Sain lukijalta viestiä, että tosi kiva se semi freddon ohje, mutta kun siinä ei aineksien määristä minkäänlaista mainintaa. Tässäpä ohje sellaisenaan, kun se on Fazerin Marianne Crush -pussin kyljessä. Kiitos myös muistutuksesta, semi freddo on mainio jälkiruoka pääsisäisen aikaan. Meidän Marianne rouheet on aikaa sitten syöty, mutta tästä voisi tulla ihan vinkeä M&M Dark Chocolate Mint -karkeilla.
1.75 dl sokeria
2.5 dl kuohukermaa
3 munaa
1 dl Fazer Marianne Crush -rouhetta
Vaahdota kerma. Vaahdota munanvalkuaiset ja 0.5 dl sokeria kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Vaahdota munankeltuaiset ja lopun sokerin kanssa valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita kaikki kolme vaahtoa keskenään ja kääntele Marianne-rouhe joukkoon. Jäädytä ja tarjoile puoliksi jäätyneenä.
Myöhäinen lounas oli sen verran kevyt (kalaa ja vihanneksia), että jälkiruuaksi tein vähän tuhdimman herkun. Semi Freddo eli Mariannekarkkijäädyke on suurta herkkua.
Kiva resepti. Itse en uskalla syödä raakoja kananmunia, mutta nehän voi kypsentää, joten ei ongelmaa. Pitääpä katso lisää reseptejä, alkoi nimittäin kiinnostamaan. Joskus olen tehnyt jouluruuan jälkkäriksi vastaavaa karpalojäädykettä, ja se oli ihanaa.
ReplyDeleteno name
Viimeksi kun tätä tein iski se kananmunakatastrofi. Muistaakseni seuraavalla viikolla tosi moni kauppa veti myynnistä pois omia merkkejään. Kyllähän raaoissa kananmunissa on salmonellavaara. Sen vuoksi ostan aina Eggland's Best -munia ja vältän viimeiseen saakka kauppojen omia merkkejä, jotka toki olisivat halvempia. No, en tiedä ovatko nämä sen kummempia ja samalla tavalla kai näissäkin voi salmonella muhia. On vaan muka turvallisempi olo :)
DeleteMinäkin olen käyttänyt Eggland's Bestin munia ihan aikojen alusta kun kekkasin että ovat hyviä :), mutta nyt olen löytänyt Costcosta oikein hyviä luomumunia, ja olen ostanut niitä. Muistan silloin alussa kun oli "munaongelma" kun tuntui että kaikissa on outo maku, kunnes sitten kokeilin noita Eggland's Best. Organic Valleyn kananmunat ovat myös hyviä.Täällä taitaa olla se salmonellavaara vaikka söisi mitä munia, joten maku kai se ratkaisee sitten.
Deleteno name
Oi, tämä pääsiäisen aika onkin erittäin hyvä munakokemusten vaihtamiseen :) Minä ostan myös Costcolta useinmiten munat. Meidän Costcolla on usein myös näitä Egglandeja ja 24 munan kenno taitaa olla kolmen taalan paikkeilla. Harmi, kun munia ei voi syödä määräänsä enempää. Pitää nykyisin jo vahdata kolestrolejakin. Organic Valley on myös tuttu merkki.
DeleteMeillä menee noita munia aika paljon leipomiseen ja kausiluonteisesti myös tulee syötyäkin niitä. En tiedä mikä minua riivaa syyspuolella kun silloin aina himottaa munia :), mutta nyt on se aika kun ei maistu yhtään. Mutta leivontaan niitä menee. Tänäänkin.
DeleteKolesteroleista en ole ollut huolissani, viime mittauksessa lääkäri oli kirjoittanut niiden kohdalle että good!. Olin ihan tyytyväinen. Sokeriarvojen kohdalla olen tarkkailussa, puolivuosittain.
no name
Pitääpä tarkkailla olisiko itsellä tällaista vuodenaikoihin liittyvää munanhimoa :) En ole ennen kuullutkaan.
DeleteMulla kanssa on kaikki arvot ihan kohdillaan, mutta munien kanssa yritän jarrutella. Pitäisikin leipoa. Oikein kunnon pullaa tekisi mieli.
Samoihin aikoihin ilmenee myös lohen, sillin, sardiinien (rasvaisen kalan) himo, suunnilleen joulun tienoille saakka, sitten helpottaa :). Jos, se keho valmistuu pitkän ja kylmän talven varalle, ihan vanhasta muistista. Se ei taida tietää, että asutaan herkkupatojen äärellä ja kuuman auringon alla :), vaan vieläkin luulee että kylmässä ja pimeässä Suomessa.
DeleteMulla juuri korvapuustit kohoamassa, ja muutama pelkkä pulla. En tykkää uunituoreesta (lämpimästä) pullasta, vaan annan kunnolla jäähtyä, ja sitten maistuu :), joskus illemmalla sitten.
no name
Tulipa pilkku omituiseen paikkaa :).
Deleteno name
Vau, olen kateellinen teidän kananmunien alhaisesta hinnasta! Meillä luomumunat farmers marketista 12kpl $5 ja kaupassa kalliimmat!
DeleteNo name, kyllähän siinä saattaa olla takana jokin ikiaikainen muisti, joka kehottaa meitä pohjoisen ihmisiä varautumaan ankaraan talveen. Rasvaiset kalat ovat hyväksi vielä sydämellekin, joten ei siinä varmaan vahinkoa tule.
