Friday, April 19, 2013

Sitä sun tätä ja Bridgetin kalsarit

I love America.  Ei huutomerkkiä, pelkkä piste. Rakastan sitä, miten jokainen asianosainen tulee kertomaan kuinka ARVOSTAA juuri tämän toisen osapuolen panosta. Illan viimeisillä hetkillä tv-kameroiden eteen tuli presidentti Obama. Väsymys näkyi kasvoilta. 

Olen sanonut lapsille, että mitä ikinä haluattekin tehdä, niin harkitkaa vakavasti jos mieleen tulee USA:n presidentin virka (palkka nelisensataatuhatta).  Vastuu näkyi tänäkin iltana presidentti Obaman kasvoilta. Toinen Bostonin pommittaja saatiin kiinni, nippa nappa hengissä. Teksasissa on lisäksi räjähtänyt tehdas, Pohjois-Korea uhitellut, Isossa-Britanniassa vuosisadan hautajaiset ja myrkkykirjeitä postissa... Plus kaikki se josta meillä perusjenkeillä (hih!) ei ole aavistustakaan. Ja silti presidentti Obama tulee kameroiden eteen, sanoo oikeat sanat.

Tästä päästäänkin  näppärästi Bridget Jonesin kalsareihin. Mä nimittäin otin ohjenuorakseni johtaa joukkoja kuten panssarikenraali Patton. Tai  kenraali Montgomery. Tai Adolf Ehrnrooth. Edestä. 

Juttu meni niin, että lapsi sanoi ettei tahtoisi millään juosta urheilukisoissa mailia ja 800 metriä. Kun on niin kuumakin. Lämpötila oli vasta vähän yli 20 C astetta. Jos oltaisi huideltu yli 40 C asteen olisin varmasti tullut toisiin ajatuksiin. 

Sunnuntai. Perhe juoksuradalla. Perheen äiti ei ole kuulu juoksusuorituksistaan. Venyttelee, vanuttelee, kävelee kierroksen radalla. 400 metriä.Huitoo sitten perheelle että hei, nyt mennään. Maili ja 800 metriä tarkoittavat yhteensä kuutta kenttäkierrosta. Ihmiselle, joka on kävelijä - ei juoksija - se on maailmanloppu. Paitsi, että tämä juoksija on päättänyt johtaa joukkoja edestä. Ja sitten mennään! 

Ja kuulkaa, mä menin. Juoksin kuusi 400 metrin kierrosta niin, että hippulat vinkui. No, hinkui siinä mammakin. Kävelin vielä 400 metriä lopuksi. Lapselle sanoin, että jos sun mutsi juoksee 2400 metriä niin mikset sinä. Siinä on välissä vielä reilu tunti odostusaikaakin. Toisin kuin sun mutsilla, joka juoksi matkan yhtä soittoa.Lapsi katsoi kotvan jos toisen aika arvioiden. Sanoi, että me vedetään toi harkoissa lämppäreiksi. Kisoissa siten sprintataan ensin maili ja sitten 800. Ilme oli aika velmu, kun ilmoitin myös sprintanneeni koko matkan...  Hyvä uutinen on, että tämän jälkeen ei enää keskusteltu siitä mitä itse kisoissa juostaan. Ja Bridgetin kalsarit... jos mä jatkan tätä menoa, niin ehkä niihin mahdutaan jo ennen kesää :)

10 comments:

 1. Hyvä sinä! Nauratti tuo äidin esimerkki. Toivottavasti meidän mukulat ei kieltäydy juoksemasta, sillä niiden äiti ei ehkä pystyisi samaan:).

  Amerikkaa tosiaan koitellaan. Voimia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua alkoi kyllä hirvittää, että mitä jos haluavat jossain vaiheessa juosta 5 tai 10 kilometriä...? Puolimaratonia. Se taitaisi olla kyllä sitten mun loppuni. Tuli vain sellainen olo, että kun niin pontevasti puuhasin urheilujoukkueen jäseniksi niin tarvitsevat pientä kannustusta yrittääkseen :)

   Delete
 2. Olitpa reipas!

  Viime päivien(kin) tapahtumat ovat olleet järkyttäviä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seuraavana päivänä en ollut ihan niin reipas :) Aleven voimalla sitä kuitenkin päivästä selvisi, kun nilkat ja polvet oli tulessa.

   Delete
 3. Mahtavaa!Olitpa hyvä esimerkki ,nyt tekee munkin mieli mennä juoksemaan,,,,,,
  Onneksi loppui tuo Bostonin tilanne..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tästä saan kyllä kiittää Felixiä. Hän vetää niin vauhdikkaasti lenkillä, että välillä pitää ottaa juoksuaskelia. Vaikka juoksu vähän koettelikin, niin ilman Felixin treeniapua en olisi siitä selvinnyt. Vuosi sitten olisi jäänyt juoksematta jo se toinen kierros :)

   Delete
 4. Mulle tuli kanssa kauhean hyva mieli sita Obaman "puhetta" kuunnellessa, toisaalta ajattelin, ettei sinun olisi enaa nain myohaan tarvinnut, etta menisit nukkumaan, ehtii sita aamullakin. Mutta kivahan se on, etta meista pidetaan taalla niin hyvaa huolta.
  P.s. juoksuintoa!

  - Riitta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajattelin ihan samaa. Obama näytti tosi väsyneeltä. Ja miltä mahtoivatkaan näyttää ne sadat poliisit ja muu väki, joka koko päivän etsi pommittajaa. Toimittajilla oli myös aika mielipuolinen rupeama. Äkkäsin jossain vaiheessa, että Today Shown Savannah Guthrie veti non-stoppina lähetystä seitsemän, kahdeksan tuntia. Tosi ammattilainen.

   Kiitos. Mä luulen, että yritän pysytellä loppuelämäni siinä juoksukunnossa että tarpeen vaatiessa voin vetäistä mailin ja 800 metriä päälle :)

   Delete
 5. Kiitokset taas niin kivasta postauksestasi! Tuli hyvät fiilikset. Jatka vaan samaa rataa!
  Yritetään pitää poissa mielistä kaikki ne ikävät tapahtumat, jos vaan mahdollista.
  - Eesaiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli sellainen hetki, että yllätyin itsekin. En todellakaan ole juoksija ja eihän se vauhti kummoinen ollut. Mutta jaksoin. Nilkka on ollut kipeä jo useamman viikon ja kolottaa sieltä täältä, mutta jalat tuntuvat muka jotenkin kevyemmiltä :)

   Delete