Tuesday, May 28, 2013

Maalari maalasi taloa, paitsi että putosi tikkailta

Meille hankittiin maalari arvostetun Angie's List -palvelun suosittelemana. Oli vielä erikoistarjous, maalari tuli sopuhintaan maalaamaan yhden huoneen. Eilen piti pensselisedän saapua. Aloimme iltapäivällä kysellä perään. Maalarisedän veli vastasi puhelimeen ja kertoi maalarin pudonneen tikkailta ja olevan sairaalassa. Ei kai ihan mitään kamalan vakavaa, mutta tarkastukseen piti mennä.


Työn teettäjän eli tyttären pettymys oli valtaisa. Vieläkään ei pääsisi eroon vaaleankeltaisesta ja -punaisesta huoneesta. 


Työpöydän korkkitaululla ovat loppukarsintoihin päässeet värinäytteet ja alakuvassa yhdistyvät jo vähän vanha ja uusi. Mutta seinistä väri uupuu. 


Veli lupasi maalata kattolampun tuulettimen lavat. Kai jostain löytyy vaikka valkoiset varjostimet. Mies oli myös vähän ali-ilahtunut maalarin suorituksesta. Hän nimittäin epäili edellisenä päivänä maalarin kanssa puhelimessa juteltuaan josko Memorial Dayn juhlinta maltetaan lopettaa hyvissä ajoin. Lohduttelin, että olisihan se kamalaa jos näinkin perinteikkään ammattikunnan jäsen ilmaantuisi sovittuna aikana. Eiväthän remonttimiehet koskaan tule silloin, kun on sovittu. Ei ainakaan Suomessa tulleet. Täällä ovat tulleet tähän saakka, sillä helposti tulee hankittua toinen tekijä tilalle. 


Koska vaaleanpunainen nyt saa huoneesta väistyä lähes tyystin minä taidan periä alakuvan istuintyynyn ja samaa sarjaa olevat koristetyynyt. Näiden tarina lämmittää mieltäni. Olimme tyttären kanssa katselemassa näyteikkuinoita Jyväskylässä, kun huomasimme kangaskaupan ikkunassa suloistakin suloisemman kankaan. Kangaskauppa on siinä Jyväskeskuksen kupeessa, Kauppakadulla. Nimeä en muista eikä googlaamallakaan löytynyt. Monta kertaa katselimme kankaita ja siitä tehtyjä koristetyynyjä. Taisipa olla peitekin. 


Kerran sitten poikkesimme sisälle ja avulias, kertakaikkisen ystävällinen ja ammattitaitoinen myyjä lupasi, että tehdään tuotteet kunhan pääsette kotiin Amerikkaan. Sähköpostilla hoitelimme mittojen toimitukset ja seuraavalla kerralla Jyväskylässä käydessämme noudimme valmiit tuotteet. Kangas on englantilaisen Clarke & Clarke -yhtiön painamaa.  Nykyään kankaita näyttäisi olevan saatavilla täällä meidänkin kulmilla. Ehkä seuraavalla kerralla ei tarvitse lähteä Jyväskylään saakka :) Vaikka sen uskomattoman hyvän palvelun vuoksi sinne ilomielin menisinkin. 

10 comments:

 1. Suoemessahan on ihan yleistä, että remppamiehet eivät tule silloin kun on sovittu.

  Löysin yhteen remonttiin hyvän miehen, jonka kanssa kaikki meni loistavasti. Kun pyysin häntä katsomaan seuraavaa asuntoa jonkin vuoden päästä, hän tuli ja kertoi eronneensa, käyvänsä lavatansseissa kolme kertaa viikossa. Siten hän siirtyi puhumaan naisten sielunelämästä ja scientologiasta sekä Buffalo Billin suomalaisista sukujuurista (Bill Cody oli sukujuuriltaan kuulemma kotilaisia...). Juttua riitti pariksi tunniksi. Vasta sitten katsottiin asuntoa. En sillä kertaa käyttänyt hän palveluksiaan.

