Thursday, July 25, 2013

Pöh!

Eilen illalla oli kesäuintijoukkueen banketti. Kisoja oli kuudet. Meillä oli niin huono tuuri, että neljä kertaa jouduimme kisat ottamaan seuraavana päivänä uusiksi. Nimittäin jyrisi ja salamoi. Kausi saatii kunnialla loppuun ja meidän lapset olivat mukana kaikissa kisoissa ja uusintakoitoksissakin. 


Illalla syötiin fajitaksia ja suklaapikkuleipiä. Oikein kevyttä kesäherkkua :( 

Juhlatiloihin oli varattu myös valokuva-automaatti, jossa olisi saanut ottaa hassuja kuvia. Palvelun tarjoaja kuitenkin suutahti joukkueen presidentin puolisoon ja päätti poistua paikalta. 

Palkintojenjakoa odotettiin tietysti innolla. Perinteisesti on palkittu ikäluokassaan sekä tyttöjen että poikien sarjassa eniten kehittynyt uimari ja uimari joka tuo joukkueelle eniten pisteitä. Yksi lapsistamme on onnistunut aina olemaan hyvä kakkonen, tänä vuonna tuli voittoja ja hän oli ylivoimaisesti ikäryhmänsä paras. Vaan arvatkaas mitä: uusi presidentti oli päättänyt muuttaa palkitsemissysteemin ketään siitä informoimatta. Palkinnon sai jos teki joukkue-ennätyksen (näitä tuli meille kaksi)  tai jos pärjäsi viimeisissä kisoissa (me ei oltu näissä, kun eivät olleet varsinaisesti joukkueen ohjelmassa). Niinpä tämä uimari joka on monta kesää odottanut suurta hetkeä jäi vaille minkäänlaista palkintoa, edes nimeä ei mainittu. Yksinään hän kuitenkin ui joukkueelle sen verran pisteitä kuin yhdestä kisasta niitä kertyi. Aika hyvä, kun ottaa huomioon että joukkueessa on 160 lasta. 

Soimasin itseäni. Olin sanonut lapselle etukäteen, että eiköhän hän palkinnon saa. Pidin vanhaa käytäntöä itsestään selvänä. Koskaan, koskaan ei pitäisi mitään pitää itsestään selvyytenä! Niin aina jankutan lapsillekin. Lapsi oli toki pahoillaan. Ja tuntuuhan se kornilta, kun yhdet kisat ovat merkityksellisemmät kuin kuusi muuta. Varsinkin, kun nämä kuusi muuta kisaa ratkaisevat joukkueen menestymisen. Viimeisillä kisoilla ei ole puulaakissa sijoittumisen kannalta merkitystä.


Aamulla menin aikaisin miehen työpaikalle verikokeisiin ja verenpainemittaukseen. Testit pitää ottaa miehen työpaikan kautta tulevaa sairasvakuutusta varten. Numerot voi käydä tsekkaamassa muuallakin, mutta olen kokenut vaivattomimmaksi tämän työpaikalla tapahtuvan tarkastuksen. 12 tunnin paaston jälkeen kahvi taas maistui. Vähän mua harmitti illalla syöty raskas ateria, noinkohan suola ja muu saavat arvot näyttämään päin prinkkalaa? 


Mässäily vaati myös kurinpalautusta ja tästä me lähdimme Felixin kanssa lenkille. Pitkästä aikaa oli leppoisan lämmin päivä, lämpötila on 25 C ja pilvistä. Felix nautti. Ja oli mullakin ihan kivaa. 

9 comments:

 1. Voi miten harmillista et just nyt kavi noin etta palkintosydeemi oli vaihdettu. Aika hauska tuo hassujen kuvien kuvaaja joka lah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Ciacy! Pari postausta sitten mietiskelin, että muistinko koskaan kiittää Sinua avustasi lasten harrastuksiin liittyen. Kiitos ihan valtavasti! Sun näkemyksistä oli iso apu.