DeleteMeidän lasten hampaan ovat puhjenneet huomattavasti aikaisemminkuin kuin amerikkalaisilla ikätovereillaan. Olen miettinyt, että johtuisiko siitä kun pohjoisessa on pitänyt saada järsittyä ihrapala tai juurenpala jotta on pysynyt hengissä. Etelämpänä on saanut kyllä ihan ikenilläkin mäystettyä pehmeät hedelmät :)
sannabanna, on meilläkin munat normaalissa kaupassa huomattavasti kalliimpia. Esim. nämä samaiset Eggland's Best 12 kpl ovat kaupasta riippuen $2.99-4.50. Erikoistarjoukset sitten juttu erikseen.
DeleteSuomessa luomumunat 6kpl n. vähän alle 3e halvimmillaan.
DeleteItse en ole kertaakaan ollut huolissani munien sylnnistä. Nykytytkimusten mukaan ne eivät juuriaan vaikuta kolesteroleihinkaan ja salmonellaa en ole ikinä onnistunut saamaan, vaikka olen munia syönyt raakana tavattomasti! :)
Tämä on tämä ikuisuusongelma meikäläiselle. Välillä sanotaan, että ei pitäisi syödä kuin yksi muna viikossa ja sitten taas näytetään vihreää valoa useammallekin. Munapaketin kyljessä sanotaan, että yhdessä munassa on 58% päivän kolestrolimäärästä. Harmi, kun mä tykkään juustoista, pekonista, punaisesta lihasta, majoneesista, kermasta... Tulee kolestrolia yli äyräiden :)
DeleteCostcossa nuo luomukananmunat, 24 kpl, maksaa muistaakseni vähän yli kuusi taalaa.
Deleteno name
Nami,kelpaisi kyllä minulle:)
ReplyDeleteTää on herkkua! Ja lapset meillä puhuvat jäätelöstä. Melkeinhän tämä on kuin omatekoinen jätski.
DeleteNam! Semifreddo on ihanaa, en olekaan tehnyt sitä Mariannesta.
ReplyDeleteSuomessa kananmunista hervemmin ilmeisesti tulee salmonellaa. Olen kyllä huomannut, että amerikkalaisissa resepteissä suhtaudutaan paljon skeptisemmin raakojen kananmunien käyttöön.
Mä olen ajatellut asian niin, että tuskin täällä salmonellaa on sen enempää, mutta seuraukset siitä jos joku sairastuu tuottajan munista ovat varmaan monin verroin raskaammat. En yhtään ihmettelisi, vaikka reseptissäkin pitäisi lukea että raakojen munien käyttö on kokin omalla vastuulla eikä reseptin laatija siitä vastuuta ota. Raastupa uhkaa kovin helposti näissä tapauksissa.
DeleteKuulostaa hyvältä ja helpolta herkulta !
ReplyDeleteMä käytän raakaa kananmunaa smoothiessa, en ole juurikaan edes ajatellut asiaa tuon salmonellan kannalta. Ilmeisesti täällä Suomessa se on kuitenkin suht' harvinaista, että kananmunissa ( tai kanoissakaan ) sitä olisi.
Tuossa jo Lumolle vastailin, että ehkä se salmonella ei ole juuri sen yleisempää, mutta tuottajalle/kaupalle/tuotteen valmistajalle seuraukset voivat olla sitäkin mittavammat.
DeleteItsekin syön keitetyt kananmunat löysinä, kuten myös paistetut. Toistaiseksi ei ole mitään sattunut. Toisaalta tuotantoa on sen verran, että sitten kun sattuu niin vaikutukset osuvat moneen.
Pahimpaan pullantuskaan saa Costcosta ostettua pussillisen (16kpl) Labriola'n Pretzel Slider Buns $5.99. Halki, mansikkahilloa ja kermavaahtoa ja "aidot" laskiaispullat minuutissa valmiit.
ReplyDeleteNoilla parjaa kylla sen aikaa, kun odottelee sita leipomisinspiraatiota.
Jenna
Jenna, kiitos! Eilen juuri kävin Costcolla, mutta nämä on sellaisia tuotteita joita en koskaan edes älyä katsoa ja tutkia tarkemmin. Joskus kaupasta löytyy egg bred, tai challah, ja se on myös ok pullankorvike. Tutkin seuraavalla kerralla nämä bunssit ;)
DeleteChallahista teenkin yleensa meille hyvat koyhat ritarit, kun itse en pitkoja viitsi leipoa. Toki siihen kelpaa vaalea leipakin, mutta tuo on jotenkin maukkaampaa.
DeleteToivottavasti loydat bunssit, meilla ne haviaa tosi nopeasti. Kelpaa jokaisen suuhun. Olen opettanut paikallisetkin laskiaispulliani syomaan, eika kukaan ole kuulemma koskaan noilla "mausteilla" Pretzeleita ennen kokeillut.
Jenna
Ihan kuin meillä! Mä teen myös challahista köyhiäritareita. Lapsetkin osaavat niitä pyytää tällä nimellä. Kaliforniassa asuessa oli korttelissa leipomo, jonka challah oli tismalleen kuin pulla. Sitä on kyllä ikävä.
DeleteTää on niin hassua, kun meillä Amerikan-suomalaisilla on niin paljon samanlaisia tottumuksia ja mietteitä :)
Sulla on Vanhaa Luxemburgia! (Juu, kiinnitän huomioni olennaiseen :) Ihan maukkaalta näyttää sisuskin, täytyy laittaa resepti talteen.
ReplyDeleteVoi, mä rakastan tätä aina vaan. Olen ostanut eBaystä lisää osia, näitä vanhoja. Uusi, ihan vitivalkoinen ei muka ole ollenkaan niin ihana. Vaikka on sekin upea :)
Delete