Friday, January 31, 2014

Meet The Primrose eli Treffaa Esikko

Ennen kuin pääsen esikoihin, niin täällä sitä kärvistellään jo neljättä päivää lumen saartamana kolmen murkun kanssa. Kyllä se nuorinkin alkaa olla ihan murkku. Varsinkin kun on lumen saartamana. Varsinkaan kun sitä lunta ei ole! Koulupiirimme on yksi koko maan suurimmista ja jos jossain vielä pienemmän pitäjän tiellä on mustaa jäätä, niin sitten kukaan ei mene kouluun. Turvallisuus ennen kaikkea. Mussa kyllä purnaa nyt jotain perisuomalaista ja se sanoo, että eikö sitä mustaa jäätä voisi käydä vaikka suolaamassa...?

Mulle paljastui käyntien kautta, että joku ystävällinen sielu on ilmoittanut blogini Travel Blog Awards -kilpailuun. Peräti kahdessa sarjassa. Mä olen nyt auttamatta jälkijunassa, sillä aikaa äänestää on jäljellä enää neljä päivää 4.2. saakka. Mutta laitan tähän nyt kuitenkin linkit, joita kautta blogiani voi äänestää. Kiitos suosittelijalle! Kyllä tällainen sydäntä lämmittää. Klikkaamalla logoja pääseet äänestämään.

Blogin nimi: Omamaamansikka

Blogin URL/osoite:   http://muumaaamustikka.blogspot.com/

Tämä ensimmäinen on sarja Paras USA -blogi: 

Ja toinen on sarja Asuminen Ulkomailla:


Sitten esikoista. Kaupassa katsoin, että onpas karkinvärisiä kukkia. Ihan kuin kevättä olisi ilmassa. Primrose näytti olevan kasvin nimi. Kotona sanakirjasta selvitin, että esikkohan se siinä. Toinen vaihtoehto olisi kääpiöesikko. No, esikko kuin esikko. Aika paljon johtuu mun rajoittuneista hortonomintaidoistani, että yhä edelleen yllätän itseni uusilla sanoilla. Meidän vieressä on ihan sikakallis eskari, jonka nimi on "Primrose". Olen pelkkää sanaa suussani pyörittelemällä päätellyt, että kalleutensa lisäksi koulu on varmaan kovin elitisinen. Mutta "Esikko" koulun nimenä saakin jo ihan toisen sisällön. Kevään ensimmäisiä kukkasia siellä kasvatetaan: vaatimattomia, värikkäitä, maanläheisiä. 

Ja jos koulut on vielä viikonlopun jälkeen suljetut, niin mie romahan! Vai pitäisikö sanoa, että tilulilulii, nyt se on auki ja nyt se on kii. Saa käyttää, mut ei oo pakko hei! (Joo, mä oon vajonnut jo katsomaan Putous -sketsejä YouTubesta...)

12 comments:

 1. Kiva kun sinäkin olet siellä ja onnea kisaan:) Ja toivottavasti säät pian palautuvat normaaliksi teillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taitaa tulla vähän tynkäkisat :) Minä en nyt ole ihan varma edes mikä kisa tämä oikein on, mutta ei taida haitata sillä sijoittumismahdollisuudet ovat jokseenkin hatarat. Sinulle sitä vastoin onnea roppakaupalla! Hyvältä näyttää.

   Delete
 2. Ääni annettu :) Mukavaa viikonloppua, putousta illalla seurataan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mari! Oletpas Sinä kultainen.

   Ensi viikolla voi sitten taas kelailla YouTubesta nasevimpia sutkauksia. Mä carpoolaankin ensi viikolla taas pari iltaa, niin siinä lapsia odotellessa voikin katsoa iPadiltä kootut kohellukset :)

   Delete
 3. Onnea kisaan!

  Primrosesta minulle tulee mieleen aina Oi ihan toukokuu-sarja jossa yhden tyttären nimi oli Primrose (muistaakseni Darling Buds of May oli sarjan enkunkielinen nimi ja Catherine Zeta-Jones nuorena tyttönä oli yks päätähti).

  Laittelen sulle mailia tässä joku pv :)

  Leppis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Leppis!