   Joo, kyllä mua harmitti lapsen puolesta. Tosin tällä uudella systeemillä joukkueen pressan lapset saivat kaikki palkinnot :) Joten jotain hyvääkin.

   En tiedä mistä palveluntarjoaja suutahti, mutta sen on täytynyt olla jollain tapaa hyvin fataalia kun pakkasi tavaransa ja läksi. Mutta joskus pitää vain tehdä siltä kuin tuntuu :)

   Delete
 2. Lahti latkimaan piti viel kirjottaa.

  ReplyDelete
 3. No voi pöh ja höh tuollaiselle palkinnonjaolle! Toivottavasti teidän uimari kuitenkin tietää että oli tosi hyvä ilman palkintoakin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sissi! Kyllä hän tietää olevansa hyvä ja varsinkin kun eilen kävimme vielä illalla hakemassa kauden aikana kertyneet palkintonauhat hän näki konkreettisesti asian. Jos ei muuta, niin olisihan sen nauhatukun voinut vaikka antaa lapselle siinä muiden joukkuekavereiden ja vanhempien ollessa paikalla. Kaikki olivat joko ykkös- tai kakkossijoja. Nauhatkin oli tänä vuonna päätetty jättää toimistolle. Mun täytyy sanoa, että en ihan tätä kuviota ymmärtänyt.

   Delete
 4. Olipas omituinen päätös - ja varmasti tuntuu epäreilulta! Liekö ollut tuttu saamassa palkinnon? Mutta kyllä teidän uimari olisi palkinnon ansainnut!
  Mukavia lenkkikelejä sinne - tänne ovat helteet palailleet ja ilmalämpöpumppu pauhaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ilmalämpöpumppuja ei juuri ollut silloin, kun Suomesta läksin. Hyvä että on viilennystä tarjolla. Meillä on nyt muutaman päivän ajan vähän viileämpää ja täytyy käyttää hyväksi kun muutoin on vankina neljän seinän sisällä.

   Varmasti ennen pitkää kuulemme mikä on syynä näin radikaaliin muutokseen palkintojen suhteen. Toisaalta ajattelen, että tässä tuli hyvä oppitunti siitä ettei vanhat säännöt päde ja aina ei parasta/eniten yrittävää palkita. Mutta sitten tuntuu niin pahalta kun mieleen nousee kuva lapsesta, joka odotti että hänen nimensä sanottaisiin...

   Delete
 5. Tuohan oli kuin lapsen narraamista, läiskäys poskelle ja tuntuu minustakin pahalta. Palkinto- tai muutakaan arvostelusysteemiä ei saisi koskaan jälkikäteen muuttaa. Aikuiset menettävät uskottavuutensa ja lapsi luottamuksensa, jos noin tehdään, ja se on paha asia.Toivottavasti tuosta tulee nyt jälkipuintia ja keskustelua jälkikäteen. Tämä uusi presidenttipari taisi mokata kautta linjan. En usko, että tuolla yhdellä aterialla olisi vaikutusta verikokeessa ja verenpainemittauksessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua tosissaan vähän huolestutti aamulla, kun läksin tarkastukseen. Ruuassa taisi olla kosolti suolaa ja sormet olivat sen verran turvoksissa, että sormus ei ollut mennä sormeen. Muutenkin oli vähän turpea olo.

   Valokuvausepisodista on jo paljastunut uutta tietoa. Presidentin puoliso oli nähtävästi yrittänyt tinkiä palvelun hintaa vielä paikan päällä esittämällä kupongin (kuponki, kuinkas muuten!) ja palvelun tarjoaja ei ollut tätä hyväksynyt. Toisaalta pitäisi olla joukkueen jäsenenä tyytyväinen, mutta ymmärrän kyllä että hinta on se mikä sovitaan eikä siitä aleta enää paikan päällä tingata.

   Lapsi on tapauksen suhteen jo ok. Mutta nämä ovat juuri niitä juttuja joilla se lapsen usko pikkuhiljaa katoaa ja tilalle tulee aikuisia, vähän kyynisiä, vähän epäileviä.

   Delete