehän on ihan vihon viimeistä. Tekisi mieli sanoa, että jos vain katselisi entisen kokoista niin saisi viiden makuuhuoneen mööpelit mahtumaan. Kolmeen makkariin niitä on vaikea kauniisti mahduttaa 😀

   Delete