Sunday, April 30, 2017

Hauskaa vappua!

Vaputtelut oli mennä kyllä ihan ohi. En lähtenyt hakemaan aamukahville donitseja läheisestä leipomosta ja muutenkin oli sellainen joutilas sunnuntainen olo. Mies lähti aamulla aikaisin kavereidensa kanssa moottoripyöräilemään vuorille ja minä sain laitella paikkoja kuntoon rauhassa. Pyykkiä oli kertynyt kiitettävästi. Ja villakoiria. 

Kauppamatkalla kävimme kuitenkin sitten vapun kunniaksi paikallisessa urheilubaarissa. Yksi telkkari näytti formula ykkösiä, joten juhlahan oli valmis. Hanasta löytyi paikallisen panimon Hefeweizen, Shotgun Betty. Firman slogan on iskevä: Lonerider, Ales for Outlaws. 

Ihana toukokuu on edessä! Otetaan ilo irti. Mun käy kyllä kateeksi teitä, jotka saatte iloita Suomen keväästä, alkavasta kesästä. Toukokuun vihreys, valo ja raikkaus ovat piintyneet selkäytimeen ja sitä on ikävä. Meillä kesä rynnistää täydellä voimalla, ei hitaasti kypsytellen vaan kuin puskutraktori. Hienoimmat, hennoimmat nyanssit jäävät kokematta. Mutta joku vuosi mä vielä täältä tulen ja iloitsen Suomen toukokuusta!

P.S. Mulle tulee sähköpostiin melkein kaikki jättämäni kommentit takaisin. Esimerkiksi Tuulan Turinat -blogiin ja Toukokuun tyttö Hanniksen -blogiin ei näyttäisi kommenttini menevän läpi. Nähtävästikin siksi, että sähköpostini on yahoo. Olen tästä pahoillani, sillä monessa tutussa blogissa olen kommentoinnut. Joten jos näyttää, että en käy vastavuoroon kylässä, niin syy saattaa olla mun sähköpostissani. Pitäisi kai muuttaa gmailiksi. 


10 comments:

 1. Kun vain tulisi meille se kevät 😃 Lunta ja kylmää edelleen... Mukavaa vappua teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mutta kohta kevätpurot lirisevät! Meiltä puuttuu sekin ihan kokonaan. Hauskaa vappua! Minä tässä pistelen aamupuuroa poskeen ja valmistaudun työpäivään. Sopiikin oikein hyvin näin työnpäivän viettoon :)

   Delete
 2. Olikin oikein suomalaisten juhlaa tuo formulakisa. Meillä jännitettiin ihan loppumetreille asti.

  Hauskaa vappua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä tiesin kyllä tuloksen, mutta oli ihan kiva katsella. Oikeastaan sopi mulle paremmin näin, niin ei tarvinnut ihan hirveästi jännittää. Yleensä en pysty oikein jännittäviä hetkiä edes katsomaan.

   Hauskaa vappua Unelma!

   Delete
 3. Hauskaa wappua, Johanna!

  Vappuaaton räntäsade ja raekuurot ovat vaihtuneet ihanaan aurikoiseen vapun päivään. Mainio sää piknikille, ken sellaista Ullanlinnanmäellä ja Kaivopuistossa parhaillaan viettivät.

  Me oltiin Tallinnan risteilyllä eikä nähty formuloista suorana kuin startti. Uusinta alkoi juuri kun päästiin kotiin ja kyllä Valtterin voitto nostatti ihon kananlihalle (vaikka tuloksen tiesinkin, miehelle en sitä kertonut). Toivottavasti nähdään nuo kaksi suomalaista vielä useasti kärkikolmikossa tällä kaudella.

  Miusta toukokuu on paras aika vuodesta. Nyt se alkaa! Valkovuokot kukkivat jo takapihalla kilpaa sinivuokkojen kanssa <3 Muutama päivä tällaista kymmenen asteen nurkille lämpiäviä päiviä ja luonto viuhahtaa kasvuun hetkessä - vielä se tuolla mullan kätköissä odottelee näyttääkseen meille jälleen kasvun ihmeen ja ihanuuden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olihan se aika huikea kisa. Mä tykkään myös Vettelistä, hän on jotenkin hurjan sympaattinen :)

   Kuvailit niin osuvasti sitä Suomen kevättä ja miten kesään päästään. Sitten tietysti, kun vielä saisi jossain laulaa oikein antaumuksella Suvivirren. Siinä kiteytyy koko alkavan kesän odotus ja into.

   Hauskaa vappua!

   Delete
 4. Lunta on vielä täälläkin mutta outo valoilmiö on näyttäytynyt taivaalla! Töiden merkeissä meni vappu täälläkin. Kai se kesä joskus tulee vielä....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mutta siellä matkalla taisi jo päästä kevään makuun! Kyllä se kohta kesäksi kääntyy :) Meille on vaihteeksi luvassa rakeita ja ukkosmyrskyä. Viime viikolla vettä tuli niin, että tulva katkaisi pari tietä ja kaatoi puita. Kovin on vaihtelevaa.

   Delete
 5. Kylmän huhtikuun jälkeen toukokuu on näyttänyt kauniit kasvonsa, kasvit ovat ryöpsähtäneet kasvuun ja on -suomalaisittain- ihan mukavan lämmintäkin. Huhtikuussa olisin kyllä mielelläni ollut jossain, jossa kevät ei odottele ja saavu hiipien...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistan kyllä, että millään ei olisi malttanut odottaa. Ja jos tuli lunta lisää. Toisaalta aina sanottiin, että uusi lumi sulattaa vanhan :)

   Meillä on jo päivisin melkein liian kuuma. Sisätilojen vankina ollaan sitten syykuulle. Tänään tehtiin pihatöitä ja oli tukalaa.

   Delete