Monday, February 17, 2014

Perfectly Preppy

Preppy Style ei koskaan petä. Jos ei nyt sattuisi olemaan vyön alla tutkinto Ivy League -collegesta, niin staili voi ainakin olla kuin konsanaan tyyriin preppauskoulun, myöhemmin Harvadista valmistuneen, tyylitaiturin. Ei siihen paljon muuta tarvita kuin ginghamruudullinen paita ja khakihousut tai -hame. Merkkien suhteen pitääkin sitten suorittaa karsintaa. Yksi tykkää Polo Ralph Laurenista, toinen Lacostesta. Lilly Pulitzer, Brooks Brothers, LL Bean, J. Crew, Kate Spade - nämäkin käyvät. Kuvista voi tiirailla vaikka Gracen, Audreyn ja Jacquelinen valintoja. Suurin kompastuskivi ovat liian tiukat, vartalonmyötäiset ja navan paljaaksi jättävät vaatteet. Niitä ei kunnon Preppy päällensä pistä. Adios Hollister, Abercrombie, American Eagle ja Aeropostale!

Viime aikoina vastaan on tullut enemmän ja enemmän Vineyard Vines -tuotteita (klik, klik). Niitä näkyy useammin tavaratalojen valikoimissa ja ihmisten yllä. Eilen poikkesimme kilpailuista kotiin ajaessa tyttären kanssa outleteillä ja siellähän oli Vineyard Vines -outletmyymälä. 

Valikoimaa oli niukanlaisesti, mutta asiakkaita sitäkin enemmän. Tuotemerkki sai alkunsa 1998, kun kaksi korporaatioelämään leipääntynyttä veljestä pätti alkaa myydä solmioita. Silkkisolmiot valikoituivat myytäviksi, koska veljekset eivät enää halunneet itse käyttää niitä. Aluksi kauppaa tehtiin poikien lomapaikassa Martha's Vineyardissa veneestä ja jeepistä käsin. Kauppa on sen jälkeen käynyt hyvin ja etenkin USA:n itärannikolla merkki alkaa olla jo tuttu, tunnettu & arvostettu.  

Kollaaseissa on tämän kevään uutuuksia. Yläkuvan vihreä-sinisävyinen tilkkumekko maksaa $178 ja tummansini-valkoinen mekko $125. Alakuvan kumpparit saa omaksi $89.50. 
Tytöille ja pojille on omat mallistonsa. Alakuvan purjevenein kuvioitu silkkisolmio maksaa $49.50 

Useat mallit ovat sellaisia, että äidit ja tyttäret voivat pukeutua samaan printtiin. Samoin isät ja pojat. Miesten solmiot maksavat $85. Paidasta ei tarvitse pulittaa kuin nelisen taalaan enemmän. 

Firman ideologia kuuluu "living the good life". Meillä on tänään President's Day. Sekin sopii aiheeseen, sillä huhun mukaan mm. presidentit Bush ja Obama ovat käyttäneet Vineyard Vinesin solmioita. Kuten myös ulkoministeri Kerry. Veikkaan, että Vineyard Vines -tuotteiden kanssa vaatimattomammallakin maulla varustettu Preppy käy täydestä kuin väärä raha :)  


5 comments:

 1. Tällä suunnalla tuo Hollister / Abercrombie on kova juttu; kaikille pitää olla vähintään college-paita, mielellään koko puku (ja jossain todella kirkaassa värissä...). Toki myös tuota preppy-tyyliä näkee, mutta poikkeuksetta juurikin liian kireänä/kinnaavana/lyhyinä housunlahkeina ja kiristävinä takapuolina etenkin pojilla :(
  Uusin juttu taitaa olla "stylish geek" - ja siihen tietysti asiaankuuluvat paksusankaiset silmälasit ilman laseja!! :D

  Tsemppiä kilpailun loppusuoralle!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin näyttäisi Hollister ja Abercrombie olevan suosiossa. Gap on sitten vähän varttuneempien ja pienempien lasten asia. Tämä Vineyard Vines näyttäisi puhuttelevan etenkin tyttöjä, jotka ovat kunnianhimoisia niin koulussa kuin harrastuksissa. Tällainen pikaotanta lasten koulukavereiden suhteen. Pojat näyttäisivät luottavan urheiluasuihin :)

   Stylish geek kuulostaa hauskalta. Meillä näitä näkee yleensä, kun koulussa on erikseen jokin teemapäivä. Geek on silloin hyvin suosittu hahmo.

   Delete
 2. Ihania, kiitos vinkistä. Tuo Vineyard Vines pitää heti tsekata, tosi kivoja vaatteita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä meidän hyvinhoidetut, putsatut ja puleeratut etelän rouvat näyttävät oikein somilta näissä vetimissä. Meidän asujaimisto on niin keskiluokkainen, että näitä näkee yhden jos toisen yllä. Se keskiluokan hillitty charmi. Vai oliko se hillitty harmi...

   Delete
 3. Jopas tuli monta asiaa mieleen, kun luin Marth`s vineyard.....Cape Cod....Massachusetts....:) Olin siellä käymässä kun 1971 kun asuin USAssa. Sukuloimaan oikein lähettiin heille, kun he asuivat kesät siellä pohjosessä ja talvet Floridassa. Muutenkin oli mukava loma, Kupla Volkkarilla ajettiin Pa.-ta sinne. Tulomatkalla katkesi tuulettajan hihna ja jäätiin moottoritien varteen! Yks rekka otti meidät lavalle ja vei korjaamolle ja sit päästiin takasin kotiin.
  Pitääkin ottaa valokuvat esille ja käydän se pohjosen reissu uudestaan läpi, eihän siitä ole kun 43v. sitten....miten tuo aika kuluukin niin mahottoman
  joutusaan....heh...;)

  ReplyDelete