Monday, May 25, 2015

Johtoja ja postittamisen vaikeudesta

Aluksi varoituksen sana: lopussa on kaksi kuvaa, jotka saattavat olla liikaa herkille. Felix on saaliinsa kimpussa.

Loppuviikosta vesijohdot pantiin oikeille paikoilleen. Putkimies paiski töitä poikansa kanssa puolitoistapäivää ja kontrahtori oli juonessa mukana. Huomenna tulee tarkastaja hyväksymään työn (toivottavasti) ja sitten jatketaan. 


Tosin mies oli keksinyt, että kolmanteen kerrokseen tarvitaan myös wetbar eli juoksevat vedet ja allas. Tähän vielä baarikaappi ja loppuillasta on mukava kuunnella baarikaapin ennustuksia... Biljardipöytä taitaa nyt olla väärässä paikassa ja bingispöytä ehkä joutuu ulkoruokintaan. Tai ainakin toiseen autotalliin. Tilassa on viistokatto, joten nähtäväksi jää minkälaista ratkaisua kontrahtori meille tarjoaa.


Kävin tutkimassa saunatoimitusta vähän lähemmin ja olikin hyvä, että tutkin. Toimitus oli nimittäin aika kattava. Hankintalistalta sai pyyhkiä yli kaiken muun paitsi tekstiilit ja vihdat. 


Tällä vempaimella kai säädellään saunan lämmitystä. 


Kauhan kohtaloa ei tarvitse enää murehtia.


Lämpömittarit.


Tiimalasin kanssa en ole aikaa mitannut koskaan aikaisemmin saunoessa, muttatämähän saattaa olla hauska kokemus.


Saunakylttikin löytyi. Joissakin oli tekstiä suomeksi ja nyt kovasti ihmettelen, että mitä kautta kaikki on kulkeutunut. Lähetys tuli Wisconsinista ja tuotteet näyttää olevan teetetty Aasiassa.

Olen etsiskellyt sauntaekstiilejä. Suomen nettikauppojen kanssa on se ongelma, että postitus rapakon taakse ei onnistu. Ainoa, joka tähän saakka siitä on suoriutunut on ollut Stockmann ja Akateeminen kirjakauppa, Arabian/Iiittalan outlet Helsingissä sekä Suuri Suomalainen Kirjakerho. Olen kysynyt Sokokselta, ei onnistu. Tietojärjestelmä ei anna myöten. Lapuan Kankureiden sivuilla luvataan toimitus Suomeen ja Ruotsiin. Kirjoitan vielä ja kysyn, mutta en jaksa olla valtavan toiveikas. Monta kertaa olen kirjoitellut ja kysellyt, kun jostain innostun mutta kun ne tietojärjestelmät eivät anna periksi!

Täälläkin on toki yritys, josta saa ostaa Lapuan kankureiden tekstiilejä. Mutta jotenkin en viitsisi maksaa kaksinkertaista hintaa jostain, jonka saisi Suomesta ihan toisenlaisella hinnalla. 

 Ja sitten siihen Felixiin. Kuvat eivät ole sinällään raakoja, mutta jos haluaa pitää mukavan mielikuvan pikkukoirulista, niin nyt kannattaa lopettaa lukeminen.


Lauantaina olin ajamassa lapsia uinteihin (what a surprise!) ja mies lähetti kuvasarjan. Hän aloitteli takapihan ruohonleikkuuta ja ihmetteli, kun yhdessä kulmassa retkotti joku ketarat ojossa. 


Felix oli napannut jäniksen. Jänöparka ei ollut ihan pieni. Felix ei kovin hyvillä mielin luopunut saaliistaan. Minä en ollut kamalan onnellinen, kun koira tuikkasi kuononsa poskelleni ja kaulalleni kotiin saapuessani. Mikä peto!


Tänään Felix nappasi linnun lennosta. Koira piti lintua hetken suussaan, tepasteli ympäriinsä voittajan elkein ja avasi leukansa. Ja kas, lintu lehahti lentoon. 

Tiedämme, että Felix on osittain Jack Russelin terrieri. Mutta onko niillä tosiaan näin vahva metsästysvietti? Arvuuttelemme mitä muuta Felixiin on sekoittunut. 

16 comments:

 1. Moikka pitkästä aikaa :)

  Kuule, oletko kokeillut saunatekstiilejä jostain oppilaitoksesta. IKATA nyt tulee ensimmäiseksi mieleen, tiedän että sieltä on saanut esim. kansallispukukankaita ostettua. Eiköhän noita vastaavia ole ympäri Suomea ja luulen ettei postitus tuottaisi tuskaa. Mutta tiedä häntä...

  ihanaa päivää,
  Assari

  ReplyDelete
  Replies
  1. No moi! Mitenkäs ne teidän junkkarit? Taitavat olla jo aika isoja.

