Sunday, April 26, 2015

Tule apuun Miss Marple!

Pienessä yhteisössämme on Miss Marplen kokoinen mysteeri. Aluettamme terrorisoi koirankakkadumppaaja. Pieniä vihreitä pusseja löytyy puiden alta, nurmikoilta. 


Yksi naapuri oli jo kiinnittänyt puuhunsa viestin "No Dumping". Parhaillaan tässä oli jokunen päivä sitten viisi kakkapussia. Eilen vain tämä yksi. Ai mistäkö tiedän? Menemme tästä ohi harva se päivä Felixin kanssa ja laskeskelen kaikenlaista. 


Parin kilometerin lenkin varrella on kaksi tällaista ylläpidettyä huoltoasemaa. Pusseja on tarjolla ja roskakori, johon käytetyt ja täytetyt pussit laitetaan. Mutta nyt on alkanut joku kapinoida! Tämä on meidän hillityllä ankkalammikolla kyllä kerrassaan erikoista. Yleensä jokainen on tarkka siitä, että oman koiran jäljet korjataan ja pussi laitetaan sinne minne se kuuluu. 


Muahan tää vanhana Agatha Christie fanina kiehtoo suunnattomasti. Ensinnäkin kuka näkee sen vaivan, että korjaa koiran kakat? Jos alkaa kapinoida, niin yhtä hyvin voisi jättää tuotokset luonnon huomaan. Tekijä kulkee samaa reittiä golfkentän ympäri kuin esimerkiksi minä ja Felix ja moni muu. Ajan täytyy olla sellainen, että kukaan ei näe dumppausta. Pussit on huolellisesti solmittu, joten onko kyseessä insinööri vai pikkutarkka vanhapiika? Lasten kegännauhoja sitomaan tottunut kotiäiti? 

Pussit eivät ole pullollaan, joten kallistuisin pienemmän koiran puoleen. Toisaalta pusseja ilmestyy sen verran usein, että koiraa ulkoilutetaan säännöllisesti. 

Onko tämä protesti kenties sitä vastaan, että huoltoasemia ei ole kovin tiheässä? Ottaako joku kantaa tällä tavoin ympäristökysymyksiin? Hakeeko joku käytettyjä pusseja roskista ja ripottelee niitä ympäriinsä? Kuka tällaista tekee?

Miss Marple osaisi varmaan suorilta käsin kertoa kuka on syypää. Sen voin sanoa, että kuka tahansa ilkivallan tekijäksi paljastuu niin se tullaan muistamaa vuosikaudet. Ylipäänsä on ennenkuulumatonta, että jonkun täytyy laittaa "No Dumping" -kyltti talonsa eteen. 

Olen mä löytänyt reitiltä pari kertaa rikkoutuneen olutpullon ja pari oluttölkkiä joskus. Yleensä maisemaa pilaavat reitiltään eksyneet golfpallot. Joskus on joku talo vessapaperoitu tai kananmunitettu, mutta tämä on kyllä ennenkuulumatonta. Odotan mysteerin ratkeamista. Itselläni on yksi epäilty, mutta hän on niin todennäköinen että jätän suosiolla laskuista pois. Eikä hänellä ole edes koiraa :) 4 comments:

 1. On teillä mysteeria kerrakseen, joku kyllä nyt kapinoi ihan urakalla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eilen selvisi, että yhden naapurin nurmikolle näitä pusseja ilmestyy säännöllisesti. Hän vain siivoaa ne heti pois. Alan kallistua sille kannalle, että takana on useampi koiran omistaja ja tavoitteena on saada lisää huoltoasemia. Ei tässä muutoin ole mitään järkeä.

   Delete
 2. Entäs joku varis tai sininärhi joka hakisi pussit roskiksesta ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä teoria! Roskiksissa on kansi, mutta saattaisihan se jäädä aukikin. Naapurin uusin veikkaus oli muuten hölkkääjä, joka käy koiransa kanssa lenkillä. Pussi pitää saada vain äkkiä pois käsistä, jotta juoksu ei häiriinny.

   Delete