  Nyt on onneksi löytynyt hyvä remppamies, jota jo monet ystäväpiirissä ovat käyttäneet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jokainen meistä joskus tarvitsee kuuntelijan tai ainakin kuulijan. Mutta että Buffalo Billkin on Suomen sukujuurta! Wau.

   Kyllä luotettava ja ammattitaitoinen remppamies on painonsa veroinen kultaa. Meillä onneksi sellainen asuu kotonakin, tuntuisi osaavan melkein mitä vaan. Luulen, että tässä käy niin että maalaamme huoneen itse. Eilen piti maalarin soitella, mutta mitään ei kuulunut.

   Delete
 2. Hyvä remppamies on aarre, josta kannattaa pitää kiinni. Meillä rempataan nuorelle miehelle ostettua yksiötä ja Isäntä yrittää itse. Ja minä kauhistelen - siitä ei tule mitään. Mutta pakko antaa yrittää ja etsiä jo valmiiksi se remppamiehen puhelinnumero;)
  Kauniita sävyjä on tulossa teidän tytön huoneeseen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti jää tämä remppamies vain suunnitelma B:ksi ja remontointi onnistuu omin voimin :)

   Mua toisaalta vähän surettaa nyt, kun mikään vaaleanpunainen ei enää käy. Tytölle kävisi vaaleanpunainen kauniisti myös ylle, mutta kaiken pitää nyt olla kaikkea muuta kuin pinkkiä. Mutta onhan turkoositkin kauniita.

   Delete
 3. Kangas Center Partti? Liike on ilmeisesti muuttanut yliopistonkadulle, ainakin viime jkl käynnillä huomasin että Partin tilalle kauppakadulle oli tullut jokin muu liike..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parttia ajattelin itsekin. Mutta en vain muista nimeä varmaksi. Mielestäni kuitenkin perheyritys ja se oli siinä ihan KaphAhlin kupeessa. Verraton kauppa, kauniita kankaita. Ja meikäläinen tekstiilitumpelo nautti aivan erityisesti ammattitaitoisesta avusta :)

   Delete
 4. Täälläkin on harvinaista jos remppamiehet tulevat ajoissa..
  Minulla on nyt luottoputkimies ja sähkömies,joihin olen tyytyväinen.
  Kun muutin tähän asuntoon maalasin koko kämpän itse;aika suuri homma ja vannoin etten sellaista tee enään uudelleen;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuosta Angie's List -palvelusta on ollut paljon apua. Ihmiset suosittelevat palveluntuottajia ja kun valitsee sellaisen, joka on saanut hyvät suositukset kaikki yleensä toimii hyvin.

   Olitpas Sinä ahkera! Multa olisi tainnut jäädä maalaamatta. Se teippaaminenkin jo on kova homma.

   Delete
 5. Me ollaan rempattu miehen kanssa kolme päivää osakkeemme keittiötä uuteen uskoon..huh..meneehän ne vapaapäivät näinkin!
  Onneksi mieheni osaa kaikenlaista ettei tarvitse ihan pienimmissä asioissa lähestyä remonttireiskoja ;-)
  Nuoriso (siis poikani ja hänen tyttöystävänsä) olivat kyllä tosi tyytyväisiä kädenjälkeen illalla ;-)
  No ehkä päivitys vuodelta 1974 tähän vuosisataan oli ihan aiheellista ;-)
  Eli tsemppiä teille maalausurakkaan! Sitten voi ainakin olla ylpeä itsestään ja omista käden jäljistään ;-)
  Halauksin <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kätevän remppaajan kanssa on kiva tehdä töitä :) Ja tässä se liiton lujuus koetellaan - kaikista ei ole tällaisiin projekteihin.

   Saas nähdä kuka maalaa ja milloin. Maalarista ei ole kuulunut...

   Delete