Saturday, January 24, 2015

Kännykkä vankilassa

Loppuviikosta koulusta kotiin tuli hyvin tuohtunut poika. Ette voi uskoa mihin ne on koulussa rahaa syytäneet! Siis mihin älyttömään on rahaa pantu! Ei niin mitään järkeä. 

Murinoitten jälkeen selvisi, että High Schoolin luokkahuoneisiin oli ostettu cell phone jail eli kännykkävankiloita.Siellä ne kännykät istuvat kakkua kärsimässä, kun lapset oppia pakertavat. On rakennettu oikein kerrossängyt, että on lokoisat olot. Hintaa vankiloilla näyttäisi olevan $20 ylöspäin. Jotenkin mun nauruhermoon iski mielikuva tiilenpäitä lukevista kännyköistä ja tuohtuneista oppilaista. Känny joutuu pahnoille, jos käyttö on häiritsevää tai sopimatonta. Hiljaa mielessäni mietin, että voisivat pistää sähkötupakat samaan tyrmään. Niitäkin joku kuulemma aina välillä pössyttelee takarivissä. Ovatko tällaiset vankeinhoitolaitokset yleistyneet Suomessa?

Olen viime aikoina katsonut muutaman Oscar-ehdokkuuksia kahmineen leffan. Niistä ja parista Netflix-sarjasta tuonnempana. 

Katsoimme perheen kanssa suuren kohun herättäneen The Interview -leffan. Jos vessa- ja alapäähuumori naurattavat, rode movie -genre puhuttelee ja sanan vapauden puolesta on valmis uhrauksiin: go for it! Mua vähän harmitti, kun päätimme elokuvaan ryhtyä lasten kanssa. Toisaalta ehkä kuitenkin parempi katsoa vanhempien kanssa kuin yksinään. Ja onhan siinä jotain säväyttävää, kun pojat hoilottavat Katy Perryn "Firework" huristellessaan tankeilla. 

6 comments:

 1. D:) - no enpä ole noihin täällä törmännyt. Tuli mieleen muinoiset tamagutshit - niillekin hankittiin sänkyjä 😉

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on ajatuksena jotenkin niin pöljä.... Ja sitten kun näki lapsen tuohtumuksen. Aikaisemmin takavarikoidut kännyt pistettiin komeroon, mutta nyt ne voivat köllötellä kaikkien nähtävinä mutta kaltereiden takana. Saas nähdä vähenevätkö asiattomat kännykän käytöt :)

   Delete
 2. Hahaa, kännykät ovat siis ongelma muissakin maissa kuin takapajuisten suomalaisten luokissa! Edistykselliset kouluttajat nimittäin täällä kertovat, miten kännykät eivät ole ongelma missään eikä kenellekään muulle kuin meille ajastaan jäljessä oleville, homehtuneille opekääkille, joiden mielestä tunnilla pitäisi tehdä jotain muuta kuin seurustella kännykän välityksellä naapuriluokassa olevien kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elementary ja Middle Schoolissa kännyköiden pitää olla repuissa ja reput ovat lukittavissa kaapeissa käytävillä. Joskus jos koulutyössä tarvitaan kännyä, niin sen voi ottaa luokkahuoneeseen.

   Tokihan tenavat menevät ihan sekaisin, kun kännykkä saakin olla mukana koko koulupäivän. Eihän siitä malta pitää näppejään irti. Aikakin kuluu paremmin... Jollain on kyllä välähtänyt selli-idean suhteen :)

   Delete
 3. Voihan vitalis, kännykät poses!!! Kaikkea sitä keksitäänkin, mutta ilmeisen tarpeeseen tämäkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kertakaikiaan. Siis tarpeeseen. Toista se oli silloin 70- ja 80-luvuilla kun kävin koulua. Se tässä on kyllä niin hauskaa, että kakarat eivät edes käsitä että oli aika ilman kännyköitä. Ja miten te sitten tekstasitte kotiin? Huh?

   Delete