   Tämä oli upea vinkki. En olisi koskaan osannut edes ajatella. Ja tosiaan, kai olisi aika hankkia kansallispuku :)

   Delete
  2. Isojahan ne :) Ihana kun muistit!!! Mun blogihan on ollut telakalla jo... ööö... useamman vuoden, en enää itsekään muista koska nostin sen telakalle. Varmaan ennen kuin rakennettiin, eli olisko siitä jo sitten kohta 6v?

   Delete
  3. Kyllähän minä muistan. Sun blogi oli yhdessä Ralliradan varikolla niitä ensimmäisiä, joita kävin lukemassa. Itsekään en enää samaan malliin postaile. Toki olisi kaikenlaista kirjoitettavaa, mutta klo on yleensä 100 ennen kuin pääsen koneelle.

   Joo, eiks oo hurjaa miten kasvaa hujahtavat :)

   Delete
 2. Itse lähetän siskolle sinne rapakon taakse saunatekstiilejä. Viimeksi ostin Luhdalta saunatyynyjä sekä laudeliinoja. Pentikillä on myös hyviä. Onko siinä teidän lähellä Ikea? Siellä on myös joskus ollut jotain... Ei auta muu kuin pyytää Suomessa asuvat ystävät ja sukulaiset apuun:)

  ReplyDelete
 3. Ai niin, tuo teidän metsästäjähän on hurmaava<3 Kyllä terriereillä on mielestäni vahva metsästysvietti, joten ihan varmaan normaalia käytöstä Felixiltä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eli ei tarvitse koiraa laittaa terapiaan. Felix on tänäänkin ollut vauhdikkaalla tuulella. Taitaa olla kevättä rinnassa.

   Ikeapa tietysti! Luhdan unohdan aina, sillä mun mielikuvissa se teki vain toppavaatteita. Luhta Home taitaa kuitenkin olla aika suosittu. Kiitos vinkeistä!

   Delete
 4. Oi oi Felix,taitaa tosiaankin olla metsästyskoiran vietti sillä;D
  Terveisiä Bambilta;tekisköhän Bambi noin jos sattuisi pupu tulemaan vastaan....
  Ja sauna näyttää teillä olevan hyvin edistymässä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lintuja ei Bambi ainakaan ole yritellyt saada kiinni ja niitä on paljonkin tässä kodin vieressä,.Joten ihan selvästi Felix on metsästyskoira:)

   Delete
  2. Felixillä on ollut menoa ja meininkiä. Tänään oli jäänyt portti tuholaismyrkyttäjältä auki. Felix oli mennyt naapurin ovelle. Naapurissa asuu kaverinsa Palmer ja hyvin pieni ja siro koiratyttö Sofia. Onneksi sähkömies sai koiran kiinni. Muuten se olisi mennyt matkoihinsa jahdatessaan lintuja, oravia ja jäniksiä :(

   Delete
 5. Herranen aika - teillähän on enemmän saunahärpäkkeitä kuin meillä - meiltä tuo kiukaan kauko-ohjaus vielä puuttuu;)
  Suomikaupasta saa jotain saunatarvikkeita, mutta ei Lapuan kankureitten - harmi, jos eivät pysty toimittamaan sinne.
  Hyviä löylyjä - ja ilmeisesti pian :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin aloin olla sitä mieltä, että ei ainakaan mittareista ole pulaa jos vaikka löylyt eivät olisikaan makoisat. Kontrahtori oli tietty ottanut kaiken "tarpeellisen". Eniten mä surin kunnon kauhan ja kiulun perään, mutta ne näyttävät olevan kunnolla tehty.

   Lapuan kankureilla on kivoja kuvioita.

   Delete
 6. Hei Johanna, www.saunastore.fi toimittaa USA:han ja heillä on Lapuan kankureiden pellavatuotteet valikoimissa.
  Minna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Minna! Kyllähän tämä tästä nyt alkaa sujua. On tullut niin paljon hyviä vinkkejä!

   Delete
 7. Teillähän on jo hyvä kokoelma kaikkea saunaan kuuluvaa ;-)
  Katsoin tuota Jokipiin sivuilta,että postikulut on 38€ EU:n ulkopuolelle!
  Kerro jos tarvitset lähetysapua minkä firman jutuissa vain !!!

  Mukavaa kesää! Koululaisilta loppuu huomenna koulut ja minulla alkaa loma ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anne-Marie! Tässähän olisi oiva syy tulla piipahtamaan :)

   Kyllähän postitus on kallista, mutta tällaisissa hinnoissa on kurjaa että maksu on tuo vaikka tilaisi yhden liinan.

   Hyvää lomaa! Katsoin säätiedotuksesta, että ei ehkä ei ihan hellettä mutta aurnkoista kuitenkin.

   Delete