Tuesday, February 17, 2015

Lumipäivän kunniaksi Eggs Benedict

Hei ystävät hyvät! Kiitos teille kaikille tuohon edelliseen juttuun kommentoinneille. Mä mietin silloin kirjoittaessa, että tohdinko edes kirjoittaa. Että meneekö jo mässäilyn ja sosiaalipornon puolelle. Mutta kyllähän ne tunteet ja tuntemukset oli ihan aitoja. Osin ovat tapahtumat seuranneet uniinikin. Kyllä siinä turvallisuudentunnetta ravisteltiin.

Meillä on taas talvi! Viimeksi oli vuosi sitten. Koulut loppuivat eilen kolmisen tuntia etuajassa ja tänään olivat kokonaan kiinni. Niin ovat huomennakin. Lunta ei ole paljoa, mutta tiet ovat liukkaat suolaamisesta, auraamisesta ja hiekoittamisesta huolimatta. Aina hölmistyn, että mistä penteleestä kaikki aura-autot löytyvät. Tänään mietin pääni puhki suomen kielen sanaa TIEKARHU. Nimittäin aura-auto tuli ensin mieleen, mutta jokin karhuhahan siihen liittyi. Jääkarhu, lumikarhu, verokarhu... Sanat joita käytän harvemmin tuppaavat unohtua. Kuten tiekarhu. 


Koska aamulla ei tarvinnut sännätä minnekään valmistimme kaikessa rauhassa Eggs Benedict. Löytyi ihania pieniä, napakoita parsoja! Kanadan pekoni on kevyempi vaihtoehto kuin aamiaismakkara tai pihvi. Ainakin kuvittelen niin. 


Ja kun kerran oli lunta, niin pitihän lumilyhdyt rakentaa. Hääräsimme hommassa koko  perheen voimin. Olen huomannut, että täkäläiset ei oikein ymmärrä ulkona poltettavia  kynttilöitä. Ei niitä poltella sisälläkään samaan malliin kuin Suomessa. Tuntuisi olevan jotenkin suomalainen juttu tämä kynttilöiden polttelu. 


Viime aikoina on ollut taas jänniä hetkiä. Asuntojen vuokraustoimintaa harrastava ystäväni kysyi haluaisinko  lähteä oikeuteen kuuntelemaan istuntoa, jossa häädetään asukas. Toki. Istuntosali oli ihan kuin elokuvissa, vaikka olikin ns. small claims court eli erikoistuu pikkuriitoihin. Ihan tuli juhlallinen tunne. Tuomari tuli juuri kellonlyömällä sivuovesta musta kaapu yllään ja alkoi työn pakerruksen.  Ensin läpihuutona käytiin jutut, jotka oli sovittu. Ystäväni tapaus oli aika alkupuolella päivää, joten kovin kummoista käsitystä en asiasta saanut  mutta riidat olivat enimmäkseen muutamien  tuhansien luokkaa. Aika paljon kiisteltiin pihatöiden laadusta :) Ystäväni juttu kesti pari hassua minuuttia, ja oikeus ilmoitti että asunnon pitää olla  tyhjä kymmenen päivän kuluessa. Melkein kuvittelen, että häätäminen käy täällä helpommin kuin Suomessa vaikka joka stepin kohdalla on 10 päivän valitusoikeus. 


Uintia on harrastettu taas enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Ensin oli kaksosten High School uintien koulujenvälisiä ja viime viikonloppuna yritettiin saada vielä muutama aika osavaltion ikäkausiuinteihin. Ja tulihan sieltä! Muutama matka oli plakkarissa, mutta nyt kaikki kolme pääsevät samoihin kisoihin. Mä voin ostaa vihdoin viimein t-paidan, jossa on kaikkien kolmen nimet tähdellä merkittyinä. 

Lumi tuottaa tuskaa ikäkausiuinteja ajatellen. Tänään lähdimme koko perheen voimin harkkoihin. Istuimme miehen kanssa Starbucksilla sillä aikaa, kun perheen urheilullinen 3/5 harjoitteli. Virallisesti kaikki harjoittelupaikat on kiinni, mutta valmentaja sai epäviralliset harkat aikaiseksi. 

