Sunday, September 14, 2014

Pikkuinen vieras

Olin lähdössä viemään poikaa kaverilleen. Muina naisina astelin autotallissa auton ympäri, kuljettajan puolella. 


Pieni oranssi-vihertävä kilpikonnahan se siellä tuijottaa takaisin. Että mä säikähdin. Kiljuin oikein naisellisesti ja juoksin sisälle hakemaan miehen hätiin. Lukitsin auton ovetkin, ettei kilpikonna vaan pääse autossa jo istuvaan lapseen käsiksi. Lapsi ihmetteli, että mitä se mutsi ravaa ja kiljuu ja yritti autosta ulos. Hälytys alkoi ujeltaa ja siinä sitä sitten olikin jo kaaosta. Kilppari yritti auton alle piiloon.


Mies tuli ja pelasti. Kilpikonna sai lapiossa kyydin takapihan pikkuiselle purolle. Luonnossa väritys oli upea yhdistelmä vihertävää ja oranssia. Onpa konna tehty kauniiksi. 

Viikonloppu oli kiva. Tytär pääsi pelaamaan isojen tyttöjen kanssa vesipalloturnausta. Tälle vähintään viisi vuotta nuoremmalle urheilijalle olikin elämys olla osana aikuisten joukkuetta. Joukkuetoverit olivat antaneet vinkkejä,  neuvoja. Toivon, että tyttö oppi miten hänen taas on hyvä käsitellä nuorempia uintijoukkuekavereitaan. 

Poika kutsui muutama kuukausi sitten viisi kaveriaan kylään. Pojat pelasivat ja minä tarjosin pizzaa ja pikkuleipiä. Ekalla kerralla oli vain yksi isompi pelinäyttö, toisella kerralla jo kaksi. Muut vanhemmat innostuivat myös ja nyt pojat kokoontuvat kerran pari kuukaudessa jonkun kotiin pelaamaan ja hengailemaan. 


Nyt mä odottelen miestä ja tytärtä pelireissulta kotiin. Reilu tunti sitten sain tekstarin, jossa pyydettiin keräämään ruokahalua. Jostain matkan varrelta oli löytynyt kuubalainen leipä.Vesi on herahtanut kielelle jo useamman kerran. Elokuvan Chef jälkeen olen miettinyt pääni puhki, miiltä tällainen kuubalainen herkku maistuisi. 

Ihanaa alkavaa viikkoa. Älköön autosi alla lorvaile kilpikonna. 

13 comments:

 1. Olipa kiva yllätys vierailija teillä siellä. Meidän pihalla on myös konna piipahtanut. Toivoisin että tulisivat useamminkin.
  Sinun vierailija on luultavasti ollut box turtle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kilppareita on meidän joissa ja lammissa, mutta jotenkin tämä pääsi yllättämään autotallissa. Vanhan talon pihaan tuli pari kertaa oikein kunnon kokoisia snapping turtle. Ja olivatkin aika äkäisiä, puolustivat kyllä itseään.

   Delete
 2. Voi apua :D En ole ennen kuullut kenenkään pelästyvän kilpikonnaa! Hyvä, että kaikki päättyi kuitenkin hienosti, eikä kukaan vahingoittunut. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä mä vähän ylireagoin :) Suloinen pikkukonnahan se oli. Oli vaan niin yllättävässä paikassa. Kerran talliin oli onnistunut hiippailla naapurin pikkukoira. Näin siitä ensin vain vilauksen, sellainen pörröinen otus vain hujahti auton taakse. Piti kerätä rohkeutta ennen kuin uskalsin kurkata mikä eläin se oli.

   Delete
 3. No olisi taitanut minunkin reaktioni kilppariin olla samanlainen;)
  Tosin on tainnut kilppariparkakin säikähtää ihan yhtä lailla!
  Toivottavasti oli kuubalainen leipä herkullista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin yritti näkymättömiin auton alle :)

   Oi voi sen leivän kanssa. Laardia oli sen verran, että hujahti liukkaasti kurkusta alas. Nyt voi todeta, että oli ihan sika hyvä. Ei tarvinnut pahemmin murehtia iltaruokailusta eikä aamupalasta... Siinä tuli varmasti viikon kalorit, kolestrolit, suolat ja kaikki muukin. Ehkä taas viiden vuoden kuluttua.

   Delete
 4. onpa kaunis konna. :) olisipa täälläkin tuollaisia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämän väritys oli kyllä kaunis. Kuvissa ei näy tummavihreä, mutta sellaistakin kilvessä oli.

   Delete
 5. Oma reaktioni olisi varmaan ollut samanlainen.....kaunishan se on tavallaan, mutta pidan niista enemman niiden omilla paikoilla kuten lammikoissa ja silleen....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eniten mua surettavat ne kilpparit, jotka eksyvät teille. Juuri vähän aikaa sitten vilkkaalla tiellä oli auto pysäytettynä ja hätävilkut päällä. Nuori mies oli kantamassa nyrkinkokoista kilpikonnan poikasta turvaan.

   Onneksi en ajanut konnan päälle. Siitä olisi tullut kyllä painajaisia :(

   Delete
 6. Onpa kaunis konna ,ja sillä tuuria että pääsi takaisin kotiin:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mietimme kyllä hetken mistä konna mahtoi saapua. Toiselta purolta in kuitenkin sen verran matkaa, että arvelimme tuon takapihan puron olevan oikeampi osoite. Taitavat kyllä kulkea pitkiäkin matkoja.

   Delete
 7. Hui kamalaa!!! Mun reaktiot ois varmaan olleet aivan samat!

  Nyt alan odotella postausta kuubalaisesta leivästä! Enpä ole moisesta ennen kuullutkaan...

  ReplyDelete