Friday, May 3, 2013

Morsiuspukujen trendit

Ihan kuin olisin nähnyt uutisotsikon, että prinsessa Madeline on Pariisissa etsimässä hääpukua. Passelisti aamutelkkarissa esiteltiin ajankohtaiset trendit. 


Nyt heti aluksi menee sormi suuhun. Mikä se on tämä "gap sleeve" suomeksi? Kaunis se joka tapauksessa on. 


Puvun saa omaksi 605 dollarin hintaan. Jos en ihan väärin kuullut, niin keskiverto häämekko maksaa $1100.

Kukkasin kirjotut mekot ovat in. Tässä tietysti vaatimattomampi morsian yhdistää kätevästi morsiuskimpun ja -puvun...Tämän puvun hinta on $799, valmistaja Camille La View. 
Nyt en ole ihan varma, muistaako kukaan muu? Joskus olen kuullut uskomuksen, että helmet hääpäivänä  tietävät kyyneleitä. Olenkohan mä nähnyt unta...?  No, itse en helmiä pukenut ylleni, mutta itketty on. Milloin mistäkin syystä. Toisaalta jonkun tutkimuksen mukaan kyyneleiden mukana poistuu stressiä, joten aika ajoittainen poraaminen on hyväksi. 


David's Bridal taitaa olla yksi suurimmista hääpukujen myyjistä. Hääpuvun yläosa on kirjottu kokonaan helmin. Hintaa luomuksella $1150. 


Ja kuten yläkuva osoittaa, kannattaa morsiamen varoa valkoisia kevyitä verhoja jos sattuu olemaan yllä näinkin verhoihin sopiva mekko. Ja en malta olla siteeraamatta hyvää ystävääni, tällä kertaa jätän nimen mainitsematta. Hänen terminsä tälle lookille on "Bomber" eli "Pommikone".  


Elokuva Gatsby (kirjailija F. Scott Fitzgeraldin The Great Gatsby eli Kultahattu -kirjaan pohjautuva filmatisointi) on innostanut 20-luvun jazzhenkiseen pukeutumiseen ja metallisiin somisteisiin.


Tämän puvun selkä on upea! 


Eikä pääkoristekaan ole hassumpi. Tämä puku on vaihteeksi vähän eri näköinen. Maggie Sotteron puvun saa omaksi vähän alle tuhannen taalan. Tuhannen taalan paikka siis. 


Alakuvassa vasemmalla on esillä vielä yksi trendeistä eli kirjonnat. Mitä enemmän kirjontaa sen parempi. 


Oma suosikkini näistä taitaa olla tuo jazzhenkinen puku. Siitä ei puutu enää kuin imuke ja morsmaikku on valmis iloiseen illanviettoon salakapakassa teemuki nenän alla. 

Madelainen pukua arvuutellessa tässä kevät taittuu. Luulen, että Victorian pikkusiskon ei tarvitse valita niin vakavaa ja kunnianarvoisaa hääpukua. Uskoisin, että puvussa on iloa ja intohimoa. Multa taitaa jäädä nämäkin häät näkemättä, harmi. Mutta kuvia ainakin on mukava katsella. On se muuten hassua, että aikuinen nainen näin ilahtuu prinsessojen häistä. Toisaalta tämä ikäpolvi on sitä, jonka muistan ihan pikkukakaroista saakka. Vähän kuin tätinä juhlaa odottelisin :)

Onnea kaikille morsiamille, jotka eksytte juttuani lukemaan. Pohjalaismies totesi kuultuaan ystävänsä tulevista häistä, että notta, ei sen Pekan asiooren tartte olla sen paremmin kuin meirän muirenkaan (ja pyydän anteeksi pohjalaisilta - pohjalainen sananparsi ei täysin luontevasti suussani taitu. Joskus olen sivukorvalla kuullut). 

8 comments:

 1. En ole morsian, mutta juttusi luin ja mietin että onneksi ei ole eikä ollut tuollaisia "ongelmia" tai haasteita :) Valkoinen jakkupuku toimi "aikuisella" morsmaikulla 9 vuotta sitten hyvin.

  Mitä parhainta lauantaita sinne meren taakse täältä satujen saarelta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun pitäisi päästä joskus käymään siellä satujen saarella :)

   Munkin "hääpuku" oli ihan erilainen kuin nämä perinteiset. Hyvä uutinen on, että sain kiskaista sen ylle myös 10. hääpäivänä. Ja luulen, että menee taas muutaman vuoden kuluttua kun vietetään 20. hääpäivää :)

   Delete
 2. Kirjoitan töissä aina vuoden alussa katsauksen morsiustrendeihin. Omassa ennusteessani olivat mm. peplumit, avonaiset, mutta läpikuultavalla pitsillä koristellut selät, kolmiulotteiset kukin koristellut pitsit, 20-luku eli aika samoilla linjoilla mennään

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tälle on ihan termikin: ammttitaito. Tuntuu varmasti mukavalta, kun osaa niin hyvin tulkita muodin virtauksia.

   Delete
 3. Missään ei ole ollut siitä, jotta saadaako nähdä Maden häät tv-tä!?
  Jos ei niin olen tosi pettynyt, koska Ruotsin hovin asiat kuuluu meille jo sen yhteisen historian takia....;)
  Minä ole muuten sellainen joka halulla seuraan kaikki kuninkaalisten pippalot!
  Nämä viimeiset Alakomaitten uuden kuninkaan vallanvaihto! Jestas että oli upeeta puku-ja koruloistoa!

  Katotaan kuin käy, jos ei tule suorana niin saispa edes myöhemmin jotain nähdä...heh...;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä: Ruotsin hovin asiat kuuluvat nimenomaan meille :) Carl Philip kun vielä saataisiin turvallsiesti avioliiton satamaan.

   Katselin kuvia Hollannista. Oli kyllä upeaa. Ja onpas kertakaikkisen kauniita prinsessoja odottelemassa kuningattaren roolia. Kuten nyt Tanskan Mary. Tai Espanjan Letizia. Siinä sitä on juhlallisuuksia tiedossa, kun joskus kruunajaisia vietetään.

   Delete
 4. Kauniita pukuja ja Madden häitä odotellessa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua niin harmittaa, kun meillä ei varmasti näytetä moista kuin Ruotsin prinsessan häät. Englannin kuniinkaalliset tapahtumat kyllä näytetään mutta muiden kanssa on hankalampaa.

   Delete