Felix on lumesta hämillään. Lapset olivat hämillään myös eilen, kun sanoin että lumen voi haistaa ilmasta vaikka se ei olisi vielä ihan satanutkaan. Katsoivat mua kuin jotain mielenhäiriöistä tai poppatohtoria. Marssitin kaikki pihatielle ja nenät suunnattiin kohti taivasta. Mille tuoksuu? Puhtaalle, raikkaalle, ilmalle, kylmälle... Kyllähän ne lumen hajut sieltä tuli kun vähän patisti. 


En oikein tiedä kuinka paljon blogiani luetaan. Hittejä päivittäin on parin tuhannen molemmin puolin. Veikkaan, että paljon on huteja. Kertokaas nyt mistä haluaisitte mun kirjoittavan. Ja kuinka usein. Bloggaaminen on itselleni rakas harrastus. Erityisen tästä tekee, että joku jossain lukee kirjoittamani.  

Viime yönä mulla oli kaksi peitettä yllä. Olin pukeutunut pitkiin flanellisiin pyjaman housuihin, mieheni tädin tekemiin villasukkiin (ihan parhaat, ikinä!). Mies kuitenkin repesi, kun ilmestyin huppari yllä ja huppu päässä kylpyhuoneesta. Kysyi, että pitäisikö lisätä lämpöä. Puoliskotti mieheni iloksi ilmoitin, että ei ole tarvetta. Kyllä tässä taretaan. Ja nukuin kuin tukki pitkälle aamuun. 

13 comments:

 1. Heips, No mähän lukisin sun postauksia ihan mistä aiheesta vaan vaikka joka päivä vaikken kommentoimaan ehdikään:) Itse en siis kaipaa mitään erityistä aihetta. Musta on kiva kun on kaikenlaista, teidän normi elämästä, tapahtumista tai vaikka jostain kirjasto minkä oot lukenut. Mä tykkään blogeista, mitä ei ole rajattu vain tiettyyn kategoriaan kuten muoti tai ruoka tms. Jatka vaan samaan malliin ja postailet kun siltä tuntuu ja aikaa on. Itsellä tuota jälkimmäistä ollut viime aikoina hiukan niukanlaisesti:( Kivoja talvipäiviä teille kaikille!

  ReplyDelete
 2. Hei, olen aivan samaa mieltä kuin Kati. Itsekin ulkosuomalaisena on kiva seurata aivan tavallista elämää, päivän tapahtumia ja mistä milloinkin haluat kirjoittaa.

  Sinun tapasi kirjoittaa on minusta hieno, mukaansa tempaava ja selkeä. Saat jo autossa istumisen ja lasten odottamisen kuulostamaan mielenkiintoiselta. Jatka vain samaan malliin, jos tuntuu, että aikaa riittää.

  Kiitos jo etukäteen ja terveiset aurinkoisesta, mutta tuulisesta Espanjasta,
  Tarja

  ReplyDelete
 3. Peesaan edellisiä,eli samoilla linjoilla.Tykkään niin sun humoristisesta ja lämpimästä tyylistä kertoa.Ja entäs ne kirja ja leffa arvostelut!Minkä kriitikon maailma on sussa menettänytkään!

  ReplyDelete
 4. Umm....Eggs Benedict ja paljon hollandaise kastiketta...nyt rupesi tekemään niitä mieli ! Ja Felix näyttää vähän siltä, että oikeastaan sisällä on aika kivaa ja lämmintä :)

  ReplyDelete
 5. Mie lukisin siun juttuja mielelläni joka päivä Ü Parhaat kirjoitukset on niitä, mitkä itsestä tuntuu hyvältä kirjoittaa ja kertoa. Ja sie sen osaat - asiasta kuin asiasta. Turha vaivata päätä mitä kirjoittaa, mitä toiset haluaa lukea. Kun me halutaan lukea ihan kaikkea :) Itse vieläkin muistelen (vasta äskettäin tosin lukemaani) kirjoitustasi Suomen visiitistä, karjalanpiirakoista, saunasta ja karjalaisuudesta. Täällä Suomessa nautitaan auringosta, johan tuota on kaivattu! Helsingissä ei auringon lämmöstä voinut eilen ainakaan mainita, tuuli niin kovasti ja kylmältä tuntui. Mutta jo tuo valo saa mielen pirteämmäksi ja nyt jo meteorologitkin vilauttelevat keväistä säätä puheissaan. Siellä se on kulman takana - kevät <3

  ReplyDelete
 6. No just tätä Amerikan ihmemaan eloa haluan jatkossakin seurailla :) Ihanat lumilyhdyt teillä!

