Monday, March 11, 2013

The Library of Congress

En oikein osannut ajatella ennakkoon minkälainen paikka Kongressin kirjasto olisi. Yllätys olikin sitten aikamoinen, kun sisätiloihin pääsimme.


Kirjastoon ei tarvitse tehdä ennakkovarauksia, kiertämään voi mennä ihan omia aikojaan. Suosittelen kuitenkin n. tunnin mittaista opastettua kiertokävelyä Thomas Jefferson -rakennuksessa. Siellä on nähtävillä mm. Jeffersonin alkuperäinen kirjakokoelma, joka osittain tuhoutui tulipalossa.  


Tässä kirjastossa ei turisti pääse selailemaan itse kirjoja. Ikkunasta vähän vilkaisimme yhteen kirjaston saleista. Nähtävää on muuten yllin kyllin.  


Jäimme kierokävelyn jälkeen vielä omia aikojamme tutustumaan lukuisiin yksityiskohtiin. Kolmikerroksisessa rakennuksessa riittää tutkittavaa.  


Kirjastoon kuuluu Jeffersonin rakennuksen lisäksi John Adams Building ja James Madison Memorial Building.  


"They are never alone that are accompanied with noble thoughts."  


Ja tottahan toki vastapäätä on  United States CapitolTämän kohteen jälkeen lapsi tuikkasi pusut meidän vanhempien poskille keskellä ihmisvilinää ja kiitti kun pääsi kirjastoa katselemaan. Yksityiskohtien runsaus oli tehnyt lähtemättömän vaikutuksen :)

4 comments:

 1. Hieno kierros! Tuonne ei silloin ehditty kun käytiin Washington D.C:ssä.Ihana lapsi kun antoi tuollaista palautetta:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli jotenkin ihan odottamaton. Mutta aikanaan rakennuttajat olivat funtsineet, että kirjastoon tulijoilla pitäisi olla sellainen wow-olo. Toimi vieläkin, 116 vuotta myöhemmin. Lapsi on kovasti innostunut kaikesta visuaalisesta, joten tämä oli hänelle omiaan.

   Delete
 2. Voi, tuonne joku päivä. Tuo kirjasto vilahti juuri vähän aikaa sitten eräässä täällä Suomessa näytetyssä leffassa National Treasure - Salaisuuksien kirja. Dejawuu-fiilis;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuule, tuosta elokuvasta puhuttiin. Oppaamme Bob kertoi kuinka ensin elokuvaa kuvattiin tyhjässä käytävässä. Ei näyttänyt hyvältä ja rekvisiitaksi tuotiin kirjoja. Kirjat vietiin sitten kuvausten jälkeen pois, mutta nyt ne olivat taas ilmestyneet käytävään. Bob sitten mietiskeli, että ollaanko kirjastoon taas tulossa kuvaamaan.

   Mua harmittaa, kun en osannut ottaa kuvia niin että kirjasto olisi päässyt oikeuksiinsa. Se on tosi kaunis.

   Delete