Saturday, May 2, 2015

Prom Part II

Siinähän se päivä meni, promiin valmistautuessa. En vuodattanut kyyneleitä, kun tytär lähti klo 17. Oluen olisin ottanut ellei pitäisi vielä yöllä ajaa hakemaan tyttöä juhlista pois. 

Mutta lopputulos oli kyllä hurmaava. Niinhän jokainen ajattelee omasta lapsestaan. Ja oli kavalejeerikin tyylikäs mustassa smokissa, tytön asuun sävytetyissä asusteissa. Mutta mun kyllä tuli vähän surku poikaparkaa, kun näki että jännittää kovin. Mukana oli boutonniere eli kukka pojan rintaan ja corsage eli kukkakoriste tytön ranteeseen. Yhdessä tuumin niitä sitten kiinniteltiin.Tapojen mukaan tyttären olisi pitänyt ostaa pojan kukka, mutta poika ilmoitti hyvissä ajoin että hänen äitinsä hankkii molemmat. Otimme muutaman valokuvan ja pari pääsi matkaan. Toivottavasti on mukava ilta.


Kampausta mietimme tyttären kanssa jonkin verran. Koekampailimme lettikampauksia, nutturuoita, vähän kaikenlaista yrittelimme. Kunnes tänä aamuna vielä sovitimme eilen löytämääni solkea tyttären hiuksiin. Se sointui kauniisti mekon kanssa ja tytär näytti hiukset avonaisina luonnollisen kauniilta, ei liian tällätyltä.  


Äidin rannekoru pääsi mukaan ja uusi hopeinen käsilaukku oli riittävän suuri kaikelle tarpeelliselle. 


No, tätä mekkoa ei tarvitse ainakaan 20 vuoden kuluttua nolostella. Klassikot ovat aina ajankohtaisia. 

14 comments:

 1. On ne hetkiä. Tuollaiset!
  Ja kaunis on tyttäresi mekko - niinkuin varmaan tytärkin <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vaan. Ja mä olin tyttären rinnalla jo jonkun verran lyhyempi...

   Delete
 2. Kaunis puku ja kauniisti laitetut hiukset:)

  Teillä on siellä aika paljon hälinää kun on promia ja autokoulua ja kakkapussi-mysteeriä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uu jee. Sen lisäksi tänä viikonloppuna on taas vaihteeksi uintikisat. Pojat olivat tänään uimassa ja vanhemmalle piti hankkia kuljetus kotiin, kun kisapaikalle kuljettanut isä tarvittiin kotiin kovistelemaan prom-kavaljeeria :)

   Delete
 3. Kaunis on puku ja kauniisti laitetut hiukset, varmasti ikimuistoinen ilta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, kotiin tuli hyvin tyytyväinen juhlija. After party olisi ystävän talossa kestänyt kolmeen aamuyöllä, mutta tytär haettiin kotiin jo puoliltaöin. Ohjelmassa olisi ollut vohveleiden paistoa. No, tänään sitten uintikisoihin. Saas nähdä miten se sujuu :)

   Delete
 4. Upea puku,puvun kantaja ja hiukset:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puheltiin vielä eilen juhlista ja tytär sanoi, että se tuntuu ihan unelta, ihan kuin ei olisi tapahtunutkaan. Niinhän niille juhlapäiville aika usein käy. Ainakin itselläni.

   Delete
 5. Tältä näyttää urheilija upea kroppa....hupsista sanon minä, nuori kaunis terve tyttö, käyvässä ja erittäin sopivassa juhlamekossaan.
  Tuli mieleen ne jutut näitten tanssiloitten jatkoissa silloin kun niistä kuulin 70-luvulla, siellä ollessa !!! Nykylapset on fiksuja ja valistuneita, onnitelut vanhemmille kasvatuksesta......:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja vanhemmat huolehtivat, että tilaisuutta hölmöilylle ei jää :) Nimittäin ajopelit oli ovelta ovelle, minuuttiaikataululla. Ja juhlissa taas esiliinoja vaikka muille jakaa.

   Kyllä noihin hartioihin on tehty työtäkin. Mutta kyllä hyvä ryhti auttaa asiassa kuin asiassa. Kuten juhlapukeutumisessa.

   Delete
 6. Kaunis on tytär ja asukin!
  Varmasti mieleenpainuvat juhlat <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kunhan mä täältä,juoksuhaudoista kaivaudun niin pistän postia :)

   Delete