Tuesday, May 19, 2015

Valmistuu, valmistuu

Felixillä on ollut kaksi riemuntäyteistä päivää.Uusia ihmisiä haukuttavaksi. Työmiehet olivat eilen seitsemän tuntia ja tänään kuutisen. Tila alkaa hahmottua.


Ylihuomenna tulee putkimies.


Sitten sähkömies. Ja kohtahan päästään laittamaan pintoja paikoilleen.


Mutta  on yksityisyrittäjän homma kyllä rankkaa.  Työporukka käy tekemässä päivän aikana kahta kohdetta, kuten tänään olivat aamupäivän muualla. Firman omistaja valvoo työn ja siivoaa jäljet. Illat hän askartelee tarjousten ja piirustusten parissa. 

10 comments:

 1. Kiva kun saat saunan! Mun siskolla on sauna siellä jenkeissä ja kun hän on ainut niin kyllä saunojia riittää:) kaikki Suomi kaverit siltä seudulta käyvät saunottelemassa:)) Tuskin maltan odottaa seuraavia projektikuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin vain kuvitella!

   Onhan meilläkin esim. YMCA:lla sauna, mutta ei se ole samanlainen. Einoikein pääse löylyttelyn makuun vaan se on enemmän sellaista hillittyä pienimuotoista lämmittelyä :)

   Delete
 2. Kiva nähdä, millainen saunasi on valmiina! Mahtaakohan Felix olla innokas saunoja?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix on viime päivinä läähätellyt aika helposti, kun lämpötila on noussut yli 30 C asteen. Mutta yleensä Felix seuraa sinne minne isäntä menee.

   Itse en osaa oikein piirustuksista hahmottaa lopputuloksia. Joten uteliaalla mielellä olen.

   Delete
 3. On teillä huippuhieno urakka menossa, mielenkiinolla seuraan sitä!
  Ja annas olla kun se eka kommenti tuleen niistä löylyistä.....:)

  Mulla oli maailmalla työpaikan yhteydessa parissa paikassa sauna ja kumpikin oli vähän outoja, niihin ei saanut vettä viedä, hyvin pieni ripaus vettä kiukaalla ja siitä olisi sitten pitännyt nauttia ja hikoilla, että silleen....sen verran, että kävin kokeilemassa ja siihen se sitten loppuikin, sääntöihin joita oli pakko noudattaa.

  Kyllähän Felix saunaan oppii, luultavasti nauttii sitten lauteilla jälkilämmöistä....;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuohan se on se saunojen ongelma muualla kuin Suomessa. Yhdessäkin oli kokolattiamatto ja tiukka kielto, että vettä ei saa kiukaalle heittää. Nuorimmainen oli miehen kanssa "kevytlöylyisessä" saunassa ja jo oli joku sanonut, että ei ole lasten paikka. Värekarvat palavat kurkusta....

   Pidä peukut pystyssä, että löylyä on riittävästi. Olisin itse ottanut vähän tilavamman kiukaan. Toisaalta eihän sitä varmaan edes kestä kuumuutta samalla tavoin enää.

   Delete
 4. Minäkin jään odottelemaan saunan valmistumista. Ja kommentteja löylyistä. Hyvä siitä tulee.

  Me olemme Espanjassa rakentaneet jo yhden saunan ja nyt uuden talon myötä on uuden suunnittelu kesken. Tinapaperia ei löydy koko maasta ja lopulta päädyimme tilaamaan sen Suomesta. Kiukaan mies teki itse, mutta tuota tinapaperia ei voi oikein järkevästi mitenkään korvata.

  Hyviä löylyjä koko perheelle!

  Tarja

  ReplyDelete
  Replies
  1. No nyt mulle selkis miksi siellä kuormassa oli foliota! Siis tinapaperia. Ihmettelin, että miksi ihmeessä. Joo, mun saunarakennustietämys on vähäinen :) Mulle tuli mieleen, että onko se tarkoitettu makkaran paistoon....

   No, olivat löylyt sitten millaiset hyvänsä niin ovat ne paremmat kuin kertaakaan aikaisemmin täkäläisessä kodissa. Tänään oli taas sellainen päivä, että huokailin että valmistuispas pian. Heti jo aamutuimaan.

   Delete
 5. Tanskassa pari vuotta sitten mökissä oli kyllä hieno suomalainen kiuas mutta varoitukset ettei vettä saa käyttää??!! No eihän siellä ollut edes kuuma ;-) Kävimme keittiöstä pari leivonta-astiaa ja heitelimme kyllä ihan suomalaisittain vettä ;-)
  Mietimme,että kyllä ne mahtaa maailmalla ihmetellä suomalaisten sauna-innostusta kun on sellainen lämmin huone ja se sitten on olevinaan niin hienoa ;-)
  Mutta eihän sauna ilman löylyjä ole sauna ;-)
  P.S. löysitkö pellavaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja että jo Tanskassa, siinä ihan naapurissa! Niin se saunatietämys haihtuu :(

   Olen toistaiseksi googlaillut. Lapuan Kankureilla on online myyntiä ja hyviä tarjouksia. Täkäläinen Finngifts -nettimyymälä myös tarjoaa Kankureiden tuotteita, mutta ehkä odottelen että jotain tulee tarjoukseen. Ja sitten tietysti voin katsella pellavaa. Luulisin, että myös bambu kävisi. Siitähän tehdään pyheliinoja. Sellaiset somat pienet käsipyyhkeet pefleteiksi ja avot!

   Delete