Sunday, April 2, 2017

Bordertown / Sorjonen

Perjantai oli onnenpäivä: Sorjonen aloitti Netflixillä. Ensimmäinen suomalainen sarja koko Netflixin historian aikana! Olemme olleet Netflixin asiakkaita ihan alkuajoista saakka. Silloin vaan lähetettin DVD-levyjä postissa. Lainassa sai olla yhtä aikaa kolme tallennetta. Sitä edestakaista postittelua! Tuntui muuten hurjan modernilta ja vaivattomalta siihen verraten, että käy vuokraamosta hakemassa. Lainauslista oli jo sentään nettisivuilla ja sen mukaan Netflix lähetti postia.

Mutta Sorjoseen. Meillä se tunnetaan nimellä Bordertown. Hetki meni ennen kuin totuin suomenkieliseen puheeseen. Piti oikein höristellä korvia. Tytär oli sitä mieltä, että englanninkielinen teksti ja alkuperäinen puhe eivät ollenkaan täsmää. Tekstien lukeminen on vähän vaikeaa, kun siihen ei ole tottunut. 

Olen ihan innoissani. Sarja tuntuu hyvältä ja jotenkin niin raikkaalta. Ihmiset näyttävät oikeilta eivätkä vahanukeilta, juoni kulkee ja maisemat ovat kauniita. Perjantai-iltana töistä kotiuduttua katsottiin yksi jakso ja eilen kaksi. Tänään taas jos pääsisi telkkarin ääreen. 


Viikonloppu on ollut sekä työteliäs että hauska. Lauantaina vietin muutaman tunnin hyggen merkeissä. Meillä tämä tarkoittaa ihan puhtaasti siivousta. Sen verran hyggeä sain meininkiin, että imurin suodattimeen tiputtelin muutaman pisaran aromaattista öljyä. Puhtaat valkeat lakanat vain tuoksuivat, kun vetelin reippaat 400 neliötä pölyttömiksi. Pesin pöytäliinat, pyyheliinat, pyyhin pölyt, pesin pytyt, kävin kaupassa, laitoin sapuskaa, valmistelin yhden lapsen viikon matkaa ja toisen lapsen yökyläilyä täällä kotona.

Pojat on poikia ja en ollut ollenkaan varma kuinka monta poikaa yökylään tulee. Kaksi sitten saapui. Illalla kaverukset istuivat nuotiolla, tekivät hodareita ja smorseja. Iloinen metakka kantautui sisälle ja aikaa kului melkein kolme tuntia. Tuli on viihdyttävä elementti.

Tänään saattelin toisen pojan viikon matkalle uintikisoihin. Kisat ovat vuoden päätapahtuma ja karsinta-ajat ovat aika kovat. Päämatkaansa poika ei ole uinut nyt moniin aikoihin kilpaa, joten ehkä aika paranee. Suotavaa se olisi, sillä harjoittelu on ollut kovaa. Harkat ovat jo seitsemän kertaa viikossa. Iltaisin koulun jälkeen kolmisen tuntia ja lauantait päälle. Yhtenä aamuna viikossa pitää harkkoihin lähteä viideltä, käydä uimassa puolitoista tuntia. Sen jälkeen kouluun ja illalla takaisin harjoittelemaan. Ihailen lasten sitoutuneisuutta ja jaksamista. Mulle jää eväidentekijän hommat. Ja eväitä kuluu... Ennen bussiin nousua poika tuli vielä halaamaan ja sanoi kiitos äiti. En itkenyt. Ei ainakaan näkynyt, aurinkolasit oli päässä.

Onnellista huhtikuista viikkoa!

Halauksin,

Johanna

6 comments:

 1. Menestystä uimarille kisoissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Unelma! Mä olin taas kerran hyvin rationaalinen ja ajattelin olla menemättä katsomaan kisoja. Onhan niitä uinteja nähty. Aamupävällä tuli lapselta tekstari, että tuutko huomenna katsomaan... Yritän päästä loppuviikosta, kun on päämatka. Olin lupautunut jo töihin, mutta yritän vaihtaa. Tyhmä minä. Kaikkien näiden vuosien jälkeen jää tajuamatta kuinka tärkeää on, että perhe on katsomassa ja kannustamassa.

   Delete
 2. Voi miten kiva, että olet taas täällä! Nyt vain pikavilkaisu, mutta tulen lukemaan paremmalla ajalla kaikki uudet postaukset!
  Ja Sorjonen - tykkäsin kovasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällähän minä. Olin puolisentoistavuotta kokonaan blogimaailmasta poissa, en käynyt edes blogeja lukemassa. Joskus kyllä sortumusmaximus, arvon Ladyä lainatakseni, uhkasi mutta oli muka kiire.

   Sorjonen on kyllä yliveto. Ja mitä kaikkea Lappeenrannan kokoisessa kaupungissa tapahtuukaan :)

   Delete
 3. Tsemppejä uimareille:) Hienoa että sarja näkyy sielläkin:) Googlasin ja huomasin että samalla nimellä on myös piirrossarja.
  Mukavaa huhtikuun ensimmäistä viikkoa Johanna:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tänään näin netistä yhden uinnin ja oli se uran toisiksi paras, 0.23 sekuntia jäi parhaasta.

   Minä kanssa etsin Bordertown -sarjaa googlella ja törmäsin johonkin ihan muuhun kuin Sorjoseen. Olen kyllä ihan myyty. Eilen kävi mielessä, että kestäisikö sarja toista katsomista mutta ei pidä analysoida liikaa. On vaan niin ihanaa katsoa suomenkielistä ohjelmaa.

   Ihanaa huhtikuuta! Sinun kotikonnut taitavat nyt olla melkein kukkeimmillaan.

   Delete