Monday, January 13, 2014

Kalevala Koru -mysteeri osa IILöysin eBaystä pronssisen riipuksen ja kun hinta ei päätä huimannut huutelin sen omakseni. Pyörittelin korua käsissäni ja alkoi jo vähän epäilyttää, että onko tämä Kalevala Koru ensinkään. 


Korussa on kuvattuna neljät kasvot, ihmisen vai eläimen mene ja tiedä. Tuossa keskellä on melkein kuin kilpi. Se kohoaakin korun pinnasta jonkun verran. 


Tässä kuvassa pitäisi näkyä teksti, jonka loppuosa on Finland. Siitäkään en voi olla ihan varma, sillä teksi on myös korussa vähän epätarkka.


Taakse on kaiverrettu kirjaimet KK - vai onko sittenkää? Tämäkin leima on epätarkka. 


Korun halkaisija on 6 cm. Osaisitko auttaa? Tiedätkö tästä korusta mitään? 

11 comments:

 1. Kaunis koru! Toivottavasti joku täällä lukijoista osaa auttaa tuossa asiassa.

  ReplyDelete
 2. Kyllä melkein sanoisin, että on kalevala koru. Näyttää kyllä tuossa viimeisessä kuvassa kk kirjaimilta. Kyllä on kovasti Kalevala Korujen tyylinen.

  ReplyDelete
 3. On Kalevala Koru. Laitan tässä linkin josta huomaat, että Sinun korussasi on samantapainen ketju ja ketjun kiinnitys koruun.

  http://www.ebay.com/itm/Kalevala-Koru-Finland-Vintage-Pendant-from-Finnish-Imatra-Tainionkoski-Bronze-/350901419030?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item51b35abc16

  ReplyDelete
 4. Kyllä tämä taitaa olla Kalevala Koru. Osoitteesta www.kalevalakoru.fi/vanhat_korut löytyi muuten ihan samanäköinen koru, mutta siinä oli reikiä myös keskellä. Käyppä kurkkaamassa:)

  ReplyDelete
 5. Hei! Löysin googlettamalla tämmöiset sivut:
  kalevalakoru.nemein.net

  Marja

  ReplyDelete
 6. Löytyi nimi riipus-67, esikuva Ahvenanmaalta Salvikista, viikinkikaudelta. Viittaakohan tuo -67 julkaisuvuoteen Kalevala korulla?
  Marja

  ReplyDelete
 7. Hei kiitos! Ai että kun olette hyviä! Minä googlailin, mutta oikeastaan vaan kuvia. Eikä tullut edes mieleen, että olisi vanhoista koruista oikein kuvasto :)

  Koru näyttää enemmän käsityöltä, muodot ei ole ihan prikulleen ja niin muotissa valetun näköisiä kuin nykyisissä Kalevala Koruissa.

  ReplyDelete
 8. Ihanaa, tästä postauksesta oli minulle paljon apua. Sain edesmenneen mummini jäämistöstä samanlaisen korun ja olen miettinyt, onko se tosiaan Kalevalaa vai ei. Ja kun nimi selvisi, niin ainakin google antoi jonkun tekstinpätkän, jossa tämä koru olisi ollut vuoden -41 kuvastosta. Nyt olen onnellinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun kiva! PItääpäs googlata. Oliko koru mummillasi käytössä? Sitten sen arvo on vielä moninkertainen. Minä aina mietin, että kuka koruani on kantanut. Kenen povella se on levännyt. Viimeksi koru oli käytössä tyttärelläni, kun hän pukeutui Jeanne D'archiksi.

   Delete
  2. Äitini (synt. 1926) sai samaisen korun rippilahjana, ja hän pitää sitä rippikuvassa!

   Delete
  3. Rippivuosi on kaiketi n. 1941. Koru on kai silloin ollut ihan uusinta uutta. Kiva kun kommentoit! Tuntuu, että koru käy koko ajan merkityksellisemmäksi. Onko äitisi koru vielä tallessa?

   Delete