Wednesday, January 22, 2014

Eipäs naureta siellä!

Meille tuli lunta! 


Felix sai aamulla hepulin, kun joku oli käynyt vaihtamassa kaiken ulkona valkoiseksi. Oikein kunnon haukkuhepulin. 

Ja kuten kuvista näkyy on lunta tasainen lähes valkoinen huntu mm. naapureiden katoilla.  


Mä jouduin jännäämään illalla ihan viime tippaan, että pitääkö lähteä carpoolaamaan viittä lasta harkkoihin 45 minuutin päähän vai ei. Winter weather advisory alkoi iltaviideltä. Noin puoli tuntia ennen matkaan lähtöä tuli sitten harkkojen peruutus ja koutsi päätti mailinsä sarkastisesti: "If you have any questions about practice or how to survive a ½ inch of snow, please do not hesitate to ask."

Olipas ihana olla kotona kaikessa rauhassa. Olin tehnyt kalasopan jo etukäteen ja koska yllättäin oli lisäaikaa pöyräytin omenapiirakan ja vaniljakastiketta. Olimme koko perhe vähän riehakkaalla tuulella. Seurasimme lämpömittarista asteiden hupenemista ja kävimme vuoron perään kurkkimassa josko jonkinlaista sadetta ilmaantuisi. Pieni pisarointi sai aikaiseksi ilonkiljahduksia ja pisaroiden muututtua lumihiutaleiksi riemulla ei ollut rajaa. 

Ilakointiin on vain ja ainoastaan yksi syy. Aloimme jännittää viivästyykö koulun alku kaksi vai kolme tuntia vai peruutetaanko koko koulupäivä. Kahden tunnin viivästyminen tuntuui ihan lottopotilta. Aamulla saisi nukkua kaksi tuntia pidempään! 


Joo, meillä on aika pienet ja halvat ilot. Oman talon katolta lumi oli ehtinyt jo sulaa. Ilma tuntuu maaliskuiselta: lumi sulaa, aurinko paistaa, räystäät lirisevät ja linnut laulavat. Mikään ei pelasta mua tämän illan carpoolilta, mutta viikon päästä torstaina saattaisi taas lykästää.

Eikä naureta siellä! Ja hei, just katsoin ikkunasta, kun golfkentälle vaelsi kaksi taaperoa pulkat mukanaan. Ne ressukat yrittävät laskea pulkkamäkeä. 

12 comments:

 1. No ei Etelä-Suomessakaan ole paljoa tuota enempää. En kyllä paksumpaa lumikerrosta kaipaakaan, niin paljon on lunta viime talvina ollut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin olen ollut ymmärtävinäni. Mutta onhan tämä aika säälittävää etenkin kun tunnelma oli kuin jouluna konsanaan :)

   Delete
 2. Vähän kuitenkin huvittaa :)) Aina ihmetyttää miten siellä menee koko maa sekaisin muutamasta lumihiutaleesta, kyllähän siellä kuitenkin aina joskus sitä tulee? Vai tuleeko edes joka talvi? Ei meilläkään täällä pohjoisessa lunta kovin paljoa ole, enpä kyllä kaipaakkaan... Mukavaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän sitten pohjoisemmassa osassa maata lunta on tullut kuin Suomessa konsanaan runsaslumisina talvina. Kaupungeissa kun on miljoonia ihmisiä, niin ei ole ihme jos tulee ongelmia. Me ollaan täällä etelämmässä ihan amatöörejä :)

   Suurin syy mm. koulujen alun myöhäistämiseen ovat nuoret autoilija. 16-vuotiaat highschoolerit eivät osaa ennakoida sitäkään vähää kuin vähän kokeneemmat kuljettajat.

   Delete
 3. Muistan aika selvästi, miten aikoinani istuin käsiposkella ja kattelin ulos ikkunasta kun lunta satoi ulkona....muutamia hiutaleita! Silloin ikävöin Suomen talvea, muutehan en ole mikään ikävöivä ihminen!!!!
  Nyt olen taas viikon ollut Suomessa ja voihan hitsi kun on kaunista tänääkin, auriko paistaa ja -14, sisällä lämmintä, samoin ulkona hyvä olla kun on tarpeeliset vaateet päällä! Lunta on vain liian vähän, järvetkin jääty vasta viime viikolla kun kunnon pakkaset tuli. Budapestin talvi oli taas oli sumuista ja kosteeta, lunta ei onneksi satanut, koska silloin se loska sotku on aika epämielyttävää.

  Kauniit kuvat olet taaskin ottanut....:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. EI mua haittaisi pari kolme päivää oikein kunnon nietokset. Kerran oli melkein ja hurjinta oli, miten äänet muuttuivat. Lumi kun vaiensi tienoon.

   Sinulla on kyllä niin ihana juttu, kun voit nauttia monenlaisista talvista. Budapest on upea kaupunki ja kyllä sinne pitäisi vielä edes kerran elämässään päästä.

   Delete
 4. Kyllä talvella lunta pitää olla! Vaikka jokaisella onkin omat syynsä siihen lumen perään haikailuun :)

  Mervi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selvisi toinenkin syy. Pojat olivat tehneet jo treffit golfkentän 16. reiälle jos sattuisi tulemaan lunta. Mäenlaskuun olivat nämäkin veijarit menossa.

   Delete
 5. ;))) ja kerta vielä ;)
  ps. lumettajalta unohtui tuo postilaatikko!

  ReplyDelete
 6. Ei vakavilla asioilla saa leikkiä!

  Postilaatikko oli muuten jäätynyt kiinni. Laatikon pinta oli vissiin vielä sulattanut lumen ja sitten se oli jäätynyt. Piti rempoa vähän pidemmän aikaa.

  ReplyDelete
 7. Haa, meillä on lunta suunnilleen saman verran. Pian pääsen taas kunnolla blogimaailmaan, molemmat silmät leikattu. Vielä odottelen uusia lukulaseja. Mukaa kevään odotusta sinne teille.

  ReplyDelete