  ReplyDelete
 7. Hei, sinulla on kiva blogi, kirjoittele vain monipuolisesti kaikista aiheista esim. sikäläiset tavat, lasten koulu, harrastukset, ruokaohjeet, lomareissut uusiin paikkoihin, koiran edesottamukset jne. Kaikki kelpaa ja kuvat ovat myös aina mielenkiintoisia. Mukavaa kevättalvea ja kiitos päivityksistä! :)

  ReplyDelete
 8. Meille on huomiseksi luvattu talvista ja Jerusalemiin lunta,saapa nähdä tuleeko.Hienot lumilyhdyt ja sisäänkäynti teillä:)Egg Benedict,nami nami:Ja kirjoittele whatever,ihan kivaa tulla tänne lukemaan:)

  ReplyDelete
 9. Aikoinaan kun asuin Pennsylvaniassa, niin lunta en silloin sillä ollut joten se aurauskalusto jäi näkemättä! Sen kyllä muistan kun puhuttiin ettei lasten tarvinnut silloin kouluun mennä!?
  Se tiekarhu ei toimi lumiaurana, vaan järeänä työkaluna jolla kunnostettiin sorateitä ja rospuuton aikana keväällä tasattiin kulkureittejä sekä jääpintoja höylättiin. Minulle aika uusi sana on "polanteinen tie", joka tarkoittaa niitä jäisiä auton renkaiten tekemiä uria teihin, ne tasoitaan tiekarhulla!

  Kyllä minä tykkään ja luen kaikki kirjoituksesi, jatka ihmeessä samalla tyylillä, perheestä, harrastuksista yms.mikä liittyy sinuun tavalla tai toisella, kuvat ovat aina sitä mikä lisää intoa lukemaan....:)
  Mulla on ollut tapana jättää kirjojen ja elokuvien arvostelut tyysti pois, koska jotenkin se sotkee mun omaa lukemista ja kattomista jos tietäisin asiasta etukäteen lähes kaiken.... mutta näissäkin on etunsa ja mielenkiintonsa jos lukisin kirjoitukset sen jälkeen kun ole itse lukenut esim.ko.kirjan ja vertailisin mielipiteitä omiin kokemuksiini!
  Lähen ensiviikolla kevättä hakemaan Budapestistä, sielläkin ollut lähes samanlainen talvi kun Suomessa, muttä vähäluminen ja sitten huhtikuussa tuon sen mukanani tänne Jyväskylään.....;)

  ReplyDelete
 10. Sun tyyli kirjoittaa on mainio! Vapaata ja sujuvaa tekstiä! Ihana kun avaat sitä maailmaa..Blogisi tyyli on just hyvä. Pidän siitä että on monenlaista.. Perhettä, asuntoja, elämää, ostoksia ymp. Just tuo arkielämä kiinnostaa. Ois kiinnostava lukea postaus siitä miten olet sopeutunut Amerikkalaiseen kulttuuriin, tuleeko vielä yllätyksiä kanssakäymisessä natiivien kanssa..Ja esim. jotain lempparituote/kauppa kierroksia... Millaiset uutiset ja kirjat siellä on pinnassa. Kaikki kiinnostaa.. Sulla on hyviä näkökulmia! Energistä kevättä!

  Terkuin:Kristiina

  ReplyDelete
 11. Ihanat lumilyhdyt!
  Luen mielelläni vaikka joka päivä postauksiasi vaikka en ehdikkään kommentoimaan aina :( eli olen samaa mieltä ensimmäisten kommentoijien kanssa!!
  Ja se tässä on parasta ettet kirjoita vaan yhdestä aiheesta vaan kaikesta mahdollisesta! Jatka samaan tapaan!!

  Haleja sinne!

  ReplyDelete
 12. Juttujasi on aina mukava lukea käsittelevät ne sitten mitä tahansa! Olen samaa mieltä aiempien kanssa siitä, että on mukava kun ei rajoitu johonkin tiettyyn asiaan.
  Ja tapasi kirjoittaa on mukaansa tempaavaa!

  Mukavaa talven jatkoa!

  - Taina

  ReplyDelete
 13. Minäkin tykkään lukea juttujasi. Mitä useammin sen parempi :) Tykkään erityisesti teidän tavallisesta arjesta, kulttuurierojen ihmettelystä ja niin, oikeastaan ihan kaikesta!

  ReplyDelete