Wednesday, September 10, 2014

Vuosi

Viime aikoina olen miettinyt, että vuosi ihmiselämässä saattaa olla hyvinkin merkittävä. Vuosi sitten muutimme uuteen kotiin. Aika on mennyt siivillä. Kaksi vuotta sitten en osannut edes ajatella, että asuisimme juuri tässä, koti olisi tällä kohtaa kävelyreittiä. Kuljin ohi kuitenkin melkein päivittäin. Moni asia on helpottunut ihan vain siksi, että tilaa on enemmän. Lapset eivät kinastele niin kärkkäästi, kun kaikilla on omat huoneet. Mä en panikoidu kun ovikello soi. Entisen kodin eteinen oli usein aikamoisessa  kaaoksessa. Täällä kaikki on siististi mudroomissa.


Hääpäiväkin tuli vietettyä, tosin ihan vain omin nokkineni. Mies oli matkalla, mutta lähetti toi kukkaset. Yhä edelleenkin lähetin ojentaessa kukkasia ajattelen, että ihan kuin amerikkalaisissa elokuvissa :) Hartaasti aina toivon,  että juuri lähetti ei ollut se joka kirjoitti viestin korttiin. On ihanaa, kun kumppani on romantikko mutta kyllä mua joskus vähän punastuttaa... 

Ruusut sinnittelivät maljakossa muutaman päivän, mutta toivotin miehen kotiin tervetulleeksi valkoisilla kukilla. Tosin samoilla vihreillä lehvillä. Tunnustan, mä olen aika halpa. 


Vuosi sitten kaivelin kaappien kätköistä musta-valkoiset Laura Ashleyn verhot  ikkunoihin. Väliaikaisesti vain. Vieläkin ne ovat esillä. Olen jo katsonut tilalle toiset, musta-valkoiset. Jostain syystä pidän näistä niin kovin. Valo pääsee kauniisti läpi ja kuviointi on mieluisa. 

Lasten harkat alkoivat tänään. Huomenna pitää  jo seisoa päällään ja tehdä jonglöörintemppuja kyyditysten onnistumiseksi. Yritän stoalaisesti ajatella, että vuoden kuluttua kaikki voi olla taas ihan toisin. Toivottavasti hyvällä tavalla toisin. 

Runontekijän sanoin:

Mut milloinkaan en murehtinut ole päivää kahta: en päivää joka jäi jo taa, en päivää tulevaa.

Kun niin osaisikin elää. 

10 comments:

 1. Kyllä kukkia on aina ihana saada! Lähetin tuoma kukkalähetys kuulostaa tosiaan olevan suoraan jostain leffasta :D Mutta ehkä se on sielläpäin maailmaa tavallisempaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kukista on kyllä paljon iloa. Olivatpa sitten maljakossa tai luonnossa.

   Palveluja on jos jonkinlaisia ja niitä varmaan käytetään enemmän kuin monissa muissa maissa.

   Delete
 2. Kaunis kimppu ja kauniin näköistä teillä'! Ja hääpäiväonnittelut!
  Kylläpä aika kuluu Johanna,muistan kun ihan vasta kirjoitit tuosta muutosta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja Sinulle synttärionnea! Sinulla se vasta ihana kimppu olikin.

   Olihan tässä muutossa kaikenlaista. Ihan hölmistyin kun ymmärsin vuoden menneen...

   Delete
 3. Hyvää hääpäivää!
  Aika vierähtää nopeasti, vastahan te muutitte!
  No, onneksi sitä ei teidä mitä tulevaisuus tuo tullessaan..aika vaan menee niin nopsaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyr on juuri se viikonpäivä eli perjantai, kun muutto alkoi. Vaikea tätä munkin on uskoa, niin monenlaista hommaa siinä vaan oli :)

   Delete
 4. Ihanaa saada kukkia. Mutta onko nuo verhot hiukan naftit teidän ikkunoihin? Mulle on sisutukseta opetettu, etä verhon pitää yltää maahan ja että niiden tulee laskostua kaunnisti silloinkin, kun ovat auki. No, pääasia, että itse tykkäät, sinunhan se huusholli on :)

  Pirjo

  ReplyDelete
  Replies
  1. No onhan ne! Siksi on toiset jo katsottuina. Eilen tosin kiitin onneani, että maltoin mieleni. Saimme kehystyksestä maalauksen, jonka paikaksi on suunniteltu tuo takan päällinen. Taitais mun suunnittelemat verhot ollakin ihan pöntöt! Talon ongelmana on aika reilut mittasuhteet. Esimerkiksi tuo takan reunus on mun päälaen korkeudella ja olen 170 cm pitkä... Joten verhoasiat meni uusiksi :)

   Delete
 5. Kauniita kimppuja ja onnea hääpäivän johdosta :) Tosi nopeaa menee tuo aika...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just tänään hoksasin, että syyskuu on puolessa. Ja Halloweeniin ei ole kuin puolitoista kuukautta...

   Delete