   Multa on tuo sarja mennyt ohi. Löytyisiköhän se Netflixiltä.... Sieltä löytyy kyllä ihan uskomattomia juttuja!

   Delete
 4. Äänestetty..toivottavasti menestyt!
  Olipa kiva "kuulla" noita Putoksen hokemia sinun suustasi ;-)
  Ansku iskee minuun parhaiten :)
  Toivottavsti säät paranevat siellä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anne-Marie! Oletpas kultainen.

   Mä en ole aikaisemmin oikein ollut näitä hokema-ihmisiä. Ihan melkein on raivostuttanut hokemat, kuulostaneet enemmänkin jankutukselta. Jotenkin näissä Putous-jutuissa nyt yhdistyvät mun ikuinen Suomi-ikävä, suomem kilelen kaiho ja suomalaisuus. Melkein kuin olisi siellä taas. Mutta perhe näyttää vähän kärsivältä, kun tiedustelen mitä jäbä duunaa ja päätä nyökytellessä myhäilen todellaki, todellaki, todellaki.

   Delete
 5. Onnea blogikilpailuun! Ja tiedoksi että nuo kevätesikot kukkivat jo meidän takapihalla (etelän puolella), ja tosiaan siis tammikuu on ollut täällä super-lämmin, talvesta ei tietoakaan.

  Ja sitten itse asiaan :) Ostin siis sen Esprit jakun, Jota esittelit muutama kirjoitus sitten, ja siihen päälle pari muuta ale-asiaa. Jakku ei livenä ollut ihan niin kiva, kuin kuvasta päättelin, mutta päätin sen pitää kuitenkin - jos ei minun tule pidettyä, sopii se siskon tyyliin! :) MUTTA. Jakun kanssa tuli ongelma. Mitä laittaa sen alle? Kaula-aukko on pyöreä ja aikas iso, eli pieniaukkoisen paidat näyttää hassulta tän kanssa. Minä mallasin sitten lopuksi siihen petrolinsinisen printtipaidan, joka näyttää ihan hauskalta (kun jakun sisältä kurkistaa aurinkolasipäinen nainen). Näköjään Espritin kuvassa myös on isokaula-aukkoinen printtipaita. Mutta entäs muuta? Tai värejä? Vainko valkoista, vai mitä väriä tähän yhdistäis? Mun on kyllä tämän jakun myötä pakko lähteä (netti)ostoksille, että löytyy sopivia paitoja tämän kanssa :)

  Päätin laittaa tämän ongelman haasteena sinulle ja muille lukijoille eteenpäin, kun olet 'syyllinen' muutenkin tähän 'ongelmaan' :) Jakustahan on kuva blogikirjoituksessa muutama kirjoitus sitten, on varmaan aika selvää mistä jakusta on kyse.

  Kiitos jo etukäteen :)

  Mervi

  And hang in there, kyllä se koulu joskus taas jatkuu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koulu on auki! Sinne lähtivät nyt maanantaina reput selässä!

   No johan nyt myrkyn lykkäsi! Tässä alkaa blogin pitäjän vastuu painaa.
   Kuvaa katsellessa mieleeni tuli sekä venepääntie että sitten vähän korkeampi kaulus. En tarkoita nyt pooloja, mutta esim. pientä röyhelöä ehkä jopa pikkuinen huivi...?

   Olen nähnyt kaupoissa kevääksi jo tosi upeita keltaisen ja vihreän sävyjä. Varsinkin jos asu on musta-valkoinen voisi alle pukea joko kokonaan värikästä tai niin, että vaikka t-paidassa olisi väri yksityiskohtana.

   Oliks tässä mun tekstissä mitään järkeä?

   Delete
  2. Venepääntie olikin hyvä ajatus, sellaisia sopivia löytyykin jo kaapista. Ja huivia en olisi osannut ajatella, mutta sillä voi varmaan 'peittää' vähemmän sopivan kauluksen, niin että passaa. Ja kun jakku on puuvillaa, ja vaalea, sopii se hyvin kesäkaudellekin, joten nuo heleät kevätvärit (printteineen :) ) menevät loistavasti.

   Kiitos vinkeistä :)

   Mervi

   Delete